kubalan "Życie Pi" - czytałyście??? 15.01.04, 22:41 Polecam "Życie Pi" - Yanna Martella. Dawno nie czytałam takiej książki - niesamowita pod wieloma względami, absolutnie trafia w mój obecny światopogląd. Dla tych, którzy wątpią i kochają zwierzęta. i dla tych, ktorzy lubią Kanadę, i Montreal w szczególności, no i wierzą przez duże W. POlecam tę książkę szczerze. Pozdrowienia, PS. Jeśli któraś mama przeczytała - może wymienimy opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
kubalan Re: Mole książkowe 15.01.04, 22:45 I jeszcze "Oswoić los" Anny Cholewa- Salo - opowieść o matce, pokazująca jak dużo może przejść i walczyć o swoje dziecko kobieta w kraju tak bezwzględnym jak Wlk. Brytania. JA myślałam, że mam problem - dopóki.. POmaga tym mamom, które sobie nie radzą. "Ubolewałem, że zgubiłem jeden but dopóki nie zobaczyłem człowieka bez nogi.." Odpowiedz Link Zgłoś
marsvolta Re: Mole książkowe 15.01.04, 23:32 Nie mam co do polecenia z nowości, bo podobnie do ciebie przed sesją "siedzę" tylko w naukowych książkach ale moje ulubione pozycje do których wracam co chwila to: Marquez "Sto lat samotności" Cortazar "Opowieści o famach i kronopiach" oraz opowiadania Singer "Szosza"i"Miłość i wygnanie" Kundera "Nieśmiertelność","Księga śmiechu i zapomnienia","Nieznośna lekkość bytu","Życie jest gdzie indziej" ....ostatnio zainteresował mnie Paul Auster......no i jeszcze "łyknęłam" w godzine Frederica Pająka "Smutek miłości".......no i jeszcze czysto sentymentalnie do Voneguta wracam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Mole książkowe 16.01.04, 00:12 Zawsze i wszędzie Władca Pierścieni Mogę czytać tysiąc razy-hmm w sumie niewiele mi brakuje-a i tak będe płakać w tych samych miejscach.I Sillmarilion i cały Eddings i duuzo dużo innych.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś