baba06 19.09.08, 08:49 a bardzo chciałabym mieć, więc szukam inspiracji, macie jakieś pozazawodowe pasje? czy w ogóle w dzisiejszym świecie można /czyt.wypada :0/ nie mieć pasji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazetowe_konto_z_debetem Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 08:54 agatar-m napisała: > no co ty.....a e-matka ;P No to już jest folgowanie lenistwu;P Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 08:55 gazetowe_konto_z_debetem napisała: > No to już jest folgowanie lenistwu;P o lenistwo..tez pasja...nazwij tak a nikt ci nic nie powie, bo pasji nie mozna przeszkadzać..trzeba ja rozwijać ;P Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowe_konto_z_debetem Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 08:58 Dzięki! Mam pasję;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
igusiak Re: nie mam żadnej pasji:( 20.09.08, 21:10 wiesz, ja też nie miałam żadnej pozaszkolnej pasji.... i tak niesamowicie mnie to przygniatało psychicznie, że teraz latam trzy razy na fitness, 5 godzin w tygodniu - rysunek i jeszcze francuski chciałam zapsać sie jeszcze na włoski, ale finansowo nie dałabym rady aha, no i łikendami pracuję... nooooi teraz jestem spełniona Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowe_konto_z_debetem Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 08:53 Ja też nie mam i nie przejmuję się tym jest kilka rzeczy, które bardzo lubię robić, ale pasją bym tego nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 09:02 No jak to żadnych pasji... a emama? ;P Ostatnio największą moją pasją jest urządzanie wnętrz. Lubię jeździć rowerem. Lubię zwiedzać zabytki i kościoły. Dłubię biżuterię, ale tak jeno sama dla siebie. Pasjami czytam książki. A tak poza tym to ja obecnie mam jedną pasję - jazda samochodem Do tego mam 3 dzieci, które skutecznie utrudniają mi posiadanie jakiejkolwiek pasji Chyba starczy, żeby poczuć się spełnioną Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 09:04 no właśnie takich rzeczy, które lubię i robię jest sporo tzn kilka, ale trudno to podciągnąć pod pasję Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowe_konto_z_debetem Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 09:07 No to nazwij to pasją i już. Czym się przejmujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowe_konto_z_debetem Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 09:11 Fajnie... a nie lepiej byłoby pisać książki zamiast je szyć? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 09:10 W takim razie moją pasją nazwę opalanie się przy basenie w pięknym hotelu Może być taka pasja??? Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 10:02 Teatr to moja wielka pasja. Żeby obejrzeć dobrą sztukę/operę/musical jestem gotowa naprawdę daleko pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 10:11 czytam książki pasjami oglądam filmy pasjami leniuchuję pasjami innych pasji, bardziej ekstremalnych już nie mam z powodu braku czasu, kasy i czasami też chęci Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 i... 19.09.08, 10:11 i oglądam kuchnię tv pasjami, pasjami też gotuję Odpowiedz Link Zgłoś
papiki Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 10:31 ja też nie mam żadnej pasji. Trochę mi z tym źle było, więc znalazłam sobie po prostu jakieś zajęcie - nauka j.węgierskiego. Kupiłam podręcznik, a czas, żeby do niego zajrzec, mam tylko jak siedzę na tronie. Mój mąsz ma pasję, która doprowadza mnie do pasji (czyli jednak mam pasję) - myślistwo. Jak tylko ma wolną chwilę, to wybywa z domu, a w weekendy często go nie ma cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowe_konto_z_debetem Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 10:36 Współczuję, kolejny facet z atawistycznym nastawieniem. Mój tylko wędkuje, ale tez potrafi wybyć z domu na wiele godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 10:41 Czy nie wypada to nie wiem, ale..ciężko raczej przychodzi mi wyobrażenie sobie życia bez pasji czy - delikatniej rzecz ujmując - zainteresowań! Ja z typów, którym COŚ ulubionego, ukochanego, dodającego skrzydeł czy jak tam zwał, wsio rawno do życia niezbędne jak powietrze, może stąd to niezrozumienie, ale..wydaje mi się,że tak źle z Tobą nie jest, skoro piszesz,że lubisz kilka rzeczy Może mniej 'passionate' jesteś i to Twoje 'lubienie' to takie małe pasje są..? Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: aska 2000 19.09.08, 15:54 to czym poza powietrzem "wypełniasz" sobie przestrzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: aska 2000 19.09.08, 17:20 Hehehehe, doobre pytanie, Babo06 Tak na prędce, bo mnie czas goni - P O D R Ó Ż E - małe i duże i wszystko co z nimi związane - od śledzenia w necie (hihi, uzależnienia się kłaniają , zdobywania wszelkich możliwych informacji, obczytywania relacji tych, co już byli itp po dopinanie szczegółów podróży. Od pewnego czasu (jakieś 5 lat będzie te wyprawy podejrzanie często kierują mnie na Półwysep Iberyjski, a konkretnie na jego mniej znaną część, czyli do Portugalii - mojego głównego BZIKA ;P - M U Z Y K A - bywa lekko rujnujące, zwłaszcza gdy ma się skłonność do 'bycia znajdowanym' przez płyty przeróżne a potem się zaczyna zaliczać danego wykonawcę do 'ulubionych' i się kompletuje jego całą dyskografię Ponadto koncerty, często dość odległe od miejsca zamieszkania - hmmm, na jeden i to całkiem niedawno, żeby kto nie pomyślał,że to wybryk młodości jechałam ponad 1000 km zimą sama samochodem ;P - książki, filmy - standard ) - basen rok cały, narty w sezonie, a kiedyś było jeszcze regularnie uprawiane jeździectwo - ostatnio niestety czasu przymało, a i okoliczności nie sprzyjają - fotografia - 'oglądactwo' przede wszystkim, ale i własne nieśmiałe próby dokumentacyjno-podróżnicze przede wszystkim - gastronomia, heh, czyli odkrywanie nowych fajnych lokali z ulubionym żarełkiem ;P Czasem jakieś własne próby kuchenne - i wreszcie...heh, necik - nie muszę rozwijać..? ;P Pozdrawiam, Babo ) Odpowiedz Link Zgłoś
babowa Re: aska 2000 :)))))))) 19.09.08, 17:54 Aska ) witaj babo ulubiona Wymiękam przy Twoich pasjach i podziwiam za zangażowanie(samotne jazdy na koncert) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Babowa :))))) 19.09.08, 20:00 babowa napisała: > Aska ) witaj babo ulubiona Siem wzruszyłam normalnie ! ) > Wymiękam przy Twoich pasjach i podziwiam za zangażowanie(samotne > jazdy na koncert) > Pozdrawiam Eeee tam, ja to mały pikuś jestem, moich znajomych musiałabyś poznać A Ty kiedy odsłonisz swą duszę pasjonata, hęęę ?!?! Ściskam i na basen pędzę! (..zajrzę niechybnie po powrocie, więc pisz!!) Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: aska 2000 20.09.08, 00:33 dzięki właściwie mogłabym się pod "twoimi" pasjami podpisać -Portugalia - super, marzę o wyjeździe w tym roku na sylwestra do Lizbony. Ja też przed każdym wyjazdem robię za K.O. i sprawdzam, szukam, szperam, dopytuję co i jak,żeby nie było wielkiej wtopy zamiast podróży wszech czasów,lubię to robić, ale nie traktuję tego jako pasji. Muzyka i koncerty na żywo, uwiebiam, udało mi się być ostatnio na koncercie Claptona w Gdyni i marzę o kolejnym koncercie Bottiego, ale te bilety takie drogie Płyty tu już moj mąż jest "hurtownikiem" i znosi tego straszne ilości. co do jedzonka, to też lubię - i ugotować i wyjść- mam już własną mapkę warszawskich ulubionych restauracji a po jedzeniu, to można książkę poczytać, i na rower i na basen i na narty zimą /tylko sezon trochę krotki, bo do gór daleko/.... tylko ja ciągle nie wiem, czy to są pasje przez duże P, czy takie ulubione czynności Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: aska 2000 20.09.08, 11:04 baba06 napisała: > tylko ja ciągle nie wiem, czy to są pasje przez duże P, czy takie ulubione > czynności )) Oj, no, czepiasz się po 'babsku' słówek, coś mi się widzi Ulubiona czynność, 'to coś, co nas kręci', hobby - a bo to ważne, jak to nazwiemy? W sumie oprócz Portugalii, na punkcie której mam regularnego 'kręćka' , heh, to całą reszta spokojnie może robić za 'ulubione czynności'. Ale m o j a Portugalia taaaaaaa.. ;P No nic, kiedyś i tak tam zamieszkam, wiem już nawet dokładnie gdzie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 ..jeszcze PS'ik będzie, Babo :)) 20.09.08, 11:06 Koncertowy - o Claptonie oraz Ray'u Wilsonie, który w Słupsku był 16.08. w szczególności, też moocno myślałam, ale się nie udało, bo miałam remont w chałupie Za to 7.10 będę w Zabrzu! ) ..a skąd jesteś, jeśli można..? Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: ..jeszcze PS'ik będzie, Babo :)) 20.09.08, 15:40 z Warszawy /ale nie z dziada ,pradziada/ Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: nie mam żadnej pasji:( 19.09.08, 11:02 Nie wierzę, że nie masz, wydaje mi sie, ze jest coś co Cię od tak dawna interesuje, ze przywykłaś i nie zauważasz, i teraz zeznajesz nieprawdę. Moje pasje to: praca - pasjami myślę o pracy, śnie o niej, lubię ją, nigdy nie mam dosyć. Podobnie jest z biologią, od zawsze sie nią interesuję, zawsze wyszukam wzrokiem w prasie jakiś artykuł na temat, w telewizji podświadomie szukam takich programów, podobnie jest z czytaniem, czytam przy okazji ciągle i zawsze i czuję się głęboko nieszczęśliwa, gdy nie mam czegoś pod ręką, w torebce. Po namyśle nazwałabym to swoimi pasjami, a pierwsza myśl - niczym sie nie interesuję. Chyba, ze szukasz czegoś "do CV" Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: dalej czekam na inspiracje:) 19.09.08, 15:59 żadna nie gra na harfie?, nie zbiera monet nowożytnych? itp, prawdę mówiąc to liczyłam,że zasypiecie i zarazicie mnie swoimi pasjami Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: dalej czekam na inspiracje:) 20.09.08, 01:50 Ja gram na pianinie, zbieram monety kolekcjonerskie, ale mogą główną pasją jest ptasiarstwo czyli obserwacja i fotografia ptaków. Potrafię wydać sporo na sprzęt, na podróże po Polsce i Europie do miejsc gdzie można spotkać ciekawe gatunki, przeglądam internet i książki w poszukiwaniu informacji gdzie i kiedy odbywają się migracje ptaków, właśnie zbieram informację na temat maskonura, bo to moje kolejne marzenie, po dudku, którego udało mi się zobaczyć w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: nenia 1 20.09.08, 09:53 i o takiej pasji właśnie myślę! podziwiam cię i życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach ciekawych ptasich okazów Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: dalej czekam na inspiracje:) 20.09.08, 11:10 O, nenia, to rozumiem! Ja wprawdzie nie jeżdżę z lornetką czy lunetą, ale czytam i się interesuję Dudka też raz widziałam na żywca, ale mi serce z wrażenia waliło Odpowiedz Link Zgłoś
polaola Re: nie mam żadnej pasji:( 20.09.08, 08:47 Zycie jest tak rozorodne, jest tyle interesujacych tematow, sportow, obyczai, itp ze nie widze koniecznosci poswiecania czasu tylko na jedna pasje. Ja interesuje sie tym co mnie w danej chwili interesuje ! Dzis jakas powiesc, kuchnia, sort, jutro moda, polityka, w wakacje zwiedzanie ciekawych miejsc itd Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: nie mam żadnej pasji:( 20.09.08, 09:40 Ja i luby pasjami moglibyśmy obdzielić pewnie pół forum, hehe. Moją ostatnio najczęściej używaną pasją jest Wii. Wiijuję sobie codziennie po pracy, a czasami i przed pracą. Jestem megaboskerką, boską tenisistką i rocket fire we wszystkich aerobikach. Wii jako pasja jest naprawdę fajne. I fajnie jest mieć pasję zbieraczą, ale taką konkretną i w której ciężko znajduje się odpowiednie okazy. No i te okazy nie są drogie. Moją jest wszystko to, co związane jest z pająkami. Powoli sobie stronę robię ze wszystkim, co mam, a mam tego od groma. Mój ojciec zbiera modele starych polskich samochodów. Moja mama kolekcjonuje małe dzbanuszki (ale takie małe naprawdę, do 4 cm). Takie pasje są fajne, bo nie trzeba im poświęcać jakoś bardzo dużo czasu, a znajomi i rodzina zawsze mają jakiś pomysł na prezent dla takiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: nie mam żadnej pasji:( 20.09.08, 23:56 Cofam powyższe. Lepiej nie mieć pasji. Odpada wtedy tyle zgryzot... Dzisiejszy przegląd allegro mnie dobił Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: nie mam żadnej pasji:( 20.09.08, 11:19 Kiedyś miałam decoupage, ale po zmianie mieszkania nie mam nawet gdzie klamotów do tego trzymać, nie mówiąc już o ich rozkładaniu.. Ptaki oczywiście i ogólnie zwierzęta, raczej krajowe. Scrabble! To moja wielka pasja Kiedyś na żywo, teraz w necie - szybciej i wygodniej. Kiedyś jeszcze rżnęłam w karty godzinami, teraz ni mom z kim Ostatnio moją wielką i na nowo odkrytą pasją jest flirtowanie, wprawiam się w tej umiejętności niemal codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
renkag Re: nie mam żadnej pasji:( 20.09.08, 23:21 Morgen - ja też decoupage i scrabble. Ale ja jestem wygodna - i jedno i drugie u przyjaciółki Scrabble jeszcze na kurnik of kors. No i ostatnio zaczęłam robić...szydełkowe aniołki i gwiazdki na choinkę Odpowiedz Link Zgłoś
qunegunda Re: nie mam żadnej pasji:( 20.09.08, 11:54 >/czyt.wypada :0/ nie mieć pasji zdecydowanie nie wypada nie mieć pasji, musisz ją koniecznie nabyć, najlepiej w supermarkecie Odpowiedz Link Zgłoś