Dodaj do ulubionych

Cała mama!

11.07.08, 20:58
Mój siostrzeniec odziedziczył po swojej mamie charakterek. Siostrę mam starszą od siebie, lubiącą od samego dzieciństwa "rządzić", niezależną, nieustępliwą "twardą babkę" która całe życie się ścierała z naszym ojcem ("No przecież nie pozwolę żeby smarkata mi pyskowała!!!") a mnie ustawiała.
Teraz jej cholernie inteligentny trzylatek zaczyna przejawiać dokładnie te same cechy charakteru (no może nie jest twardą babką tongue_out). Siostra ma z nim p-r-z-e-k-i-c-h-a-n-e!!!!
A ja z dziką satysfakcją obserwuje jak mały daje jej w kość! Jestem złośliwa? A kto by nie był po tym jak rodzeństwo całe życie ciosa ci kołki na głowie?
Obserwuj wątek
    • kali_pso Re: Cała mama! 11.07.08, 21:27
      A Ty masz dzieci?
      No to uważaj, aby czupurny siostrzeniec nie ustawiał w przyszłości TwojegowinkP
      Historia lubi sie powtarzać...
    • lila1974 Re: Cała mama! 11.07.08, 22:18
      Ja byłam takim pyszczącym smarkaczem (do mamy) i teraz dopiero
      dotarło do mnie, jaką moja mama (mimo wszystko) wykazywała się
      cierpliwością ... moją własnie ćwiczy starsza córa smile
      • lubie.garfielda Re: Cała mama! 11.07.08, 22:31
        Do ciebie to dotarło.
        Mojej siostrze w tej chwili najbardziej właśnie współczuje nasza mama... mówi, że to co ona podżyła z nami (no przepraszam, ale jeździć po sobie jak po łysej kobyle dawałam tylko na początku) to siostra przeżywa właśnie z tym małym.
        • minerallna Re: Cała mama! 12.07.08, 00:19
          To dziwna ta siostra.Skoro w dzieciństwie taka charakterna była to nie powinna
          mieć problemów z własnym dzieckiem.Nawet wybitnie dominującym.
          Chyba coś innego "nie gra".
          • m.i.n.e.s Re: Cała mama! 12.07.08, 09:07
            To chyba piszesz o mojej siostrze smile
            Z tym ze u niej to ona dalej chce rzadzic, a i maly nie daje za
            wygrana, czasem sa takie cyrki, ze ja po jednym dniu mam dosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka