morgen_stern 29.07.07, 11:22 Jerunie, dziołchy, włosy na sztorc mi stanęły i łezki z ócz wypłynęły P To był hit, co? pl.youtube.com/watch?v=iAojTuIW8XQ&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:26 Nio pamiętam. Ale bardziej lubię "Never, never comes" Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:36 Albo jestem za młoda,albo ograniczona,ale nie nznam tego Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:37 Za młoda To był mega hit w Polsce na początku lat 80-tych. Który rocznik? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:52 A idź, gó..aro, jak starsze rozmawiają ))) Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:37 Semida to lata 80te tylko weteranki mogą to pamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: morgen, dzieki :D 04.08.07, 09:29 ostatnio chcialam znalezc te piosnke w necie, ale nie moglam wyczaic tytulu pamietam ten klip hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: piosenka jest z 1985 :) 04.08.07, 09:32 mialam 4 latka kojarzy mi sie z jogurtem wieloowocowym i chinskimi kredkami Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:38 Hexella, właśnie, a kto to spiewał? Tyż pikne. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:40 classix Nouveaux Sal Solo był liderem tej kapeli. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:42 Ach, no właśnie! Juz mi się wszystko poskładało Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:45 co by se przypomnieć ach! booz.wrzuta.pl/audio/yG3IidibKs/classix_nouveaux_-_never_never_comes Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 11:51 O fak, ja się dziś psychicznie rozłożę przy tych piosenkach. Kocham lata osiemdziesiąte! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 12:03 taaaa... nigdy wcześniej i nigdy potem polski rock nie był w tak świetnej formie w latach 80 kształtował sie mój gust muzyczny pamiętam taką audycję na "trójce"- Romantycy Muzyki Rockowej- jesoooo przeżywałam wtedy muzyczny mega-orgazm! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 15:50 > pamiętam taką audycję na "trójce"- Romantycy Muzyki Rockowej- jesoooo > przeżywałam wtedy muzyczny mega-orgazm! Hexella, nie ucz ojca dzieci robić Poniedziałek, godz. 22 i morgen z całym zapasem czystych kaset w zapasie... Ech, Beksiński, spoczywaj w pokoju.. Ileś ty ludzi muzycznie wychował.. Do dziś mam nagraną jedną z audycji - "wampiryczną" z "Bela Lugosi is dead" Bauhausu i monologami Beksińskiego. Taaak, Monia ma rację, to zramolenie! Lubimy tę muzykę, z którą się wychowywaliśmy jako małolaty, bo wtedy ją najsilniej odbieraliśmy. We wspomnieniach nam się to wszystko jawi jako sielanka, taki mały raj utracony, kiedy jeszcze wszystko było przed nami i jeszcze wszystko mogłyśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 16:02 No Beksiński, jasne! Pokręcony facet, po ojcu chyba, obu zresztą wielbię po dziś dzień- niech im będzie lepiej tam, gdzie dziś są... Pamiętam jak w tym programie przedstawili Dead Can Dance- jesooo! Myślałam, że niebo sie przede mną otworzyło (czy piekło może raczej) A ludzie wtedy Modern Talking słuchali i ja ich kompletnie nie mogłam zrozumieć)) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 16:33 A wiesz, z czym mi się kojarzą audycje Beskińskiego najsilniej? Z tym: pl.youtube.com/watch?v=IuezNswtRfo&mode=related&search= On był kompletnie zwariowany na ich punkcie Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: Romantycy Muzyki Rockowej 29.07.07, 20:08 Ech, to były czasy... Nie czuję potrzeby, żeby słuchać tamtych nagrań na codzień, a nawet baaardzo rzadko do nich wracam, ale jak już je słyszę, to przechodzą mnie ciarki ) Przenoszę się w czasie - do chwil, gdy muzykę chłonęło się każdą komórką ciała ) Dzięki temu wątkowi poczułam się przynajmniej kilkanaście lat młodsza )) - i za to bardzo Wam dziękuję To se ne wrati... www.youtube.com/watch?v=MLb0D-J5AJA pl.youtube.com/watch?v=-VyWNDxQQxM&mode=related&search= (a swoją drogą dopiero dzięki YouTube zobaczyłam jak wygląda Peter Murphy ) pl.youtube.com/watch?v=-VyWNDxQQxM&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: sorry 29.07.07, 20:11 niechcący wkleiłam dwa razy ten sam link... Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: A to pamiętacie? :))) 29.07.07, 20:20 pl.youtube.com/watch?v=yfgyXfOQSJE&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: upsss :))) 29.07.07, 20:23 Za szybko... - miało być w głównej części, a nie w powyższych klimatach Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: A to pamiętacie? :))) 29.07.07, 20:49 Skoro OMD, to jeszcze i oni: pl.youtube.com/watch?v=k1OduoZAUeM Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: A to pamiętacie? :))) 29.07.07, 20:56 Świetnie się przy tym prowadzi samochódP Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: A to pamiętacie? :))) 29.07.07, 20:58 valldemossa skąd to wytrzasnęłaś =) Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: Renia1807 29.07.07, 21:08 Natchnęłyście mnie trochę tymi wspominkami Odkurzyłam szufladki swojej pamięci + wspomogłam się YouTube ) Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 20:25 Siostrzyczki wokal Eldritcha do dziś powoduje u mnie szybsze bicie serca. najbardziej lubię płytę Floodland, jest genialna Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 20:32 > najbardziej lubię płytę Floodland, jest genialna Właśnie postanowiłam ją sobie zakupić na allegro, bo mam tylko starą kasetę.. Od razu widać, jak rzadko wracam do tej muzyki. Tak, jak któraś napisała, że się juz tej muzyki w sumie nie słucha, ale jak się na nią trafi, to człowiek cały zamiera Z Floodland najbardziej lubię ten kawałek: pl.youtube.com/watch?v=57dBFTE6yQo Wprawdzie teledysk to pean na cześć jakiegoś samochodu bo prawdziwego teledysku do tego chyba nie było, ale dźwięk jest Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:01 chyba najbardziej mnie rusza przy "never land". Zresztą cała ta płyta jest bardzo klimatyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: Driven like a snow 29.07.07, 21:04 Morgen_stern, też uwielbiam ten kawałek ) A tak w ogóle to przypomniałam sobie, że 4 lata temu miałam nawet być na koncercie Sisters Of Mercy (w Stodole bodajże), ale jak kupowałam bilety, to nie wiedziałam jeszcze, że Młody rośnie mi w brzuchu A potem doszłam do wniosku, że taki koncert to chyba nienajlepsze miejsce dla przyszłej mamy I bilety sprzedałam... Teraz - przynajmniej chwilowo - żałuję! (choć podobno nagłośnienie było fatalne, więc może wcale tak dużo nie straciłam...?) Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 13:08 Podam Was wszystkie do sądu rodzinnego! Pies skowyczy z niewyszczania, dzieci skomlą: "Mamo, daj coś zjeść, błagamy!!!", a ja sie nie moge oderwać od czytania i słuchania!! Macie za karę!: www.youtube.com/watch?v=CwzRm_Ut7HM Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Nie zapomnę nigdy :)) 31.07.07, 13:14 pl.youtube.com/watch?v=5uOixnTylko Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Nie zapomnę nigdy :)) 31.07.07, 13:18 Tego tez... pl.youtube.com/watch?v=uNhnYJ_lRzE Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Nie zapomnę nigdy :)) 31.07.07, 13:51 Kocham to : www.youtube.com/watch?v=Prf3Q6ICF90 Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 13:03 Ja mam do dziś sporo nagrań z Beksińskiego! Także tych późniejszych, juz mocno wampirycznych, jak Devil Doll. Musze sprawdzić dzis wieczorem, czy sie nie rozmagnesowały Troche miałam fioła na punkcie Tomka, mimo że był łysy a ja gó..ara... Chodziłam do tego samego liceum co kiedys on i szukałam tam nawet sladów jego działalności, np. w starym radiowęźle (bo mówil kiedys w audycji, że cos tam przykleił na ścianie - nie znalazłam;-((() Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Jeszcze klimaty Beksińskiego... 05.08.07, 22:21 www.youtube.com/watch?v=Cdsit08sT5A Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 30.07.07, 12:15 Ojjj, lecialam jak glupia do domu, zeby z drzeniem serca nasluchiwac, co tez pan Beksinski bedzie puszczal. Z jego audycji wziela sie moja fascynacja Bauhausem. Po dzis dzien glos Petera Murphy wywoluje na mym ciele ciarki, o, np to: pl.youtube.com/watch?v=-VyWNDxQQxM Uwielbialam Dead Can Dance, a w szczegolnosci Within the Realm of the Dying Sun. Uwielbialam tez The Sisters of Mercy, a jego wokalistka byla dla mnie guru wygladowym. Echhh, czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Sal Solo musze sie pochwalic ... 30.07.07, 12:38 Sal Solo wystepowal w tej piosence z zespolem LUTNIA na deledysku widac mojego starszego, rodzonego brata ktory uczeszczal swego czasu do churu LUTNIA patrze i oczom nie wierze jaki mlody a teraz ma 34 lata kiedy ty bylo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deyani Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 13:14 Ech...podpinam się, przeboje z tamtych lat powodują ciarki... Kiedyś to ludzie umieli śpiewać, nie? Z dzisiejszych przebojów jakoś żaden nie wrył mi się w duszę tak na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ada9611 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 13:25 jeju....to juz tyle lat minelo...tak mi sie wydaje ze te lata byla njlepsza muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 13:32 Nie wiem, czy najlepsza.... Jednak wtedy byłysmy podlotkami, które to z reguły wszystko odbierają emocjonalnie i stąd zapewne przeboje te zapadły w pamięciP Widzę, że zramolenie Was dopada, drogie panie( ale piszę to bez złosliwości PPP, zwykła kolej rzeczy)..kiedys mój ojciec nie potrafił wyjść ze zdumienia, jak można zachwycać się czymkolwiek innym niż the Beatles dzisiejsze nastolatki za kilknaście lat tez będą wspominały dzisiejsze przeboje z łezka w oku. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 13:37 Ja z łezką w oku wspominam Backstreet BoysMialam cale klasery z wycinkami o nich i wszystkie płyty.Nawet na koncercie byłam.Ech,piękne czasy...Wy stare pierdoły(żart) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta semida news for you ;)) 29.07.07, 20:41 www.pudelek.pl/artykul/4380/backstreet_boys_wracaja/ Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 13:23 Wiecie, nie doceniałam Youtube... Matko tu sa rzeczy, za które ja kiedys dałabym SIE W CAłOśCI I W KAWAłKU... Starości, koncerty niewydane... np. to: www.youtube.com/watch?v=2P6kmw1hIXs albo to: www.youtube.com/watch?v=o7Ilmb64wU0Rarytasy! Matko, dobrze, że wtedy nie bylo internetu! Zagrzebałabym sie kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 14:33 Piękne lata [rocznik 71 jestem] i ja coś dorzucę www.youtube.com/watch?v=3yUZvw-Ps30 Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 15:52 A ten utwór kojarzy mi się jakoś silnie z Listą Przebojów Niedźwieckiego, pewnie był na szczycie listy, kiedy jej słuchałam. Baaardzo fajny, wery romatik ) Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 30.07.07, 20:52 W ogóle Hysteria była niesamowita Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 13:30 No i przy tym musicie się ze mna pobujać... chociaz ten kawałek to juz raczej 90te... Jacy oni są piękni! (sorry że sie tak wtrącam pomiedzy posty, ale czytam z opóźnieniem i słucham równocześnie) fotoforum.gazeta.pl/5,2,dlania.html Odpowiedz Link Zgłoś
dlania i jeszcze tylko jeden Cave 31.07.07, 13:33 www.youtube.com/watch?v=lsOBpDkwBtM&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 30.07.07, 23:25 def lepard... ta piosenka sprawia, ze po ciele przechodza mnie ciarki a oprocz tego tyle wspomnien z mlodosci... Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 16:30 Super wątek, już jestem prawie zaryczana) A Spandau Ballet pamiętacie? www.youtube.com/watch?v=gSq8ZBdSxNU Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 16:40 I jeszcze The Stranglers www.youtube.com/watch?v=3F3iFFryovc&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 16:46 > I jeszcze The Stranglers Uwielbiam dusicieli, ale bardziej ten kawałek: pl.youtube.com/watch?v=oIHBUGvAUMo Mógłby tak sobie lecieć i lecieć bez końca... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 16:42 Co mamy nie pamiętać! Tera dziołchy uważajta: pl.youtube.com/watch?v=IuezNswtRfo&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern poprawka 29.07.07, 16:44 Ups, sorry, tamto też fajne, ale miało być to: pl.youtube.com/watch?v=JHm4mOwq624 Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 16:46 A za mną ostatnio chodzi "Nauczyli nas regułek i dat" Turbo szczególnie wtedy gdy opieka nad dziecięciami głównie nad młodszym dziecięciem mi dopiecze do żywego Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 16:53 Jeśli chodzi o polską muzykę, to ten kawałek: gonzo86.wrzuta.pl/audio/hbfkb5NIhT/sztywny_pal_azji_-_wieza_radosci jest chyba jednym z najpiękniejszych w historii polskiej muzyki tamtych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 16:54 morgen_stern napisała: > Jeśli chodzi o polską muzykę, to ten kawałek: > > gonzo86.wrzuta.pl/audio/hbfkb5NIhT/sztywny_pal_azji_-_wieza_radosci > jest chyba jednym z najpiękniejszych w historii polskiej muzyki tamtych lat. > zgadzam się super! Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 17:11 Również się zgadzam. Ech, to były czasy, chlip, chlip... Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 17:49 a wczoraj wlasnie nie moglam sobie przypomniec tytulu SZPAzji. Super!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A to któraś pamięta? 29.07.07, 20:26 Rezerwatu znam tylko jeden kawałek, nie muszę dodawać, jaki ) Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Morgen! 29.07.07, 20:34 jak przeczytałam co napisałaś, to juz wiedziałam co będzie pod linkiem!!! Normalnie jesteś niesamowita. A ta piosenka jest...ech, szkoda słów)) Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Morgen! 04.08.07, 11:24 Wzruszam sie przy tych polskich kawałkach... A tu taka nasza zimna fala,dowód na to, że Gawliński potrafił śpiewać nie tylko o cyckach Baśki i dupie Maryni: www.youtube.com/watch?v=cElYQK-gVlU Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: a kto pamięta to nagranie? TSA-51 29.07.07, 18:29 elcoyote.wrzuta.pl/audio/2rLy0fqEYu/tsa._51 do dziś mam ciary jak tego słucham uwielbiam takie nagrania, które ładują mój akumulator kocham rocka z tamtych lat i zawsze z wielką ochotą słucham Metaliki, Scorpionsa, Dżemu(choć to mieszanka rocka i blusa) dzięki morgen za ten wątek dzięki tobie wróciły wspomnienia z szalonch dyskotek Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: albo to 29.07.07, 19:16 athlea.wrzuta.pl/film/jGueiIA58V/europe_-_carrie Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Renia - wielkie dzięki za extrime 29.07.07, 20:17 Właśnie miałąm szukać, pamiętałam teledysk, pamiętałam, ze na "e", ale nazwy zespołu nie mogłam sobie przypomnieć, a Ty wrzucasz Europe i pod spodem jest przejście na nich Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Extreme - More than words 29.07.07, 20:44 athlea.wrzuta.pl/film/ynIga0LE3o/extreme_-_more_than_words Odpowiedz Link Zgłoś
astra161 Re: a kto pamięta to nagranie? TSA-51 29.07.07, 19:22 www.youtube.com/watch?v=RqCLGWz9-SE Lubiłam ją...... Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 to teraz coś "słodkiego" : 29.07.07, 19:32 ach te zabawy - szkolne : pl.youtube.com/watch?v=3khTntOxX- k&mode=related&search= te jego "aaaaa..." Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 coś mi pocięło , może teraz :) 29.07.07, 19:33 pl.youtube.com/watch?v=3khTntOxX-k&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 vernalis1 29.07.07, 20:28 O tak ))) W Atreyu się kochalam jak szalona, zaczytywałam sie książkami o Indianach, więc on w tym filmie musiał mi się spodobać. A jak płakałam, gdy tonął jego koń Czy pamiętasz może jak koń się nazywał? Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: a kto pamięta to nagranie? TSA-51 29.07.07, 19:56 a Sandrę lubiłaś? www.youtube.com/watch?v=5m12OA-BUvE Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: a kto pamięta to nagranie? TSA-51 29.07.07, 20:37 astra161 napisała: > www.youtube.com/watch?v=RqCLGWz9-SE > > Lubiłam ją...... Ja ją do dziś lubię! Fajne piosenki, ładny głos i pięęękna kobieta. Wystąpiła gdzieś niedawno w Polsce i podobno to był świetny występ. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: a kto pamięta to nagranie? TSA-51 31.07.07, 00:19 A brat Sandry to ma tak seksowny glos, ze nogi mi miekna, szczegolnie w piosence "In the heat of the night"... Odpowiedz Link Zgłoś
deyani Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 19:32 Ha! Znalazłam To moja piosenka z tamtych lat i tak w sumie nawet jakby o mnie Mój funfel powiedział, że jak ja zacznę tańczyć, to mnie trzeba szczotką spod sufitu ściągać www.wrzuta.pl/audio/dqpzkKiqTq/80_s_-_flash_dance_-_she_s_a_maniac Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-))) 29.07.07, 20:32 Normalnie nie mogłam się powstrzymać pl.youtube.com/watch?v=CMwdAc1Dzfg pl.youtube.com/watch?v=lqOVpFv1jFk A swoją drogą dość podobne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-))) 29.07.07, 20:35 Pierwszego nie znam, Kinga kojarzę Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa King - Taste of Your Tears 30.07.07, 12:18 pl.youtube.com/watch?v=RpXsvHNebMA To byl dla mnie jego sztandarowy kawalek. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 20:35 No to słuchajcie i ryczcie.... pl.youtube.com/watch?v=Ugcg5r7KLyY Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Human - słońce moje 29.07.07, 20:40 pl.youtube.com/watch?v=XMp-0LJPbKQ&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Lila !!!!!!!!!!!!! 30.07.07, 22:05 jak ja dawno tego nie słyszałam. dzięki za przypomnienie !! Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 20:50 Dziewczyny kocham Was Ale mi się błogo zrobiło Ziyo-coś wspaniałego. W ogóle te zespoły z naszych czasów miały charyzme-Róże Europy, Sztywny Pal Azji, Daab pl.youtube.com/watch?v=zcdRaCnfaRo Kobranocka. Teraz jakoś Doda nie wywołuje we mnie dreszczy rozkoszy hehe. A jescze wcześniej pamiętacie jak sie z podwórka biegło o 19,20 żeby przez 10 min teledyski pooglądać? W nadzie, że może KajaGooGoo będzie albo sam Limahl Cały pokój miałam oplakatowany jako 11 latka....echh... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 20:57 A co było o 17:20? Bo pamiętam, że biegłam co tchu do domu, żeby zdążyć na Europe - wydaje mi się, ze Lista przebojów Marka Niedźwieckiego w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 20:45 pl.youtube.com/watch?v=tm_AnCAhb64 A to pamiętacie???? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 20:55 Lubię i tę bajkę i piosenki z niej - moja córka Konstancja również A skoro jesteśmy przy piosenkach z bajek - Biały Delfin UM: www.nostalgia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=56 Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Nadal z bajek - Sośnicka Pożegnanie z bajką 29.07.07, 22:20 pl.youtube.com/watch?v=Ck8wFOP_BRw Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 20:47 Jesli juz jesteśmy przy polskich, to absolutna klasyka i do tego do płaczu: lulka66.wrzuta.pl/audio/bPbSsD8AxR/obywatel_gc_-_nie_pytaj_o_polske Śpij, Grzesiu, w spokoju, nigdy Cię nie zapomnimy... Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re lepszy link do Daab 29.07.07, 20:54 pl.youtube.com/watch?v=33kAfAHkUOo&mode=related&search= rany ale się rozmarzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Re lepszy link do Daab 29.07.07, 21:03 Daab - uwielbiam ten kawałek.. Już mnie tu któraś zabiła "The drowning man" The Cure, na punkcie których miałam bzika absolutnego przez parę ładnych lat (na pogrzebie chciałam mieć "All cats are grey" heheh), to ja teraz dowalę czymś chyba jeszcze smutniejszym. Przy tym to nawet włosy łonowe stają dęba, co, hexella? )) pl.youtube.com/watch?v=mFAHVIyhtb0 Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: Morgen_stern! 29.07.07, 21:13 Mnie takimi kawałkami nie zabijesz - to miód dla moich uszu )) Ostatnio, co by sobie trochę życie osłodzić byłam na koncercie Lisy Gerrard. (a Cure'ów też żadnego koncertu nie opuściłam ) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Morgen_stern! 29.07.07, 21:26 Ja o koncercie DCD dowiedziałam się jak już biletów nie było. Niemal waliłam głową w ścianę, tyle lat czekałam na ich koncert... Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: Morgen_stern! 29.07.07, 21:31 A ja o koncercie DCD w 2005 dowiedziałam się dopiero... w 2007!! Nieobecność na nim nadrobiłam, choć częściowo, w tym roku na koncercie Lisy. Było zajeeeeeb...ście!!! Inny świat - wart każdych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: 29.07.07, 21:16 Moje stają dęba przy tym - ciary ma maksa, zawsze i bezwzględnie! pl.youtube.com/watch?v=1xpkRj99FH0 Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: 29.07.07, 21:25 Sorry ,powinnam zamieścić o niebo lepszą wersję - koncertową. pl.youtube.com/watch?v=ygHBv2CZ3PY Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna_1234 Re: A to? 04.08.07, 19:51 No chyba pamiętacie to: www.youtube.com/watch?v=n86teoByRXQ Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna_1234 Re: i to........ 04.08.07, 19:57 www.youtube.com/watch?v=bcNKOlAZeLw Ja wylizałam do szyb wszystkie ich plakaty........... Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 20:58 ultravox... pl.youtube.com/watch?v=fOKMxMjc8Mk&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia no, a z polskich kawałkow.. 29.07.07, 21:05 przypomniał mi sie moj bal na zakonczenie 8 klasy .... pl.youtube.com/watch?v=K8XqfbGJyMc Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: no, a z polskich kawałkow.. 29.07.07, 21:12 dave dziecioczek jeszcze pl.youtube.com/watch?v=4d-jxkzZbRo i jaki piekny chorek chlopiecy.. ech Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia darujcie, ale musze :) 29.07.07, 21:14 jeszcze to: pl.youtube.com/watch?v=4qhC1d62x9M Odpowiedz Link Zgłoś
hexella depeche mode :) 29.07.07, 21:18 ta piosenka sprawiła, że oszalałam na ich punkcie pl.youtube.com/watch?v=onh-rshjcz4 Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: depeche mode :) 03.08.07, 22:14 hexella podajmy sobie rece ) niestety to co dzieje sie z DM teraz jest jak dla mnie czyms czego strawic nei potrafie, bycmoze dlatego ze nie ma juz w zespole Wildera... i tak jakos wlasnie od ULTRA przestali mnie "pociagac" Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Z innej beczki 29.07.07, 21:23 Miałam wówczas jakieś 16 lat i pilnowałam czasami małej córeczki mojej kuzynki. Kuzynka miala kablówkę i MTV, więc nastawiałam video i gdy tylko leciał kawałek, który lubiłam, to "ciach" Nie pamiętam wszystkich klipów, ale kilka pamiętam: Amy Grant pl.youtube.com/watch?v=46QAjaCg5Yc&mode=related&search= (lubilam za poczucie humoru widoczne w teledysku i marzyłąm, by móc się tak fajnie dogadywać ze swoją sympatią) Shanice - I Love Your Smile pl.youtube.com/watch?v=WHHZOdOGLEo (uśmiech teych dwojga, a szczególnie jego jest powalający) Paula Abdul - Rush rush pl.youtube.com/watch?v=zH_AJ4rDdEY (kto się mógł spodziewać, ze kariera tego pana z teledysku tak się rozwinie) Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia nie omieszkam wrzucic mojego ulubienca 29.07.07, 21:34 ....billy idol ! www.youtube.com/watch?v=ToeY7MkCm0c Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 wet wet wet 29.07.07, 22:03 temptation pl.youtube.com/watch?v=Rwv6BKj3qgY&mode=related&search= (od tego zaczął się mój swir) (a aktorka z teledysku pamiętasz, gdzie zagrała jeszcze?) Angel Eyes pl.youtube.com/watch?v=BBHAAWBpPMg&mode=related&search= Godnight girl pl.youtube.com/watch?v=YvRp7z1lJGM&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: wet wet wet z filmu Cztery wesela i pogrzeb 29.07.07, 22:04 pl.youtube.com/watch?v=TQQ6SfPZggw&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Robert Palmer 29.07.07, 22:37 she makes my day pl.youtube.com/watch?v=1xZeNueckzg mercy mercy me pl.youtube.com/watch?v=RMT-oiiY7DE&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Ten Sharp - You (Were always on my mind) 29.07.07, 22:39 pl.youtube.com/watch?v=9NWyu42zl0w Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: no, a z polskich kawałkow.. 29.07.07, 21:21 gagunia napisała: > dave dziecioczek jeszcze > > pl.youtube.com/watch?v=4d-jxkzZbRo > i jaki piekny chorek chlopiecy.. ech Kiedy jechaliśmy w zeszłym roku na Depeszów do Katowic muzycznym pociągiem intercity (tak, tak, cały pociąg depeszowców), to przed wjazdem pociągu na peron na Centralnej puścili z głośników właśnie Everything Counts! Rewelacyjny pomysł, od razu wszyscy poczuli koncertowy klimat Juz teraz zawsze będzie mi się ten kawałek kojarzył z tamtym koncertem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:17 Gagunia, ty mnie Ultravoxem nie prowokuj bo ich kocham miłością wielką. A teraz Moja Najwspanialsza i Najpiękniejsza: pl.youtube.com/watch?v=gfGc4wcil2g Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Sam Brown 29.07.07, 21:32 To jedna z piosenek, przy której bawiliśmy się, gdy ludziska przychodzili do mnie nagrywać kasety - lączyliśmy wówczas słuchanie, nagrywanie i tańczenie. Z tamtych czasów mam w głowie jeszcze kilka innych kawałków, ale troszke minie zanim przypomnę sobie tytuły. A moze Ty pamietasz taką piosenkę, w której kłóci się ze sobą dwóch śpiewających? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:27 O tak! Świetny kawalek Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:26 uwielbiam ten kawałek, jak zreszta całe ultravox Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:20 I jeszcze to pl.youtube.com/watch?v=uBLGlb-MOGg słodziutko Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:25 i jeszcze the cure pl.youtube.com/watch?v=waia83h6Y2k&mode=related&search= coś pięknego. Zamykam oczy i widzę Karpacz i moją najważniejszą noc w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:32 Hexella, dzięki dobra kobieto! A ja wrzucę coś mocniejszego, pamiętam jak dziś - słuchałam tego na magnetofonie marki Kasprzak, nagrane miałam na kasecie Wiskord - jakoś dźwieku była powalająca ;DDDD pl.youtube.com/watch?v=lOp8Zz50f6U Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:35 miao być jakość dźwięku of course, to z tego wzruszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:34 ciekawe czy ktoś słuchał tego pl.youtube.com/watch?v=28ow4TLMTqM pamiętam jakie pogo wycinaliśmy przy tym w klubie studenckim- glany z nóg spadały Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: imprezy :) 29.07.07, 21:43 A z dawnymi imprezami to kojarzy mi się to: pl.youtube.com/watch?v=kJizV-d3sEQ&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: imprezy - c.d. :) 29.07.07, 21:47 No i oczywiście to: pl.youtube.com/watch?vAkfHShATKY )) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: imprezy - c.d. :) 30.07.07, 07:40 A to?Przecież wszystkie przy tym szalałyśmy! pl.youtube.com/watch?v=ch0do7EjiYo A w tym się kochałyśmy: pl.youtube.com/watch?v=SuxZK8hwn8g Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: imprezy - c.d. :) 30.07.07, 08:00 No nie...Dziewczyny...Ja Was kocham za te piosenki,za depeche mode,za Fancy i za wszystkie inne z tamtych wspanialych lat...Jezu...ale ja bylam smarkata wtedy..... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Jon Secada- Just another day 30.07.07, 13:26 pl.youtube.com/watch?v=9yfu9egNOdA&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: imprezy - c.d. :) 31.07.07, 14:25 Valldemossa, lejesz miód na uszy i oczy. Pokazę to dzis wieczorem męzulkowi - na pewno sie wzruszy. Wciąz swoich 20-letnich kaset z Ramones, Motorhead i Misfits wyrzucić nie pozwala. A nasza córka w samochodzie każe sobie puszczać Buzzocks. Dobrze, że sie jeszcze angielskiego nie uczy... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: imprezy - c.d. :) 31.07.07, 14:26 Ten kawałek jest śliczny pl.youtube.com/watch?v=eEOZA2k3Plw&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: imprezy - c.d. :) 31.07.07, 14:34 dlania napisała: > Ten kawałek jest śliczny > > pl.youtube.com/watch?v=eEOZA2k3Plw&mode=related&search= Ja, wyobraź sobie, słyszałam na własne uszy w katowickim spodku śliczny cover tego kawałka w wykonaniu Rammstein )) Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: imprezy - c.d. :) 31.07.07, 22:18 No coś Ty...?! 2 przyjemności w 1? Ehh... zazdroszczę! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Prosze to ode mnie :) 31.07.07, 23:07 pl.youtube.com/watch?v=HnYhiqwUcHY pl.youtube.com/watch?v=SFbDhbl3QPY pl.youtube.com/watch?v=XXmlJQN5Pm8 pl.youtube.com/watch?v=goMsbyfPRZM&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Prosze to ode mnie :) 01.08.07, 08:30 Yes - ochhhh, jak mnie obrzydzal ten teledysk z robakami Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: imprezy - c.d. :) 31.07.07, 14:41 O, tak - tego sluchalam dokladnie w 1991 roku, moj uwczesny chlopak uwielbial Ramones, a wiec i ja ich uwielbialam, no bo jak to! Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a a Jason Donovan był ? 31.07.07, 00:09 pl.youtube.com/watch?v=CR3pQpqeqSc&mode=related&search= miałam potem faceta, który był do niego bardzo podobny i wszystkie kumpele mi go zazdrosciły a tu z Kylie Minogue pl.youtube.com/watch?vOnqJ2KTAPk&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gr Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:31 U nas się w szkole przy tym szalało: pl.youtube.com/watch?v=LivCuUZJYcc Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:42 O!To było rewelacyjne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia bronsky beat 29.07.07, 21:39 pamietacie? www.youtube.com/watch?v=U7-q1WRaKNg\ albo to: www.youtube.com/watch?v=q4gzwQuPVxo&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: bronsky beat 29.07.07, 21:42 to był hicior www.youtube.com/watch?v=U7-q1WRaKNg&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: a Cher nikt nie wspomni? 29.07.07, 21:41 pl.youtube.com/watch?v=k502F41ZLgg Odpowiedz Link Zgłoś
hexella i po polsku 29.07.07, 21:47 choc wcale nie po polsku pl.youtube.com/watch?v=33pthURGDQQ&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 21:57 Trochę romantyzmu pl.youtube.com/watch?v=siBoLc9vxac Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Romantyzm hard rockowy :) 29.07.07, 22:16 Moja miłośc nagrywała mi namiętnie ballady rockowe - kasety mam do dziś, m.in. M.S.G. “Anytime” pl.youtube.com/watch?v=ckD8uCiF4w4 poison – every rose has its thorn pl.youtube.com/watch?v=YiEpLI5exrU def lepart - too late for love pl.youtube.com/watch?v=2HLSbk5-Uq0 Bonfire „You Make Me Feel” pl.youtube.com/watch?v=ir-BF571APM Byłą też taka babeczka Doro, ale nie pamietam utworu a kasety mam wysoko Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 A Robin Hood - jaki to zespół grał? 29.07.07, 22:09 pl.youtube.com/watch?v=cW27bO2KLiM&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: A Robin Hood - jaki to zespół grał? 29.07.07, 22:11 Lila, Clannad of course Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: A Robin Hood - jaki to zespół grał? 29.07.07, 22:18 A czy ktoś z Was kupował na stadionie dziesięciolecia uwaga!-kasety wideo z nagranymi z MTV teledyskami?? Bo ja tak) W czasach gdy o MTV tylko się słyszało, że podobno gdzieś tam jest w świecie Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: Robin Hood - btw: którego wolałyście??? 29.07.07, 22:21 Michaela Pread'a czy młodego Connery'ego? Bo jak już tak nam się zebrało na wspominki naszych młodych lat , to na pewno każda z nas kochała się w jednym bądź drugim Ja zdecydowanie wolałam Michaela (czyli pierwszego Robin Hooda), choć Jason też był niczego sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Robin Hood - btw: którego wolałyście??? 29.07.07, 22:24 Michaela i tylko jego Kiedy pojawił sie blondas straciłam serce do tego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: Robin Hood - btw: którego wolałyście??? 29.07.07, 22:32 gdy poznałam mojego terażniejszego męża, to miał właśnie fryzurę a'la Michael Robin Hood i tym poniekąd mnie zdobył... Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Robin Hood - btw: którego wolałyście??? 29.07.07, 22:36 oj ja też poznałam swego czasu chłopaka bardzo podobnego do niego i dłuższy czas trwało, zanim sobie uświadomiłam, że jedyna rzecz jaka jest w nim pociągająca, to właśnie ta twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: Robin Hood - btw: którego wolałyście??? 31.07.07, 00:43 Michael Pread byl super i nie moglam sie pogodzic jak go zmienili na tego blondyna Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Michael Pred - ciacho .. mniam :) 29.07.07, 22:25 A widziałyście ten filmik, w ktorym są scenki z kręcenia filmu? Jakoś mi nie idzie w parze Robin Hood i papierosy Odpowiedz Link Zgłoś
deyani Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 29.07.07, 22:25 Mam! Nerw Order "True Faith" pl.youtube.com/watch?v=og1HAkjOuL0 Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: Dziewczyny, jak mogłyśmy o nich zapomnieć! :)) 29.07.07, 22:41 pl.youtube.com/watch?v=n7CuJ8cR9sg pl.youtube.com/watch?v=xxmBD904pVU&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Dziewczyny, jak mogłyśmy o nich zapomnieć! :) 29.07.07, 22:43 no jasne! mam ich płytę, a małżon to normalnie jest fanem. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Dziewczyny, jak mogłyśmy o nich zapomnieć! :) 29.07.07, 22:48 Ja pamiętałam, ale przejedli mi się tak bardzo, ze nie chciałam wklejać Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: I to, i to! :) 29.07.07, 22:49 Ehh... Pierwsza kolonia, pierwsze dyskoteki... Ehh, brak słów normalnie... ) pl.youtube.com/watch?v=q-PLgFOjqzs Odpowiedz Link Zgłoś
hexella dla tych co mają najlepszą pamięć:) 29.07.07, 22:52 pl.youtube.com/watch?v=ueB0rsmoJKo ło matko! Ale to był szał! Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Re: dla tych co mają najlepszą pamięć:) 29.07.07, 22:58 O rany, Hexella!!! Toż to prehistoria! Urszula jeszcze w Budce Suflera! Ale ja to pamiętam Czyli chyba też jestem, kurna, prehistoryczna... Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: dla tych co mają najlepszą pamięć:) 29.07.07, 23:00 nio jak dinozaur. Ja też Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: dla tych co mają najlepszą pamięć:) 29.07.07, 23:00 Pamiętam, ze balam się słów - Nie dowiesz się z gazety, kto przezyje swoją śmierć A swoją droga wolę tego wokalistę niż obecnego. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: dla tych co mają najlepszą pamięć:) 30.07.07, 21:06 hexella w Felusiu dziewczyny się podkochiwały a pamiętasz Trojanowską? spion.wrzuta.pl/audio/zNBODSb7r9/izabela_trojanowska_-_wszystko_czego_dzis_chce Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: dla tych co mają najlepszą pamięć:) 31.07.07, 00:46 kurde, super, ze przypomnialas mi o "noc komety"! Wlasnie myslalam niedawno o tym kawalku... Odpowiedz Link Zgłoś