mal2mie 17.05.07, 19:49 czy ktos chrzcil dziecko nie na mszy swietej tylko byl sam chrzest Jak to wtedy wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilka371 Re: chrzest 17.05.07, 19:57 Byłam mama chrzestną na takim chrzcie- było bardzo miło i rodzinnie ale wydaje mi się że nastrój zależy od księdza i jego podejścia... Odpowiedz Link Zgłoś
jasia127 Re: chrzest 17.05.07, 20:10 bylam niedawno na takim chrzcei. po prostu nie ma mszy tylko te elementy od chrztu. najpierw wprowadzenie do kosciola, pozniej chrzest i na koniec komunia. krotko i konkretnie. no i latwiej dla dzieci i rodzicow, ktorzy je trzymaja moj maly mial chrzest na normalnej mszy. dobrze ze wzielam wozek bo chyba nie dalabym rady on tez bo ile mozna byc noszonym w tym wieku. kregoslup sie meczy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: chrzest 17.05.07, 20:49 ja w ten sposób chrzciłam chłopców. Umówiliśmy się z księdzem na konkretną godzinę, były tylko modlitwy dotyczące samego chrztu, oczywiście wszystkie te szatki, świece itp. Razem trwało to ok. 15 minut. Zdecydowanie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: chrzest 17.05.07, 21:51 My tak chrzcilismy. Dogadalismy sie z Ksiedzem co do dnia i godziny. wszystko trwalo 25 min. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: chrzest 17.05.07, 21:56 Moja córka była chrzczona po jednej z niedzielnych mszy. Mi taka forma bardzo sie podobała. Było bardzo rodzinnie, kameralnie i indywidualnie. Wszyscy zaproszeni goscie podeszli z nami do ołtarza, nie było zamieszania a ksiadz był skupiony na naszym dziecku. chrzest trwał ok 15-20 minut. Ale mi generalnie nie podobaja sie "hurtowe" chrzciny. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: chrzest 17.05.07, 21:58 u nas też był tylko chrzest,szybko i sprawnie.Maluchy się nie męczą Odpowiedz Link Zgłoś
naatap Re: chrzest 18.05.07, 10:42 Wszystko zależy od księdza. Byłam na 2 takich chrztach - na pierwszym rewelacja, bardzo fajna atmosfera, dzieci spokojne. Natomiast na drugim - ksiądz zebrał 16-ścioro chętnych - brak organizacji, zniecierpliwienie, ryk maluchów itp. Odpowiedz Link Zgłoś