kasik787 03.06.07, 23:47 Moj syn pierwsze slowo wypowiedzial- okej... Nie mama,nie tata,tylko "okej". Zreszta dlugo nie mowil do mnie mama,tylko"Asia",a do meza "tata", ale to pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny.kot997 Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 01:27 no moje dziecko tez sie popisalo i powiedzialo jako pierwsze slowo "ucho" ! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 07:21 A moje "koti" oznaczające kotka Odpowiedz Link Zgłoś
mawo84 Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 08:50 moja mała pierwsze powiedziała "cześć" w odpowiedzi na moje "cześć mała", drugie pełne słowo to było "Heniek", ale czemu to nie mam bladego pojęcia .. Ale to były raczej tylko przypadkowe wyrazy Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 09:31 nie marudz zawsze mogl powiedziec "ku.." Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 13:29 No to mój syn mnie zaskoczył : pierwsze jego słowo to gej...Potem mama a potem daj)) Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 13:32 a moja od dluzszego czasu krzyczy koood widzac kota. mama i tata powiedziala kilka razy ale tak bez przekonania, jakby przez przypadek. kota wola zawsze gdy go widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 13:38 piersze słowo mojego syna to "tata" a drugie to "kółko". "Kółko" oznaczało przede wszystkim "auto" oraz każdy inny pojazd toczący się na kołach (np. wózek) ale także bułkę, jabłko i generealnie każdy przedmiot kulisty lub okrągły. Odpowiedz Link Zgłoś
ipola Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 13:45 Moja mała powiedziała najpierw baba, potem tata, nie, nie ście (nie chcę), no i wreszcie mama, było jeszcze poko, poko na wszystko, co jest w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 13:43 Już dokładnie nie pamiętam jak to było ale jedne z pierwszych jej słów powiedziała na wakacjach i było to "mapa" i "piwo". Odpowiedz Link Zgłoś
estel7 Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 13:47 mój ma dopiero 3 miesiace ale jego pierwsze "słowo" to NIE NIE NIE NIE - )) taki ma czasem płacz )) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 13:48 Pierwsze słowo mojego najstarszego to było "Tokolady!", na pytanie dziadka co chce zjeść. Najśmieszniejsze, ze potem tego nie powtorzył - banalnie przeszedł przez etapy "mama", "tata" itd. Co łakomstwo potrafi czynić nawet z malutkimi dziećmi! Odpowiedz Link Zgłoś
szapobacha Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 13:55 Oprócz oczywistych mama, tata,dada jeden synek powiedział WODA,a drugi BIBA - co miało znaczyć KIBEL - był edukowany w tym kierunku przez starszego brata. Jakoś tak toaletowo u nas wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 14:38 Moja pierwsze slowo powiedziała BABA czyli babcia (do mojej mamy to było heh) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 20:05 u nas w tej chwili każdy człowiek to "tatooo". ja też jestem tato. najgorsze jest to, ze każdy menel mijany na spacerze też zostaje mianowany tatem. siara troche......... no, ale co zrobic. a wszystko co się je to "buła". a raczej "ułłła". nawet jogurt to buła. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: pierwsze slowo... 04.06.07, 20:06 oczywiscie mianowany tatą, a nie tatem )) Odpowiedz Link Zgłoś
dlania U nas krótko i konkretnie: "am!" 04.06.07, 20:11 I przez długi czas nic więcej. Potem "mama", ale to tez znaczyło "am"... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: pierwsze słowo 04.06.07, 20:23 U nas było "hello" tak z angielska jak synek miał 4 czy 5 miesiący- była kupa śmiechu. Pierwsze słowo świadome to "babła"- oznaczające jabłko. Żeby było śmieszniej teraz "baba" to według mojego synka pies. Odpowiedz Link Zgłoś