babka71 Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 13:18 Jechowce czy mormoni?? Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 Re: Katolicy.P n/t 16.05.07, 14:51 Idąc za tą logiką, to dzieci chrześcijan nie powinny również chodzić do szkoły. No przecież tam też mogą nasiąknąć czymś niepowołanym. Ale o tym będzie pewnie w następnym kawałku)) Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 babka71! 16.05.07, 15:17 babka71 napisała: > Jechowce czy mormoni?? a miło by ci było, gdyby ktoś o Twoich współwyznawawcach napisał KATOLE? bo chyba średnio. i na miłość... JeHowa! Odpowiedz Link Zgłoś
epaula nie jehowce tylko Świadkowie Jehowy!!! 17.05.07, 12:20 ... bardzo proszę o szacunek dla mojego boga i mojej religii... no! pozdrawiam epaula Odpowiedz Link Zgłoś
agmar3 Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 14:27 No nie! Z krzesła spadłam. Ludzie są jednak bezkrytyczni. I takie nadinterpretacje, ograniczone horyzonty ludziom wpajają! Czyli katolicyzm to religia strachu i totalnego poświęcenia? A co miłowaniem bliźniego jak siebie samego? Jak się zastosujesz do ich nauki to: najpierw znienawidź siebie samego a potem wyżyj się frustracie na dziecku. A potem na starość je prześladuj, bo przecież nie masz własnego życia. Wszystko dziecku oddałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 14:39 co za gniot, jakąś sektą to wszystko trąca Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kot997 Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 14:56 Lo matko!!!!! ich powalilo zupelnie-oszolomy do n-tej potegi. z kazdego zdania w tym tekscie mozna by sie wlasciwie posmiac, ale taki bezmiar glupoty przestaje byc juz dla mnie smieszny.... zal mi ich dzieci, a szczegolnie corki (jak maja) Odpowiedz Link Zgłoś
tigra8 Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 17:04 Zaczęłam czytac i przerwałam po paru wersach. Totalny idiotyzm. Dzieci mają siedziec w domu z sfrustrowaną matką, tak na dobrą sprawę kontakt z ludźmi nawet w kościele mógłby im zaszkodzic. A co z tymi z rodzin patologicznych, które gdyby nie przedszkole nie miałyby wogóle kontaktu z normalnością. Siedzę w domu i żebym się niewiadomo jak starała nie jestem w stanie nauczyc dziecka tego, czego nauczy się w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 17:18 To zywcem przedruk ze skrajno-chrzescijansko-prawicowych srodowisk w Stanach, takich "born-again christians". Takie srodowiska nie tylko instnieja, ale i prosperuja zupelnie dobrze i kreca sie blisko sfer rzadowych. To jest cala ideologia wychowania w izolacji o innych srodowisk, poza jedynymi, slusznymi zblizonymi do religii. Te rodziny faktycznie wychowuja dzieci w domu, maja "home schooling". Akademicko dzieci z takich srodowisk wychodza bardzo dobrze, trafiaja do elitarnych chrzescijanskich uniwersytetow i pranie mozgow odbywa sie nadal. Pozniej plasowani sa na bardzo intratnych i wplywowych posadach, duzo wokol Waszyngtonu, gdzie maja oczywiscie wplyw na polityke. Wlos mi sie na glowie zjezyl, jak przeczytalam statystyki, ilu ludzi wychowanych w takich modelach zajmuje wysokie stanowiska rzadowe. Cale szczescie, ze sa dla przeciwwagi Zydzi, bo juz by sie przyszlo powiesic. Tylko czekac, az taki model nad WIsle zawita. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 18:30 szkag mnie trafia.Nie dość ze zabraniaja antykoncepcji to jeszcze zabraniają matce pracować.Niech kościół wypłaca matkom pensje i dzieci będą siedzieć w domu.Mój synek aż się rwie do przedszkola chociaż jeszcze nie chodzi.Byliśmy go zapisać to nie chciał wyjść.Ja też uwielbiałam chodzić do przedszkola.A najlepsze jest to że moja znajoma nie uczy córki pacieża,a mała pewnego dnia wraca z przedszkola i matkę zatkało.Anioł stróż bez zająknięcia.To chyba też jest grzech Odpowiedz Link Zgłoś
tigra8 Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 19:41 Nie mieszajmy do tego Kościoła, nigdy nie słyszałam żeby ksiądz grzmiał z ambony, żeby dzieci nie chodziły do przedszkola. To są poglądy jakiś ekstremistó szowinistyczno-religijnych, którzy z prawdziwą wiarą nie mają nic wspólnego poza tym, że występują pod płaszczykiem chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 19:39 A wiecie co mnie najbardziej zastanawia po przeczytaniu tego hm tekstu?(czy pisać bełkotu nie wypada?) Czy ci ludzie na co dzień tez używają takiego dziwnego języka? te wszystkie bracia, siostry, matki w Panu?? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.05.07, 21:49 Nawiedzeni. Muszę to wydrukować i pokazać mamie, bo ona lubi takie artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Re: dla mnie poprostu głupie i naciągane. n/t 17.05.07, 09:24 Pamiętam babę z poradni rodzinnej na Sadybie. Mieliśmy z mężem wątpliwą przyjemność spotkać się z nią chyba ze trzy razy podczas kursu przedmałżeńskiego. Wierz mi, vharia, ludziom normalnym takie pieprzenie wydaje się naciąganiem, a tym doradcom rodzinnym, dziwakom i fanatykom wcale nie! Oni uważają to za śmiertelnie prawdziwe. Przeczytałamn te dyrdymały o zakazie posyłania dzieci do żłobka i przedszkola...ręce z biustem opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 17.05.07, 13:42 To ja w takim razie polecam dla rozrywki - wyciąg z pozycji pt. "Seks po chrześcijańsku" tego samego autorstwa. have fun ) Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: Matko!nie posyłaj dziecka do przedszkola 16.10.07, 00:20 Ale brednie. Biedacy. W ciemnocie żyją, nie nadążają za zmieniającymi się czasami. No, od czasów Pisma Śwętego to się już trochę zmieniło wg mnie. Kawałek o przetworach mnie dobił kompletnie. Już widzę matkę produkującą jakąś zalewę w hurtowych ilościach odpędzającą dzieciaka od rozpalonej kuchenki, z wypiekami uychającą ogórki w słoikach. Odpowiedz Link Zgłoś