Dodaj do ulubionych

hej, pomozcie wybrac odpowiednia droge>praca

26.06.07, 13:51
hej
obecnie jestem w domu z dzieckiem, za rok moje dziecko we wrzesniu konczy
3lata i ja musze isc do pracy.
Aktualnie mam wyksztalcenie licencjat z pedagogiki resocjal.(praktyki na
komisariacie)do rozwiazania pracowalam przez ponad 8 m-cy jako rejestratorka
medyczna w gabinecie okulistycznym, plus sprzedaz oprawek, wczesniej w
obuwniczym(ccc- niezly wyzysk) sprzedawca -kasjer i zaraz po liceum staz w
urzedzie skarbowym - wprowadzanie danych w dziale informatyki , no i w
fabryce na umowe zlecenie na produkcji przy czesciach do aut(ale tym sie nie
chwale i nie mam tego w cv)
I tak
mysle o 2 letnich magisterskich zwiazanych ze szkolnictwem np- praca w zerowce
plus kursy logopedyczne
lub 2 letnie studium kosmetyczne
albo prac apielegniarki, ale chyba jestem za stara mam 26 lat, co byscie mi
doradzily, a od lipca ide na prawo jazdy
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: hej, pomozcie wybrac odpowiednia droge>pr 26.06.07, 13:57
      A może powrót do pracy w policji?
      Potrzebują teraz sporo osób zwlaszcza z Twoim wykształceniem. Mój znajomy po
      resocjalizacji dostał pracę w policjii w woj. małopolsk.
      • mamaemmy Re: hej, pomozcie wybrac odpowiednia droge>pr 26.06.07, 14:02
        proponuję policje.
        Kosmetyka..hmm jeśli Cię nie stac na właśny interes..to niewiele zarobisz,niestety.
        Mam porównanie bo dwa razy pracowałam dla kogos,a za trzecim otworzyłam swoj
        gabinet.
        Ale cięzko się tez wkręcić w rynek,kazdy woli chodzić do kogos sprawdzonego od
        lat/poleconego.Ja zrobiłam sobie renome,pracujac u kogoś wczesniej,ale
        zarabiałam wtedy smieszne pieniądze.Tylko,że wtedy nie miałam swojej rodziny,dla
        mnie to były wtedy BARDZO duże pieniadzetongue_outPP

A w policji fajniesmile
        Mam kolezanki pracujace w policji,sa bardzo zadowolonesmile
        • mama-paula Re: hej, pomozcie wybrac odpowiednia droge>pr 26.06.07, 14:17
          Ja też proponuje policje, sama mam wykształcenie podobne pedagog
          resocjalizacyjny i swietnie wspominam 3 miesieczne praktyki w zespole do spraw
          nieletnich. U mnie w miescie jest nabór do 30 wrzesnia wiec moze sie skuszę,
          tylko moj maly ma 21 miesiecy i narazie nie mam go z kim zostawic a i musze
          popracowac nad kondycja fizyczna.

Ps- mamoemmy masz tego jamniczka?, mam ksiazke "prawie wszystko o jamnikach,
          wiec moge ci ja podeslac" pozdrowienia dla kolezanki wczesniaczki od mojego
          synka tez wczesniaka.
          • mamaemmy mama-paula! 26.06.07, 14:35
            Tak,dzięĸi za zainteresowaniesmile
            Mam jamniczka,jamniczkę w sumie,bo to dziewczynkasmile
            Książkę dostałam -włąsnię tą!-od dziewczyny z forum o jamnikach,druga,tez
            tematyczną dostałam od mamy, i trzecią kupiłam na allegrosmile)

pozdrawiam!!!!!!!
            • mama-paula Re: mama-paula! 26.06.07, 14:46
              No szkoda, ze sie nie przyda.
    • oxygen100 Re: hej, pomozcie wybrac odpowiednia droge>pr 26.06.07, 14:16
      niektore akademie medyczne pootwieraly swoje wydzialy kosmetologii. Obecnie gdy
      przemysl kometyczny rozwija sie tak dynamicznie, zwykle studium to duzo za
      malo. Chyba ze chcesz wyciskac pryszcze nastolatkom w jakims syfiastym gabinecie
      • mamaemmy Re: hej, pomozcie wybrac odpowiednia droge>pr 26.06.07, 14:39
        oxygen100 napisała:

> niektore akademie medyczne pootwieraly swoje wydzialy kosmetologii. Obecnie gdy
        >
        > przemysl kometyczny rozwija sie tak dynamicznie, zwykle studium to duzo za
        > malo. Chyba ze chcesz wyciskac pryszcze nastolatkom w jakims syfiastym gabineci
        > e

No,ale bez studium to nawet nie ma o czym mówić.Od tego się zaczyna.
        A reszte kursów i tak robic trzeba,w trakcie studium,jakies kilka-kilkanaście i
        potem..w zasadzie przez całe zycie.Nowe specjalizacje etc
        Zresztą kosmetyka jeśli nie idzie w parze z pasją..nie polecam.To trzeba lubić
        do przesady.
        • oxygen100 Re: hej, pomozcie wybrac odpowiednia droge>pr 26.06.07, 15:17
          no wlasnie nie jestem pewna czy trzeba bo studia sa normalne po maturzesmilepomysl
          fajny ale kosmetologia to nie slusarstwo czy prostytucja, nie wystrczy miec
          fach w reku smile)
          trzeba sledzic co sie na rynku i w badanich dzieje
          • mamamatinia Re: hej, pomozcie wybrac odpowiednia droge>pr 26.06.07, 20:48
            Sluchaj, ja też sie gruzę z tego typu tematem... Jestem inżynierem, pracowałam
            od zawsze, teraz też pracuję, ale biuro mnie wykańcza, czuję, że to nie to.
            Marzy mi się... ratownictwo medyczne. To się chyba studium jakieś dwuletnie
            kończy, słyszałam. Też jestem stara, mam 26 lat, musiałabym chyba wszystkiego
            od nowa sie uczyć, ale czuję, że tego właśnie chcę. Wiem, że nie ma z tego
            kokosów, ale ja naprawdę właśnie to bym chciała robić... tak... w życiu. Co o
            tym, laski, myślicie??? Odbija mi na starość???
            • oxygen100 Re: hej, pomozcie wybrac odpowiednia droge>pr 27.06.07, 10:00
              na medycyne (lekarski stomatologia) nei bylo limitu wieku ale nie jestem pewna
              czy na inne wydzialy tez
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka