Dodaj do ulubionych

%$#%$$#$%!!!!!!

12.12.08, 18:07
Próbuję porządki poremontowo- przedświąteczne zrobić!
Klocki lego w ilości dwóch wielkich pudeł najpierw mało mnie o zawał
nie przyprawiły kiedy je myłam i płukałam. A teraz cho...stwo nie
chce schnąć! I co ja mam z tym zrobić????
Odpływ od pralki zatkał się chyba gdzieś głęboko w ścianie i wybija
woda przy płukaniu! Do tego małż jakieś 400km od nas. Teściu
wyjechał. I jeszcze nie mogę namierzyć glazurnika do położenia 5
płytek, które musieliśmy przy wymianie wc-tu skuć. A docinania tam
od czorta. W robocie zimnica, bo awaria kotłowni.
Dobrze, że mi dziecko chociaż zdrowieje.
Poradźcie coś, plissss
Obserwuj wątek
    • hellious Re: %$#%$$#$%!!!!!! 12.12.08, 18:09
      To co, ty te klocki w pralce pralas?big_grin
      • asiam10 Re: %$#%$$#$%!!!!!! 12.12.08, 18:18
        Nie, w wannie. Chociaż może powinnam. Taka ilość pewnie by przetkała
        ten odpływ, jakby hurtem popłynęła. I klocków już więcej nie
        musiałabym myć wink
        • hellious Re: %$#%$$#$%!!!!!! 12.12.08, 18:22
          Jak masz tych klockow za duzo, to sprzedaj na allegro. Na kilogramu tam chodzasmile
        • demonii.larua Re: %$#%$$#$%!!!!!! 12.12.08, 18:25
          Weź ręczniki ze dwa duże, rozłóż je na podłodze, na to klocki. Przykryj to
          następnymi dwoma ręcznikami smile Trochę poprzyklepuj i do kartona smile Miłego
          suszenia smile
    • iwoniaw Proszę bardzo - porady: 12.12.08, 18:42
      Zgodnie z radą powyżej - klocki na ręcznik, przykryj drugim, trochę poklep,
      odkryj i na suchym ręczniku pod kaloryfer.

Do dziury w ścianie wkręć żmijkę i wyciągnij dziadostwo, ciesz się, że to poza
      pralką. Albo węża odpływowego włóż do wc albo wanny i niech się tam woda wylewa.

W robocie sobie rób herbatkę i załóż rękawiczki.
      • asiam10 Re: Proszę bardzo - porady: 12.12.08, 19:19
        Klocki chyba faktycznie będą musiały pod kaloryferem wylądować.
        A co to ta żmijka?
        • iwoniaw Re: Proszę bardzo - porady: 12.12.08, 20:27
          "tak zwane żmije – ręczne lub elektryczne.
          Ręczna sprężyna do udrażniania kanalizacji to stalowy drut zwinięty w spiralę
          długości od 1,5 do 5 metrów. Z jednej strony ma ostrą końcówkę, z drugiej –
          drewnianą lub plastikową korbę. Nadaje się do udrażniania każdej instalacji
          kanalizacyjnej. Trzeba używać jej z wyczuciem, zwłaszcza gdy przepycha się starą
          i zniszczoną instalację. Do usunięcia nią zatoru potrzebne są dwie osoby. Po
          zdjęciu syfonu i włożeniu sprężyny do odpływu jedna osoba ją przytrzymuje, druga
          – wkręca. Sprężynę powinno się w całości „wkręcić” do rury kanalizacyjnej, a
          następnie – kręcąc korbą w przeciwnym kierunku – wyciągnąć na zewnątrz.
          Wszystkie te czynności dobrze jest wykonywać w rękawicach. Nie warto kupować
          spężyny „na zapas”. Gdy okaże się potrzebna – można ją znaleźć prawie w każdym
          sklepie instalacyjnym i w większości supermarketów budowlanych. Sprężyny mają
          różną grubość i długość. Grubość dobiera się do średnicy odpływu z przyboru
          sanitarnego: do umywalki i zlewozmywaka wystarczy 4-6 mm, do miski ustępowej –
          6-10 mm. Długość sprężyny wybiera się zależnie od długości instalacji i
          umiejscowienia zatoru."
          www.muratordom.pl/budowa-i-remont/remont/co-zrobic-z-zatkana-rura_,6352_944.htm
    • michasia24 Re: %$#%$$#$%!!!!!! 12.12.08, 20:33
      zalej kretem moze o cos pomoze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka