roksanaa22 04.12.08, 12:15 Jak dla mnie Gladiator,Zielona mila i Pasja. Lubie takie filmy,oglądam i ryczę ja bóbr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 12:16 "Pająk" z Ralphem Finnesem. Byłam po nim jak ogłuszona, jeden z najsmutniejszych filmów, jakie znam. No i Fiennes genialny. Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 12:29 Takie filmy w ogóle mnie nie poruszają, a czasami nudzą potwornie. A już Pasja to chyba dla wielbicieli kina gore. Coś, co narodziło się jedynie (lub w większości) w głowie reżysera lub scenarzysty rzadko wywołuje u mnie wzruszenie. Najbardziej mnie poruszają filmy o tematyce politycznej, wojennej. Ogromne wrażenie zrobił na mnie Black Hawk Down, nie pamiętam jak on się po polsku zwał. Albo film o ludobójstwie w Ruandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
19_sierpniowa Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 12:57 www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=34136 Nowy film, u nas wyszedl dopiero co. Niesamowita technika, wspanialy, artystyczny, przepiekny chcialo by sie powiedziec, choc trudno tego okreslenia uzyc, wiedzac o czym traktuje. Tyklo co do koncowki mozna sie spierac. dirgone polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 13:13 Dziękuję, z chęcią obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 12:31 jeden z mnie najbardziej to "Requiem dla snu" Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 12:34 Tak, dopisuję Helikoptera w ogniu i Requiem. No a Lot 93 o tym samolocie, który rozbił się 11 września?? Przez cały film na przemian trzęsłam się i płakałam, film poruszał każdym nerwem. Na pewno zasługa formy paradokumentalnej i braku gwiazdorów w obsadzie, zresztą w ogóle nie brano znanych aktorów - celowy zabieg. Podobnie Krwawa Niedziela - paradokumenty rządzą Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 13:31 Mojej córze puszcze Requiem w razie, gdyby kiedyś zachciało jej się narkotyków, może więcej zdziałać niż nie jeden wykład rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 12:39 Oj, "Requiem dla snu" to właśnie jeden z tych, które oglądałam raz i już nigdy więcej bym chyba nie mogła. Pamiętam, że pierwszy raz zdarzało mi się wychodzić z kina i nie słyszeć ani jednego komentarza na temat filmu. Wszyscy wychodzili w totalnej ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
frisky2 Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 12:42 Przypopmnij o czym to bylo. Wiem ze widzialem, ale nie pamietam o czym Odpowiedz Link Zgłoś
eever Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 12:57 o narkomanach z rewelacyjną muzyką on, matka, dziewczyna, kolega wszyscy popadają w uzależnienie Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 12:48 Mnie się "Requiem dla snu" nie podobało w ogóle. Był to jedyny film, po obejrzeniu którego żałowałam, że go obejrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
eever Re: Wszyscy jesteśmy Chrystusami nt. 04.12.08, 12:46 oststnie kuszenie chrystusa, ale chyba bardziej poruszyła mnie muzyka, requiem również, ja jeszcze jestem zakochana w bandycie Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Między słowami 04.12.08, 13:04 może dlatego, że zdarzyła mi się identyczna historia w pewnym obcym mieście, w obcym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Między słowami 04.12.08, 13:09 O, zebra, jakie romantyczne story, opowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Między słowami 04.12.08, 14:02 Chętnie, ale pod jednorazowym nickiem Choć, było równie niewinnie jak w filmie Odpowiedz Link Zgłoś
maja64 Amadeusz Milosa Formana 04.12.08, 13:11 to mój nr 1 na liście, poza tym byłam pod ogromnym wrażeniem oglądając: Wszystkie poranki świata, Piknik pod wiszącą skałą, Porozmawiaj z nią, Dług, Krótki film o zabijaniu, Podwójne życie Weroniki (przez muzykę), Pianistę. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Amadeusz Milosa Formana 04.12.08, 14:07 O, Formana to mnie wiele filmów wzrusza. Scena z dziadkiem na krzesełku, którego odwracają tyłem, żeby nie widził, jak mu ie chałup pali (Pali sie, moja panno) to klasyczny śmiech przez łzy. I jescze Lot nad kukułczym gniazdem, nawet Ragtime wywołał u mnie łzy i głębsza refleksję... () Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 13:42 Plac Zbawiciela mnie bardzo poruszył Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 14:23 Dopisze "Czas motyli" z Salma Hayek. Strasznie płakałam poruszona finalem. Odpowiedz Link Zgłoś
cynchonidyna Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 14:37 I jeszcze "Podaj dalej" oprócz już wymienionych Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 16:22 Godziny- jeden z moich ulubionych filmów A scena, w której Meryl Streep opowiada jak łatwo jest przeoczyć cos pieknego w zyciu, bo jest to na ogół chwila rozwala mnie za kazdym razem, jak ten film oglądam. Bo mnie też trudno to piekno dostrzec wtedy, gdy sie dzieje. W ogóle ten film jest pełen prawd o życiu, życiu kobiet. Co do Twoich typów- wzruszają Cię bajki?P Nie powiem, że mnie nie- na Gladiatorze tez wyłam, ale czy poruszył cos więcej we mnie niż powierzchowne emocje? Nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 16:24 ostatnio Słoń van Santa Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 16:29 Jest tego trochę, ale teraz rzucę jeden - Funny games. Film jednorazowego użytku, never again! Odpowiedz Link Zgłoś
maledi Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 17:27 Brokeback Mountain - dla mnie caly ten film to uczta kinomana - historia, muzyka, zdjecia ..mm uwwielbiam go. no i Co sie wydarzylo w Medison Caunty - a tu to chyba fakt ze to prawdziwa historia... bardzo porusza mnie wielka niemozliwa milosc Odpowiedz Link Zgłoś
justicja Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 20:23 Co się wydarzyło w Medison County... wyłam jak bóbr.. śliczny... To naprawdę na faktach???? W szoku jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 17:53 Wielki Błękit Requiem dla snu Carrie - nie wiem, czy była to kwestia mojego młodego wieku podczas oglądania, ale niektóre sceny mam wryte w pamięci, mogłabym je odtworzyć Dziecko Rosemary - jak Carrie Zoolander - spojrzenie Le Tigra sprawiło, że moje życie juz nigdy nie było takie samo Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 17:58 "Przełamując fale", "Tańcząc w ciemnościach", "Requiem dla snu". Odpowiedz Link Zgłoś
zonazona Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 18:00 Wybór Zofii Obejrzałam raz, wiele lat temu i nigdy więcej. Do dziś płacze na wspomnienie jednej sceny. Plac Zbawiciela Gorzkie Gody Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 18:18 Wierny ogrodnik i Co się wydarzyło w Madison County Bucze przy jednym i przy drugim! Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 18:25 "Skazany na bluesa" nie mogłam się pozbierać przez tydzień a scena kiedy RR żebrze o działkę w przejściu podziemnym, upokarzany przez dilera - mróz! i jego żona - przejmująco grana przez malutką Fraszyńską co za los Odpowiedz Link Zgłoś
lechasia Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 18:34 1. Latawiec 2. Wybór Zofii Odpowiedz Link Zgłoś
in-ca Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 18:41 Myszy i ludzie - beczę na nim za każdym razem, napięcie emocjonalne osiąga u mnie na tym filmie ekstremum wytrzymałości Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 20:35 'Skazany na bluesa' 'Miłość na żądanie' 'Wielkie nadzieje' (te z końca lat dziewięćdziesiątych) i - przede wszystkim - 'Piękna złośnica', ze świetną obsadą i przepiękną Emmanuelle Beart Odpowiedz Link Zgłoś
1beata31 Re: Najbardziej poruszająca filmy... 05.12.08, 11:39 Do wymienionych dopisuję "Tańcząc w ciemnościach" z Bjórk ciekawe połączenie gatunków i bez szczęśliwego zakończenia wyłam jeszcze godzinę po filmie. A za małolata to "Krótkie spięcie" biedny robocik..... Odpowiedz Link Zgłoś
justicja Savior- wybawca... 04.12.08, 20:35 www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=342 Najpiękniejszy jaki kiedykolwiek widziałam... z tych popularniejszych, to "w pogoni za szczęściem", "Wróg u bram", "Piękny umysł", "K-PAX", "Malena"... Odpowiedz Link Zgłoś
koala500 Re: Savior- wybawca... 05.12.08, 09:22 www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=342 Najpiękniejszy jaki kiedykolwiek widziałam... > oj tak, ja też chyba z tydzień nie mogłam się pozbierać ciarki mnie przechodzą i ta bałkańska muzyka w tle Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 04.12.08, 20:42 Nie ma nic smutniejszego od tego kawalka: www.youtube.com/watch?v=-eHr-9_6hCg A oprocz tego "Meska sprawa". ((( Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 20:56 21 gramów, Plac Zbawiciela i Requiem dla Snu. Chyba żadnego z nich nie chcę obejrzeć ponownie. A już zupełnie wbiły mnie w fotel Funny Games - never again! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 22:21 requiem dla snu, tytus andronikus z anthonym hopkinsem, mechaniczna pomarancza tak pierwsze z brzegu... Odpowiedz Link Zgłoś
miminko Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 22:43 ja rycze zawsze na Czulych slowkach. pamietam, ze bardzo poruszyl mnie tez W strone morza, z genialnym Javier Bardemem (jedyny poludniowiec, ktory mnie pociaga, bo generalnie gustuje w typach polnocnych) Requiem dla snu tez mna walnal, niesamowity, ostry film ale to bylo dawno temu i nie wiem jak bym go odebrala teraz. Bardzo mnie wzruszyl i rozbawil Zatoichi Takeshiego Kitano. Odpowiedz Link Zgłoś
21aga1 Re: Najbardziej poruszająca filmy... 04.12.08, 22:52 1. Mój Nikifor ( nie do płaczu, ale do refleksji) 2. Porozmawiaj z nią 3. Za drzwiami sypialni Odpowiedz Link Zgłoś