Dodaj do ulubionych

Nowe znjomości.

28.04.03, 20:26
Cześc! Jestem mamą 11- miesięcznej córeczki. Chciałabym zapoznać się z
mamusiami mieszkajacymi w Szczecinie. Którym znudziły się samotne spacerki i
czują się troszkę samotne gdy ich mężowie pracują, a i ich najlepsze
przyjaciółki są również zajęte pracą. Częśc moich koleżanek wróciły po
urlopach macierzyńskich do pracy, natomiast ja takiej szansy nie otrzymałam.
Jestem już dojrzałą matką (po trzydziestce). Aktualnie cierpię na brak
kontaktów towarzyskich i chętnie nawiązałabym jekieś nowe znajomości!
Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy!
Obserwuj wątek
    • suziiza Re: Nowe znjomości. 28.04.03, 20:37
      Cześć, nazywam się Iza (28) i jestem mamą 3 letniej Klaudi. Ja też jak Twoje
      przyjaciółki, wróciłam do pracy, lecz jeśli będziesz chciała pogadać, możemy
      poe-mailować suziiza@gazeta.pl
      • jo.st Re: Nowe znjomości. 29.04.03, 08:12
        Witajcie "suziiza" i "adaan". Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę z wysłaniem
        do Was maila. Dawno nie byłam na edziecku, a okazuje się, że zaszły tu powazne
        zmiany.
        Ja jestem mamą Arturka 7 letniego i małej Ady (4 latka). Wrócilam do pracy
        zaraz po urlopach macierzyńskich i chyba nie daruję sobie tego do końca życia!
        No, ale stało się. Teraz moje Maluchy chodzą do szkoły (Artur "0") i
        przedszkola, ja pracuję i kończę studia zaoczne. Jestem stale zalatana, na
        zycie towarzyskie pozostaje niewiele czasu. Chętnie więc pomailowalabym z Wami
        i pogadała o różnych zyciowych sprawach.
        Mam 35 lat, mieszkam w Warszawie.

To tyle w wielkim skrócie o sobie. Pozdrawiam!
    • adaan Re: Nowe znjomości. 29.04.03, 17:58
      Część mamy! Chętnie bym sobie dzisiaj z wami pogadała, ale jutro wyjeżdżam i
      mam niewiele czasu na spakowanie się. Odezwę się po długim weekendzie.
      "Jo.St." jestem bardzo ciekawa dlaczego żałujesz swojej decyzji powrotu do
      pracy po urlopie macierzyńskim,gdyż ja czuję pewna pustkę, którą jest mi ciężko
      zapełnić. Mam nadzieję, że jeszcze będziemy mogły na ten temat pogadać.
      Iza, wczoraj próbowałam wysłać do Ciebie e-maila, ale nie wiem czy mi się to
      udało? Jeżeli nie to spróbuję ponownie po moim powrocie.
      P.S. Mój adres to adaan@gazeta.pl
      Życzę wam udanego i słonecznego weekendu. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i do
      usłyszenia.
      • suziiza Re: Nowe znjomości. 29.04.03, 18:28
        Cześć Aniu, e-maila dostałam, wielkie dzięki.
        Miłego wypoczynku, pozdrowionka dla córci i męża
        Iza
        • klubaanna Re: Nowe znjomości. 03.05.03, 21:51
          A co ja mam powiedzieć?Ola ma 4 lata,Michał 2 a ja od pierwszej ciąży jestem w
          domu?Teoretycznie super ale czasem mam tak dość,że aż sie boję swych uczuć.łecz
          wystarczy,że któreś z nich idzie na dzień(rzadko)do babci a ja głupieję.Mąż
          przyjeżdża co 2-3m-ce na ok.1,5 tygodnia.Co mam robić,żeby wytrzymać ze
          sobą? Adres: klubaanna@wp.pl lub klubaanna@gazeta.pl

Do jutra
      • jo.st Re: Nowe znjomości. 07.05.03, 12:09
        Witaj, cieszę się, że miło spędziłaś ten weekend. My wybraliśmy się do
        Kazimierza Dolnego, a tam ... tłumy, tłumy, tłumy.
        Potwierdzam to, ze żałujębardzo tego, ze "opuścilam" swoje dzieci, oddalam pod
        opiekę obcej pani i wrócilam do pracy. Mój Arturek ma już7 lat i - uwierz mi -
        czas leci potwornie szybko i nic nam nie wróci tego czasu, kiedy on był moim
        maleńkim bobaskiem, moim pierwszym dzieciatkiem. Uwielbialam prace przy nim,
        prace domowe i łażenie sobie na spacerki.
        Z Adą (teraz 4 latka) siedzialam w domu troszkę dłużej (prawie rok) i też z
        łezką w oku wracalam do pracy.
        A teraz sobie pomyśl: mieszkamy sami we czworo (tj. nie mamy żadnej babci do
        pomocy), Artek do zerówki, Ada do przedszkola, ja co drugi weekend mam zajęcia
        na UW (teraz zbliża się sesja!), do tego praca, dojazdy w korkach do i z pracy
        (pracujęw centrum warszawy, mieszkam pod warszawą) - uwierz mi. Kobiety, mamy,
        które mogą siedzieć z dziecmi w domu i rozkoszować się nimi, bawić, szykować
        obiadki (moi uwielbiają robić pierogi i wszelkie ciasta), sprzatać w domu, czy
        w ogródku - takie kobiety są "wybrankami"!!! One to mają szczęście!

Jasne, radzę sobie dobrze, jesteśmy zorganizowaną rodziną, ale żałuję, ze nie
        było mi dane być przy dzieciach, zmieniać im pieluszki, karmić je i
        spacerować...

Pozdrawiam!
        • adaan Re: Nowe znjomości. 07.05.03, 13:48
          Cześć!
          W Międzyzdrojach również były tłumy, ale atrakcyjna oferta skłoniła nas do
          wyjazdu właśnie tam. Z małym dzieckiem trudno wybrać się b. daleko, a jak to
          było u Ciebie? Od kiedy rozpoczęłaś podróże z dziećmi? Czy podróżowaliście
          samochodem? Czy pociągiem?
          Czy dzieci dobrze znosiły podróże? Ja z moim mężem bardzo lubimy podróżować i
          chcielibyśmy udać się w jaką dłuższą trasę z naszą Juleczką, ale nie wiem jak
          ona to zniesie.
          A teraz chciałam Ci zadać jeszcze pytanie, jak sądzisz, czy taka różnica
          pomiędzy dziećmi jak u Ciebie (3-lata) jest dobra? My, chcielibyśmy mieć
          jeszcze jedno dziecko i zastanawiamy się czy lepiej będzie jeżeli różnica
          pomiędzy dziećmi będzie dość mała ok. 2, 3 lat czy może ok. 5?
          Jeżeli będziesz miała jeszcze chwilę czasu (przed sesją) to czekam na
          wiadomość.
          Czy sesję w tym semestrze będziesz miała ciężką? Znam ten „ból” przed
          egzaminami. Na szczęście mam to już za sobą. Ale myślę, że na tym krótkim
          urlopie nabrałaś sił i nauka sama będzie wchodziła Ci do głowy. Życzę
          powodzenia. Do usłyszenia.

• jo.st Re: Nowe znjomości. 07.05.03, 14:28
            Witaj, czy ni emasz nic przeciwko temu, żeby korespondować na priva? Odkąd
            odkrylam to Forum, uwielbiam tu wchodzić, ale jednak nad prywatną skrzynką mam
            lepsząkontrolę.
            Spróbuję zatem na "gazetową" skrzynkę z mojego prywatnego. Pozdrawiam!
            • adaan Re: Nowe znjomości. 07.05.03, 16:23
              Teraz to ja się troszkę pogubiłam i zabrakła mi czasu. Mam teraz kilka spraw do
              załatwienia i muszę już kończyć. Do zobaczenia na privat.
    • agusiakraj Re: Nowe znjomości. 02.05.03, 20:19
      Witam Cie serdecznie i musze przyznac ze strasznie sie ciesze,ze udalo mi sie
      przeczytac Twoj list.Ja tez cierpie ostatnio na brak kontaktow
      towarzyskich,szczegolnie podczas dluuugich spacerkow z moim malenstwem.Mam na
      imie Agnieszka i jestem mama trzymiesiecznego Michalka.Mieszkam w Szczecinie
      na ulicy Zawadzkiego.Chetnie wybralabym sie z Toba na spacerek z Twoja dzidzia
      i pogadala na rozne tematy-na pewno moglabys mi udzielic wielu cennych rad.
      Nie wiem na jakiej ulicy mieszkasz i czy nie mialybysmy do siebie za
      daleko,dlatego poki co podaje Ci moj adres emailowy:agakraj@op.pl
      Mam tez numer GG:4584676
      Bede czekala na Twojego maila,moze sie okaze(co by bylo super)ze mieszkamy
      blisko siebie,a nawet jak nie to i tak bedziemy mogly sobie pisac lisciki.Na
      pewno bede miala sporo pytan.
      Mam 27 lat i poki co jestem na urlopie macierzynskim,a do pracy zamierzam
      wrocic dopiero w styczniu 2003r. kiedy moj synek Michalek bedzie mial 11
      miesiecy-wtedy zaopiekuje sie nim troskliwa babcia.
      Pozdrawiam i czekam na wiadomosc.
      • adaan Re: Nowe znjomości. 07.05.03, 08:25
        Cześć dziewczyny! Już wróciłam z urlopu nad morzem i będę miała troszeczkę
        czasu na pogawędkę z wami. Wyrwanie się na kilka dni z domu jest naprawdę
        zbawienne dla poprawy samopoczucia. Pogoda była ładna, wspaniała na spacerki z
        moją córeczką i mężem.
        Do usłyszenia!
    • adaan Re: Nowe znjomości. 09.05.03, 14:36
      Agnieszko ze Szczecina! Nie mogę się z Tobą porozumieć. Wysłałam wiadomość na
      podany przez Ciebie adres, a GG jest cały czas niedostępne. Czekam na
      wiadomość! Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka