sowa_hu_hu 21.11.07, 13:14 fakty.interia.pl/galerie/nauka/czlowiek-drzewo/zdjecie/duze,627381,4,329 słabo mi sie zrobiło... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebra51 Re: Chryste Panie!!! 21.11.07, 13:19 jesooooo, ja myslałam, ze on ma jakieś pióra u nóg i rąk, a to PAZURY!!!!!!!!!!!!!!!! szęka mi opadla!! Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: sowa 21.11.07, 13:30 ludzie kawę przy kopie piją i ciasteczka dietetyczne jedzą a Ty tak bez pardonu walisz tego linka. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu justi 21.11.07, 13:50 tytuł ci nie zasugerował nic? trza było nie klikać! poza tym jedzenie przy komputerze tudziez tv jest niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: justi 21.11.07, 13:59 Myślałam, że to zwyczajnie o polityce albo o gwałtach będzie to se kliknełam. A jedzienie wiem, że niezdrowe, ale jakie przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
abigejl24 Re: justi 21.11.07, 15:26 zalamka,to sa dopiero problemy!!!ludzka tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Chryste Panie!!! 21.11.07, 15:12 O Chryste! Jezu! Matko Boska! Jak na jarmarku przy oglądaniu kobiety z brodą niemalże. Wyślijcie jeszcze do znajomych, żeby oko nacieszyli Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu morgenstern 21.11.07, 15:17 a twoim zdaniem ktoś sie cieszy? zdurniałaś? chciałas być ironiczna ale nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgenstern 21.11.07, 15:19 Nie rozumiem, jaki jest sens zakładania takich wątków. Żeby poczuć dreszczyk obrzydzenia z kawką przed monitorem? Napisać "O Boże, to straszne!". Do żadnej dyskusji nie prowokuje, o żaden temat nie zahacza. Ot, żeby se dziwactwo filipińskie pooglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgenstern 21.11.07, 15:21 Ale ja to rozumiem, jak świat światem gawiedź zawsze lubiła napawać oko różnymi okropnościami Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: morgenstern 21.11.07, 15:30 Do dyskusji może nie prowokuje, ale do refleksji.. Cały dzień mnie brzuch boli, a jak to zobaczyłam, to mnie boleć przestał. Bo refleksja mnie trafiła - czymże jest ten mój brzuch wobec takiego nieszczęścia... No ale może to tabletka przeciwbólowa zaczęła działać. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgenstern 21.11.07, 15:32 Idąc tym tokiem rozumowania, to równie dobrze można zaglądnąć na "Chore dziecko, strata dziecka", od razu cię twój dzieciak przestanie wkurzać.. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: morgenstern 21.11.07, 15:34 no i ja czasem zaglądam... może mam coś z głową ale zaglądam... Odpowiedz Link Zgłoś
sabotazystka Re: morgenstern 21.11.07, 17:20 Ja też mam coś z głową,bo również tam zaglądam.Naprawdę,później mam dużo więcej cierpliwości do swjego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: morgenstern 21.11.07, 15:34 dokałdnie mam to samo ,jak widze takie tragedie od razu sie otrząsam z rzekomych swoich... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: morgenstern 21.11.07, 15:33 pewnie coś w tym jest (ja jestem ciekawska np i sie przyznaje bez bicia) po prostu mnie ciekawi skąd takie przypadki chorobowe sie biorą! Kiedyś był tu podobny wątek to dziewczyny dały fajne liki do artykułów i można sie było dowiedzieć sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: morgenstern 21.11.07, 17:13 Zgadzam sie z morgen...., choc pewnie powiecie, ze mi odbilo, ale jak ujrzalam fotke, najpierw jeszcze nie czytajc tytulu, az krzyknelam: "Jakie ladne!" Nie wiem czemu, ale pomysl bycia drzewem wydal mi sie....roamntyczny. W kazdym razie mi to nie obrzydza, ani nic..Daleka tez ejstem od wklejania watkow podobnych na forum, bo jak morgen, zgodze sie, ze .....po co? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu moninia 21.11.07, 17:43 wybacz ale kompletnie cie nie rozumiem... ładne? romantyczne???????? chyba że to sakrazm którego nie zrozumiałam... Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: moninia 21.11.07, 18:07 Nie to nie sarkazm...siedze w pracy, troce mi w glowie wiruje od kompa i zajrzalam na link..nie majac kompletnie pojecia o czym bedzie. I to byla moja pierwsza reakcja. Po prostu obrazowo wydalo mi sie to ladne..wiem, ze w tej sytuacji slowo to brzmi dziwnie Oczywiscie dla takiej osoby jestem pelna wspolczucia...gdy przeczytalam tytul zrozumialam, myslac najpierw, ze to jakis artysta cos zrobil, itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: moninia 21.11.07, 18:19 no dla mnie nie ma w tym nic ładnego ani romantycznego... los sie okrutnie obszedł z tym człowikiem... dla mnie to przerażające i bardzo zaskakujące jak to w ogóle możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Chryste Panie!!! 21.11.07, 18:21 Spokojnie, poprawi mu sie wkrotce: images.google.co.uk/imgres? imgurl=www.theage.com.au/ffximage/2007/11/16/majdede_wideweb__ 470x310,0.jpg&imgrefurl=www.theage.com.au/news/world/doctor- offers-tree-man-hope-of-a-new-life-warts-and- all/2007/11/16/1194766965593.html&h=310&w=470&sz=52&hl=en&start=10&um =1&tbnid=u4ulx8ytq554bM:&tbnh=85&tbnw=129&prev=/images%3Fq%3DAnthony% 2BGaspari%2B%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Chryste Panie!!! 21.11.07, 18:22 Ale dalam dziadowski link: sprobuje jeszcze raz: tinyurl.com/2s38l7 Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu a możesz przetlumaczyć? 21.11.07, 18:24 tak w skrócie? nie znam angielskiego na tyle żeby wszystko zrozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
sabotazystka Re: a możesz przetlumaczyć? 21.11.07, 18:41 Mnie też to ciekawi,i również nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: a możesz przetlumaczyć? 21.11.07, 18:54 Kolo nie mogl przyjechac do US na badania, wiec jakis doktorek przyjechal do niego, okazalo sie, ze jego "tajemnicza" choroba jest nie calkiem tajemnicza, jedynie jego rzadka genetyczna predyspozycja sprawila, ze choroba "przejela stery" rozmnazania komorek i organizm zaczal produkowac komorki tych brodawek czy tez kurzajek bez opamietania... lekarze twierdza, ze poprzez podawania syntetcznej witaminy A sa w stanie poprawic jakosc jego zycia, nie sadza, zeby narosla zniknely zupelnie, ale juz w ciagu kilku miesiecy powinny sie zmniejszac dzieki czemu Dede bedzie mogl prowadzic w miare normalne zycie... voila! Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: a możesz przetlumaczyć? 21.11.07, 18:49 Tak, juz tlumacze. W skrocie i moim slowami, chodzi o to, ze choroba pojawila sie u 35- letniego rybaka po tym, kiedy jako nstolatek zacial sie w kolano. Nagle z jego ramion i nog wyrastac zaczely przypominajace korzenie kurzajki, co zaczelo przeszkadzac mu w codziennych czynnosciach. Zona go zostawila, z pracy go wyrzucono, i sam wychowuje teraz w biedzie swoje nastoletnie dzieci (zeby zwiazac koniec z koncem nawet wystepowal w lokalnym 'freak show' - cos w rodzaju pokazow kobiety z broda). Lokalni lekarze oczywiscie nie maja pojecia, co jest etc., jest wysmiewany etc. Teraz zajal sie nim dermatolog z University of Maryland, pobral probki ze zmian oraz krwi i stwierdzil, ze schorzenie spowodowane jest wirusem HPV (Human Papilloma Virus, nie wiem dokladnie, co to za wirus, tyle, ze zwieksza ryzyko zapadniecia na raka i moze powodowac kurzajki, szczegolnie na rekach i stopach oraz dysplazje). Okazuje sie, ze ten wirus jest dosc powszechny i nic takiego, ale Dede (rybak) ma przez przypadek jakas wade genetyczna, ktora hamuje dzialanie systemu immunologicznego, do tego stopnia, ze dermatolog na poczatku podejrzewal, ze moze byc chory na AIDS (okazalo sie, ze nie, a takze, co ciekawe, ze facet cieszyl sie zawsze dobrym zdrowiem i poza kondycja drzewna nic mu nigdy nie bylo). Dermatolog uwaza, ze codziennie dawki syntetycznej witaminy A moga pomoc zwalczyc wirusa. Dermatolog gerneralnie uwaza, ze Dede nigdy nie bedzie mial normalnego ciala, ale w duzej mierze przypadlosc powinna byc zlikwidowana wlasnie witamina, plus pozniej interwencja chirurgiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: a możesz przetlumaczyć? 21.11.07, 18:52 Bardziej romantyczna wersja by byla, ze po zacieciu sie w noge podczas lupania drewna wstapil w niego duch drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek HPV 21.11.07, 18:56 HPV to wirus m.in. odpowiedzialny za raka szyjki macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu i własnie po to... 21.11.07, 19:12 warto zamieścić taki wątek bo dzieki mądrym koleżankom mozna sie wiele dowiedzieć. ciesze sie że można mu pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: a możesz przetlumaczyć? 21.11.07, 18:56 Jeszcze dodam, ze dermatolog przewiduje, ze w ciagu 3-6 miesiecy podawania witaminy A kurzajki powinny zrobic sie mniejsze i powinno ich byc mniej. Te uporczywe beda zamrozone, ate na rekach i nogach usuniete droga chirurgiczna. Odpowiedz Link Zgłoś