joanna266 Re: czy chwalilyscie juz dzisiaj swoje dzieci? 22.10.07, 10:15 jasne.córke ze pieknie wstała do przedszkola,cudownie zjadła śniadanie i dokładnie umyła zebysyna ze sie nie zsikał w nocy i nie obudził dzikimi wrzaskami najmłodszej cory a i najstarszego tez pochwaliłam rowniez za to ze nie musialam go siłą sciagac z łózka.kurcze... chyba trzymam z dziewczynami)) Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 a ja nie 22.10.07, 10:19 bo jeszcze dziecka dzis nie widzialam po pracy po 15tej zobacze. wtedy pochwale bo zawsze ja chwale Odpowiedz Link Zgłoś
kraina.marzen Re: :) 22.10.07, 10:24 Tak. Za to,że pomimo mojego zaspania mój syn wyrwany ze snu wstał bez płaczu i pomaszerował do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: :) 22.10.07, 10:27 dziś jak zawsze przed wejsciem na sale dostał buziaka i zapewnienie od mamusi, ze jest grzeczny i kochany Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: czy chwalilyscie juz dzisiaj swoje dzieci? 22.10.07, 10:28 no jasne młodszego za poranne siku zrobione z własnej inicjatywy i bez zbędnego ociągania się oraz własnoręczne założenie skarpetek starszego za bycie w blokach do wyjścia do przedszkola dziesięć minut przed ojcem ))) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia Strasznie wam gratuluje 22.10.07, 10:37 U mnie bylo z tym dzisiaj kiepsko Jak odbiore baka z przedszkola sie poprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Strasznie wam gratuluje 22.10.07, 11:20 oj tak. Za dzielne siedzenie na fotelu dentystycznym i przeżycie wiercenia w zębie bez ani jednej łezki. Naprawdę dzielna była a ja wręcz piałam nad nią z zachwytu Odpowiedz Link Zgłoś
ejka.pe Re: Strasznie wam gratuluje 22.10.07, 11:27 Oczywiście; pięknie przespana nocka, piękne powitanie mamusi z buziakiem, płatki owsiane zjedzone bez mrugnięcia okiem; a po śniadaniu dostałam obrazek z chmurkami, więc też pochwaliłam, że jest "niezwykły". Bez chwalenia ani rusz, byle nie przesadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: czy chwalilyscie juz dzisiaj swoje dzieci? 22.10.07, 11:32 Oczywiście. Córkę - że przeprosiła brata za przywalenie mu kręglem w głowę. Syna za to, że okazał się mądrzejszy i nie oddał siostrze I jeszcze za to, że sprawnie ubrali się do przedszkola i nie tłukli się przy wsiadaniu do samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: czy chwalilyscie juz dzisiaj swoje dzieci? 22.10.07, 23:59 Córkę - że przeprosiła brata za przywalenie mu kręglem w głowę. Uważaj, bo pochwała podobno wzmacnia chwalone zachowanie. Teraz będzie go ciągle walić kręglem po głowie i przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: czy chwalilyscie juz dzisiaj swoje dzieci? 22.10.07, 16:30 Mój synek przyszedł załamany, bo ze sprawdzianu z matematyki dostał 5, a nie 6 - popełnił jeden błąd. Oczywiście go pocieszyłam i pochwaliłam Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: czy chwalilyscie juz dzisiaj swoje dzieci? 22.10.07, 16:56 Nie. I nie zamierzam chwalic dla samego chwalenia. Pochwała jest przyjemna, jesli jest za coś, a codzienne pochwaly za to, co nalezy do dziecka tylko psuja prawdziwa przyjemność z bycia pochwalonym naprawdę. Za siedzenie na fotelu dentystycznym - pochwale bez watpienia. Za czworke z przedmiotu, z ktorego zawsze byly dwoje - tez. A za kolejna piatke czy czworkę, zdobyte mimochodem i bez wysiłku, juz nieszczególnie. Uznam to za normalne. Nie pochwalę tez za wyprowadzenie psa, za podanie mi herbaty (podziekuję, tak, ale nie pochwale), za to, ze nie zabił siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: czy chwalilyscie juz dzisiaj swoje dzieci? 22.10.07, 17:35 TAK. Dziś pierwszy raz synek ułożył puzzle 60 elementowe. Ale byłam z niego dumna, on z sebie jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: czy chwalilyscie juz dzisiaj swoje dzieci? 22.10.07, 23:50 Tak, ja chwalilam. Pochwala jest dosc wazna, byle nie przesadzic. verdana, uwazaj troszke z tym , ze "kolejna piatka to normalka" (+- ), bo moja mama wlasnie taka byla...ja dobra uczennica, a dla niej zawsze normalka, za to gorsza siostra chwalona w nieboglosy, gdy sie poprawiala troche.. Efekt? Zawsze czulam sie gorsza, (mowie o dziecinstwie), wydawalo mi sie, ze moje wysilki nie sa tyle warte co siostry itp.. Oczywiscie, gdy sie chwali za duzo to pewnie w druga str.moze isc, ze dziecko nie bedzie bez takiej pochwaly umialo dobrze sie czuc i moze zawsze bedzie szukalo potwierdzenia w oczach rodzicow, nie wiem.. Zdrowy umiar, jak zawsze, ale ja moja perelke chwale, gdy to poczuje, a jest za co!Choc moze inaczej..po prostu czesto daje odczuc jak mocno kocham.-Pniekoniecznie pochwala Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: czy chwalilyscie juz dzisiaj swoje dzieci? 22.10.07, 21:55 dzisiaj akurat nie Odpowiedz Link Zgłoś