Dodaj do ulubionych

Ile zaplacic niani ? (wroclaw)...

20.08.03, 12:50
(wiem,ze taki watek juz byl ale nie moge go znalezc)
...za opieke nad 4 miesiecznym malcem + "nadzor" nad w miare bezobslugowym 8
latkiem 4 dni w tygodniu po 8-9 h?
W zakresie obowiazkow oprocz tego najwazniejszego znalazlyby sie :
dokladne sprzatanie mieszkania 1 x w tygodniu,
wyprawianie starszego do szkoly (bez zaprowadzania i odbierania),
2 krotne upichcenie jakiegos obiadu,
prasowanie i utrzymywanie ogolnego porzadku na biezaco.
Nie mam pojecia o cennikach za w/w uslugi. Czy lepiej wyplacac stala pensje
miesieczna czy stawke godzinowa? Bede wdzieczna za podpowiedzi. smile

Obserwuj wątek
    • natalii11 Re: Ile zaplacic niani ? (wroclaw)... 20.08.03, 14:45
      Z moich informacji wynika ,że stawka godzinowa to nie mniej niż 5 zł, jeżeli
      chodzi tylko o opiekę nad dzieckiem .Natomiast ja zatrudniałam nianię na 8
      godzin dziennie 5 dni w tygodniu , bez dodatkowych obowiązków, tylko podgrzanie
      obiadku dla dziecka i płaciłam na początku 2002 600 zł, a w czercwu 2003 -700
      zł. Wiem też ,że za sprzątanie domu o pow.100m - jednorazowo panie biorą ok.50
      zł. Tak więc nianie we Wrocławiu się cenią i czasami wymagają płatnego urlopu.
      Pozdrawiam. Nata.
      • fra_mauro Re: Ile zaplacic niani ? (wroclaw)... 21.08.03, 13:16
        Kochane, musze podciagnac ten watek, gdyz chcialabym zdobyc wieksza orientacje
        w powyzszej kwestii. Bardzo czekam na Wasze glosy i serdecznie pozdrawiam,
    • santta Re: Ile zaplacic niani ? (wroclaw)... 21.08.03, 13:28
      W Białymstoku za opiekę nad jednym dzieckiem, bieżące sprzątnie (nie gruntowne
      lecz takie codzienne mycie kilku naczyć, wytarcie kurzu i to wszystko),
      podgrzanie zupki małemu (gotuję ja) i czsami uprasowanie kilku szmatek płacę
      miesięcznie 400 zł (ale u nas jest duże bezrobocie to może dlatego). Wydaje mi
      się, ze stawka godzinowa ma sens tylko wtedy gdy jest to nieregularne kilka
      godzin dziennie. Gdy pracujesz codziennie 8 godzin korzystniejsze jest
      płacenie za cały miesiac.
      • agasz3 Re: Ile zaplacic niani ? (wroclaw)... 21.08.03, 14:56
        W Nowym Sączu za ok. 9 godzinna opiekę nad 1,5 rocznym synkiem, codzienne
        lekkie sprzątanie+prasowanie, bez gotowania i bez gruntownych porządków płacę
        450 zł. i "nasza " karolina jest bardzo zadowolona-szczególnie, że w okresie
        lata zgadzam się, by brała Adasia na kilka godzin do siebie do domu( mieszka w
        domu z ogrodem a my w bloku więc jest to lepsze dla Adasia)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka