bachula_gr 05.10.03, 15:02 Czy ktos z Was hoduje w lazience kwiaty doniczkowe? Jesli tak, to jakie??? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz, rady. Pozdrawiam, ba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
utalia Re: Kwiaty lazienkowe 05.10.03, 22:35 Mam w lazience krotona, ktory bardzo dobrze rosnie. Ale jedno ale.. wszystko zalezy od tego czy masz lazienke z oknem, jezeli tak nie ma przeciwskazan do trzymania roslin doniczkowych. warunki nie sa inne niz w pozostalych pomieszczeniach poza tym, ze jest bardziej wilgotno co akurat wiekszosci roslinom doniczkowym odpowiada. Ale jezeli okna nie ma doplyw swiatla tak wazny dla roslin jest mozliwy tylko wtedy kiedy korzystacie z lazienki i palicie sztuczne swiatlo. Wtedy mozna wybrac rosliny nadajace sie do zacienionych miejs. Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: Kwiaty lazienkowe 05.10.03, 23:58 Ja miałam kiredyś fitonię. Zmarnowałam ją gdy chicałam ją nasłonecnić, aby ładniej rosła ( wcześniej rosła jak szalona). Teraz kupiłam drugą i zobaczę jak to będzie rosła. koszt fitoni niewielki ok. 5zł więc może warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
justok1 Re: Kwiaty lazienkowe 06.10.03, 21:45 W lazience dobrze jest skrzydlokwiatom - ale my mamy okienko - moze to dzieki temu? Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Kwiaty lazienkowe 09.10.03, 14:03 Dzieki. Dzieki. Teraz pozostaje mi tylko wytlumaczyc to jakos greckim kwiaciarzom tudziez ogrodnikom........... pa, ba Odpowiedz Link Zgłoś
czeskie Re: Kwiaty lazienkowe 09.10.03, 16:56 Rośliny szczególnie polecane do łazienek: Afelandr, Aglonema, Alokazja, Anturium, Begonie o ozdobnych liściach, Bluszcz, Cantedeskia,Cibora, Cissus, Difenbachia, Dizygoteka, Dracena, Fitonia, Jakaranda, Kaladium, Kolumnea, Kroton, Maranta,, Medinilla, Monstera, Paprocie, Pisonia, Pokrzywiec, Sitowie, Skrzydłokwiat, Syngonium Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Kwiaty lazienkowe 09.10.03, 22:34 Ale z pewnoscia chodzi tu o widna lazienke bo np. kroton bez slonca straci kolorowe przebarwienia na lisciach w najlepszym wypadku.Utalai Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Kwiaty lazienkowe 10.10.03, 18:04 Lazienka jak najbardziej widna, z dwoma oknami i na dodatek w cieplych krajach Dzieki raz jeszcze. pa, ba Odpowiedz Link Zgłoś