edycia274 01.10.07, 21:37 W przedszkolach szkołach pustki a i w zakład pracy też. Grypa jelitowa, albo inna wirusówka. Normalnie koszmar ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leokadia206 Re: Cała Polska ---chora 01.10.07, 21:39 a do tego nasi lekarze w Irlandii i w Londynie i nie ma kto leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Cała Polska ---chora 01.10.07, 21:40 z tego co wiem jelitówki się nie leczy. przeczekać trzeba i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja Re: Cała Polska ---chora 01.10.07, 21:39 ja juz po. przechorowałam grype zołądkową w zeszłym tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Cała Polska ---chora 01.10.07, 22:03 nie wiem czy cała Polska, ale u mnie w domu przerabialiśmy infekcję grypopodobną wszyscy zazaziliśmy też babcię, która nam pomagała i trochę mi teraz głupio, że tak się stało, bo ona zapewne przejdzie to dużo gorzej niż my Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Cała Polska ---chora 01.10.07, 23:57 Nie straszcie...na Dolnym Śląsku narazie cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 babsee 02.10.07, 00:04 powaga plaga jakaś (( a mi młoda paskudnie przechodzi ( Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia06_73 Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 06:27 Moj podopieczny ma katar juz 3 tydzien i paskudnie kaszle.Ja tez pociagajaca((( Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 07:27 ja mam przewlekle zapalenie pluc, lecze sie od 2 miesiecy... u cory najpierw wyleczylismy oskrzela, bylo z 5 dni spokoju, trafilysmy w piatek do szpitala po calonocnych wymiotach... wyszlysmy w sobote, dzisiaj Mloda zaczela kaszlec... mam ochote sie zaj...ac normlanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
kama3570 Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 08:14 Nie zauważyłam,w naszym przedszkolu pełno dzieci,u mojego synka w grupie 100% frekwencja,więc z tą całą Polską to chyba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus2006 Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 09:17 przesada,przesada.u nas tu i ówdzie słyszałam o jelitówce -tyle co zawsze.W najblizszym otoczeniu spokój w domu ,szkole,przedszkolu...a że wyjątkowo pakudnie przechodzi ją syn i ja,więc akyszzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 10:06 W mojej okolicy tylko katar jest powszechny. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 11:02 Nie ma takiej jednostki chorobowej jak "grypa żołądkowa" jest po prostu infekcja wirusowa. Miałam raz, nieźle ścina z nóg. Trzeba wyleżeć i tyle. Plus jest taki, że szybko przechodzi, ja już po 2 dniach byłam na nogach, ale w czasie infekcji leciałam przez ręce i schudłam w dwa dni 3 kg Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 11:24 morgen_stern napisała: , ale > w czasie infekcji leciałam przez ręce i schudłam w dwa dni 3 kg Jest fizjologicznie niemozliwe by w ciagu 2 dni schudna 3 kg; jesli po dwoch dniach wazylas 3 kg mniej to dlatego ze sie odwodnilas, bynajmniej nie dlatego, ze Ci ubylo tluszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 11:29 Wiem, wiem, że to głównie odwodnienie ale faktem jest, że przez dwa dni zjadłam tylko kilka łyżek ryżu i to wszystko, bo nie mogłam patrzeć na jedzenie i faktem jest, że do poprzedniej wagi do dziś nie udaje mi się wrócić brakuje mi chyba z 1,5 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Cała Polska ---chora 03.10.07, 08:53 Wirus wirusowi nierówny. My gościlismy w domu takiego jednego wiruska jelitowego w tamtym tygodniu. Zupełnie łagodnie sie z nami obszedł, biegunka jedynie na okrągło, poza tym relaks A mój mąz był zadowolony, bo zawsze pół godziny w kiblu siedzi, a dzięki wirusowi myk i po robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 12:59 Mój synek przechorował 25 dni we wrześniu, my tez swoje odleżelismy. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 16:33 Nic nie mów, Edi, ja cały dzień wczoraj miałam koszmar, wiem coś o tym, ble. Dziś c.d. choć nieco łagodniejszy już. Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Cała Polska ---chora 02.10.07, 16:43 to i my dołaczyliśmy tzn. synek chory dostał antybiotyk, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Cała Polska ---chora 03.10.07, 08:44 Cos w tym jest niestety U mnie dzieci w fazie zdrowienia, ale ciagle slychac pojedyncze:ehe,ehe. Ja od nich chyba podlapalam i mowic sie nie da. Dzieci robia co chca, bo mojego; ciszej, wolniej, zostaw itp.w ogole nie slychac Garlo boli... Ble....nienawidze jesieni.... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Cała Polska ---chora 03.10.07, 09:08 Tu gdzie mieszkam zwykła grypa panuje. W mojej rodzinie wszyscy już byli/są chorzy. Tylko ja z córką się trzymamy. Odpowiedz Link Zgłoś