morgen_stern 20.08.08, 19:13 Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, po co były i co oznaczały te parsknięcia śmiechu naszego p. podczas wypowiedzi premiera przy Rice? Pozwólcie mi zrozumieć i przekonajcie, że uczucie głębokiej żenady jest nieuzasadnione.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatar-m Re: wesoły prezydent 20.08.08, 19:15 nieprzekonam..nieogladałam..ale widze,ze nic specjalnego mnie nie omineło.... czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wesoły prezydent 20.08.08, 19:21 Najfajniej jest, jak ktoś się wypowiada nie mając na dany temat nic do powiedzenia )) Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m Re: wesoły prezydent 20.08.08, 19:51 jak to....((( zbudowałam zdanie złozone..i jeszcze pytajnik dodałam na koniec..to nie liczy sie (((((((((((( ;P Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: wesoły prezydent 20.08.08, 21:44 Tu jest, ale słabo widać - filmik 'Jak premier mówił po angielsku'. Parsknięcie Kaczki słychać doskonale, brakuje tylko widoku jak się dalej szczerzył. tiny.pl/2zq8 Nikt mu chyba nie powiedział, że jak się uśmiecha to wygląda jak stwór z bajki dla dzieci ? Z czego się śmiał to ja nie wiem, przecież i tak nie rozumie... No żenada, niestety "Synowa zawsze jest w jakimś stopniu podobna do swojej teściowej (facet szuka sobie żony na podobieństwo swojej pierwszej wielkiej miłości -matki)." doros1 Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: wesoły prezydent 20.08.08, 19:33 moze coś mu sie przypomniało albo ktos mu pokiwał paluszkiem..bo przecież i tak nic nie kumał z wypowiedzi (nie zna jezyka) a słuchawek nie zauwazyłam.. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: wesoły prezydent 20.08.08, 19:34 On ostatnio w ogóle często się uśmiecha... Pewnie ma jakiś dobry towar.. Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: wesoły prezydent 20.08.08, 19:36 jeszcze przed wyborami prezydenckimi Maria Kaczyńska udzieliła wywiadu "Twojemu stylowi" chyba, z którego dowiedziałam się, że Lech świetnie zna angielski tak świetnie, że nawet poprawia biegłych, dyplomatycznych tłumaczy! ma jednak biedak psychiczną blokadę przed mówieniem i dlatego musi nam wystarczyć mamrotanie po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: wesoły prezydent 20.08.08, 19:40 tak to ja sie mogę przyznać do biegłej znajomosci chińskiego i sanskrytu.. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: wesoły prezydent 20.08.08, 19:47 MOże to był wyraz ironicznego dystansu do faktu, że śmieszny człowieczek dostał kolejnośc przemowy po, a nie przed premierem? A może ćwiczenia logopedyczne na rozluźnienie paszczy przed rzeczoną przemową? Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: wesoły prezydent 20.08.08, 20:23 jakos w to nie wierze - zeby jakikolwiek jezyk poznac "wspaniale" i "wzdluz i wszerz" trzeba tego jezyka uzywac... po prostu. a jak sie go juz zacznie uzywac to wstyd przed otwarciem geby mija... wiec niech tu Kaczynka nie mydli oczu czytelnikom i nie usprawiedliwia mezusia bo to jedna wielka bzdura... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: wesoły prezydent 20.08.08, 19:57 Pozwólcie mi zrozumieć i > przekonajcie, że uczucie głębokiej żenady jest nieuzasadnione.. > Jest bardzo uzasadnione. Niesety. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia7911 Re: wesoły prezydent 20.08.08, 20:42 Właśnie przed paroma minutami w TVN24 padło stwierdzenie, że Kaczyński zareagował w ten sposób na kiepską angielszczyznę Tuska. Fakt: akcent premiera nie najlepszy. Natomiast reakcja prezydenta: ??? Też poczułam głębokie zażenowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
novila Re: wesoły prezydent 20.08.08, 20:47 Przecież nie tylko Kaczyński tam się śmiał, wszyscy wybuchnęli śmiechem, jak usłyszeli angielski Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia7911 Re: wesoły prezydent 20.08.08, 20:58 Moim zdaniem jest to brak jakichkolwiek elementarnych zasad dobrego wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: wesoły prezydent 20.08.08, 23:22 Novila, a ty tam byłaś? Bo u mnie w telewizyjnej relacji słychać było tylko parsk małego człowieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: wesoły prezydent 21.08.08, 00:22 juz naprawde nie wazne z czego on sie smiall...zenujace jest to, ze calemu swiatu prezydent "powaznego" panstwa parska smiechem z powodu swojego premiera... no Boszsz kochany czy tylko mi jest wstyd za ten caly rzad? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: wesoły prezydent 21.08.08, 00:38 Za rząd? Nie. Za prezydenta, który nie umie się zachować - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: wesoły prezydent 21.08.08, 00:39 www.tvn24.pl/0,2153268,galeria.htmlDD Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: wesoły prezydent 21.08.08, 09:03 He, he!!! I znowu powie, że to spisek przeciwko niemu Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: wesoły prezydent 21.08.08, 09:22 wesoły prezydent,który spóźnia się 9 minut, parska smiechem jak koń, nie wie po której stronie stanąć.... niestety, mam podobne poczucie zażenowania, że mój kraj reprezentuje ktoś z tak niskim poziomem.... jest mi wstyd przez całym światem, bo tak to się nie zachowują nawet terroryści czy samozwańczy królikowie z państw zacofanych... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: wesoły prezydent 21.08.08, 07:37 wg mnie smial sie z angielskiego Tuska, niedobrze podejrzewam bo sam nie zna ni slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wesoły prezydent 21.08.08, 09:23 Oksfordzkim akcentem może Donio nie zasunął, ale przynajmniej coś mówi, w przeciwieństwie do prezia. A te tłumaczenia o blokadzie psychicznej sa po prostu śmieszne.. Nie można "biegle" znać języka tylko w formie pisemnej, nie używając go.. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: wesoły prezydent 21.08.08, 16:13 miałam to właśnie napisac..fajnie jak ktos sie śmieje z akcentu sam nie mówiąc ani słowa..przez to znów kieruje uwagę na własną "niekumatość"..jest takie powiedzenie..uczył Marcin, Marcina a sam głupi jak świnia Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: wesoły prezydent 21.08.08, 19:11 a słyszałyście kiedyś parsknięcia gdy jakiś obcojezyczny gość próbuje polskiego, a który z nich miał super wymowę? Moim zdaniem premier ładnie to powiedział, nie przesadnie skomplikowanym językiem, choć rzeczywiście nie czysto, za to parskam na widok parskającej kaczki, a jak polski naród go jeszcze raz wybierze to już jakąś farmakologię na wstrzymanie będę potrzebować Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: wesoły prezydent 21.08.08, 19:13 a podobały Wam się podziękowania dla byłego rządu?, a ja już zapomniałam że był takowy ale niezawodny prezydent pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: wesoły prezydent 21.08.08, 19:31 wlasnie dlatego tak wiele osob w Polsce ma blokade przed owieniem- angieslki to jest narzedzie komunikacji jestes zrozumiala i rozumiesz to zasuwasz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: wesoły prezydent 21.08.08, 21:08 chała, chała, chała ze strony Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: wesoły prezydent = żenujący prezydent 21.08.08, 21:32 Jego zachowanie kolejny raz potwierdziło małość tego człewieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia jak dobrze ze juz zabrali mi telewizor 23.08.08, 10:14 sie niezdrowo w ciazy denerwowac... chociaz foruma tez nie lepsze. ostatnio dowiedziałam sie ze dzieci zaczynają sie od drugiego - pierwsze to zawsze bachor a status dziecka uzyskuje po otrzymaniu łaski rodzeństwa Odpowiedz Link Zgłoś