Dodaj do ulubionych

co ja mam zrobic?

03.06.03, 12:59
Witam
Wczoraj zgubilam ostatnie 4 tabletki antykoncepcyjne i nie wiem co zrobic
Dzwonilam juz do lekarza ale on stwierdzil ze powinnam sobie kupic opakowanie
i wziasc te 4 ostatnie i potem nastepne i brac normalnie. Szkoda mi troche
kasy zeby zjesc tylko te 4 i wyrzucic reszte
Czy jak wezme 1 dnia okresu to beda dzialac a moze musze zrobic przerwe i
zaczac brac dopiero za miesiac?
Poradzcie prosze
Natalia
Obserwuj wątek
    • patrysia55 Re: co ja mam zrobic? 03.06.03, 13:21
      Hej Natalia, to nie tragedia, a ponieważ uważam się za eksperta w sprawach
      manipulowania pigułkami i dostosowywania ich do swoich potrzeb, to Ci napiszę
      co proponuję. Nie kupuj nowego opakowania tylko dla 4 pigułek, po co? Zrobisz
      sobie po prostu szybciej przerwę. Za dwa-trzy dni dostaniesz okresu, a po 7
      dniowej przerwie zacznij całe nowe opakowanie. Tylko pamietaj 7 dni, ani
      jednego dłużej. Trzymaj się!!!!
      • natala_mama_lilian Re: co ja mam zrobic? 03.06.03, 13:28
        patrysia55 napisała:

Za dwa-trzy dni dostaniesz okresu, a po 7
        > dniowej przerwie zacznij całe nowe opakowanie. Tylko pamietaj 7 dni, ani
        > jednego dłużej.

Ale te 7 dni to od poczatku okresu czy po jego zakanczeniu? A moze jednak
        pewniej bedzie zaczekac do jeszcze nastepnego okresu i wtedy zaczac brac?
        Natalia
        • patrysia55 Re: co ja mam zrobic? 03.06.03, 14:13
          Natalka! na opakowaniu napewno masz napisane, ma być 7 dni przerwy między
          jednym a drugim opakowaniem. Czyli jeśli ostatnią pigułkę wzięłaś w
          poniedziałek, to 7 dni liczymu od nastepnego dnia. Z tego wynika , że następne
          opakowanie powinnaś zacząć w następny wtorek. Rozumiesz już?
          • natala_mama_lilian Re: co ja mam zrobic? 03.06.03, 14:21
            rozumiem ale czy to napewno bedzie dzialac?
            Natalia
            • patrysia55 Re: co ja mam zrobic? 03.06.03, 14:51
              pigułki mają to do siebie, że można z nimi trochę pokombinować ( jeśli zmusi
              nas do tego sytuacja oczywiście) jak chciałam mieć szybciej okres, to po prostu
              przestałam brać kolejne, jak nie chciałam mieć okresu ( np. imprezka) to nie
              robiłam wcale przerwy-od razy rozpoczęłam nowe opakowanie. Dzieci mam tyle ile
              chcę, więc chyba to działa. Spokojnie !
              pozdrawiam.
              • natala_mama_lilian Re: co ja mam zrobic? 03.06.03, 17:18
                dzieki bardzo jak nie to zglosze reklamacjesmile
                Natalia
                • dorotka1970 Re: co ja mam zrobic? - ale jakie pigulki? 03.06.03, 21:58
                  Wszystko zalezy od tego jakie pigulki bierzesz. Takie manipulacje (np. wezme
                  bez przerwy przez 2 miesiace albo zrobie przerwe wczesniej) sa dozwolone tylko
                  przy pigulkach JEDNOFAZOWYCH. Jezeli bierzesz 2- lub 3-fazowe to moze to sie
                  odbic niekorzystnie na twoim organizmie.
                  Pozdrawiam,
                  Dorotka
                  • patrysia55 Re: co ja mam zrobic? - ale jakie pigulki? 04.06.03, 08:27
                    Dorotka ma świętą rację, na śmierć o tym zapomniałam ponieważ sama biorę
                    jednofazowe, być może Natalia bieże inne,skoro lekarz kazał jej dokończyć
                    opakowanie. Natalia, przepraszam jeśli wprowadziłam Cię w błąd, ale nie
                    pomyślałam,że nie wszyscy muszą brać takie pigułki jak ja.
                    Powodzienia.
                    • natala_mama_lilian Re: co ja mam zrobic? - ale jakie pigulki? 04.06.03, 12:20
                      biore Regulon to sa chyba jednofazowe prawda?
                      Natalia
                      • dorotka1970 Re: co ja mam zrobic? - ale jakie pigulki? 04.06.03, 20:30
                        O tych nie slycszalam, ale na pewno w ulotce jest napisane. Ja bralam 3-fazowe
                        Triquilar i na kazdy tydzien mialy inny kolor.
                        Pozdrawiam,
                        Dorotka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka