mamaemmy 19.10.08, 17:00 Będzie się działo Własnie sie zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dirgone Re: Dzisiejsza Superniania 19.10.08, 17:06 Pierwsza! Już widziałam lampę z Ikei! Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Dzisiejsza Superniania 19.10.08, 17:18 biedne dziecko, nieudolni rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Dzisiejsza Superniania 19.10.08, 17:19 przewaznie są nieudolni rodzice-to jest program o tych,którzy sobie nie radzą z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka28 Oj nieźle się Ikea w tym programie reklamuje... 19.10.08, 18:38 Znów te lampy...niezły product placement Odnośnie treści, odcinek był ciekawy, jak okiełznać wielką histerię... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Dzisiejsza Superniania 19.10.08, 18:40 mnie zawsze zastanawia co trzeba zrobic zeby miec tkaie dziecko, bo o to to sie chyba postarac trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: Dzisiejsza Superniania 20.10.08, 12:08 Nie oglądałam wczorajszej superniani, więc ciężko mi coś powiedzieć konkretnie o tym dziecku. Ale domyślam się, że chodzi o adhd, albo zwykłe rozwydrzenie. Wierz mi, że posiadanie dziecka chorego albo zwyczajnie bardzo niegrzecznego, jest dla rodziców trudne. I nie trzeba się o to wcale starać - wystarczy, że urodzi się jako wcześniak i ma mikrouszkodzenia w mózgu, nie potrafi panować nad emocjami, nie przewiduje konsekwencji itd. Pozdrawiam, Magda - mama bardzo trudnego wcześniaka Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Dzisiejsza Superniania 20.10.08, 12:35 pudło, żadnego adhd..po prostu mama zapomniała dziecka nauczyc, ze jest takie słowo jak NIE..mała robiła wszystko i dostawała wszystko co sobie tylko zażyczyła..czesto poparte chwilą pseudohisterii..bo oczywiscie tylko się darła a żadnej łezki widac nie było. Matka i reszta rodziny była praktycznie niewolnica najmłodszej.. Mi w t5akich przypadkach najbardziej żal starszego dziecka, bo starszy o dziwo miał normalnie poukładane w głowie (problemy normalne z dzieckiem w tym wieku pt. nie chce mi sie sprzątac lub komp ponad wszystko)Nie rozumiem co sprawia, ze rodzice często przy młodszym dziecku dostają jakiegos zaniku umiejetnosci wychowawczych.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw E tam, wczoraj było całkiem normalne dziecko 20.10.08, 13:03 - prawie każde (o ile nie każde) przynajmniej raz próbowało wymusić na rodzicach coś płaczem i wrzaskiem. Tyle, że normalni rodzice na ogół potrafią powiedzieć "stop" znacznie wcześniej, zanim 4-latka decyduje, czy ojciec może usiąść przy matce i czy matka może wyjść z pokoju. Niania musiała im tylko wyraźnie powiedzieć, że MUSZĄ wychowywać małą i NIE MOGĄ pozwolić, by rządziła ona domem. Plus pokaz kilku oczywistych zachowań, na które ci rodzice jakoś nie wpadli sami z siebie (ale widać było, że jak im powiedziano, o co chodzi, to załapali - zwłaszcza postęp zrobiła matka, która początkowo miała chyba poczucie bycia wyrodną za każdym razem, jak córka tylko kwęknęła). No i wreszcie mieliście rodzinę z ojcem nieznikającym i matką pracującą Odpowiedz Link Zgłoś
pati9.78 Re: Dzisiejsza Superniania 19.10.08, 19:22 lampa z ikei jest the best, w każdym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Dzisiejsza Superniania 20.10.08, 12:49 yyy jaka lampa, bo nie oglądam?? Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Dzisiejsza Superniania 20.10.08, 12:57 Taka: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40090065 Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1976 Re: Dzisiejsza Superniania 20.10.08, 14:37 A siedząć pod lampą dzieci zawsze zajadaja Nutellę Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Dzisiejsza Superniania 20.10.08, 14:45 Ta lampa to w ogóle lampa-wędrowniczka jest, heh. We wczorajszym odcinku, o ile mnie pamięć nie myli, stała po kolei w każdym kącie. No, chyba że na potrzeby programu kupili kilka lamp. Aż się zaczęłam zastanawiać, co oni tymi lampami tak zasłaniają, rury nieestetyczne czy rzygi na ścianie?? I ta Nutella też była niezła, te paluchy pchane do słoika... Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Dzisiejsza Superniania 21.10.08, 12:39 o co chodzi ? tez mam taka lampę , kupiłam bo mi sie posdobała w sklepie nawet nie wiedziałm ze w jakiejs Niani ona gra główną rolę na tle ciemnej sciany bardzo łądnei wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
kamakszi Re: Dzisiejsza Superniania 21.10.08, 12:44 Każde mieszkanie "grające" w SN jest przerabiane, tzn. stawiana jest scenografia Lampa jest - bingo - istotnie przechodnia Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Dzisiejsza Superniania 21.10.08, 14:01 zaczynam sie zastanawiac sama nad tym ze chyba potrzebuje super niani. moja corka 2,5 zaczela nas terroryzowac i wszystkiego domagac sie krzykiem i tupaniem. czy jest jakis plyta dvd do kupienia z kilkoma odcinkami. chyba nie daje rady (( Odpowiedz Link Zgłoś