slonecko_w_balerinkach 24.10.08, 00:01 Nie mam inspiracji na maila. Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonecko_w_balerinkach Re: Mail ;) 24.10.08, 00:03 Stop. Za szybko. Dokładnie to nie mam inspiracji na login. A Wy na jakich portalach macie skrzynki? Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: Mail ;) 24.10.08, 00:06 to się wstrzeliłam jak pingwin w baleriny. faktycznie za szybko. Może pingwin? Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: Mail ;) 24.10.08, 00:04 jest późno, padało, lisci już nie ma tylko dywan złoty. Skończyły się wszystkie seriale i żaden nie był smieszny. Mleka w lodówce nie mam i kawa rano odpada. Jak mam żyć? Bądz moim mlekiem do kawy - bez Ciebie nie istnieję. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Mail ;) 24.10.08, 00:08 Slonecko...chodzi ci o adres @ czy co??? Ja mam na o2 -z żadnego konkretnego powodu-przypadek. W adresie imię kropka nazwisko i domena.Nie mam powodu kombinować z dziwnymi nazwami. Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: Mail ;) 24.10.08, 00:13 Fantasmagorii fajny mail. Sama ten tekst napisałaś. Chodzi mi o ....@gmail.com Na nim licencjata będę przechowywać. I korespondować z doktorem Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: Mail ;) 24.10.08, 00:16 kurna, sama. na szybko, grafomania jesienna. nie wiedziałam, co chcesz. wex tego pingwina, albo dębowa czyli debowa. takie jesienne. tudziez klon, bo tak ładnie teraz wyglada. idę w deseń liscia. sory za durnoty, ale pózno jest a ja mam durny humor głupawkowy Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: Mail ;) 24.10.08, 00:20 Fajnie piszesz ;p Dla mnie jak na razie w jesieni nie ma nic szczególnego... Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: Mail ;) 24.10.08, 00:23 tia, przepięknie piszę. jesień jest piękna i pełna i nspiracji. mówię - wez pingwina - tak na zaś. Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: Mail ;) 24.10.08, 00:31 Hee, z pingwinem do wykładowcy? A licencjatka@.... tp za formalnie. Wiem, wybredna jestem. Ale dlatego o pomoc poprosiłam Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: Mail ;) 24.10.08, 00:34 a z imienia i nazwiska chyba najprościej? marta.kowalska np.? pingwin? Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Mail ;) 24.10.08, 00:35 skoro spotykam tu fantasmagorie, to tylko elvis_zyje@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: Mail ;) 24.10.08, 00:39 właśnie mi przyszły na myśl dwa. Fantasmagorie i lapis_lazuli. A tak w ogóle to powiedzcie, czemu mi się nie chce spać, skoro jutro czeka mnie autobusowa przyjemna podróż? Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Mail ;) 24.10.08, 00:37 chociaz nie - jesli chcesz wyjsc na intelektualistke przed promotorem, to proponuje hektolitr_z_efezu@ Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Mail ;) 24.10.08, 00:43 DDD oj bo tez nie zasne z radosci orgazm_z_rotterdamu Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: Mail ;) 24.10.08, 00:45 E tam z radości. Znając życie to pół h po przyjeździe zaczną mnie wkurzać i będę odliczać godziny do wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii albo hiektoltrus w butach i skarpetach 24.10.08, 00:43 ale: elvis.zyje@ gmail.pl to jest coś!!! zapamięta cię promotor na bank! Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii miało być hektolitrus tak bardziej z połunia staro 24.10.08, 00:47 żytnego. śmieszne, prawda... jezu późno... Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: miało być hektolitrus tak bardziej z połunia 24.10.08, 00:48 cos Ci artykulacja siada- to przez ten hektolitrus? Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: fajka 24.10.08, 00:46 no czemu jakby Twoja obecnosc tutaj o tej porze mnie nie dziwi jakos ? Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: fajka 24.10.08, 00:49 ktoś tutaj proponował piwo, oj teraz bym sie pisała... Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: fajka 24.10.08, 00:50 A ja dziś miałam wolne. Tzn prawie. I teoretycznie.4h w bibl. I niech mi ktoś powie że bibliotekoznawstwo to najłatwiejszy kierunek. Ugryzę A wczoraj do 3 robiłam bibliografię do tejże pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: fajka 24.10.08, 00:52 w bibliotece podobno mozna kogoś poznać. nie narzekaj, zawsze mogłaś studiować orientalistykę Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: fajka 24.10.08, 00:56 zawsze mogłaś > studiować orientalistykę specjalnosc - sinologia Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: fajka 24.10.08, 00:59 idę spać. w sinolandach swit wstaje, a ja wyglądam jak sing sing jak za mało spię. sing.a.pur.@gmail.pl Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: fajka 24.10.08, 00:57 A wiesz, interesują mnie klimaty japońsko chińsko orientalistyczne O to fajnie jak można poznać. Jeszcze nie znalazłam księcia Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: fajka 24.10.08, 01:03 nie zagaduj. w pizamie jestem. moja mama z miasta jokohama mojej mamie ładnie jest w pizamie. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: fajka 24.10.08, 01:05 A ja jeszcze posiedzę. Bo mnie nieciekawy weekend czeka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Mail ;) 24.10.08, 01:08 Do korespondencji z promotorem/uczelnią/urzędami zdecydowanie najlepiej wygląda mail typu imię.nazwisko@gmail.com imię_nazwisko@hotmail.com Czyli imię + nazwisko a do tego jakaś neutralnie brzmiąca domena. Co by brzmiało poważnie i aby - przede wszystkim - było łatwe do identyfikacji na liście wśród setek maili w skrzynce. Do dzikiego kwiku doprowadzają mnie maile służbowe przychodzące z adresów typu pysia234@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 Re: Mail ;) 24.10.08, 08:56 Zgadzam się z mamą_kotula, tylko imię i nazwisko w mailu, żadnych kasiuniek, izuniek itp. Niepoważnie to wygląda i nie wiadomo o kogo chodzi. > Do dzikiego kwiku doprowadzają mnie maile służbowe przychodzące z adresów typu > pysia234@buziaczek.pl He, he, my szukamy teraz osoby do pracy i takich kwiatków mam na pęczki (w CV takie adresy podają). Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Mail ;) 24.10.08, 10:43 TYLKO kombinacja imienia i nazwiska. Po mężu mam nazwisko dość popularne, więc na gmailu musiałam dodać cyferki, bo wszystko mi moje imienniczki pozajmowały. Ale jak cię znam, to se pierdykniesz sloneczko_w_balerinkach albo inna gwiazdka_w_majtusiach i będzie git Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: Mail ;) 24.10.08, 18:53 a skąd mnie znasz, że wiesz co zrobię? Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: Mail ;) 24.10.08, 21:01 z racji siedzenia z drugiej strony (niż autorka wątku) katedry często kontaktuję się ze studentami przez mail i do szału doprowadzają mnie wymyślne loginy (np. ruda_kicia ratownik15, benek12, sth_2005, thelma86, bellum) z których studenci wysyłają mi maile i czasem nawet zapominają je podpisać swoim imieniem i nazwiskiem Załóż sobie taki z imieniem i nazwiskiem - promotor się ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: Mail ;) 25.10.08, 15:05 Już zdecydowałam Ucieszę Was- będzie to imię i nazwisko . Tylko jeszcze nie wiem co będzie pomiędzy. Czy kropka, czy podkreślnik. Żadne mi za bardzo nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Mail ;) 25.10.08, 17:03 slonecko_w_balerinkach napisała: > Tylko jeszcze nie wiem co będzie pomiędzy. > Czy kropka, czy podkreślnik. > Żadne mi za bardzo nie pasuje Jeszcze może być myślnik. Ale to też nie do końca od ciebie zależy - np. na gmailu nie wolno użyć podkreślnika, więc tam wyłącznie kropka. Ja w tym momencie wszystkie konta - oprócz tego, z którego piszę - mam z kropką, jakoś lepiej wygląda i łatwiej zapamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: Mail ;) 25.10.08, 16:26 Dokładnie tak samo wygląda to z punktu widzenia HR-owca. Mam ogromną ochotę na wypieprzanie z mety w kosmos wszystkich maili od kandydatów do pracy, którzy mają maila typu misia.pysia123@buziaczek.pl, w polu "Od" mają maila, a nie imię i nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
slonecko_w_balerinkach Re: Mail ;) 25.10.08, 18:35 babciu47- brak mi drugiego imienia. A pierwsze długie. Za to nazwisko 3 literowe. Właśnie na gmailu chciałam założyć... Odpowiedz Link Zgłoś