paulinapaulinapaulina 09.08.03, 17:33 Kochanek.... Jakiem macie skojarzenia z tym słowem? Dobre, przyjemne czy ....? Może znacie podobne słowo, które oddawałoby istotę rzeczy? Paulina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwedka_kredka Re: Kochanek... 09.08.03, 19:54 Troszkę obok tematu. Kolega Anglik mojej koleżanki, uczący się polskiego chciał jej opowiedzieć historię, jak to kochanek pewnej pani itd. Użył nstępującego sformułowania: m i ł o ś n i k tej pani ...itd. Uważam, że to bardzo ładne. Mnie pierwsze, co przychodzi do głowy, to przepiękny film Annaud "Kochanek". Oglądałam go samotnie w kinie, rozpamiętując bardzo podobną historię własną do tej co w filmie... A było to skromnie licząc, z 8 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_le Re: Kochanek... 12.08.03, 14:39 ... ten, za którym tęsknię, gdy jestem szczęśliwa... ... wiem, że mnie zdobędzie... ... mu się nie oprę... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinapaulinapaulina Re: Kochanek... 12.08.03, 16:23 Kochanek powinien mieć kruczoczarne włosy... lekko skośne brązowe oczy... skórę, która ślicznie pachnie... poza tym może mówić do mnie w języku, którego nie rozumiem... mieć żonę albo setkę kochanek... debet na koncie... Kochanek... Odpowiedz Link Zgłoś
kama007 Re: Kochanek... 18.08.03, 13:20 niebieskie figlarne oczęta czarujący uśmiech blond meszek na głowie sterczący na wszystkie strony świata ... to mój Kochanek - mój SYN !!! nie znajdziecie drugiej takiej miłości kama Odpowiedz Link Zgłoś
haga78 Re: Kochanek... 18.08.03, 15:51 jako mąż -odczucie pozytywne jako facet który jest w zastępstwie męża - negatywne amen Odpowiedz Link Zgłoś