asia_manga 17.05.03, 16:35 czy ktoś wie cokolwiek na temat chust mających służyć jako nosidełka? jak nosic dziecko itp. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: Nosidełka 17.05.03, 21:25 Cos o tym jest w czerwcowym 'Dziecko'. Mysle, ze dla takiego malucha jest to idealne. Gdzies czytalam, ze dzieci noszone przez mame nie placza. Zreszta, wozki pojawily sie dopiero pozno (zgadne - 18-19 wiek ?), wiec patrzac z punktu widzenia ewolucji, to kobiety raczej nosily swoje dzieci. Zaluje, ze nie interesowalam sie wczesniej tym. Dopiero, jak moja corka miala pare miesiecy, kupilam sobie ksiazke o tym. Pewnie bym probowala, a tak to juz kupilam normalne nosidelko, ktore trzyma sie przed brzuchem i mala byla bardzo zadowolona. Sa takie nawet dla bardzo malych dzieci. Widzialam raz kobiete z taka chusta z dzieckiem w Warszawie. Slyszalam niemile komentarzy przechodniow, to bylo przykre. Poadrawiam, Kerstin Odpowiedz Link Zgłoś
ewa291 Re: Nosidełka 19.05.03, 13:10 Wozki byly wczesniej ale nie kazdego bylo na nie stac tak wiec moja babcia tak nosila swoje dzieci a miala ich piecioro,byla wstanie wszystko w domu zrobic a nie miala pralki ,odkurzacza itp a za to rece wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Nosidełka 19.05.03, 13:39 wpisz sobie w wyszukiwarkę słowo "chusta", wiele było o chustach na edziecku. W wyszukiwarkach jest trochę o noszeniu dzieci w chustach, głównie po angielsku, np. www. maywrap.com, www. babysling.com., są zdjęcia, mało widać, są filmy wideo, też słabo trochę widoczne. Polski producent - www. zefir. and.pl. Najlepiej znajdź kogoś kto to praktykuje i pokaże ci jak sie w tą szmatke owinąć na kilka sposobów, bo wytłumaczyć to na odległość to sobie nie wyobrażam. Ja usiłowałam nosić moją Madźkę, nawet kupiłam chustę i nauczyłam sie zaplątywania w to cudo, ale Madźka nie polubiła chusty, strasznie wrzeszczała, myśle teraz że jej było za gorąco, bo nosidełko zaakceptowała z zachwytem machając grubymi nóżkami z boków. Odpowiedz Link Zgłoś