k8i 23.05.08, 18:17 Wiem, że to może nie do końca na temat, ale nie wiem gdzie mogę zapytać. Czy mogę być chrzestną dziecka mojej chrzestnej ? Czy to się jakoś wyklucza? W końcu, jakby nie patrzeć to moja siostra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sevilay Re: Chrzest 23.05.08, 18:53 Myślę,że możesz bo zrobiłam to samo i nikt przeszkód nie stawiał Kiedy moja chrzestna matka urodziła najmłodsze dziecko to ja zostałam jego chrzestną.Ksiądz tylko się śmiał i powiedział:"wszystko w rodzinie zostanie" To na to wyglada,że można tak Odpowiedz Link Zgłoś
twinnie77 Re: Chrzest 23.05.08, 23:40 Ja jestem chrzestną córki mojego chrzestnego Odpowiedz Link Zgłoś
k8i Re: Chrzest 24.05.08, 13:07 Tylko, że właśnie tam ksiądz robi problemy I nie wiem czy jego wymysł to wystarczający argument. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Chrzest 25.05.08, 15:00 W tej chwili w KK nie ma juz takiego zakazu. Chyba, ze to ksiadz prawoslawny? Odpowiedz Link Zgłoś
k8i Re: Chrzest 25.05.08, 15:16 Nie, ale za to cholernie staroświecki czy jak kto woli konserwatywny To jest niewielka wieś i ksiądz ma swoje wymysły grr Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: Chrzest 25.05.08, 16:25 Moja chrzestna jest moja ciocia, ja jestem chrzestna jej synka i jesli on bedzie juz po bierzmowaniu, to będzie chrzestnym mojego dziecka...też pochodze ze wsi i tutaj odbywały sie chrzciny, o których pisze...ale księża moga mieć swoje wymysły, grunt to się nie dać i już Odpowiedz Link Zgłoś