4-mexx 05.04.08, 01:08 1 i 3 latka i pojechaly na egzotyczne wyspy w celu zwiedzania-taka turystyczna wycieczka grupowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakada Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 01:13 Odwracam pytanie - zostałybyście z dziećmi na 10 dni, podczas gdy mąż zwiedziałby egzotyczne wyspy? Nieeee!!! ;P Jedź na te wakacje Kochana Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 01:13 To zależy. Od męża zależy Ja zostawiłam roczniaka z babcią na dwa tygodnie. Ale to roczniak pojechał się pławić w morzach, a nie ja Odpowiedz Link Zgłoś
ankiol Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 01:15 Tak i miałabym pewność że dzieci czyste, najedzone i wybawione i krzywda żadna im sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ankiol Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 01:17 tylko musiałabym potem męża na taką wycieczke wysłać co by było sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
4-mexx Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 01:19 dodam ze w innym okresie maz wyjezdza z kolegami na golfa(to tak na marginesie) a gdybyscie mialy obawy, to bardziej o to ze maz niecalkiem zadba o dzieciaki, czy bardziej o to, ze zamiast zwiedzac i cieszyc sie wyjazdem, bedziecie tesknic za dziecmi i sie martwic Odpowiedz Link Zgłoś
ankiol Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 01:22 No właśnie najgorsza to ta tęsknota... ale z drugiej strony 10 dni to nie tak znowu strasznie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 07:24 Ze swoim mężem bym nie zostawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
marminia Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 07:56 Nie, zwariowałabym z tęsknoty za nimi Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 08:12 jasne, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 08:17 Chyba nie Nie bawiłabym się dobrze bez męża przez tyle dni-i co tu kryć-bez dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 09:49 jakby tylko miał 10 dni wolnego to czemu nie? Czy mąż to jakiś drapieżnik? Odpowiedz Link Zgłoś
biedro_neczka Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 11:44 pewnie, że taaaaaaaaaaaak! Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 11:55 jasne ze tak, gdybym je miala Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb a mąż niedorozwinięty umysłowo? 05.04.08, 13:02 bo jeżeli rozwinięty normalnie, to kompletnie nie rozumiem problemu... ciekawe, że mężowie nie pytają, czy mogą zostawić samą żonę z dziećmi i pozwiedzać. Czyżby bardziej wierzyi w ich normalność?... Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 17:18 nawet na jeden dzień bym nie zostawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 17:24 Nie zostawiłabym ani z mężem ani z nikim innym.I nie dlatego,że mąż by sobie nie poradził czy zaniedbał. starszak ma skończone 5 lat i jak dotąd zostawiłam dzieci max na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 17:28 O rany a jak będziesz wymagać hospitalizacji to zabierzesz je ze sobą,czy zrezygnujesz z zabiegu np? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 17:29 będzie się wypisywać co drugi dzień na żądanie, żeby dotrzymać zasady, że dziecko jednorazowo tylko dobę bez opieki mamy przebywa Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 18:04 Hmmm, to zależałoby chyba od wycieczki. Tzn jeżeli to jakaś specyficzna czyli np z pracy, integracyjna itp to zastanowiłabym się nad wyjazdem. Bo w sumie czemu nie, druga taka okazja możę się nie powtórzyć. Jeżeli bylaby to zwykła wycieczka, tzn mam zachcianke, płace i jadę to ja takiej zachcinanki bym akurat sie po sobie nie spodziewała. Co to pytania o co byśmy sie najbardziej martwiły o męża czy o tęsknotę. To wszystko zalezy od posiadanych mężów. Są opiekuńczy i tacy co moze i by zostawili dzieci i na piwo poszli, albo kumpli ściągnęli Mój mąż zwykle z dziećmi nie zostaje. Jak czasami zdaży mu się zostać to je wykąpie (ale tak że dzieciaki mają pełną samowolkę, tzn chlapi płynami, myją głowę oliwką itp). Zrobi kolacje, ugotuje kisiel/budyń ale nie do końca jest w stanie nakłonić do konsumpcji. Ale krzywda im by się nie stała. Pewnie bym tęskniła ale z drugiej strony raz sie zyje i trzeba z tego życia korzystać dopóki jest taka okazja. Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 18:10 Tak, z dziką rozkoszą ......... Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 :/ 05.04.08, 18:22 Nie porównujcie wycieczki dla rozrywki z niezbędną hospitalizacją Nie zostawiam dzieci bo zawyczajnie się o nie martwię.Mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: :/ 05.04.08, 18:24 Możesz.A mąż wie,ze nie masz do niego za grosz zaufania? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: :/ 05.04.08, 18:24 martwić się o dzieci czasami wręcz należy. należy też pamiętać, że nadmierne martwienie się dziećmi bez wyraźnego powodu bywa tak samo szkodliwe jak niedostateczne przejmowanie się nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 05.04.08, 18:11 Nie. Trzylatka tak, roczniaka nie. Nie dlatego ze maz jest "niedorozwiniety" (moj zajmuje sie corka bardzo duzo - w zasadzie niemal 100% ktory jest w domu) tylko dlatego ze jako roczniak moja corka bardzo mnie potrzebowala. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 a co twoj maz jest uposledzony albo z komosu? 05.04.08, 18:54 4-mexx napisała: > 1 i 3 latka i pojechaly na egzotyczne wyspy w celu zwiedzania-taka turystyczna > wycieczka grupowa Odpowiedz Link Zgłoś
krwawakornelia maz planuje mi porwac naszego prawie 3 latka 05.04.08, 21:58 na dwa tygodnie (meska sprawa). Zastanawiam sie jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 06.04.08, 00:03 Jakby sie mąz zgodził, to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 06.04.08, 07:39 Zostawilabym bez najmniejszych obaw. Jedyna obawa, ktora moglabym miec to to, ze caly sklep z zabawkami znalazlby sie w moim domu. No a poza tym nigdy nie puscilby mnie samej. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 jasne 06.04.08, 08:09 choc chetniej zostawilabym dzieci z dziadkami i wyjechala z mezem. Maz , jako rodzic, ma takie same prawaci obowiazki opieki nad dziecmi (a od lat pracujemy nad tyym, aby rowniez mial takie same umiejetnosci, jak ja-mama, z wyjatkiem karmienia piersia ;-P ), aby sobie poradzic. Ja nienawidze byc niezastapiona-wszystkomogaca i wszystkomuszaca matka-Polka i to jest, z punktu widzenia dobra wiazku i rodziny sluszna linia IMHO Robcie inazej, jak chcecie, ale rozpieszczajac w ten sposob meza, dajac mu do zrozumienia, ze jest osoba nieodpowiedzialna i niekompetentna do sprawowania samodzielnej opieki and dziecmi,krecicie same na siebie bicz , czego naturalna konsekwencja sa potem watki w stylu "moj maz mi nie pomaga w domu, a ja padam na twarz". Choc roczniaka chyba bym nie zostawila na tak dlugo, ze wzgledu na karmienie piersia. Poltoraroczniaka i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: jasne 06.04.08, 09:35 Owszem pojechałabym ale myslami byłabym chyba cały czas znimi i znając siebie żałowałabym,że ich nie ma ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 06.04.08, 09:55 to zalezy jaki jest facet.....znam paru którzy spokojnie moga zostac z 3 miesiecznym....i sobie dadza rade , nawet z karmieniem piersia... w moim przypadku zostawienie 5 cio latka z tata na 1 dzień...to bez listy i przygotowanej lodówki, i ciuchów...jest niemozliwe taki typ... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 06.04.08, 10:46 Tak mysle, ze mąż, z ktorym nie można zostawić dziecka - powinien być wyrzucony z domu i odseparowany od dzieci... jak mozna mieszkać z facetem, ktoremu czlowiek boi się powierzyć jego wlasne dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia bea_bea 06.04.08, 12:35 Wszystko jest możliwe. Zwłaszcza z 5 latkiem. A po 10 dniach byłby tak wytrenowany przez 5 latka, że nawet zniemowlakiem mógłby zostać Tak na marginesie, ja bardzo chętnie zostawiłabym na 10 dni męża z dwójką dzieci. Zobaczyłby jak wygodne jesteśmy my kobiety zajmujące się domem, pracą, nauką itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 06.04.08, 12:40 Tak, gdybym miała pewność, że ojciec dzieci nie chodzi w tym czasie do pracy i może się nimi spokojnie zająć. Gdyby on miał okazję pojechać na taką wycieczkę to ja bym została z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Czy zostawilybyscie dzieci z mezem na 10 dni 06.04.08, 12:49 Nie zostawiłabym, bo mąz pracuje i fizycznie nie byłby w stanie sie zająć dzieckiem. No chyba, żeby je do biura zabrał. A czy twój mąz bierze sobie urlop na te 10 dni... A może macie nianię, albo babcia przyjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś