be_em 08.11.07, 08:06 1. bzykanie się w samych skarpetkach 2. brak prawo jazdy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiwi1910 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 08:08 - długie włosy - wysoki głos Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 08:10 Cherlawa postura. Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 08:14 dlugie wlosy i obcisle sweterki Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 08:31 - depilacja czegokolwiek poniżej brody - niski wzrost, tzw. misiowatość i skarpetki do sandałów Odpowiedz Link Zgłoś
dorthea80 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 08:40 Buty na obcasiku lub koturnie. Ale to ma związek z wymienionym wyżej niskim wzrostem, więc niech będzie że wzrost poniżej 170cm Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 08:42 Kiedy zaczynaja panikowac, brak opanowania. Kiedy kobieta musi byc ta mocniejsza, silniejsza strona. Wysoki glos rowniez. Opalenizna z solarium, taka mocna. I jak dla mnie pasemka na wlosach. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 08:58 - kalesony - gadulstwo Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 09:03 - sportowa koszula/t-shirt wkasana w spodnie z paskiem - skarpetki do sandałów - smród potu Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola no co ty? 08.11.07, 18:53 Jak smród potu jest mało męski, to jaki jest? Bardzo kobiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 09:03 -wysoki głos -wysoki głos -wysoki głos nie umiem sobie nawet wyobrazic siebie w sytuacji intymnej z facetem o niemęskim głosie. Odpowiedz Link Zgłoś
agmar3 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 09:09 spodnie za wysoko podciągnięte, z paskiem na pępku albo powyżej; obcisłe sweterki i koszulki - obciach wysokie głosy odpadają, no ale na to nie ma się wplywu Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 09:25 jestem wstrząśnieta listą depilowanie pach niemęskie? obcisłe sweterki niemęskie? długie włosy? kobieeeeety )) Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 09:38 malo męskie jest: - specyficzna gestykulacja i ruchy dlońmi(taka"pedalska"wiecie co mam na myśli?) - szczypiorkowatość - golenie klatki piersiowej - zakladanie nogi na noge - używanie kosmetyków tzw "kolorowych" - solarium - skarpetki do sandalow uważam nie tyle za niemęskie co obciachowe do granic możliwosci - i tu posypią sie gromy:płacz.Tznw w wyjątkowych sytuacjach- wiadomo, ale placz np. w "You can dance" rozwalal mnie...coś okropnego! Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 09:43 niski wzrost, może to okrutne, ale to moje zdanie przesadna gestylulacja, taka, o której wcześniej napisano tez mi przeszkadza nie lubię też facetów egzaltowanych, to często idzie w parze z tą przesadną gestykulacją wysoki głos Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 09:39 -acha!dyskawlifikujący również jest brak umiejętności pływania, jazdy na rowerze i jazdy samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliak9 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 09:55 nadmierne przywiązanie do mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
mearulezz Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 10:03 no a ja nienawidze facetow z małymi..........stopami takimi tyci tyci 6-czka. sweterki obcisłe moga byc -szczegolnie gdy pod sweterkiem na brzuchu kaloryfer a nie brojler gestykulacja odpada a szczegolnie niemeski jest gest tz. zastydzenia gdy facio przyklada dłoń do ust. tłuste wlosy -won, NO I HIT!!!-dlugi paznokiec JEDEN -najlepiej mały(im wiecej tym gorzej)horror. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:37 male stopy i damskie dlonie..brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
hratli masz racje! 08.11.07, 12:13 zawsze mnie zastanawia o co chodzi z tym paznokciem;/ blehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
annelie1 Re: masz racje! 08.11.07, 21:47 Mieszkalam chwile w Stanach i zaobserwowalam, ze skosnoocy lubuja sie w zapuszczaniu paznokcia na malym palcu. Oblesne to strasznie. No a co z nim robia...? Dlubia w uchu, blllleeee! Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 09:59 jak byłam na studiach mąż mojej koleżanki nigdy nie miał przy sobie ani grosza , miał tylko wyliczone na bilet a czasmi jak chciał wodę czy kawę to pozyczał od nas / wszyscy bylismy na jednym roku ale w różnych grupach/ - nigdy nie mogłam tego zrozumieć - facet bez kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 10:19 - nieumiejętność zarabiania na życie (dlatego mój luby jest ideałem, bo w wieku 18 lat założył własną firmę) - brak prawa jazdy (przerażają mnie 30-letni faceci bez prawka), nieumiejętność pływania czy biegania (chodzi o dłuższe dystanse) - nieumiejętność wykonywania prac domowych (taki, co sobie nie upierze, nie ugotuje, nie uprasuje, nie wbije gwoździa, nie naprawi gniazdka, nie pomaluje mieszkania itd) - hipochondria (odrażające...) - brak siły w rękach (facet, który nie potrafiłby mnie nieść przez 10 minut - brrr) Ja powyższych cech nie mam (no, oprócz tego noszenia) i facet gorszy w tym ode mnie byłby skreślony. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 10:41 dirgone napisała: > - brak siły w rękach (facet, który nie potrafiłby mnie nieść przez 10 minut - b > rrr) A jak to oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:48 Po noszeniu mnie,heh. Kiedyś na wycieczce szkolnej w górach skręciłam straszliwie kostkę. No i byłam niesiona przez chłopaków na zmianę, przez kilka godzin. Ważyłam wtedy ze 47 kg. I tylko jeden jęczał już po minucie, co fatalnie odbiło się na jego reputacji wśród dziewczyn. Źle to ujęłam - chodzi o ogólną siłę, nie tylko ręczną Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 10:41 A, i niski wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 10:26 - niezaradność - brak umiejętności pływania - brak prawa jazdy - tchórzliwość, przesadna ostrożność. Gardzę tchórzami, niezależnie od płci. Nie chodzi tu bynajmniej o skakanie na linie głową w dół ;- ) ale bardziej o odwagę cywilną. Trudno mi to wyjaśnić, ale może skumacie, o co mi biega Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoliipawcia Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:23 Napiszę co lubię- wysoka sylwetka, męski głos, typowy dla mężczyzn piżmowy zapach skóry, bystrośc, zdecydowanie, wrażliwość,dziarski krok, mocna postura, ogólnie lubię dużych facetów( no i na takim poprzestalam Ale uważam, że to całe lubienie lub też nielubienie zależy tylko i wyłącznie od naszej psychiki, pociąg rodzi się w główce a nie w d...cenp Leśmian byl małym garbatym czlowieczkiem a pisał takie erotyki.....na pewno nienajgorszym kochankiem był Niscy mężczyżni, o mało atrakcyjnym wyglądzie, tez mogą byc męscy i pociagajacy! co z tego powalającego wyglądu, jak facet zachowuje się jak d..., za przeproszeniem. Facet musi po prostu imponować, i to nie wyglądem, ale swoim życiem Mój ideał- duuuuuuuuży zaradny facet Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:24 1. brak umiejętności podejmowania decyzji 2. tchórzostwo 3. brzydkie dłonie 4. wieeelki brzuch 5. staranie układana fryzurka można by duuużo jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:29 Do większości powyższych dopisze: - biżuteria na paluchach, łańcuszki - ilość kosmetyków przewyższająca moje (a używam sporo) - brak umiejętności pływania, kierowania pojazdami, operowania młotkiem czy śrubokrętem - pomarańczowa cera po solarium czy, co gorsza, samoopalaczu Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:40 samoopalacz badz solarium, rozowe koszulki, obcisle sweterki i duzo, duzo wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
malila O co biega z tym niskim wzrostem? 08.11.07, 11:38 Przyznam, że nie rozumiem pociągu do wysokich facetów. Dla mnie wysocy są mniej atrakcyjni. Jestem w mniejszości? Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: O co biega z tym niskim wzrostem? 08.11.07, 16:51 malila napisała: > Przyznam, że nie rozumiem pociągu do wysokich facetów. Dla mnie > wysocy są mniej atrakcyjni. Jestem w mniejszości? > to nie jest kwestia jakiegoś przesadnego pociągu do wysokich, po prostu niscy mi się nie podobają i nie wzbudzają mojego zainteresowania, facet powinien być duży IMHO, to tyle jeśli chodzi o wzrost Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: O co biega z tym niskim wzrostem? 08.11.07, 21:19 Tez jestem ciekawa od kiedy jest "wysoki wzrost" a od kiedy "niski". Taki Al Pacino - 165cm lub 170cm (w zaleznosci od zrodla). MNIAM. Moj facet 175cm tez mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: O co biega z tym niskim wzrostem? 08.11.07, 23:10 jestem z toba - niscy gora, im nizszy facet tym ma wiekszego D Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: O co biega z tym niskim wzrostem? 08.11.07, 23:12 wiem o co chodzi ztym wzrostem, zwyczajnei niemeskie sa kompleksy ktoras pisala o obcasach - no jak mozna byc tak obciachowym zeby bedac facetem chodzic na obcasach nawet bedac niskiego wzrostu noz kicha normalnie na calego to tak jak silikonowe cycki u bab Odpowiedz Link Zgłoś
jkk74 Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:44 na 1. miejscu jako totalnie niemęskie jest u mnie bicie kobiety potem długo długo nic a potem stringi w szczególności te noszone na plaży mina wystraszonego kociaka w robiona sytuacji konfliktowej dopisałabym jeszcze coś ale mój mąż to czyta wiec się pohamuję... Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:44 W zachowaniu - egzaltacja, niedecyzyjnosc, chwiejnosc, bluszczowatosc, brak odwagi (nie mylic z brawura, raczej o tzw. odwage cywilna mi chodzi), jazdy w stylu "rozgrymaszona primadonna". W aparycji - chudy pokurcz o piskliwym glosie i zaczynajacy kazde zdanie od "nooo, ja nieee wieeem, ale..." zostanie przeze mnie zaklasyfikowany jako "malo meski", ale ten sam chudy pokurcz, napotkany przy scianie wspinaczkowej, na zgrupowaniu paralotniarzy/nurkow/skoczkow spadochronowych/krav magowcow - juz niekoniecznie. Z ta "meskoscia" to w ogole jest smiesznie. Jednym z najbardziej "meskich" facetow, jakich znam, jest moj kolega z pracy. Wysoki, bosko zbudowany, pewny siebie, decyzyjny, maniak sportow estremalnych i sztuk walki, poped przywodczy silnie zaznaczony. Gej. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:50 brak.polskich.liter napisała: > W zachowaniu - egzaltacja, niedecyzyjnosc, chwiejnosc, bluszczowatosc, brak > odwagi (nie mylic z brawura, raczej o tzw. odwage cywilna mi chodzi), jazdy w > stylu "rozgrymaszona primadonna". Jeśli to są cechy niemęskie, to znaczy, że są kobiece - no bo trzeciej płci nie ma. Czy tak rzeczywiście uważacie? To pytanie kieruję nie tylko do Ciebie, ale ogólnie do tych, którzy dokonują podziału na cechy męskie i niemęskie. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:59 "rozgrymaszona primadonna"-rodzaj żeński "Niemęskie" nie musi oznaczać "kobiece" tak jak "nieludzkie" nie musi oznaczać "zwięrzęce" czy "roślinne". Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 12:12 chipsi napisała: > "Niemęskie" nie musi oznaczać "kobiece" tak jak "nieludzkie" nie > musi oznaczać "zwięrzęce" czy "roślinne". "Nieludzkie" to metafora. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 12:18 malila napisała: > "Nieludzkie" to metafora. "Niemęskie" także. W encyklopedi PWN napisano: niemęski «niemający cech męskich; też: niezgodny ze stereotypem mężczyzny» Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 12:30 chipsi napisała: > W encyklopedi PWN napisano: > niemęski «niemający cech męskich; też: niezgodny ze stereotypem > mężczyzny» Czyli w rzeczywistości płeć dzieli się na mężczyzn, kobiety, niemężczyzn i niekobiety?) Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 13:22 Na to wychodzi )) Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Blad w zalozeniu 08.11.07, 12:04 malila napisała: > Jeśli to są cechy niemęskie, to znaczy, że są kobiece - no bo > trzeciej płci nie ma. Hmm... A nie bierzesz pod uwage istnienia cech nie przypisanych do jakiejs konkretnej plci? Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Blad w zalozeniu 08.11.07, 12:11 brak.polskich.liter napisała: > Hmm... A nie bierzesz pod uwage istnienia cech nie przypisanych do jakiejs > konkretnej plci? Tak w ogóle to oczywiście biorę. Ale też wówczas nie oceniam ich pod kątem płci. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 16:47 > Jeśli to są cechy niemęskie, to znaczy, że są kobiece - no bo > trzeciej płci nie ma. Chyba jednak tych płci jest więcej, niż dwie Jestem ostrożna w ścisłym i zamnkiętym ograniczaniu pojęcia płci, seksualności, orientacji seksualnej itd. Ciekawy artykuł: www.wiadomosci24.pl/artykul/na_pograniczu_kobiecosci_butch_21204.html Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Się podpiszę i jeszcze: 08.11.07, 12:17 - histeryczność, brak opanowania - obsesyjna koncentracja na swoim zdrowiu i wyglądzie - słabe libido, brak zainteresowania seksem - religijność W aparycji: - niski wzrost - wątłość, cherlawość ale też otyłość - wysoki głos - pulchne usteczka składane w dziubek - miękka gestykulacja (babsee opisała o co chodzi) - wąskie, wiotkie dłonie o długich palcach pianisty - nie znoszę, brzydzi mnie osobiście Generalnie niemęskie są wszystkie cechy fizyczne świadczące o niskim poziomie testosteronu. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter O taaak! 08.11.07, 12:36 Ta uwaga o testosteronie strzelilas bingo. Z osobistej perspektywy, do listy cech juz wymienionych dopisalam jeszcze zapach. Z tym, ze zapach jest cholernie trudny do opisania, a jeszcze trudniejszy do zracjonalizowania. Atrybuty wizualne (wzrost, proporcje ciala, rysy twarzy, gesty), czy zachowanie mozna jakos opisac, poukladac, zaszeregowac, wyjasnic, co sie uwaza za "meskie" i dlaczego. Przy zapachu nie idzie. Ale sa faceci, ktorzy - mimo zadbania, niezlej sylwetki, etc po prostu "nie pachna". Czyzby znowu testosteron?.. Odpowiedz Link Zgłoś
purpurowa_komnata Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 11:52 Niemęskie jest: brak szacunku do samego siebie i do kobiet, brak odpowiedzialności, niezaradność, używanie siły do przemocy, brak higieny, wygodnictwo, chamstwo...jeszcze sporo by tego było. Zresztą faktem jest dla mnie,ze te same wymienione przeze mnie kwestie dotyczą również kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 12:14 Mnie skarpetki nie przeszkadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: co jest w facetach MAŁO MĘSKIE? :))) 08.11.07, 12:22 Hm, skarpetki do sandalow tez mi nie przeszkadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Religijność 08.11.07, 12:20 Religijność. Rozmodlony, natchniony facet natychmiast staje się aseksualny. Niskie libido, brak zainteersowania seksem, erotyką. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Religijność 08.11.07, 12:25 O, a dla mnie wprost przeciwnie. Moj facet jest meski, ale jak go widze, jak sie modli ... w kipie ... ach. Religijnosc jest sexy, nie ma nic bardziej erotycznego niz religijnosc czasem (co zreszta odkryla i wykorzystala skutecznie Madonna). Zwlaszcza katolicyzm jest bardzo erotyczny. Te skrywane pragnienia, dramaty, wyrzuty sumienia ... ja lubie dramatyzm Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 O fuj... 08.11.07, 12:29 Mnie się religijność kojarzy z egzaltacją i koncentracją na rozważaniach duchowych. Dramatyzmu nie znoszę. Erotyczny jest dla mnie nieskomplikowany w obsłudze, duży, jurny, wysportowany chłop. Konkretny i nieszarpany abstrakcyjnymi dylematami. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: O fuj... 08.11.07, 12:31 A nie nie, ja nie mowie o abstrakcyjnych dylematach i egzystencjalnycg rozwazaniachm, tylko właśnie o męskim osobniku, który nagle wydaje się taki bezradny ... chociaz to w ogóle do niego nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: O fuj... 08.11.07, 12:34 Nie wiem, średnio trawię bezradność i mam niską tolerancję dla bycia oderwanym od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: O fuj... 08.11.07, 12:40 No przeciez nie mowie o byciu oderwanym, tylko o praktyczym, zaradnym, meskim facecie, ktory dwa razy do roku potrafi okazac swoja inna strone To jest interesujace. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Religijność 08.11.07, 12:28 Triss,a gdzie ty tych rozmodlonych spotykasz? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Religijność 08.11.07, 12:31 Widuję w tv i czytuję z nimi wywiady (podać nazwiska?), czytuję niekiedy z poznawczego masochizmu "Frondę" i "Nowe Państwo". Paru natchnionych poznałam na studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Religijność 08.11.07, 12:33 O, wiem teraz, o jakich typach mowisz. Takich to i ja nie znosze. Ale moj facet w kipie to jest cos. Dwa razy go widzialam, zrobilo na mnie wielkie wrazenie. No, ale mnie sie podobaja faceci w kiltach, wiec sama juz nie wiem :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Religijność 08.11.07, 12:45 Marek Jurek, Jan Łopuszański, Artur Zawisza, Jan Pospieszalski - kwintesencja. Wszyscy księża poza księdzem z filmu "Ptaki ciernistych krzewów".P Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Religijność 08.11.07, 12:56 On nie sa religijni.To po prostu idioci Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Religijność 08.11.07, 12:59 Nie chcę wiedzieć jakie mają IQ. Publicznie prezentują pewien model religijności. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Religijność 08.11.07, 12:33 Ja jestem ateistką, więc dla mnie religijność ogólnie dziwna. W wiarę nie wnikam (mój luby wierzący jest), ale właśnie to rozmodlenie i natchnienie, szczególnie pokazowe, jest dla mnie be. Za to religijność męską i fajną zawsze widziałam u mojego dziadka, który jest dla mnie ogólnie ideałem mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś