reteczu 03.02.08, 17:35 Dziś w nocy się to stało.Samochód stoi pod blokiem. Zgłosić to na policję? Z ubezpieczenia chyba nie warto wyciągać kasy na nowe, bo przepadną zniżki. Co zrobiłybyście na moim miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gardeniaa Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 03.02.08, 19:05 a ja ostatnio zgubiłam jeden gdzieś po drodze na twoim miejscu kupiłabym nowe na policję możesz zgłosić, ale sprawca prawdopodobnie i tak sie nie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 03.02.08, 19:17 kup nowe, ale niefirmowe. niefirmowych nie ukradną a przynajmniej jest mniejsze ryzyko. u znajomych w Fordzie kradli średnio 3 razy na miesiąc, w końcu znajomy się wściekł i kupił jakieś bez logo ;] kradzieże ustały. przenieśli się na samochód sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 03.02.08, 19:23 Mam forda... Co to, jakaś moda na fordowskie kołpaki?Każdy zbój musi mieć fordowski kołpak swój? P,S.Ładne hasło, co? Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 15:48 a co się dziwisz - nowe w salonie 450 pln za komplet a ściągnięcie zajmuje 30 sekund .... kup tandety za 40 pln i będzie git Odpowiedz Link Zgłoś
mamajestem Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 17:52 A mi w mercedesie też ukradli! Nie myśl,że tylko fordowskie kradną! Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 18:21 mamajestem napisała: > A mi w mercedesie też ukradli! Nie myśl,że tylko fordowskie kradną! Wcale tak nie myślę. Kradną firmówki. Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Ibulka 03.02.08, 19:28 Teraz poważniej. Kumpel poradził mi zakup oczywiście niefirmowych kołpaków, ale takich, które się przykręca śrubami. Te, które mi buchnęli, były firmowe,bo auto z salonu,nakładane, a nie przykręcane śrubami, dopiero roczne. Szkoda mi, kurka, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Ibulka 03.02.08, 19:32 szkoda, ale co zrobić. kupuj niefirmowe i jeździj, nie ukradną a co do haseł... znasz to? 'nie każda morda pasuje do Forda.' i 'Ford gó.. wort' kumpel się strasznie denerwuje jak słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Ibulka 03.02.08, 19:37 ibulka napisała: > szkoda, ale co zrobić. kupuj niefirmowe i jeździj, nie ukradną > > a co do haseł... znasz to? > 'nie każda morda pasuje do Forda.' Tego nie znałam. Piękne )))))))))))I jakże prawdziwe... > i > 'Ford gó.. wort' To słyszałam, ale podważam jego prawdziwość, ja jestem zadowolona ze swojego auta...o ile jeszcze do jutra będę miała z czego być zadowolona, bo dziś kołpaki, jutro reszta > > kumpel się strasznie denerwuje jak słyszy. > > Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Ibulka 03.02.08, 19:44 kiedyś na imprezie mój małżonek rzucił hasło o tej mordzie i Fordzie... prawie się bijatyką skończyło, bo znajomy trochę się wstawił, no i uraziło go to strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
logineczka Re: Ibulka 03.02.08, 20:16 każdą kradzież zgłosiłabym na policję, dziś kołpak, jutro może byc całe auto (oczywiscie nie życzę), i wtedy coś wspomniesz, i zapytają: "a czemu Pani nie zgłosiła"? poza tym kradzieże kołpaków to nagminny precedens i być może przy okazji następnej kradzieży przez tych samych delikwentów wyjdzie i Twoja sprawa. może są jakies ślady na oponach, które należałoby zabezpieczyć..... Twoje zgłoszenie może uczulić na następne, i policję i złodzieji.. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka1999 Re: Ibulka 04.02.08, 09:17 jezuuuuu chyba nagminny proceder... precedens 1. «wydarzenie stanowiące punkt odniesienia i usprawiedliwienia dla podobnych późniejszych wydarzeń» 2. «orzeczenie sądu, które ma moc wiążącą w odniesieniu do późniejszych orzeczeń w podobnych sprawach» a na co chcesz uczulić złodziei - tak swoją drogą? -- Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Ibulka 04.02.08, 20:23 poza tym kradzieże kołpaków > to nagminny precedens.... że co???? Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 09:41 możesz również jeździć bez kołpaków korzyść - samochód wygąda na "świeżo okradziony", więc mniejsze ryzyko kolejnych amatorów na policję? no cóż, jestem praworządna zasadniczo, ale już sobie wyobrażam entuzjazm policji do przyjęcia takiego zgłoszenia Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 17:42 aluc napisała: > możesz również jeździć bez kołpaków > korzyść - samochód wygąda na "świeżo okradziony", więc mniejsze > ryzyko kolejnych amatorów Fakt, ale chyba jednak kupię jakieś dziadostwo, bo strasznie wyglądają łyse koła. > na policję? no cóż, jestem praworządna zasadniczo, ale już sobie > wyobrażam entuzjazm policji do przyjęcia takiego zgłoszenia O, to, to! Dzisiaj po pracy pojechałam na komendę.Powiedziałam panience w okienku, po co przyszłam. Kazała usiąść. Siedziałam 20 minut. W międzyczasie z 20 policjantów się przewinęło, niektórzy żartując i bluzgając. Po 20 minutach przyszedł jakiś policjant i powiedział, że oni teraz nie przyjmą mojego zgłoszenia, bo mają gdzieś tam zderzenie i moooże o 18.00 znajdą dla mnie czas, ale pan uprzedził mnie, że przyjmowanie zgłoszenia potrwa co najmniej 40 minut. Tak, jak przypuszczałam...spiszą numer buta, długość zębów...Nie pojadę o 18.00, bo 8-miesięczna właśnie zasnęła, a poza tym ona boi się jeździć w ciemności, wrzeszczy wniebogłosy, a dla starszej córki wycieczka na komendę, gdzie na spisywaniu protokołu i czekaniu miałybyśmy spędzić półtorej godzizny, to też żadna atrakcja.Jutro pojadę. A, uparłam się, że zgłoszę, choć nie liczę na odzyskanie tego, co pewnie prezentuje się nieźle obecnie na kołach kogoś, kto kupił je w miniony weekend na giełdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 09:49 nam w zeszłym roku w zimie ukradli i nie zgłaszalismy nigdzie, jakos nie wierzę, żeby ktos się tym zainteresował (niska szkodliwość społeczna..., od tej pory zimą jeździmy bez. Nasza alfeczka już nie jest taka piękna ale nie będziemy kupować nowych bo znowu ukradną... Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 13:28 Nam najpierw wybili szybę w samochodzie i ukradli radio. Zgłosiliśmy na policje - załatwiania mnóstwo (jeżdżenie na spisanie zeznań, itp.), a oczywiście sprawa umożona. Później ukradli nam kołpaki - już nie zgłaszaliśmy i kupiliśmy drugie, już nie firmowe i na razie jest spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 13:31 jesli cie to pocieszy to nam w 2005 wszystkie kola podpieprzyli... w pol godziny... zeby jeszcze to byly alufelgi jakies ale nie Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 13:33 elza78 napisała: > jesli cie to pocieszy to nam w 2005 wszystkie kola podpieprzyli... > w pol godziny... > zeby jeszcze to byly alufelgi jakies ale nie aż pół godziny im to zajęło? Amatorzy Po pierwszej kradzieży (ford, a jakże..) kupiliśmy pierwsze lepsze Na te się jakoś nie połakomili Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 15:54 > aż pół godziny im to zajęło? > Amatorzy , no ja tam nie wiem, kluczem pneumatycznym raczej chlopaki nie dysponowali, a w 30 minut ja mialabym problem z odkreceniem recznie JEDNEGO kola z zapieczonymi srubami jak to bylo w naszym przypadku no powiedzmy ja kobieta, ale mysle ze mezczyzna tez by mial marghe zdradz sekret w jaki sposob krasc szybciej kola skoro twierdzisz ze to amatorszczyna moze masz jakies doswiadczenia i nasze kola? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 18:45 > marghe zdradz sekret w jaki sposob krasc szybciej kola skoro twierdzisz ze to > amatorszczyna ja nie marghe ale ci powiem - przy użyciu wkrętarki akumulatorowej (choć kluczem krzyżakiem też idzie szybko). a zabezpieczenia to ci panowie mają opracowane Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 20:24 Czegóż to się można na forum nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 05.02.08, 19:00 sionas rzecz sie dziala w samym centrum miasta miedzy 18:00 a 18:30 watpie aby ktos odkrecal wkretara przeciez to halasuje, poza tym auto ma alarm co najlepsze i alarm nie zadzialal, normalnie kosmici hehe dobrze ze mielismy ac Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 06.02.08, 17:20 spoko - wkrętarka nie hałasuje jak klucz pneumatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 16:45 Kup nowe kolpaki a zanim zalozysz napisz sprayem numer rejestracyjny Tak"pobazgrane" nie beda zbyt atrakcyjne dla zlodziei. A co do kradzierzy kol ja zaradzilam temu przez kupienie niestandardowych srub (anti-theft screws jak tutaj to nazywaja) i kicha, niejednemu sie odechce jak jego narzedzia nie beda pasowac. rezultat juz zzobaczylam. Ja dalej mam swoje ladne kola (400 dolarow /szt) a po sasiedzku nowy komplet z Jeepa zarabali.... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 04.02.08, 17:14 spoko, u nas i na to zlodzieje sposob znalezli, sa sruby rzeczywiscie do ktorych klucz trzeba miec specjalny, sek w tym... ze potrzeba matka wynalazku i zlodzieje tez klucze takie maja facet sam w salonie odradzil mi kupno tych srubek Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Ukradli mi kołpaki od samochodu :( 05.02.08, 17:00 Jak sie zlodziej uprze to ukradnie kola razem z samochodem A tak powaznie to sama sie zastanawiam jak zabezpieczyc moj nowy zakup-swiatla drogowe na dach, chyba je przykleje na superglue oprocz tych antyzlodziejskich srubek Odpowiedz Link Zgłoś