Dodaj do ulubionych

Ciesze sie z nowego biustu:)

06.12.08, 14:30
Przed ciaza mialam spory biust ( cos ok. 75G) i wage wieksza niz teraz (ok. 60 kg). Aktualnie jestem 16 m-cy po urodzeniu dziecka i cala zmalalam smile Waga prawie 10 kg mniejsza ( chooc z tego az tak sie nie ciesze) i biust jak u nastolatki smile Zbiegly mi sie do 65E smile Ciesze sie, bo teraz nie wylewaja sie wulgarnie z tekoltu i takie sa zgrabnesmile Chociaz malzon srednio pocieszonytongue_out
Obserwuj wątek
    • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 14:37
      miseczka E to raczej nie przypomina biustu nastolatki,,,,
      • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 14:38
        A to dlaczego? Nastolatki to plaskie jak deski sa?
        • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 14:48
          hellious napisała:

> A to dlaczego? Nastolatki to plaskie jak deski sa?

Nie, nie sa, ale miseczka E to raczej miseczka dorodnej kobiety a
          nie malolatki.
          • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 14:49
            Coz.. Ja dorodna raczej nie jestem, a jako nastolatka mialam o wiele wiekszy biust niz teraz. Wiec nie moge sie z toba zgodzic. Znowsmile
            • dlania Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 14:53
              Ja tam do lobby nie należę, ale wydaje mi sie, że przy obwodzie 65 miseczki E to
              nie sa takie znowu melony.
              Może sie jakaś znawczyni wypowiewink
              • mankencja Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 07.12.08, 11:54
                ja mam 65e i wyglada to jak wyobrazenie przecietnego czlowieka o
                slynnym 75b tongue_out
            • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 14:55
              hellious napisała:

> Coz.. Ja dorodna raczej nie jestem, a jako nastolatka mialam o
              wiele wiekszy bi
              > ust niz teraz. Wiec nie moge sie z toba zgodzic. Znowsmile

No tak ale chyba kazdy z nas majac na mysli biust nastolatki mysli o
              zgrabnym, jedrnym i jednak nie za wielkim biusciku prawda?
              E to nie jest maly biust, a juz tym bardziej nie nastolatkowy.
              • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 14:58
                Lipcowa widac tez nie lobbujesmile 65E to maly biustsmile Gdzie jest Morgen? Niech potwierdzitongue_out
                • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:05
                  hellious napisała:

> Lipcowa widac tez nie lobbujesmile 65E to maly biustsmile Gdzie jest
                  Morgen? Niech po
                  > twierdzitongue_out

aha to w takim razie ja majac D jestem plaska.
                  • gryzelda71 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:09
                    Ty masz żle dobrany stanik.Samo D nic nie znaczy.
                    • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:11
                      W sumie ja przed "oswieceniem" tez myslalam, ze E to balony lak u Lolo Ferrari, a jednak niesmile
                      • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:14
                        hellious napisała:

> W sumie ja przed "oswieceniem" tez myslalam, ze E to balony lak u
                        Lolo Ferrari,
                        > a jednak niesmile

no ale 'pryszczyki' tez nie
                    • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:14
                      gryzelda71 napisała:

> Ty masz żle dobrany stanik.Samo D nic nie znaczy.

a skad ty to wiesz czy ja mam zle dobrany stanik?
                      widzialas? podalam jakies wymiary ?
                      • gryzelda71 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:16
                        No właśnie po tym D wiem,ze nie masz o tym pojęcia.
                        • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:21
                          gryzelda71 napisała:

> No właśnie po tym D wiem,ze nie masz o tym pojęcia.

no ale skad wiec wiesz ze mam zle dobrany stanik?
                          oczywiscie ile mam, pod biustem, w biuscie i co z tego wynika -
                          wiem, mierzona bylam i dobierane mialam staniki.
                          miseczka to jednak miseczka, piers A zawsze jest mala, E duza. Nie
                          ogromna, nie balon ale po prostu duza.
                          A to nastolatki nie oznacza.
                          • gryzelda71 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:23
                            Cóż,jesteś w ogromnym błędzie,ale nie mój problem.
                            • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:27
                              gryzelda71 napisała:

> Cóż,jesteś w ogromnym błędzie,ale nie mój problem.

Mysle ze to Ty jestes w bledzie co do mojej nieznajomosci mojego
                              rozmiaru i mojego stanika ale to rowniez nie moj problem.
                              • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:29
                                no ok Lipcowa, juz sie nie napinajsmile Wiesz wszystko na temat SWOJEGO rozmiaru, ale nic na temat innych smile
                              • gryzelda71 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:30
                                W sumie to masz malutkie te cycki ja nosisz Dsmile
                          • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:23
                            18_lipcowa1 napisała:
                            Nie
                            > ogromna, nie balon ale po prostu duza.
                            > A to nastolatki nie oznacza.

Ja nie wiem jakie ty nastolatki widujesz, ale moje E spokojnie miesci mi sie w rece, wiec nastolatka spokojnie moze takie miec. I nie wiem dlaczego upierasz sie ze E zawsze jest duze, bo nie jest. Albo moze mamy rozne postrzeganie wielkosci.
                            • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:28

> Ja nie wiem jakie ty nastolatki widujesz, ale moje E spokojnie
                              miesci mi sie w
                              > rece, wiec nastolatka spokojnie moze takie miec. I nie wiem
                              dlaczego upierasz
                              > sie ze E zawsze jest duze, bo nie jest. Albo moze mamy rozne
                              postrzeganie wiel
                              > kosci.

No i pewnie jedrnosc nie ta nastolatkowa ale zaraz mi napiszesz ze
                              masz super hiper jedrne, normalnie jakby wcale nie po dzieciach, no
                              nietkniete,,,
                              • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:32
                                A skadsmile Sa tkniete, podzieciowe, karmily ponad rok, a jednak sa bardziej jedrne niz kiedyssmile To zapewne dzieki dobrze dobranemu biustonoszowi, ale ty o tym nie masz pojecia, wiec nie bede sie rozwodzic tongue_out
                              • 19_sierpniowa Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 16:11
                                >
                                > No i pewnie jedrnosc nie ta nastolatkowa ale zaraz mi napiszesz ze
                                > masz super hiper jedrne, normalnie jakby wcale nie po dzieciach, no
                                > nietkniete,,,

wlasnie, lipcowa byla w ciazy to wie, jakie sie ma piersi przed i po.
                                co, 2 czy 3 tygodnie to przeciez tez ciaza, nikt jej nie zarzuci

nie no christmas cheer normalnie wink

A poza tym i tak autorko, powinnas wiedziec kto najpiekniejsze piersi ma.
                                i w ogole, grzeszy skromnoscia i pewnoscia siebie tez. amen.
                              • mamabuly Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 21:28
                                > > Ja nie wiem jakie ty nastolatki widujesz, ale moje E spokojnie
                                > miesci mi sie w
                                > > rece, wiec nastolatka spokojnie moze takie miec. I nie wiem
                                > dlaczego upierasz
                                > > sie ze E zawsze jest duze, bo nie jest. Albo moze mamy rozne
                                > postrzeganie wiel
                                > > kosci.

Lipcowa nie wypowiem sie w sprawie miseczki bo nie lobbuje, i jeszcze
                                się nie skonsultowałam z fachowcami. Ale uwierz mi na słowo, karmiłam
                                dzicko piersią/ami przez osiem miesięcy i sa tak samo jedrne jak
                                przed ciążą. Rzadko kiedy to karmienie ma zły wpływ na biust i mówię
                                to bo wiem co mam!!wink
                            • madameblanka Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:08
                              no według mnie E jest wielkie! Nastolatki mi to nie przypomina, choć pewnie się
                              zdarzają. Moja ciotka ma podwójne E /coś takiego/, cycki ma większe niż Pamela
                              Anderson i stanik musi zamawiać sobie u gorseciarza.
                              Uwierz mi ona dobrze wie jaki rozmiar nosi, więc E oznacza duży, w takim razie
                              ja mając B/C jestem płaska jak deskasmile
                          • gryzelda71 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:24
                            No i chyba nie byłaś w obecnym gimnazjum.Nie mówiłabyś ,że nastolatki maja małe
                            biusty.
                            • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:25
                              gryzelda71 napisała:

> No i chyba nie byłaś w obecnym gimnazjum.Nie mówiłabyś ,że nastolatki maja małe
                              > biusty.

hehe, ta kwestie mozemy pominac, bo chodzi tu o skojezenie. A biust nastolatki kojazy sie raczej z malym i jedrnymtongue_out
                              • gryzelda71 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:26
                                Obecnie z jędrnymsmile
                          • jowita771 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:28
                            piers A zawsze jest mala, E duza. Nie

Ale bzdura, lipcowa, gadasz jak producent kiepskich staników.
                          • anika772 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 23:29
                            no ale skad wiec wiesz ze mam zle dobrany stanik?
                            > oczywiscie ile mam, pod biustem, w biuscie i co z tego wynika -
                            > wiem, mierzona bylam i dobierane mialam staniki.
                            > miseczka to jednak miseczka, piers A zawsze jest mala, E duza. Nie
                            > A to nastolatki nie oznacza.

Popieram, nie masz pojęcia. Literka bez obwodu nic nie znaczy.
                          • zoe7 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 07.12.08, 08:14
                            teraz się popisałaś.... Jedno A drugiemu nierówne, tak samo z każdą inną
                            miseczką...Ehh, i jeszcze takim autorytatywnym tonem...
                  • mika_p Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 16:59
                    Heh...
                    Są D i D.
                    www.avokado.co.nz/shop/images/fitting_guide/DD_comparison2.jpg
              • jowita771 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:00
                Oj, lipcowa, nie orientujesz się w rozmiarach biustu i tyle.
                • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:07
                  Lipcowa, a czy ty w sprawie rozmiaru swojego biustonosza tez jestes pewna na 10000%, jak zawsze?tongue_out
                  • 18_lipcowa1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:08
                    hellious napisała:

> Lipcowa, a czy ty w sprawie rozmiaru swojego biustonosza tez
                    jestes pewna na 10
                    > 000%, jak zawsze?tongue_out

Nie, no ponoc niczego nie mozna w zyciu byc pewnym
                    W sumie ostatnio kupilam stanik, w tamta sobote, bylam dokladnie
                    obmierzona, rozmiar ten co zawsze, no ale w zyciu nie mozna byc
                    niczego pewnym i za pewnym siebie wiec pisze ze w sumie to nie wiem,
                    bo mozliwe ze mam A.
                    • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:10
                      Nie sadze, ale lepiej by to ocenily kobitki z Lobby. Ja to laik jeszczetongue_out
                    • kawka74 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 15:31
                      Ja też sobie kupowałam staniki po dokładnym obmierzeniu, co nie zmienia faktu,
                      że w rzeczywistości były fatalnie dobrane. I nie noszę żadnego DD, tylko
                      brytyjskie GG lub H.
                      Jeśli masz 19 cm różnicy między obwodem biustu i pod biustem, to tak, D jest
                      prawidłowe.
                      • beata132 Lipcowa-zadanie na sobotę:-) 06.12.08, 15:47
                        Zajrzyj tu:
                        www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
                        A potem napisz jaki masz rozmiarsmile

Warto poczytać to forumsmile
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
                        Do niedawna myślałam, że 80D to mój rozmiar, teraz kupuję 70GG
              • zoe7 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 07.12.08, 08:11
                Doeedukuj się...
        • gacusia1 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 16:41
          Moja corka-nastolatka ma miseczke A ,ja mialam B wiec raczej Twoje E
          to nie jak u nastolatki ,-))))
          • morgen_stern Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 16:45
            Twoja córka ma źle dobrany stanik, ty masz źle dobrany stanik... tongue_out
            • gacusia1 Morgen,ja to wiem ,-))) 07.12.08, 00:27
              ale my uwielbiamy takie zle dobrane staniki,w takich cycki najlepiej
              sie prezentuja ,-P Obecny moj to 34D (nie wiem ile to na polski
              przelicznik)
    • morgen_stern Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 16:01
      Lipcowa, ja mam biust typu jajka sadzone tongue_out czyli raczej nie grzeszę rozmiarem,
      a właśnie dziś kupiłam sobie śliczną Freyę, rozmiar 60E.

Dziewczyny oczywiście strzyknęły na ciebie jadem wink ale dziś na zmianie siedzi
      łagodna morgen i tylko ci powiem, że sama miseczka - A, D, F - nic nie znaczy
      bez połączenia z obwodem. Miska zwiększa się wraz z rośnięciem obwodu. I tak 60E
      jest na mały biust, ale już 85E na znacznie większy.
      W ramach eksperymentu zajrzyj do sklepu ze stanikami (w Londku masz pare
      niezłych - Brastop, Bravissimo, nawet M&S, który w Anglii nie wiedzieć czemu ma
      większy wybór w rozmiarach niż w Polsce) i weź do ręki staniki z takim samym
      oznaczeniem miseczek, ale różnym obwodem. Będą się różnić wink

A obwód dobiera się węższy od ilości twoich cm pod biustem, bo staniki się
      rozciągają, są elastyczne, a z czasem rozciągają się jeszcze bardziej. Ale wtedy
      - uwaga - trzeba powiększyć miskę. Bo jeśli włożysz nagle 70D, to się po prostu
      udusisz, ale nie przez obwód, ale za małe miski.
      Musisz się wyleczyć z fobii literkowej wink którą zarazili nas niekompetentni
      sprzedawcy i zajrzeć na Lobby Biuściastych. Już ci zazdroszczę tych zakupów w
      Anglii, sam szał wink
      • gacusia1 Morgen 06.12.08, 16:44
        O to wlasnie sprzeczalam sie z Lea-znawczynia kobiecych rozmiarow i
        stanikow. Ja z doswiadczenia wiem,ze tak,jak piszesz-miseczka
        powieksza sie proporcjonalnie do zwiekszania obwodu pod biustem.
        Dziewczyny z forum cyckowego twierdzily,ze sie nie znam i absolutnie
        racji nie mam.
        • morgen_stern Re: Morgen 06.12.08, 16:47
          No ale skoro piszesz, że ty masz B, a córka A, to niestety od razu widać, że
          musisz się trochę w tym względzie dokształcić wink
          A gdzie, na Lobby się posprzeczałaś??
          • gacusia1 Morgen-sprostowanie! 07.12.08, 00:28
            Teraz mam 34D ale jako nastolatka mialam 75B a posprzeczalam sie juz
            daaaaawno temu i juz tam nie wchodze.
            • czajkax2 gacusia1 07.12.08, 11:56
              Zmiejsz prosze suwaczki w sygnaturce.
              Obrazek w sygnaturce może miec max 3 cm, a twoje 2 suwaczki dużo za
              dużo przekraczają ta wielkość.
              Próbuje napisac do Ciebie na priv od 3 dni, ale moje mejle wracają.
              • gacusia1 Ok,sorki,dopiero zauwazylam Twoja prosbe. 08.12.08, 19:08

• czajkax2 Re: Ok,sorki,dopiero zauwazylam Twoja prosbe. 08.12.08, 21:38
                  Świetnie, dziękujęsmile

pamiętaj prosze ze obrazek w sygnaturce nie może przekraczac 3 cm.
                  Tak wiec albo zrobiśz 2 małe suwaczki po 1,5 cm, albo zostaw tylko
                  jeden do 3 cm.

Zeby nie bylo ze będziesz miala 2 suwaczki, kazdy po 3cm smile
        • kawka74 Re: Morgen 06.12.08, 17:04
          Ja z doswiadczenia wiem,ze tak,jak piszesz-miseczka
          > powieksza sie proporcjonalnie do zwiekszania obwodu pod biustem.

Tak z grubsza - za literką, z tego, co wiem, kryje się różnica pomiędzy obwodem
          w biuście a obwodem pod biustem. Z tego wynika, że jeśli jedna pani ma rozmiary
          60-90, a druga 90-120, obwód stanika pod biustem będzie oczywiście większy, ale
          rozmiar miseczki się nie zmieni, będzie to, o ile się nie mylę, G lub J.
          • kawka74 elektroniczny bra-fitter 06.12.08, 17:09
            www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.php
            można wklepać swoje dane (po obmierzeniu ZGODNIE Z ZALECENIAMI!!) i przekonać
            się na własne oczy smile
            • kawka74 Re: elektroniczny bra-fitter 06.12.08, 17:10
              O, już był zalinkowany, ale nie szkodzi powtórzyć smile
            • gacusia1 Ja pitole!!!!!!!!!!!!!!!Co to jest??? 07.12.08, 00:32
              Wyszlo mi,ze powinnam nosic jakis brytyjski 70H lub brytyjski
              75G ,chyba na glowie!!! Szok normalnie! Albo ta miseczka G/H to na
              dwie piersi razem,co????
              • turzyca Re: Ja pitole!!!!!!!!!!!!!!!Co to jest??? 07.12.08, 01:48
                Cos sie chyba faktycznie schrzanilo albo wpisalas inne rozmiary niz pare
                miesiecy temu na lobby. Na 80/101,5 pasuje 34F (z polska zwane 75F). 34G jest na
                106,5 cm w biuscie.
                Ale tak ogolnie to te absurdalne rozmiary pasuja na piersi dobrze ulozone w
                miseczce. Przy zakladaniu trzeba sie pochylic i zagarnac wszystko spod pachy do
                miseczki. I przyzwyczaic sie, ze ma sie biustoNOSZ, a nie biustozakrywacz.
                Poklikaj po <a
                href="http://www.figleaves.com/uk/fitting_room.asp?cat=161&txt=5804&cm_re=menu-_-menu_top-_-fitting>figleaves</a>
                lub po bravissimo.
                • turzyca Re: Ja pitole!!!!!!!!!!!!!!!Co to jest??? 07.12.08, 01:49
                  I oczywiscie jak raz nie sprawdzilam linka to sie skopalo...
                  Jeszcze raz: figleaves.
              • kawka74 Re: Ja pitole!!!!!!!!!!!!!!!Co to jest??? 07.12.08, 09:50
                Jeśli się dobrze obmierzyłaś, to dokładnie takie staniki powinnaś nosić.
                W starych stanikach, sprzed ery Lobby, miałam miseczkę DD albo E, w tej chwili
                mam kilka liter alfabetu dalej.

Albo ta miseczka G/H to na
                > dwie piersi razem,co????

Myślisz jeszcze starym trybem, gdzie A było na małe piersi, D na duże, E trzeba
                było wyżebrać u sprzedawców, a F w ogóle nie istniało.
          • thorgalla Re: Morgen 06.12.08, 17:17
            60/90 to 28GG lub 55L
            90/120 to 36HH,polskiego rozmiaru nie ma
            • kawka74 Re: Morgen 06.12.08, 17:22
              różnica jest o jeden rozmiar, między F i G, czy tam między G i H
              a różnica w obwodach 30 cm
              także nie jest to znów takie oczywiste, ten wzrost rozmiaru miseczki wraz ze
              wzrostem obwodu pod biustem
              • thorgalla Re: Morgen 06.12.08, 17:36
                W brytyjskiej numeracji wymiar miseczki zwiększa się o 2,5cm.
                I brytyjskie oznaczenia miseczek się różnią od polskiego.
                Między F i G - F,FF,G,GG
                • kawka74 Re: Morgen 06.12.08, 17:46
                  Wiem, ale ja porównuję brytyjskie z brytyjskimi - wklepałam dane do brafittera i
                  różnica między 60/90 i 90/120 mieściła się w jednej literce.
          • zoe7 Re: Morgen 07.12.08, 08:27
            Chyba raczej kiedy zmniejszasz obwód musisz powiększyć miskę??
            • morgen_stern Re: Morgen 07.12.08, 11:01
              Tak, tak, zmniejszasz obwód, zwiększasz miskę, oczywiście smile
      • madameblanka Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:19
        jak 60E?
        60 cm masz pod biustem czy to jakaś numeracja tej firmy? Bo ja kupowałam 85 C
        lub B. A nadwagi nie mam. Także wnioskuję z tych 60 centymetrów ze masz anoreksjęsmile
        • kawka74 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:23
          > lub B. A nadwagi nie mam.

Ale za to stanik masz do dupy...
          • madameblanka Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:38
            ale gdzie on jest do dupy, zły rozmiar pod biustem?
            po za tym nie nosze stanika, tylko podczas jakichś uroczystości np szkolnych
            żeby nie gorszyćsmile
            I te co mam wszystkie są 85 B/C i sa ok.
            • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:39
              madameblanka napisała:

> ale gdzie on jest do dupy, zły rozmiar pod biustem?
              > po za tym nie nosze stanika, tylko podczas jakichś uroczystości np szkolnych
              > żeby nie gorszyćsmile
              > I te co mam wszystkie są 85 B/C i sa ok.

A ile masz pod biustem? Telepatycznie sie nie da okreslic tongue_out
              • madameblanka Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:45
                85cm, czyli niby ok, ale wg numeracji morgen wychodzi że powinnam kupować 75cm
                bo sie rozciąga 10 cm do tych moich 85.
                A więc jezeli widnieje nr 85 to powinien na mnie wisieć i być dobry na kobite 95cm
                • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:46
                  I zapewne tak jest, ze na tobie wisi, tyle tylko ze puki sie raz nie wskoczy w dobry stanik, tego wisielstwa sie nie dostrzega.
                • kawka74 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:49
                  Weź się porządnie obmierz i wrzuć dane do zalinkowanego brafittera.
                  85B/C w przyzwoitej numeracji oznacza, że musisz biustu szukać przez lupę ;p
                • morgen_stern Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:49
                  Z mojego doświadczenia wynika, że w większości kobiety źle i za rzadko się mierzą.
                  Przede wszystkim za luźno, a trzeba się mierzyć naprawdę ściśle no i często
                  myślą, że jak się mierzyły pół roku temu, to się nic od tego czasu nie zmieniło.
                  Błąd.
                  Wymierz się dobrze i idź na Lobby do wątku rozmiarowego.
            • morgen_stern Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:40
              Hm, 85C to dobry stanik na otyłą kobietę z małym biustem wink
              • madameblanka Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:48
                owszem piję herbatki wspomagające odchudzanie, he he
                mam 175 cm wzrostu i 65 kilo, to nadwaga? Moze troszkesmile
                • morgen_stern Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:51
                  Nie, to nie nadwaga wink ale stanik do wymiany, idź już na lobby, bo już mam dość
                  pisania o tych stanikach ;P
        • morgen_stern Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:36
          Pod biustem mam 71 wink
          Niektóre staniki są bardzo rozciągliwe, a każdy naciąga się o wiele bardziej,
          niż sugeruje firma wink czyli np takiego tfu-triumpha z 75cm możesz i do 90
          podobno naciągnąć wink
          Jeśli stanik ma dobrze podtrzymywać biust MUSI mieć wąski obwód, czyli węższy,
          niż pokazuje SZTYWNA miarka. Miarka się nie naciąga, stanik owszem.

Ale stanik stanikowi nierówny. Freya jest rozciągliwa, więc i w 60 wejdę, a w
          taką Elle McPherson to się w 65 nie zapięłam, taki drań ścisły.
          • morgen_stern Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:36
            A 60 to mam w pasie, moja droga tongue_out
          • kawka74 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:37
            A miałaś kiedyś stanik kalyani? Wiesz, jak one się noszą?
            • morgen_stern Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:39
              Cytat> A miałaś kiedyś stanik kalyani? Wiesz, jak one się noszą?

Nie, niestety, ale chętnie bym sprawdziła wink
              • kawka74 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:54
                no ba
                nic to, trzeba będzie zapukać do bravissimo i nabyć drogą kupna
                ha - właśnie znalazłam sobie fajny panache, a wcześniej nie mogłam dobrać rozmiaru
          • thorgalla Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:37
            Morgen dobrze prawi,dać jej wódki wink
          • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:37
            Arabelka mi sie tak rozwlekla, ze podszyta sporo jest juz dawno tongue_out Szkoda ze nie wiedzialam wczesniej, ze ona taka rozwleklucha..
            • thorgalla Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:40
              Triumphy są bardzo rozciągliwe.
              O freyach nie wiem bom ja panachowiec znaczy się szerokofiszbinowa.
            • schiraz hellious 07.12.08, 22:03
              Arabelkę wielbię właśnie za tę rozciągliwośćsmile dzięki temu 38H wchodzi na mnie
              (no dobra, miski trochę małe, ale to arabellasmile) a normalnie noszę 38J, a teraz
              w ciąży "urosłam" pod biustem a ona nie ciśniesmileW panache został mi na ten
              moment jedynie harmony i to 40J. Reszta czeka aż urodzę wykarmi i biust (mam
              nadzieję) wróci do stanu poprzedniego.
          • czajkax2 Morgen 06.12.08, 17:47
            ja normalnie na priv sie do ciebie odezwe zebys mi rozmiar stanika
            dobralasmile
            Bo te co ja nosze to na bank mam źle dobrane.
            • morgen_stern Re: Morgen 06.12.08, 17:50
              Dobierzemy staniczek na cycuszki, dobierzemy... <zaciera ręce>
              • czajkax2 Re: Morgen 06.12.08, 17:50
                hehehehehehehe
                I za to cie kocham babotongue_out
                • morgen_stern Re: Morgen 06.12.08, 17:54
                  A w ogóle to się pochwalę, taki se kupiłam, śliczny:

www.freyalingerie.co.uk/product.asp?range_id=614&season=AW2008

A jeszcze drugie w ogóle, to jestem zdegustowana, nikt nie zauważył mojego
                  zajebistego, odjechanego i odpicowanego w kosmos suwaczka, chyba go skasuję tongue_out
                  • czajkax2 Re: Morgen 06.12.08, 17:56
                    A nie prawda.
                    ja zauwazylam,
                    I własnie mialam pochwalic ale mnie ubiegłas z dąsemtongue_out

Ale staniczek piękniusi.
                    tez taki chcę.
                    Tylko najpierw sie obmierzesmile
                    • morgen_stern Re: Morgen 06.12.08, 17:57
                      Obmierzymy, obmierzymy... <zaciera ręce, spluwa>
                  • kra123snal Re: Morgen 06.12.08, 22:22
                    o kurkaaaa! Ładny! Stanik.

Suwak również.

Ten stanik taki... misterny. Muszę sobie jakiś kupić. Zdopingowałaś
                    mnie. Może się przełamię i zamówię w UK?
                  • gacusia1 Morgen,ja zauwazylam ale... 07.12.08, 00:36
                    stwierdzilam,ze nie wypada komentowac ,-) Nawet mialam Cie na priva
                    zapytac jak sie teraz czujesz?
                    • morgen_stern Re: Morgen,ja zauwazylam ale... 07.12.08, 10:29
                      Cytatgacusia1 napisała:

> stwierdzilam,ze nie wypada komentowac ,-) Nawet mialam Cie na priva
                      > zapytac jak sie teraz czujesz?

Teraz? Kaca mam lekkiego, dopiero wstałam wink
                      A tak ogólnie to czasami jeszcze dół atakuje, ale nie jest źle wink
                      Jak miło, że pytasz! A jaka szkoda, że masz wciąż źle dobrany stanik ;P
                    • to.ja.kas Próbowałam kupic stanik 08.12.08, 20:24
                      W Avocado. Zawsze myślałam, że mam niewielki biust a okazało się, że
                      ja noszę 65 (70)F (!!!!!!) I kupiłabym jakieś piękne cudo ale
                      okazuje się, że mimo ciązy i dziecia mam tak wysoko biust, że
                      staniki uwierają mnie pod pachami tongue_out No i niech mi ktoś powie, gdzie
                      kupić mniej zabudowane?
                      • morgen_stern Re: Próbowałam kupic stanik 08.12.08, 20:28
                        CytatNo i niech mi ktoś powie, gdzie
                        > kupić mniej zabudowane?

Jesteś z Warszawy? Jak tak, to napisz na priva, podam ci namiary na dwa sklepy w
                        Wwie dobrym bra-fittingiem i wyborem.
                        • to.ja.kas Re: Próbowałam kupic stanik 08.12.08, 20:33
                          Dziękuję już piszę. Maheda z lobby mówiła mi o avocado na Brackiej i
                          tam byłam właśnie w tą sobotę. Piękna bielizna, wybór rozmiarów jak
                          dla mnie stanikowgo laika co to zawsze kupował 75b lub w porywach C
                          spowodował wrecz zawrót głowy. I jaka przyjemna informacja...noszę
                          miskę F. Wszystkim znajomym i rodzinie juz sie pochwaliłam jaki mam
                          cyc smile
                  • 19_sierpniowa Re: Morgen 07.12.08, 09:48
                    jak to nikt,na pewno wszyscy
                    ba, anwet sie w jednym watku do niej odwoluje, wiec ani sie waz kasowacwink
                  • jowita771 Re: Morgen 08.12.08, 10:24
                    Morgen, a mnie pomożesz?
                    Suwaczek masz taki ładny i stanik bombowy. Zdjęcia cycków Ci mozna wysyłać czy jak?
                    • morgen_stern Re: Morgen 08.12.08, 10:26
                      [quote]jowita771 napisał:

> Morgen, a mnie pomożesz?
                      > Suwaczek masz taki ładny i stanik bombowy. Zdjęcia cycków Ci mozna wysyłać czy
                      > jak?[quote]

Nie nie nie! Żadnych zdjęć cycków mi nie wysyłajcie fu! tongue_out
                      Idź tu, tam są lepsze specjalistki:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
                      • jowita771 Re: Morgen 08.12.08, 10:44
                        No wiesz, Morgen!! Moje cycki nie są fu!
                        smile
                        • morgen_stern Re: Morgen 08.12.08, 10:47
                          Muszę ci wierzyć na słowo tongue_out
                  • carrymoon Re: Morgen 08.12.08, 21:32
                    morgen_stern napisała:

> A w ogóle to się pochwalę, taki se kupiłam, śliczny:
                    >
                    > www.freyalingerie.co.uk/product.asp?range_id=614&season=AW2008
                    >
                    > A jeszcze drugie w ogóle, to jestem zdegustowana, nikt nie zauważył mojego
                    > zajebistego, odjechanego i odpicowanego w kosmos suwaczka, chyba go skasuję tongue_out
                    >

dobra to będzie mój debiut na tym forum smile
                    podglądam i owszem i już parę razy miałam się odezwać. dzińdybry big_grin

Przymierzałam ten stanik i....... zawiodłam się no nie wygląda tak ładnie jak na
                    fotce, nie leży tak dobrze. A rozmiar na pewno był dobrany przez fachowców z Lobby.
                    Na fotce piersi są pięknie wyeksponowane, ładny rowek. W rzeczywistości na mnie
                    wyglądał jakby nałożone ochraniacze. Być może nie pasuje do kształtu mojego
                    biustu, rozżalona byłam bardzo bo napaliłam się na niego, kolorystyka piękna
                    • morgen_stern Re: Morgen 08.12.08, 21:45
                      Carrymoon, przyznaję ci rację, że stanik wygląda lepiej na zdjęciu, ale to tak
                      częsta praktyka producentów, że aż przestałam na to zwracać uwagę wink

Może masz po prostu biust niekompatybilny z tym modelem? Gdybyś wiedziała, jaki
                      obraz nędzy i rozpaczy prezentuję w uwielbianych przez Biuściaste maskaradkach.. wink
    • thorgalla Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:20
      Acha,widziałam kiedyś zdjęcie Lipcowej i jeżeli ona nosi miseczkę D
      to ja powinnam --A wink a noszę 70D.
      • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:34
        thorgalla napisała:

> Acha,widziałam kiedyś zdjęcie Lipcowej i jeżeli ona nosi miseczkę D
        > to ja powinnam --A wink a noszę 70D.

Oj przestan smile Lipcowa wie o swoim biuscie wszystko i skoro mowi ze nosi D, to tak musi byc smile
    • dirgone Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:37
      No to ja chociaż na temat napiszę (stanikowo morgen juz mnie ubiegła, hehe, tym
      razem ona pierwsza). Hellious - pierwsze prawo lobby (jeśli takie istnieje) -
      nie nazywają NIGDY wielkiego biustu wulgarnym. Nigdy. Bo nie wiesz, jak tymi
      słowami wielką krzywdę innym czynisz.
      • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:40
        Alez ja tak tylko o moim prywatnym gadamsmile Tyle mi chyba wolno ?tongue_out
        • dirgone Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:47
          No niby wolno, ale jak czyta ktoś, kto ma numer daleeeki i widzi, że nawet dużo
          mniej to już u kogos wulgarnie, to przykro jest.
          • kawka74 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:50
            Ja mam baaardzo daleki numer i przy dobrym staniku nie wylewa mi się nic, więc
            się nie czuję jakoś specjalnie podle. wink
            • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:59
              kawka74 napisała:

> Ja mam baaardzo daleki numer i przy dobrym staniku nie wylewa mi się nic, więc
              > się nie czuję jakoś specjalnie podle. wink

A wiesz Kawka, ze cos w tym jest tongue_out Ja faktycznie majac biust wiekszy trzy razy niz teraz staniki doopne nosilam... Jeszcze wtedy o Lobby nie slyszalam.
              heh, przypomnialo mi sie jak niedawno weszlam do sklepu z bielizna i zapytalam pania za lada, czy maja w ogole staniki z obwodem mniejszym niz 70. Popatrzyla na mnie dziwnie, wziela jakas 70-tke, zapiela mi na ciuchach ( stanik, koszulka, cienka bluza) i stwierdzila, ze przeciez ciasno jest i o co mi chodzi big_grin
              • kawka74 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 18:05
                Ja się o staniki dla siebie w tak zwanych normalnych sklepach przestałam pytać
                już dawno, bo nie chcę odpowiadać za zawał serca ekspedientki, względnie robić
                za sensację tygodnia.
                Jak sobie pomyślę, że do tej pory baby kupują staniki owijając się nimi w pełnej
                odzieży, włos mi się podnosi.
              • jowita771 Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 08.12.08, 10:27
                > wziela jakas 70-tke, zapiela mi na ciuchach ( stanik, koszulka
                > , cienka bluza) i stwierdzila, ze przeciez ciasno jest i o co mi chodzi big_grin

Powiedziałabym takiej babie, że JA noszę przeważnie staniki pod ubraniem, więc
                takie przymiarki na wierzch są raczej od czapy.
          • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:51
            Ja wlasciwie tak nie mysle o duzym biuscie, tylko tak sie czulam ze swoim smile Sa to moje subiektywne odczucia smileZ reszta zawsze zazdroscilam kobitom z duzymi ladnymi piersiami umiacymi je nosic dumnie. Ja sie zle czulam z duzym biustem. Chyba za slaba psychike mam do tego tongue_out
          • l.e.a Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 17:57
            Kura, na lobby bywam już całe lata ale dziś z ciekawości znowu
            wzięłam miarę ( w ciąży jestem ), i o matko dżizas znowu trza
            bieliznę zmieniać - to juz chyba 4x, i z UK sćiągać bo w Polsce na
            mnie bielizna nie do zdobycia wrrr.
            • patssi Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 19:44
              eee to nawet nieźle...ja miałam d...teraz mam b a czasem mogę kupić
              sportowy staniczek dla jedenstki... sad
    • mathiola Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 19:49
      O ja pitolę, zmierzyłam się i mi wyszło że mam 75E big_grin big_grin Albo po
      polsku jeszcze lepiej - 70J!!! big_grin
      • hellious Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 19:59
        mathiola napisała:

> O ja pitolę, zmierzyłam się i mi wyszło że mam 75E big_grin big_grin Albo po
        > polsku jeszcze lepiej - 70J!!! big_grin
        A jaki nosisz?tongue_out
        • mathiola Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 20:10
          C... :o
          • mathiola Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 20:10
            No gdzie ta emotka... surprised
            • patssi :O 06.12.08, 20:24
              to ja mam tyci,tyci,tyciusieńki...
              • hellious Re: :O 06.12.08, 20:26
                patssi napisała:

> to ja mam tyci,tyci,tyciusieńki...

Za to zawsze jedrnysmile
                • patssi Re: :O 06.12.08, 20:29
                  ło matko,jak ja bym chciała żebyś miała rację....
    • soemi Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:01
      z 70B, spadam narka!
      • hellious Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:02
        Moze zle sie mierzysz i tak naprawde masz 60Ftongue_out
        • soemi Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:14
          raczej nie, bo zakładając że biust 60F waży tak z 45 kg to na resztę pozostaje
          mi z 5kg wink nieeeeee
          • mathiola Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:15
            a byłaś na tej stronie, którą dziewczyny zalinkowały? Bo ja
            normalnie nosiłam c a dzisiaj właśnie dowiedziałam się że jednak mam
            nie c, tylko E a nawet J.
            A cyca mam wcale nie wielkiego, normalny, przeciętniak wink
            • soemi Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:17
              normalnie nie! więc lecę...
              • soemi Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:24
                tak, 60D-tego się nie spodziewałam wink albo jak kto woli 70AA sad w każdym razie
                się okazało, że żyłam w wielkim przekłamaniu
                • mathiola Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:27
                  a no widzisz smile
                  Lepiej ci? wink
                  To teraz tylko musimy sprzęt odpowiedni sobie pokupować. smile Ale nie
                  wiem gdzie, bo może w niektóryh sklepach jak powiem moje 75E to mi
                  dadzą dwa berety i gumkę?? wink
                  • hellious Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:29
                    mathiola napisała:

> bo może w niektóryh sklepach jak powiem moje 75E to mi
                    > dadzą dwa berety i gumkę?? wink

Zapewne w wiekszosci, niestetyuncertain
                    • mathiola Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:30
                      No właśnie. A ja lubiłam sobie w Oleńce kupować... sad
                      To gdzie ja mam iść ze swoim nowym E? smile
                      • hellious Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:32
                        Szukaj na lobby. Tam wszystko znajdzieszsmile
                      • patssi :P 06.12.08, 21:51
                        ja tam nie mam problemu...przerobię sobie podkoszulki mojej
                        dwulatki tongue_out co tam będę kupowała jak od córki mogę pożyczyć big_grin
                        • hellious Re: :P 06.12.08, 21:52
                          Ona predzej czy pozniej i tak by wyroslabig_grin
                          • patssi Re: :P 06.12.08, 22:00
                            Pewnie i tak,ale ja te podkoszulki to już sobie na długo będę
                            rościła...bynajmniej do następnej ciąży...chyba że zacznę jeść i
                            tyć...ale wtedy zacznę od wymiany innej garderoby...a na staniczku
                            skończę...nie wiem czy to się opłaca...ale wiecie co, stan to po
                            słowacku namiot,więc może jak ja mam staniczek to mam mały
                            namiocik...co? smileech..marzenia...biustonosz to podpyrka...a u mnie
                            nie ma co podpyrać....
            • mamabuly Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:51
              Mathiola dziewczyno ja nosiłam B teraz, jak się okazuję, 60G to mój
              rozmiar!!! no normalnie umarłam w butach!!!wink
              • hellious Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:53
                W butach po domu lazisz? Ty uwazaj bo ci tesciowa z miotla z szafy wylezietongue_out
                • mamabuly Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:59
                  ahahhahaha cholera sobota wieczór, a w kapciach!!! za dużo
                  chodziłam dzisiaj i buciory dały ostro popalić wiec zdjęłam!!
                  Teraz, nie dość, że mnie śródsttopia bola to jeszcze no czuje
                  normalnie jak mnie tto 60G kregosłup masakruje!!! a jeszcze 10min
                  temu 75b miałam i był git!!!wink
              • mathiola Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:56
                ja też od zawsze miałam B. Od jakiegoś czasu kupuję w sklepie, gdzie
                najlepiej leży C. I okazuje się, że to ciągle nie to.
                • mamabuly Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 22:02
                  No dokładnie coś też mam poczuje, że mi moje staniki zaczęły
                  odstawać, znaczy moje ulubione. Cholera no i znowu musze iść bieliznę
                  wymieniać no jak nie dzieciak to lobby!wink
                  • mathiola Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 22:14
                    Mi zaczęły odstawać w miskach a ściskać w obwodzie. I ten wątek
                    spadł mi jak z nieba bo w końcu czarno na białym zobaczyłam, że czas
                    coś z tym zrobić smile
                    • mamabuly Re: ło matko, co ja tu robię 07.12.08, 00:33
                      Dokładnie to samo z miskami, w moim ulubionym czarnym push upie taka
                      ekstra dupa się zrobiła nad stanikiem, nie wiem czemu tak nagle, ale
                      coś przestało mi grać. No i potem jak poczytałam na lobby, że
                      firzbinymaja być w połowie pachy a te moję sa ny wysokości pachy.
                      Nigdy jakoś tym biustem nie zawracałam sobie głowy, bo koleżanki są
                      wyłalącznie zazdrosne, ja jakiegoś dyskomfortu nie miałam.
                      Do zmiany przekonuje mnie jedynie, że może ulżę mojej lordozie, bo
                      ten biust mam dość cięzkiwink
          • hellious Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 21:26
            Lo matko, nastepnatongue_out Nie sadze zeby tyle wazyl smile
            • mamabuly Re: ło matko, co ja tu robię 06.12.08, 22:07
              NMo wiesz G to G!!!! No musi swoje ważyć, lepiej się z B jednak
              czułamwink hahaaha
    • madame_zuzu Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 21:06
      tez mam 65E tongue_out i droga Lipcowa powiem Ci ze to żaden gigant smilemały, zgrabny,
      nastolatkowy, sportowy cyc !
    • biedro_neczka Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 06.12.08, 21:43
      hellious trochę mnie zawiodłaś!
      myślałam, że Ty się cieszysz, że sobie powiększyłaś tongue_out , a tu
      odwrotnie smile

ps. dyskusja powyżej bardzo ciekawa
    • mamabuly Hellios zamien się co? 06.12.08, 21:45
      Hellios bardzo Ci gratuluję dziewczyno!!

Ja właśnie pobreała sobie wymiary (do tej pory nosiłam 75B) od
      poniedziałku wskoczę w 60G!!!! ja wiedziałam, że coś jest nie tak, a
      teraz w sobotni wieczór jestem załamana i zastrosna!!! Pewnie,
      wnioskując, z Twojego adosnego wątku nie chcesz się zamieniać?wink
      • hellious Re: Hellios zamien się co? 06.12.08, 21:48
        hehe, raczej nie smile
        • mamabuly Re: Hellios zamien się co? 06.12.08, 22:08
          Normalnie katastrofa.. bezsenna noc zaraz sobie sagan melissy naważę
          bo nie zasnęsmile
          • hellious Re: Hellios zamien się co? 06.12.08, 22:11
            Ja to spac nie moge jak sie napatrze na ceny tych "dobrych" stanikow...
            • mamabuly Re: Hellios zamien się co? 06.12.08, 22:19
              Serio to zaraz sobie coś wygugluję, żeby się dobić, bo nie dość,że te
              które mam trochę kosztowły a terazz pójda ad acta, to jeszcze będę
              musiała sobie nowe sprawić w dodatku na kilkanaście dni przed
              świętami!! A gości bedziemy podejmować przez miesiąc więc i tak
              powinniśmy zacisnąć nieco pasa!!wink czytaj stanik zacisnąć?smile
              • zuzanna56 lobby 08.12.08, 22:17
                Trafiłam na lobby małobiuściastych (no cóż) jakis czas temu i
                przekonałam się, że nie powinnam już nosić 75A ale 65C. No tak,
                tylko gdzie to cudo kupić? Wiem, sklepy internetowe...ale ja
                wolałabym przymierzyć. Z braku tego rozmiaru zakupiłam sobie
                ostatnio 70B, noszę, ale jak ciasno... (pod biustem 77 cm, w biuście
                niewiele więcej...). I w sumie wciąz noszę 75A.
                • mamabuly Re: lobby 08.12.08, 22:33
                  Absolutna prawda!! Tego się nie da kupić!! Byłam dzisiaj w 15tu
                  sklepach!! nie ma obwodów mniejszych niż niż 70!wink Przez internet
                  boję się eksperymentować z tak radykalnie różnym rozmiarem,
                  musiałabym zamówić z pięćdziesiąt staników, żeby coś wybraćwinki to
                  jeszcze wchodzić w kilka rozmiarów, no to co ja mam terazs począć?
                  • zuzanna56 Re: lobby 08.12.08, 22:39
                    Jest chyba kilka takich sklepów w całej Polsce smile

Słuchajcie, inna sprawa jest taka, że mi nawet w 70 B jest potwornie
                    ciasno, jak mam mieć obwód 65? (pod biustem 77 cm) Umrę chyba.
                    • mamabuly Re: lobby 08.12.08, 22:47
                      Prawda to poważniejsza sprawa ten ekstermalny obwód, ja poprostu
                      lubię luz mam 68cm pod biustem na ttoalnym wdechu, aż mi się w głowie
                      zakreciło przy pomiarze. ////obwód biustu luz bo właśnie się zbliża
                      oj=kres już 87 bo mi tak puchnie przed okresem. No i wyszło, że ma
                      kupić 60G! Boshhhe mój
                      Ja mieszkam w Szwajcarii, dzisiaj w Lausanne ekspedientki, ze
                      zrozumieniem odsyłały mnie od sklepu do sklepu. Nigdzie nie ma
                      mniejszych obwodów niż 70!! Jutro jeszcze spróbuje w dwóch
                      pozostałych, ale coś słabo to widzęwink
                      • morgen_stern Re: lobby 08.12.08, 22:54
                        Cytatmam 68cm pod biustem na ttoalnym wdechu
                        Ale ty się masz mierzyć NA WYDECHU
                        • mamabuly Re: lobby 08.12.08, 22:59
                          Serio, o kurcze to jak ja to czytałam!wink
                          Chyba sobie kupię w końcu okularysmile Czyli jest nadzieja!!!
                          Super dzięki Morgen!smile
                          Okejos to lece spać bo jutro wstaję o 6tej, ale teraz już jestem
                          pewna, że na siedemdziesiatkę się załapięsmile

Wielgaśne buziaki!smile
                          • morgen_stern Re: lobby 08.12.08, 23:11
                            Na wydechu będziesz miała jeszcze mniej chyba hahaaha
                    • morgen_stern Re: lobby 08.12.08, 22:48
                      Zuzanna!! O rany, już to powtarzam któryś raz z kolei.
                      Jest ci ciasno BO MASZ ZA MAŁE MISKI, a nie za ciasny obwód. Gdybyś przy tych 70
                      zwiększyła miskę, od razu zrobiłoby ci się luźniej , zapewniam.

Jeśli w twoim mieście nie ma sklepów polecanych przez Biuściaste, to pozostaje ci:

- wycieczka do najbliższego miasta z dobrym sklepem
                      - przekonanie się do zakupów internetowych (masa dziewczyn kupuje i jakoś sobie
                      radzi, nikt nie mówi, że droga prawdy usłana różami jest)
                      - chodzenie w złych stanikach i masakrowanie sobie nimi piersi

Wybór należy do ciebie wink
                      • umasumak .. 09.12.08, 00:18
                        tak czytam ten wątek, czytam i wspominam czasy gdy moment zakładania stanika był
                        jednym z najgorszych w dniu. I przez cały dzień rozpraszałam się poprawianiem
                        ramiączka, albo fiszbiny, albo obniżaniem zapięcia, które potrafiło jakimś cudem
                        przesunąć się w okolice karku, w sumie każda czynność była uprzykrzona przez ten
                        niewygodny element garderoby. I po latach tortur takie proste odkrycie! Teraz
                        czasem sobie muszę uświadamiać, że mam stanik na sobie, bo wcale go nie czuję,
                        jest jak druga skóra smile. Niedowierzające, apeluje do was, nie bójcie się
                        kupować w sklepach internetowych! W tych polecanych na lobby można wymienić w
                        razie źle dobranego rozmiaru. Naprawdę warto zaryzykować.
                        • hellious Re: .. 09.12.08, 09:00
                          Dokladnie. Zawsze mozna wymienic smile Nie lubie kupowac przez neta, ale w tym wypadku inaczej sie nie da smile No i przynajmniej nikt nie patrzy na mnie jak na idiotke, jak ma to miejsce w stacjonarnych smile
                      • zuzanna56 Re: lobby 12.12.08, 22:12
                        morgen_stern napisała:

> Zuzanna!!
                        > Jest ci ciasno BO MASZ ZA MAŁE MISKI, a nie za ciasny obwód.
                        Gdybyś przy tych 7
                        > 0
                        > zwiększyła miskę, od razu zrobiłoby ci się luźniej , zapewniam.
                        >
                        > Jeśli w twoim mieście nie ma sklepów polecanych przez Biuściaste,
                        to pozostaje
                        > ci:
                        >
                        > - wycieczka do najbliższego miasta z dobrym sklepem
                        > - przekonanie się do zakupów internetowych (masa dziewczyn kupuje
                        i jakoś sobie
                        > radzi, nikt nie mówi, że droga prawdy usłana różami jest)

Morgen, ja to wszystko teoretycznie wiem smile
                        Mieszkam co prawda na wiosce, ale kilka km od Trójmiasta (i tam
                        pracuję), więc moze jakiś sklep tam w końcu znajdę (szukałam i nie
                        znalazłam); ja mam naprawde mały biust, no, bardzo mały, i kurcze
                        jest mi ciasno w obwodzie. Ale popróbuję.
    • morgen_stern Re: Ciesze sie z nowego biustu:) 09.12.08, 12:06
      Pozwolę sobie wkleić fajny artykuł jednej z lobbystek, akurat dotyczący
      mniejszego biustu, myślę, że rozwiewa wiele wątpliwości.
      Pod tekstem odnośniki do reszty tekstów.

www.pinezka.pl/content/view/3300/1/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka