rybska 04.10.07, 17:08 wlasnie zaczelam podawac malej pierwsze jedzonko. no i zaczelo sie. Mala ma brudne sliniaczki, pieluche, bluzke. Wiem, ze po proszku lovela to nie zejdzie. Co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorkor33 Re: jablko - czym sprac 04.10.07, 17:28 plamy z owoców zapiera sie zawsze zimna woda (kwasy owocowe)- tak słyszałam, ale to działa pod warunkiem, ze robisz to od razu Na plamy z marchewki najlepsze jest suszenie na słońcu (wybiela). Banan tez jest wredny, zostawia brzydkie brazowe plamy, na które nie pomaga ani słońce, ani nic. Czasami takie plamy schodza po kilku praniach. Wiele Ci nie pomogłam - jedyna rada, to starac sie do karmienia przeznaczyc jeden kaftanik "na zmarnowanie" i stosunkowo dobrze chronic sliniaczkami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
skarbelka Re: jablko - czym sprac 05.10.07, 00:06 Niestety mam ten sam problem staram sei zapierac od razu, czest pomag, ale nie zawsze jest okazja i czas! Na sloncu niestety marchewka u mnie nie schodzi...probowalam Vanisha, efekt zazwyczaj dobry, im świeższa plama , tym lepiej. Ale w koncu tez przeznaczyłam 2ubranka na "jedzenie" i juz sie ni emartwie, choc czasem jedzinkoladuje o wiele dalejpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akh_1 Re: jablko - czym sprac 05.10.07, 10:59 Ja tez tym się martwiłam, tyle ciuszków brudnych. Zadne kwaski cytr, szare mydło - nic nie pomagało. TYLKO VANISH. Na 5 min przed włączeniem prania smarowałam samą plamę vanishem i prałam normalnie w Lovela. Jak miała 5, 6 miesiecy prałam te ciuszki drugi raz w samym proszku. Potem już nie. Nigdy nic nie było mojej córci. A rzeczy są czyściutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
rybska Re: jablko - czym sprac 05.10.07, 17:05 bede musiala robic to samo. Na pewno zaczne zawsze ubierac sliniaki i moze tylko one beda brudne . chco wczoraj sprobowalam pod woda zimna sprac, dalo rade... Ale wlasnie nie zawsze bedzie na to czas. A ciuszki na "ta" okazje. raczej nie bedzie mi sie chcialo jej przebierac. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: jablko - czym sprac 05.10.07, 17:59 rybska napisała: > wlasnie zaczelam podawac malej pierwsze jedzonko. no i zaczelo sie. > Mala ma brudne sliniaczki, pieluche, bluzke. Wiem, ze po proszku > lovela to nie zejdzie. Co robic? Dziwne, bo ja akurat dwa dni temu prałam w Loveli frotkowy śliniak po jabłku i po plamach ani śladu. Niektóre rzeczy starszaka prałam z ciuszkami Małej w Loveli bo jego plamy łatwo się w ten sposób spierały. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: jablko - czym sprac 05.10.07, 18:02 Może zamiast przebierania dziecka kup choćby w lumpku troszkę większą koszulę chłopięcą z rękawami zapinaną na guziki i ubieraj dziecku "tył na przód" (wtedy wystarczy zapiąć jeden guzik z tyłu) albo kup fartuszek taki jak dla przedszkolaka do malowania farbkami, są ubierane w ten sam sposób, wygodne robocze ubranko. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1984 Re: jablko - czym sprac 06.10.07, 12:17 bardzo dobry jest sil w puszcze w sprayu. on jest wlasciwie do tlustych plam ale ja nim usuwam i te po dzieciach, po owocach. Odpowiedz Link Zgłoś
rybska Re: jablko - czym sprac 06.10.07, 19:48 ja pralam w loveli i sliniak ma lekka plame, a na pieluszcze, ktora wytarlam jej buzke nie spralo sie wcale. pozniej na sliniaku ktory przepralam pod zimna woda, po plamach nie ma sladu. Odpowiedz Link Zgłoś