mamaestery 08.10.03, 15:03 chce wiedziec cos wiecej na temat tego produktu ,nastraszcie mnie czy co bo pije straszne ilosci coli i jak tak dalej pojdzie to mi chyba juz nic z zoladka nie zostanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malazuzia Re: coca cola! 08.10.03, 15:42 NO cóż. Mój dobry kolega swojego czasu pracował w miejscowym browarze. I tam płytki ceramiczne jak równiez podłogowe, ba nawet chodnikowe czyścili wylewając na nie coca cole. Jest to znakomity odrdzewiacz. Jednak ( prawdobodobnie ) niektórzy lekarze polecają ten napój pić dzieciom ( nawet malutkim ) przy grypie żołądka. Osobiście uważam, że od tego napoju jak najdalej, choć sama lubię jego smak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: coca cola! 08.10.03, 16:08 lekarze polecaja bo to elektrolit po prostu cos jak smecta ) Ja tez mianiaczka coli jestem. Trzeba miec jakies wady ) Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: coca cola! 10.10.03, 20:37 Coca cola dobra jest dla dzieci przy problemach z brzuszkiem. Moja corka jak miala wymioty dostawala co kilka minut troszke coli . Pomoglo. Nie wiem jak inne dzieci ale moje jak sa chore, wymiotuja nie wypija NIC z lekarstw (smecty itp.) za to cole i owszem....... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kari7 Re: coca cola! 08.10.03, 16:13 Śruby w samochodzie jak nie mozna ih odkręcic ( i nie tylko w samochodzie) maz polewaa cola - i puszczają!Gdzies słyszałm,że ktoś czyścił nią łazienke i ubikcje ale to nie sprawdzone.I w zatruciach jak jest niedobrze to cola pomaga. Koleżanka podawała cole w butelce ze smoczkiem jak mała miała 2- latka - coż, tego już nie będe komentować.Ale smak ma dobry to fakt.Czasami lubię wypić, zwłaszcza z rumem - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tatimati Re: coca cola! 08.10.03, 16:26 A ja to mam męża cocacoloholika- jak go często nazywam. Dziennie kupuje do domu jeden literek, a podejrzewam, że i w pracy podpija, choć się wypiera. Cóż, lepiej mieć chyba taki nawyk, niż np parę piwek dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: coca cola! 08.10.03, 17:13 cola rozpuszcza szkliwo na zębach .moze to Cię przekona?sztuczna brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
chaberek1 Re: coca cola! 08.10.03, 18:03 www.halat.pl/alertcons4.html a moze to Cie zniecheci Odpowiedz Link Zgłoś
nariolla Mmmm... 09.10.03, 18:42 Coca cola light z dużą ilością lodu i plasterkiem cytryny,w upalny dzień,to mmmmiodzio.Mogłabym pić ją litrami.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: coca cola! 08.10.03, 21:27 Jako nalogowy cocaholic (nawet do 4l dziennie ) pisalam prace na temat strategii marketingowej Coca-Coli(i oczywiscie dostalam najwyzsza ocene ). Dostalam kiedys e-mail na temat szkodliwosci tego napoju (przypuszczam ze rozsylali go ludzie Pepsi ), mozna nim ropuszczac kamien w sedesie (Alka Seltzerem tez) itp. itd. Niemniej jednak Coca-Cola zostala wynaleziona przez farmaceute jako "syrop na wszystko" i w czasach Pembertona (tegoz wynalazcy) ciszyla sie przeogromna popularnoscia i cieszy sie nadal (gdyby placono mi za jej wypijanie bylabym miliarderka) pomimo ze Pepsi wykradlo recepture i nabija swoja sakiewke cudzym kosztem (na szczescie gorzej smakuje). Podobno iles tam litrow napoju zwieksza ryzyko serca. Hmm biorac pod uwage moj nalog ryzyko serca juz sie zwiekszylo wiec nie ma sensu sie ograniczac Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: coca cola! 06.11.03, 11:14 edytkus napisała: > Niemniej jednak Coca-Cola zostala wynaleziona przez > farmaceute jako "syrop na wszystko" i w czasach Pembertona (tegoz wynalazcy) > ciszyla sie przeogromna popularnoscia i cieszy sie nadal z tego co wiem po tamtej coca-coli pozostala juz tylko nazwa, sklad calkowicie sie zmienil. Pierwsza coca-cola zawierala domieszke kokainy ('coca') i wyciag z orzeszkow kola ('cola') zawierajacy metyloksantyny (czyli kofeina i teobromina - to co jest tez w kawie i mocnej herbacie) i dzialala jako mocny napoj energetyzujacy. agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
alexk-ignacy Re: coca cola! 09.10.03, 15:01 Mnie za moich dziecinnych czasów mówiono, że po coli się nie rośnie. I nie można jej pić ot tak, tylko troszkę, przy jakiejś większej okazji. Inna sprawa, że cola w "tamtych" czasach to był rarytas . Ale do rzeczy... powiedzenie to ma w sobie trochę prawdy. Mianowicie, cola zawiera kwas ortofosforowy, który znakomicie wypłukuje wapń z ogranizmu. I nadomiar złego pozostaje w nas przez dłuższy czas. Wniosek: cola przyczynia się wspaniale do osteoporozy. Oczywiście jak już dziewczyny pisały cola jest dobrym odrdzewiaczem. Niektórzy polecają na zgagę, a mnie łyk zimej coli dobrze robi na ciążowe mdłości (czasem ). Odpowiedz Link Zgłoś
brendastar Re: coca cola! 09.10.03, 15:17 Koleżanka z GUC-u włożyła na noc do szklanki z colą metalowe pieczątki (żeby się wyczyściły). Rano nie było widać literek, tak wyżarło. A jeśli nie to to może jak Ci powiem, że cola jest obrzydliwie tucząca (jak wszystkie słodkie napoje zresztą). Wyobraź sobie siebie samą 20 kilo cięższą z puszką coli w ręcę.... BRRRR Odpowiedz Link Zgłoś
mamagabi Re: coca cola! 09.10.03, 17:05 A ja pije Coca Cole light bo 20 kilo więcej bym znieść nie mogła Odpowiedz Link Zgłoś
brendastar Re: coca cola! 09.10.03, 17:14 mamagabi napisała: > A ja pije Coca Cole light bo 20 kilo więcej bym znieść nie mogła No nie, to nie fair. Miałyśmy obrzydzać))))(Ja też piję light ale tylko od czasu do czasu). Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: coca cola! 10.10.03, 11:43 Ta na żołądek dla dzieci ma być wcześniej ODGAZOWANA! Ja nie obrzydzam. Coca szkodzi tylko pijącym w przeciwieństwie do papierochów i alkoholu . Odpowiedz Link Zgłoś
ochotka69 Re: coca cola! 06.11.03, 07:44 A ja jestem pepsiholiczką. Odróznię pepsi ktora jest rozlewana w małą butelkę szklaną i dużą plastikową. Zęby narazie chwała Bogu posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś