maminette80 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 09:14 Mój Krzyś ma dopiero 19 tygodni i jeszcze mieszka w brzuszku. Jest największym szczęściem, jakie mnie w życiu spotkało. Wczoraj mieliśmy kolejną wizytę u pana doktora, dowiedzieliśmy się, że samych dobrych rzeczy, co nas bardzo uspokoiło, bo Krzyś ostatnio troszkę narozrabiał, spędziliśmy 3 dni w szpitalu i martwiłam się czy wszystko jest na pewno w porządku. Wieczorem, po kolacji u moich rodziców, Krzyś po raz pierwszy zaczął się tak wyraźnie wiercić w brzuszku, że nie dało się nie zauważyć, że to właśnie On chciał w tym dniu dać o sobie znać. To był najwspanialszy prezent jaki mogłam sobie wyobrazić. Siedziałam ze łzami w oczach głaszcząc brzuszek i nie mogąc się nadziwić, że tak nieprawdopodobny cud mnie spotyka. Mam 28 lat i jedyną rzeczą, której w życiu żałuje, to ta, że na Krzysia zdecydowaliśmy się dopiero teraz, a przecież mógł z nami być już od dawna. Z utęsknieniem czekam na jego kolejne gesty, ruchy i na Niego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
forma-listka Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 09:15 Jestem matką już od 36 lat. Mam wspaniałą córkę, piękną, rozważną i romantyczną, oraz 30-letniego syna, przystojnego, zdolnego, wykształconego mężczyznę.Oboje są nauczycielami z powołania (mam nadzieję, a ja mam wielką satysfakcję, że udało mi się, pomimo wszelkich trudności dać im wykształcenie i wpoić zasady takie jak: uczciwość, sumienność, pracowitość, prawdomówność. Pracowaliśmy wspólnie z mężem całe życie głównie po to,żeby dobrze wychować nasze dzieci, które założyły już własne rodziny. Każdego roku na Dzień Matki otrzymuję prezenty od moich dzieci, albo tylko życzenia, ale zawsze o tym dniu pamiętają. A najcudowniejszy prezent? Jest słoneczne majowe popołudnie, odpoczywam po męczącym dniu przy lekturze w ogrodzie, pachną bzy, śpiewają skowronki, jest spokojnie i cicho. Nagle podchodzi do mnie moja córka i mówi "mamo zostaniesz babcią". I to właśnie byłby dla mnie najcudowniejszy prezent na Dzień Matki, żeby nareszcie moja córka została matką. Ale to na razie ciągle jeszcze tylko marzenie, które mam nadzieję,że kiedyś się spełni - tego życzę najbardziej na świecie sobie i mojej córce. Odpowiedz Link Zgłoś
ula401 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 09:57 Najpiękniejszym prezentem, jaki dostałam na Dzień Mamy, była reakcja mojego 13-letniego wówczas syna na wiadomość o tym, że zostanie starszym bratem. Ze względu na dość dużą różnicę wieku i fakt, że siłą rzeczy wychowywany był do tej pory jak jedynak, stanowiąc oczko w głowie całej rodziny, obawialiśmy się jego reakcji. Postanowiliśmy z mężem przekazać mu tę wiadomość właśnie w tym szczególnym dla mnie dniu i w dodatku w nietypowej formie, na karteczce napisałam: braciszek lub siostrzyczka??? i zapakowałam w formie prezentu. Po przeczytaniu zaniemówił na chwilę, a potem usłyszałam najpiękniejsze na świecie słowa: NARESZCIE NIE BĘDĘ SAM. Te słowa, takie proste, a jednocześnie wyrażające tyle uczuć, są widoczne do dzisiaj w każdym geście, tego już praktycznie mężczyzny (17 lat), skierowanym do naszej małej, ukochanej istotki, upragnionego jak się okazało braciszka. Teraz na Dzień Mamy dostaje zawsze dwa najsłodsze buziaczki na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa57-2 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 23:44 Najpiekniejszy dzien matki przezylam wczoraj poniewaz moja starsza corcia w dniu tym zostala sama mama a mnie obdarowala wnuczkiem jest to tym bardziej szczegolny prezent poniewaz jest to pierworodny wnuczek wiec radosc niesamowita.Malo tego szczescia moje dwie mlodsze corki blizniaczki tez postaraly sie o wyjatkowy prezent nie chodzi tu o wartosc prezentu tylko w jaki sposob go zdobyly.Wiec kruciutko opisze. W internecie byl konkurs aby stworzyc z poszczegolnych warzyw piekny kosz z okazji dnia matki a w nagrode mama otrzyma piekny bukiet kwiatow no i dziewczynkom sie udalo i kiedy wczoraj przyszlam z pracy tryskajaca ze szczescia ze zostalam babcia w tak szczegolnym dniu to w domu czekal na mnie przecudowny bukiet roz od moich kochanych corek z przepieknymi zyczeniami.Kocham je za to i jestem z nich dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
julka1-1 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 10:13 Moje dziecko jest jeszcze malutkie (9 miesięcy) więc nie dostałam żadnej laurki na Dzień Matki.Jednak najwspanialszym dla mnie prezentem jest moja dzidzia i fakt że jestem matką i że kiedyś (może za rok) w tym dniu dostanę ręcznie namalowaną laurkę i mała dziecina powie do mnie że mnie kocha .Nie ma nic piękniejszego niż bycie matką tym bardziej jeżeli się wie co znaczy strata dziecka. Dostałam wspaniały prezent i tym prezentem jest moje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 10:14 Mój synek ma na imię Antoś, dwa tygodnie temu skończył trzy latka. W sobotę, parę dni przed prawdziwym Dniem Matki, spędzaliśmy wieczór u mojej mamy. Przedtem wytłumaczyliśmy synkowi, że jest Dzień Matki, dlatego idziemy do babci, bo to jest moja mama, mam dla niej kwiatki i prezent i złożę jej życzenia. Wieczorem oglądaliśmy koncert z piosenkami na Dzień Matki ("Jak oni śpiewają" w Polsacie), komentowaliśmy te piosenki, moja mama wzruszyła się występem Olgi Bończyk ("Cudownych rodziców mam..."). Dzieckiem mało się przejmowaliśmy - ot, bawił się klockami na podłodze, od czasu do czasu proponowaliśmy mu coś do jedzenia lub picia, przytulaliśmy i odsyłaliśmy znów na dywan. Późnym wieczorem wróciliśmy wreszcie do domu, padliśmy z mężem w fotele, popatrzyliśmy z wyrzutami sumienia na dziecko (tak strasznie późno, a on niewykąpany, właściwie bez kolacji, zmęczony), a mały stanął na środku pokoju i powiedział: - Ja wam też zaśpiewam. Kochani rodzice, kooocham waaas! (tekst, melodia i aranżacja oryginalne) Następnego dnia wieczorem, w niedzielę, gdy czytałam synkowi do poduszki, ten podniósł się, przytulił do mojego ramienia i powiedział: - Bardzo cię kocham, mamusiu. A wszystko te szczęśliwe chwile były mi dane, zanim nadszedł 26 maja... A gdy już nadszedł, synek dał mi kwiatki, trzy śliczne różyczki, i powiedział: - Mamo, mamo, cóż Ci dam, tylko... serce... tylko? serce? W kwiatku mam. Nie pamiętam. Kocham cię, mamusiu. Aha, żyj sto lat! Czuję się taka szczęśliwa jako mama. Odpowiedz Link Zgłoś
ji26 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 10:14 Moja córeczka zrobiła mi własnoręcznie wisiorek i bransoletkę z kamyczków, koralików i drucika. Nie ma piękniejszych! Odpowiedz Link Zgłoś
magda762 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 11:01 Mój synuś ma 2 latka i 7 m-cy, tak więc "Dzień Matki" obchodziłam po raz drugi W tym roku synuś ofiarował mi bukiecik stokrotek i swoim słodkim głosikiem powiedział: "Mama maś", później uśmiech od ucha do ucha. Pomimo, że miałam wtedy ciężki dzień to wszystkie troski zniknęły jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki. Bukiecik kupiła oczywiście babcia, ale ... to kolejny prezent, pamiętała o tym moja teściowa Odpowiedz Link Zgłoś
kk1970 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 12:49 Mimo, że iskierki miłosci od syna mam częsciej w roku to i tak czekam na ten dzień. Cieszę się z każdego gestu bo wiem,że jest szczery i radosny. Choć w tym roku wyjazd na zieloną szkołę zbiegł się z moim świętem to i tak mój dziwięciolatek pamiętał o mnie. W skrzynce pocztowej znalazłam zaadresowana kopertę z dopiskiem : ważne doręczyć na 26.V . W niej ręcznie wykonana laurka z otwieranym okienkiem, a w nim oczywiście serduszko dla mamy i wyklejone kolorowe kwiatuszki. Ktoś mógłby zarzucić,że niezdarnie wykonana to przecież dla mnie jest to nieoceniony prezent tyle włożonej samodzielnej pracy przypięczetowanej śladami paluszków na wydzierance. A gdy pod dziecięcymi życzeniami widnieją słowa : Dla najlepszej mamy na świecie ..... to same łzy płyną..... Dla wszystkich mam życzenia jak najwięcej takich gestów na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
g.kepa Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 12:51 Wczoraj moje małe brzące w wieku 4,5 i 2 lat zrobiły mi wielką niespodziankę z okazji Dnia Matki. Chłopcy wiedzą, że wracam z pracy ok godziny 17-tej i zawsze otwieram drzwi z klucza, więc wcześniej zamknęli od środka drzwi na zasuwę, tak żebym nie mogła ich otworzyć. Kiedy chciałam wejść do mieszkania nie mogłam ich otworzyć, bo działała blokada drzwi. Usłyszałam tylko śmiech dzieci. Po chwili drzwi otworzyły się a w nich moje skarbki z laurką i farbkami. Oboje rzucili mi się na szyję i mocno wyściskali, a starszy syn złożył mi życzenia. Wszystkim mamą życzę takich synów Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 13:25 W tym roku już po raz drugi świętuję 26 maja. A moj Akselek,ma dopiero 15 miesięcy. W zeszłym roku, tata dał synkowi do ręki torebkę z prezentem dla mnie- ślicznymi śpioszkami z napisem " synek mamy" W tym roku zaplanował sobie że wieczorem jak bedzie wracal z pracy kupi bukiecik kwiatków i da małemu żeby wreczył mamusi. Ale mój synek zaskoczył mnie wczesniej W dzień krzątałam się po domu, a młodzian bawił się w poblizu mnie.Sprzątając wyrzuciłam min zwiędły bukiet bzu do kosza na śmieci,potem wzięłam się za przecieranie szafek z kurzu. Jadę ścierą po blacie i nawijam do Akselka non stop." synu, dzisiaj, dzien mamy, i gdzie masz kwiatki dla mamusi co??,no gdzie?? hę? " Mowilam to tak trochę mimochodem,z lekko udawaną złością, aby gadać... I nagle mój syn zastępuje mi drogę tak że musiałabym go minąć gdybym chciała iść dalej i podaje mi cos wyciągając rączkę z czarującym uśmiechem.To był listek z gałęzi bzu, który musiał upaść jak wyrzucałam kwiaty do kosza- listek porwany był na małe kawałeczki i spoczywał na małej rączce mojego mądrali a on z szelmowskim uśmiechem wręczał mi pojedyńczo te strzępki.Stwierdziłam, że pewno z okazji dnia matki Mocne to było. Wieczorem dostałam jeszcze bukiecik ślicznych,drobnych różyczek. Ale to był tylko dodatek od taty, który chcial zadbać o moje samopoczucie,prawdziwy prezent Akselus sam mi podarował Pozdrawiam wszystkie mamusie, Odpowiedz Link Zgłoś
mewa56 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 13:19 Moim najlepszym prezentem był prezent od mojej córki Izy która ma 18 lat. Przyznam że jej okres dojrzewania był dla mnie trudny. W dzień matki powiedziała mi słowa których nie zapomnę do końca życia"Mamusiu wiesz że cię kocham.Przepraszam Cię za to wszystko czym cię uraziłam i skrzywdziłam. Dziekuję Ci że jako jedyna mnie zrozumiałaś i nie ignorowałaś mojego zdania"Następniee dała mi ramkę która zrobiła włanoręcznie z naszym zdjęciem w środku.Wtedy zrozumiałam że wszystkie jej wybryki które znosiłam były potrzebne abysmy zblizyły się do siebie i, że ona doceniła moje starania. Bardzo sie wtedy wzuszyłam, bo wczesniej nie wiedziałam co ona o mnie myśli.Było to dla mnie niezwykłe przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
bamboszaga Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 13:49 26 maja 2008 to był dla mnie niezwykły dzień! Mój pierwszy Dzień Matki! 16 kwietnia zostałam mamą małego Kacperka! Tata oczywiście stanął na wyskosci zadania i kupił Mi piekny bukiet kwiatów! A jaki prezent może dac pieciotygodniowe niemowlę? Mały od kilkunastu dni męczył się z powodu bólu brzuszka i na dodatek nie mógł się wypróżnic. Jaka była moja radośc w trakcie porannego przewijania gdy w pieluszce zobaczyłam wielką kupkę! Lepszego prezentu nie mogłam sobie wymarzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
plisiasz Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 13:52 Dla mnie wyjątkowym Dniem Matki był ten wczorajszy. Moja córka ma 10 miesięcy i to był mój pierwszy prawdziwy Dzień Matki. Kiedy obudziłam się wczoraj moja córeczka stała przy łóżeczku i niecierpliwie patrzyła w moją stronę. Kiedy spojrzałam na Nią pięknie się uśmiechnęła i jakie było moje zaskoczenie kiedy zauważyłam leżące w łóżeczku pudełko ptasiego mleczka... Było nieco pogniecione, ponieważ moja córka uwielbia stawać na wszystkim na czym się da i obawiałam się o zawartość, ale czekoladki całkiem nieżle się zachowały. A smakowały wspaniale, jak żadne słodycze na świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 13:53 Po raz pierwszy obchodzę ten dzień, dlatego dla mnie to niezapomniana chwila.Moje blizniaki Lena i Alek urodziły się w ub. roku 16 pażdziernika i ich istnienie to prawdziwy cud. I pewnie następne takie dni przyniosą mi jeszcze wiele wzruszeń i szczęliwych momentów, ale to że są przy mnie zdrowe i uśmiechnięte to największy prezent na świecie i największy mój sukces. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miluchna2 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 14:28 To jest moj pierwszy Dzień Matki. malutki ma nie całe 5 miesiecy. Obudziłam sie rano zobaczyłam przepiekny usmiech na twarzy, bo trzeba przyznac ze zawsze budzi sie z placzem.A obok niego lezał przepiekny parasol jego długosci. czyli nie duzy mieszczacy sie do mojej torebki.A na koniec dnia malutki ucałował mnie serdecznie w policzek. Nie mogłam sobie lepszego prezentu wymarzyc jak ten usmiech z samego rana z parasolem. Na pewno nigdy go nie zapomne. Odpowiedz Link Zgłoś
maargolcia Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 14:32 Mój synek ma 19 miesięcy i jest, jak na ten wiek przystało, prawdziwym odkrywcą. W Dniu Matki podarował mi... wielkiego, upaćkanego ślimaka. Minę miał taką, jakby znalazł najwspanialszy skarb na świecie (ma rogi! chowa się w muszelce! umie sie ruszać!) a ja byłam bardzo wzruszona, że właśnie mi postanowił podarować taki cudowny okaz. Odpowiedz Link Zgłoś
iluss Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 16:22 Najpiękniejszy prezent od mojego dzieciątka to chwila szczerego wzruszenia i łez szczęścia.. Nigdy wcześnie nie myślałam, że łzy mogą mieć słodki smak.. To właśnie tego dnia, w Dzień Matki, w moje święto, moja córcia po raz pierwszy powiedziała MAMA... Do tej pory to były pojedyncze sylaby ba ba ma ma ma..A tego dnia spojrzała swoimi małymi ślicznymi oczkami i z miłością powiedziała MAMA, po czym zaczęła się głośno radośnie śmiać.. To był najpiękniejszy prezent w moim życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
zofi-a22 Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 16:59 To był wyjątkowy i niezapomniany dzień. W tym dniu obchodziłam spóźnione imieniny . Dom pełen gości, zabawa na całego, a do domu wkracza przedstawiciel kwiaciarni z ogromnym koszem kwiatów z życzeniami na Dzień Matki od syna będącego za granicą. Za serce ścisnęło wszystkich gości,u wszystkich oczy pełne łez, a u mnie ogromna radość i wzruszenie. To nie jest częste, by syn, kawaler, będący daleko pamiętał w tym dniu o swojej matce. Odpowiedz Link Zgłoś
isatusia Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 17:58 Dzień Matki to dla wyjątkowe święto , szczegónie dlatego ,że w tym dniu dostałam najpiękniejszy i najważnieszy prezent -CÓRKĘ- bo właśnie 26 maja przyszła na świat( po wielu mękach)-Marysia. Była to jej pierwsza niespodzianka , ponieważ termin był przewidziany na dwa tygodnie póżniej.Cóż tu dodać więcej.... żadna laurka , ani kwiat nie może byc lepszym prezentem. Odpowiedz Link Zgłoś
cohenna Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 18:26 Pierwszy dzień mamy pamiętny był Choć trochę inaczej mi się śnił I choć cały ten czas w pracy byłam To po powrocie z niej sobie zasłużyłam Na dużą odrobinę mocnego przytulania Troszkę pieszczot i troszkę kochania Od moja córeczka która jest jeszcze malutka Lecz za to zawsze radosna i wesolutka I choć jeszcze tak mało słówek mówi I często w niech literki przestawia i gubi To wiem że ona bardzo bardzo mnie kocha A gdy mnie nie ma to ze smutku szlocha Lecz uśmiech na jej twarzy się wnet zjawi Gdy mama się we drzwiach już pojawi A wtedy podbiega i mocno się przytula Bo oto wróciła jej jedynej w świecie matula To są te właśnie bezcenne chwile Które kiedyś wspomina się tak mile Wieczorem gdy siądę przy łóżeczku jej chwilę I patrzę na spokojnie tak śpiącą moją dziecinę To głaskam ją i szepczę czule do ucha Że kocham tego łobuziastego mojego malucha A to że się nasza córeczka urodziła To bardzo pamiętna chwila dla nas była I odtąd co dzień chwile pamiętne mamy Bo co dzień też się przyglądamy Jak rośnie nam nasza śliczna dziewczyna Codziennie dzień z uśmiechem zaczyna Co dzień jakieś nowe słowa mówi Choć literki w nich przestawia i gubi Każdy dzień z nią nawet zwykły Staje się zaczarowany i całkiem niezwykły Nasz pierwszy dzień mamy spędziłam oddzielnie. Kiedy rano wychodziłam do pracy na siódmą to Amelka jeszcze spała. Za to kiedy wróciłam od razu podbiegła do mnie wołając mama Bardzo mocno się przytuliła. Potem się bawiłyśmy. A jak malutka woła baj baj i patrzy na półeczkę z bajkami to bierzemy sie za jakąś do czytania. Wtedy mama siada po turecku, córeczka jej na nogi i tak siedzi przytulona i słucha bajeczki. Kąpiel z kaczuszkami, kaszka, i przytulanie Tak właśnie miną ten dzień. Nie było w nim żadnych prezentów od mojej córki, poza jednym. Tym że ona jest, a to jest prezent każdego dnia. I on jest najważniejszy. Bo tak jak napisałam: Każdy dzień z nią nawet zwykły Staje się zaczarowany i całkiem niezwykły Odpowiedz Link Zgłoś
antomi Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 18:41 Najpiękniejszy prezent z okazji Dnia Matki dostałam ubiegłego roku od synka Mikołaja. Był to spóźniony prezent gdyż nie było mnie w domu 2 miesiące i dopiero w czerwcu mogłam zobaczyć się z synkiem. Po powrocie cały dzień wypytywał mnie o to co bym chciała dostać z okazji tego święta. Pomyślałam chwilę i powiedziałam: "Chciałabym aby zawsze świeciło nam słoneczko". I.... mój kochany synek z malutką pomocą tatusia ułożył w ogrodzie piękne słońce z kwiatów. Wzruszyłam się do końca gdy powiedział: "Teraz już zawsze będzie nam świecić". Oto moje dwa słoneczka: img135.imageshack.us/my.php?image=p6230093hu7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
basia_bed Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 19:18 W tym roku obchodziłam swój pierwszy dzień Mamy. Moja córeczka ma dopiero 3 miesiące i wiele ludzi pewnie pomyślałoby że nie mogła mi zrobić niespodzianki, gdyż jest jeszcze na to zbyt mała - ale jest wręcz przeciwnie. Najpiękniejszym prezentem dla mamy jest po prostu obecności dziecka, świadomości że jest taka maleńka istotka, która kocha nas mimo wszystko, kocha bezgranicznie i właśnie ta miłość wyrażona uśmiechem, wtuleniem się w ciało mamy jest najpiękniejszym prezentem. Świadomość że jesteśmy dla kogoś całym światem - to właśnie dała mi moja córeczka - poczucie że jestem dla niej ważna, że mnie potrzebuje i przedewszystkim że mnie naprawdę kocha mimo że jeszcze nie potrafi tego powiedzieć. Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieci, które sprawiają, że stajemy się lepszymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
mammmma Re: Konkurs na Dzień Matki - pierwszy uśmiech 27.05.08, 20:41 Los szykuje nam rozmaite niespodzianki, jedne są bardzo miłe, drugie zostawiają w człowieku gdzieś głęboko maleńkie zadry, które dają o sobie znać w najmniej oczekiwanym momencie. Moje życie nie zawsze było usłane różami, ale nie było również pasmem nieszczęść, ot normalne życie kobiety klasy średniej. Ukochany mąż, praca, dom, pocieszne zwierzaki i od czasu do czasu relaksacyjne wypady wypełniały do tej pory moje życie całkowicie, ale po pewnym czasie, poczułam dużą pustkę. Przyszedł w końcu czas, kiedy obudził się we mnie instynkt macierzyński, coś na co czeka prawie każda kobieta z utęsknieniem. Z zapałem i wielką przyjemnością zaczęliśmy pracować nad małym, słodkim brzdącem, niestety nasze emocje szybko zostały ostudzone niewyobrażalnie bolesną wiadomością. Po serii badań okazało się, że dziecko poczęte naturalną drogą nie jest nam dane. Czy to wina moja czy mojego męża to już nie gra roli, nie zadaje sobie również pytania dlaczego my, po prostu się stało. Długie, męczące leczenie nie przyniosło skutków, ale nie zostały przed nami zamknięte ostatnie drzwi. Nadal mogliśmy dać naszą miłość jakiejś kochanej kruszynce pozostawionej przez rodziców, którzy mieli przecież być dla niej przystanią, dobrem i oparciem. Rozpoczął się kolejny długi proces adopcyjny, który miałam nadzieję zakończy się szczęśliwie. W chwili obecnej nie wiem co było bardziej wyczerpujące, badania i leczenie czy tony papierów, godziny w kolejkach, stres, czyli ogólnie mówiąc adopcyjna biurokracja. Początek listopada zeszłego roku był przełomowy, nawzajem się wspierając dobrnęliśmy do etapu w którym byliśmy niemal pewni, że powolne urządzanie pokoiku dla dziecka miało sens. Za rok w tym samym miesiącu mieliśmy stać się RODZICAMI. Zaczęło się, wszystko to co robiliśmy do tej pory, aby poznać dziecko, jego zachowania, jak się nim opiekować i pomagać w życiu nabrało ostrego pędu. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak intensywnie chłonęłam wiedzę, a w dodatku dawało mi to tyle przyjemności. W połowie marca odbyła się rozprawa sądowa, po której miało być ich chyba jeszcze kilka, co w efekcie uczyniłoby nas pełnoprawnymi rodzicami małego Kacperka, dziecka które nie miało szansy zobaczyć swojej biologicznej mamy na własne oczy. 26 marca rozpierała mnie od rana pozytywna energia, wiedziałam, że za rok w ten dzień będzie właśnie moje święto, kiedy nagle zapukał ktoś do drzwi. Męża nie było, a ja nie spodziewając się żadnej wizyty zdziwiona pobiegłam sprawdzić. Kiedy spytałam kto to, okazało się, że Tomek, mój luby O ironio losu, zapomniał kluczy. Kiedy otworzyłam drzwi stał się cud, na rękach mojej drugiej połówki siedział Kacper. To co wtedy czułam jest nie do opisania, tylu uczuć na raz nigdy nie miałam przyjemności zaznać. Stało się, po długiej drodze, usłanej kamieniami, dołami i górami zostaliśmy rodzicami. Najszczęśliwszy dzień w moim życiu, w dzień matki zostałam nią naprawdę i dostałam od MOJEGO DZIECKA pierwszy uśmiech. Wiem, że na słowa kocham cię mamo będę musiała troszkę poczekać, ale widząc teraz jak mój cud bawi się swoimi paluszkami myśląc – co to wiem, że będzie to kolejny krok tym razem na drodze może i czasami ciężkiej, ale cały czas pachnącej miłością i niezmiernym szczęściem. Może moja historia wydawać się długa i dla niektórych nudna, ale nie zdajecie sobie sprawy ile radości sprawiło mi podzielenie się z wami tą nowiną. Teraz naszej trójce nie straszne żadne przeszkody. Nasza fantastyczna trójka Odpowiedz Link Zgłoś
m1213 Wyjątkowy dzień, wyjątkowy prezent! 27.05.08, 20:59 Doskonale pamiętam Dzień Matki kiedy moje dwa brzdące zrobiły mi niepowtarzalny prezent. Piszę brzdące, bo oboje mieli wtedy zaledwie (chłopak i dziewczynka) 8 lat! A niepowtarzalny był dlatego ponieważ już w wieku 8 lat znudziło im się robienie różnego typu laurek więc postanowili… jeszcze chwilę cierpliwości zaraz wszystko opiszę! Jak to w dzień matki budzę się aby przygotować dzieciom śniadanie (byli wtedy lekko przeziębione, więc przez cały czas siedziały w domu). Ku mojemu zaskoczeniu w kuchnia wiedzę moje dzieci ze szmatami w ręce i myjącymi podłogę i meble… Pomyślałam, wszystko fajnie pięknie, a wy już zdrowe? Okazało się, że dzieci czują się doskonale… ponieważ zdążyli wysprzątać łazienkę, duży pokój i przedpokój! Szkoda, że o swoim pokoju zapomnieli ale to przecież należy do ich obowiązku nie było by takiej siły rażenia na Mamie Nawet wyręczyli mnie w nakarmieniu naszego Kanarka, bo ten już był nakarmiony i wisiał sobie na balkonie jak to w słoneczne dni przystało. Ale tu niestety nie było tak kolorowo. Przyszedł większy wiatr i kanarek… runął na ziemię z całą klatką. Huk był potężny, na szczęście kanarkowi nic się nie stało. A to wszystko dlatego, że Kanarek był niestabilnie powieszony na haku… Czułam w powietrzu, że coś jest nie tak i miałam rację – dzieci nie mają prawa wyręczać we wszystkim dorosłych. Mąż wrócił z pracy i wysłał mnie od razu do fryzjera. Pod pozorem, że mam dla niego ładnie wyglądać w najbliższych dniach (bo w weekend mieliśmy iść na imprezę). Pomyślałam… dla wyluzowania atmosfery, czemu nie? I udałam się do salonu fryzjerskiego. Po ponad godzinie wracam do domu i przeżyłam kolejny szok! Dzieci uśmiechnięte wołają mnie do stołu a tam bardzo uroczyście przygotowana kolacja! Mąż jeszcze tylko kończył coś przyrządzać i jednocześnie zapraszam do stołu. Więc przebrałam się i od razu usiadłam do wspólnej, rodzinnej obiadokolacji (była już 18 godzina). Jak się potem okazało to dzieci wspólnie z mężem przygotowały te wspaniałe danie, o dziwo było pyszne! (maż rzadko gotuje i raczej nie znałam jego zdolności kulinarnych), a co najważniejsze… dzieci się nie pokaleczyły Wyjątkowy dzień, wyjątkowy prezent! Odpowiedz Link Zgłoś
assdra Prezent od mojego .... 27.05.08, 21:06 ... 20-miesięcznego Szymusia był wyjątkowy i na pewno płynący z głębi jego kochanego serduszka. Otóż własnoręcznie, niebieskim długopisem namalował pięknie abstrakcyjny obraz na naszej bladożółtej kanapie . Zapewne chciał mi zrobić niespodziankę, bo dokładnie zakrył swoje dzieło poduszkami. Kiedy je odkryłam, zapytałam "co to jest?", a On mi na to, wzruszając ramionkami "to to je", rozbrajająco się roześmiał i przesłał serię buziaczków ;o) Dodatkowo, kiedy odbierałam Go ze żłobka, dostałam laurkę. Wprawdzie nie była wykonana przez Szymona, ale zachowam ją, jako pierwszą, którą otrzymałam w życiu na dzień matki. UWIELBIAM BYĆ MAMĄ i tak naprawdę, każda chwila, którą mogę spędzić razem z synkiem, jest dla mnie najwspanialszym prezentem ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
arzana Re: Konkurs na Dzień Matki - wygraj zestaw biżute 27.05.08, 21:17 Moja córeczka Karolinka ma prawie 11 miesięcy. Rano zaraz po obudzeniu podeszła do mnie na czworaczka i dała mi słodkiego buziaka. Póżniej jadła swoje ulubione ciasteczko i podzieliła się nim ze mną.Na spacerku dostała kwiatuszka od taty,którego mnie podarowała. Fajnie jest być mamą jak się ma takie fantastyczne dziecko Odpowiedz Link Zgłoś