gagunia 16.02.09, 21:56 słyszałyście Fragile Tension? jak wrażenia? ja za pierwszym razem miałam mieszane uczucia. Po tzrecim przesłuchaniu już śpiewam na pół chałupy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:00 Osz fak, wysłuchałam tylko początek i już popuściłam. Elektronika, zimna fala yeeeaah moje klimaty! Cieszę się, że wrócili do tego. Już wiem, że to będzie boska płyta Do posłuchania: www.youtube.com/watch?v=IEe-0Yxyqmo Odpowiedz Link Zgłoś
somebody1234 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:05 Hehe bo kawałek spox, chociaz ja jakąś mega zwolenniczką depeszów nie jestem, ale swoją drogą przypomnialo mi się jak jakoś w okolicach podstawówki ludzie dzielili się na depeszów kurde i tych drugich których nie pamiętam hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:10 Ale cieszy mnie ogromnie ten kawałek, bo widzę, że kontynuują linię z Playing the angel, a to była doskonała płyta. Swoją drogą ich kariera jest zadziwiająca. Od popowo-keybordowych przytupanek do naprawdę dojrzałej, przemyślanej i nie schlebiającej masowym gustom muzyki. Zazwyczaj bywa odwrotnie, panowie buntują się za młodu, a potem to już tylko chcą dobrze zarobić i wydają koszmarki. Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:09 jesu, ile ja bym dala, zeby mi tak dave cala noc do ucha spiewał[w przerwach oczywiscie]. tym swoim elektryzujacym glosem. az mnie ciary przeszly...a ten moj maz, taki smetny siedzi i oglada tv Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: morgen i inne depeszówy ... 17.02.09, 11:06 >...a ten moj maz, taki smetny siedzi i oglada tv bo nie ćpa jak Dave, he he Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:14 nie podoba mi sie - strasznie industrialne elektro Ja kochałam DM z czasów Violatora i Songs of Faith i Devotion. DM- nie idźcie tą drogą Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:19 DM - idźcie tą drogą! Hexella się nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:24 a niech ida gdzie chcą, zawsze zostanie mi jeszcze Coma Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:20 A oni tutaj beda 5 maja i moj makz sie mnie pyta, czy bym na koncert nie poszla. Szuja jedna z niego, gdyz wie, ze w tym czasie bede w Polandzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:26 W Polandzie będą 23-ego Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:31 A tego nie wiedzialam. W Polandzie tez bede jeszcze 23go, o! Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: tylko biletow brak:( 16.02.09, 22:36 no wlasnie, to taki drobny maulsienki szczegolik Odpowiedz Link Zgłoś
agama77 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:39 na londyński koncert w o2 bilety jeszcze można zakupić, cena zabójcza jak dla mnie, ok 150 funtów Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:41 Można?? Koleżanka z Anglii mówiła, że nie może dostać.. Odpowiedz Link Zgłoś
agama77 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:58 na ebayu bankowo,sprawdzałam,a o2 zaraz sprawdzę Odpowiedz Link Zgłoś
agama77 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 23:03 no są, tylko drogie bardzo. ok 150gbp Odpowiedz Link Zgłoś
agama77 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 23:10 ciut tańsze w w-wie www.getmein.com/tickets/depeche-mode-tickets/warsaw-103938.html Odpowiedz Link Zgłoś
agama77 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:34 o moje klimaty na eMAMIE! zimnofalowe, elektroniczne, rockowe...eh DM ok, bardzo ok. ale jestem mega fanką Nicka Cavea. Kocham bezkrytycznie wszystko co napisał, zaśpiewał, zagrał, powiedział. pozdrawiam depeszówy )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: zajebiaszcze :P 16.02.09, 22:42 ech, ale ja jestem bezkrytyczna. w wykonaniu DM zachwycalabym sie piardem z syntezatora hehe juz sie nie moge dozekac 23 maja chociaz wolalabym w moje urodzinki byc w Bratyslawie a Nick'a Cave'a, NINa, Pain'a i Queens OTSA nauczyl mnie kochac moj malz Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:43 fajne... a ja przed chwilą słuchałam 101 a tak w ogóle to tych biletów nie da się jeszcze jakoś skołować??? bo ja tak właśnie myślałam że może wyskrobie z budżetu tę dodatkową kasę Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 22:47 sluchaj, wiem ze 22/23 czerwiec graja w bratyslawie i pradze. moze tam jeszcze cos da sie zdobyc? poza tym pojechac do Pragi... hmmmmmmm bylam raz i okrutnie zaluje, ze krotko i dawno temu Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 23:39 to już niestety zupełnie odpada nie tylko ze względu na kasę ale również na dziecko jeszcze na jedną noc to bym ją mogła raczej zostawić (pojechać wieczorem i bezpośrednio po wracać) ale na dłużej to już szans nie ma... za mała jest, tak więc albo wawa albo nigdzie: ( nie no coś trzeba wykombinować - tylko co?? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 23:04 Na lewo od jakichs koni na pewno sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: morgen, a jak Ci sie podoba to: 16.02.09, 22:45 ostatnio moj malz mi przyniosl songa, w ucho wlecial mi: www.youtube.com/watch?v=jynIHErGkO8 Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: morgen, a jak Ci sie podoba to: 17.02.09, 08:57 No, Grabaża też ubóstwiam. Idę na Strachy za miesiąc. A bilety na DM w Warszawie można czasem dorwać na allegro. Ale trzeba codziennie sprawdzać, bo zaraz znikają. Przezorny zawsze ubezpieczony- kupiłam w październiku Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: morgen, a jak Ci sie podoba to: 17.02.09, 10:14 gagunia, a gdzie idziesz na strachy? bo u nas sa 14 marca w uchu w gdyni. i zastanawiam sie, czy zdolam dla dziatwy opieke zaaranzowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: morgen, a jak Ci sie podoba to: 17.02.09, 10:28 Ja idę dzień później w Koszalinie. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: morgen i inne depeszówy ... 16.02.09, 23:40 ja tam od dawna nie slucham nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen i inne depeszówy ... 17.02.09, 10:25 Słuchajcie, opętał mnie ten kawałek. No po prostu wstrzelił mi się w mózg od pierwszych sekund. Jeśli płyta będzie choć w połowie taka, jak ten utwór, to będę szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: morgen i inne depeszówy ... 17.02.09, 10:36 ...........There's something magical in our hands. Nothing logical to our plans Ja niestety nie mam glośników przy kompie w pracy i wyje mi jakiś robbie williams w radiu. A płyty też się nie mogę doczekać. Nakręcam się z dnia na dzień coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
martolina77 Re: morgen i inne depeszówy ... 17.02.09, 23:01 No i kawałek zablokowany... wrrrr... a tak abylam ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen i inne depeszówy ... 18.02.09, 12:01 Depeszówy, jak któraś jest zainteresowana kawałkiem, walić do mnie na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Help! 19.02.09, 09:34 czy któras z Was kupowała bilet na czeskiej Livenation? Ile czekałyście na przesyłkę? Jedziemy na koncert do Pragi Jak dla nas duuzo bliżej i taniej Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 to chyba nie do konca ten utwor 19.02.09, 12:32 Promocyjna machina związana z nowym albumem Depeche Mode nabiera coraz większego rozpędu i pierwsze wywiady trafiają już do mediów. Jednym z nich jest telefoniczna rozmowa Dave'a z reporterem portugalskiego magazynu "O Globo". Gahan opowiada w nim między innymi o kondycji zespołu po 30 latach działalności oraz kompozycji "Fragile Tension", która niedawno przedostała się do internetu w formie, która według wokalisty Depeche Mode jest dość odległa od tego, co dostaniemy na albumie. Tłumaczenie całej rozmowy możecie przeczytać tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 bilety! 19.02.09, 12:34 a bilety na koncert juz sa, leza od listopade. aby do maja pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: to chyba nie do konca ten utwor 19.02.09, 12:39 Nie szkodzi. Jak mi się albumowa nie spodoba, zawsze zostanie ta wersja, już ją wałkuję na mp3 trzeci dzień Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: to chyba nie do konca ten utwor 19.02.09, 12:55 Ogladam na jutubie koncertowe nagrania. Woohh, ale moc!!!! Chyba muszę schudnąc z 10 kg, żęby mnie stary mógł na ramiona wrzucić podczas koncertu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: to chyba nie do konca ten utwor 19.02.09, 13:07 Jeden w kilku wyjątkowych aspektów tego zespołu to właśnie te koncerty. Bądź co bądź jest to muzyka głównie elektroniczna, która nie kojarzy się z szałem ciał na występach na żywo, a jednak! Nie wiem, czy nie są bardziej energetyczne od koncertów Rammsteina, grupy o mocnym brzmieniu i bardzo widowiskowej, ale to chyba zasługa więzi fanów z zespołem, graniczącej niemal z fanatyzmem, któremu i ja się radośnie poddaję Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: to chyba nie do konca ten utwor 19.02.09, 13:11 A co miał powiedzieć? Pościemniać trochę trzeba. Nie wierzę,że albumowa wersja będzie się bardzo różniła. Aranżacja może być bogatsza i tyle. Czytałyście opinię o płycie Pete'a, admina strony DM ? Jak dla mnie rewelacja. Po tej recencji czuję, że to będzie to- stary dobry Depeche. Gadki-szmatki niejakiego Veziny z Extrawack mnie zupełnie nie przekonują. Odpowiedz Link Zgłoś
paula6666 Re: morgen i inne depeszówy ... 19.02.09, 15:55 witam, Przepraszam bardzo, gdzie można posłuchać tego cudnego,nowego utworu DM? Ten link podany nie działa, niestety. Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia namiastka 21.02.09, 10:32 www.dailymotion.pl/video/x6zlq1_depeche-mode-wrong-peace_music nic innego nie udało mi się na razie znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: namiastka 21.02.09, 10:39 A ja znalazłam to: www.youtube.com/watch?v=wm818DILSmQ Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia WRONG dla was dziewczęta :) 21.02.09, 10:37 www.youtube.com/watch?v=mRE2iz1H9Zw Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: WRONG dla was dziewczęta :) 21.02.09, 10:51 Ostry, zadziorny, dobry. Boże, jak ten Gahan śpiewa. A Gore w tle działa na mnie jakoś tak... przenikliwie, że mi ciary po plecach przechodzą. Ostatnie 35 sekund mnie rozkłada na łopatki. Kocham ich, no i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: WRONG dla was dziewczęta :) 21.02.09, 14:28 hmm... nie mogę przestać słuchać tej piosenki. dreszcze, dreszcze, dreszcze. i Kosmos Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: WRONG dla was dziewczęta :) 21.02.09, 14:29 Wrong to będzie dynamit na koncercie, mówię wam Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: morgen i inne depeszówy ... 21.02.09, 10:51 ze tak powiem: kisiel w majtkach Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu nowa płyta niebawem, a tutaj... 21.02.09, 14:31 www.youtube.com/watch?v=x0NuvwTuHV0 Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: nowa płyta niebawem, a tutaj... 21.02.09, 14:33 I kto by pomyślał, że z takich ćwoków zrobi się taki zajebisty zespół Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: nowa płyta niebawem, a tutaj... 21.02.09, 14:36 czekaj, czekaj, zespołem już wtedy byli przyzwoitym. kto by pomyślał, że z takich ćwoków takie fajne chłopaki się zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: nowa płyta niebawem, a tutaj... 21.02.09, 14:39 Ale oni wtedy byli jeszcze na takim etapie, że mogli rozpłynąć się w niebycie młodzieżowych zespołów jednego czy dwóch przebojów, a tu taki rozwój. Szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Wrong zniknelo 21.02.09, 18:07 Jakby co, to mam mp3, fragile też Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Wrong zniknelo 21.02.09, 18:08 e no wytrzymam do poniedzialku, bedzie na pewno wszedzie a tego drugiego nie slyszalam, poczekam do kwietnia a co Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Wrong zniknelo 21.02.09, 18:13 hehe e tam , to jakby prezent gwiazdkowy w lato rozpakowac spoko wytrzymam a potem aby do maja i koncert Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen i inne depeszówy ... 21.02.09, 18:17 Wrong już jest na singlu, więc usłyszysz go gdzieś zapewne tak czy siak A Fragile będzie podobno na płycie w zupełnie innej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia DM na żywo o 22:30 tutaj: 21.02.09, 21:49 na żywo leci ta cała śmieszna gala ECHO: mfile3.akamai.com/24739/live/reflector:59887.asx K..., co oni robią na tej imprezie??? Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Wrong z echo 21.02.09, 23:28 www.youtube.com/watch?v=xs0PmJxl-9I ale chyba nie na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Wrong z echo 22.02.09, 09:16 Na żywo to ich paszcze były tylko Rozśmieszają mnie playbacki. A Rudy szczególnie. Kurcze, nie wiem dlaczego, ale ja od lat blisko 20 zawsze się z Flechera naśmiewam i jeszcze mam wrażenie, że on tam tylko dla picu stoi i manipuluje przy tych urządzeniach na niby Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: Wrong z echo 22.02.09, 09:37 gagunia napisała: > Na żywo to ich paszcze były tylko > Rozśmieszają mnie playbacki. A Rudy szczególnie. Kurcze, nie wiem dlaczego, ale > ja od lat blisko 20 zawsze się z Flechera naśmiewam i jeszcze mam wrażenie, że > on tam tylko dla picu stoi i manipuluje przy tych urządzeniach na niby A gucio, on tam jest niezbedny, przeciez otrzymal tytul mistrza gry na keyboardzie jednym palcem A propo cwokow to ja mam zawsze banana na twarzy jak to widze: www.youtube.com/watch?v=3bB3-nCTOd0 Kto sie wybiera na after pokoncertowy? Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Wrong z echo 22.02.09, 12:54 To jest tzw. piosenka z pokazywaniem hehe. Nas after się zastanawiam. Mam w sumie niedaleko kimanie zarezerwowane. A to: www.youtube.com/watch?v=8DXYRCSG8hU&feature=related Co scenarzysta miał na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: Wrong z echo 23.02.09, 08:32 @gagunia- to jest polaczenie westernu z filmem grozy/lub oczekiwaniem na UFO Odpowiedz Link Zgłoś
camina Re: morgen i inne depeszówy ... 23.02.09, 09:40 pierwszy raz mi się nie podobało, teraz słucham i słucham. jedziecie do Polski na koncert? Chciałam do Pragi, ale nie miał by kto z dzieciakami zostac na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: si 23.02.09, 11:17 bedziemy z malzem w wawie 23 maja no wlasnie tez zaluje, ze nie do Pragi, ale logistycznie latwiej nam zorganizowac sie na Wawe, bo trzy razy blizej i mamy w Wawie kilku przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: si 23.02.09, 12:04 Jedziemy do Pragi, i mam nadzieję, że do Warszawy się uda. Już niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: ladylu 23.02.09, 12:31 mam dziwne wrazenie, ze juz to tobie kiedys pisalam, ale moj malz nazywa mnie lady lu albo lili lu, albo lu kumple wolaja za to na mnie lola, ale tutaj na forum zle mi sie ten nick raczej kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Teledysk WRONG 23.02.09, 14:18 Uwaga, uwaga! teledysk do "Wrong". Mocne. W ogóle i tekst i teledysk to normalnie historia mojego życia hehehe www.20min.ch/videotv/?channel_id=8&video_id=13163 Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Plyta 23.02.09, 19:26 tiny.pl/bxnm i tyle bede musiala wydac? ale co sie nie robi dla Depeszow Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Teledysk WRONG 23.02.09, 19:28 morgen_stern napisała: > Uwaga, uwaga! teledysk do "Wrong". Mocne. W ogóle i tekst i teledysk to > normalnie historia mojego życia hehehe > > > www.20min.ch/videotv/?channel_id=8&video_id=13163 > chyba byl bo juz go nie ma hehe Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Teledysk WRONG 23.02.09, 20:02 Wrr, no niestety, trzeba było wcześniej zajrzeć, cały dzień wisiał Odpowiedz Link Zgłoś
kanagata Re: Teledysk WRONG 24.02.09, 16:00 a ja widzialam wczoraj na VH1 fajny fajny od poczatku slychac ze to DM a na koncert do Prahy jadziem ))) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Teledysk WRONG 24.02.09, 16:55 Teledysk nadal jest, trzeba tylko podjechać w okienku po prawej na górę i kliknąć w Depeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Teledysk WRONG 24.02.09, 18:43 Ja ten teledysk przeżyłam wczoraj bardzo. Noc, ciemno, słuchawki na uszach, muzyka na full. No i oglądam, w napięciu, podoba mi się, siedzę podekscytowana. Zbliża się kulminacyjny moment, napięcie rośnie i w tym momencie obok mnie wyrasta czarna postać. Trzask, uderzenie w słuchawkach, a ja się drę: aaaaaaaa!. Kurna, mój mąż uczył się w drugim pokoju i znienacka mnie naszedł na 3 sekundy przed końcem teledysku. O mało na zawał nie zeszłam. Ręce mi się trzęsły z 10 minut A teledysk + ta muzyka + ten tekst jest rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Teledysk WRONG 24.02.09, 20:08 Yesss, już dawno nie mieli tak dobrego teledysku Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Teledysk WRONG 24.02.09, 21:06 podoba wam sie ten teledysk? naprawde? bo mi nie, czegos innego sie spodziewalam.buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Teledysk WRONG 24.02.09, 21:11 Jest świetnie dobrany do tekstu, oryginalny, o czymś. Tak, podoba mi się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Teledysk WRONG 24.02.09, 21:26 to moze mnie oswiecicie? bo moze ja przeslania do konca nie skumalam Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Teledysk WRONG 24.02.09, 21:33 Jakby ci to napisać.. Ja się często czuję jak ten facet w samochodzie i tekst też mi pasuje, więc ja to rozumiem podskórnie heheh Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 08:22 mocne!! baardzo mi się podoba!! bilety już przyszły, bracia Czesi się spisali 25 czerwca Praga... Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 08:41 A ja zamówiłam w empiku ten pakiet delux. No trudno. Wypierdziele kupę forsy, ale opamiętać się nie mogłam. Nie czułam się tak podsekscytowana od czasów SOFAD. Ultra i Exciter nie należą do moich ulubionych płyt. Spowodowały, że DM odstawiłam trochę na boczny tor. SOFAD wywarł na mnie takie wrażenie, że byłam przekonana, że MÓJ DM, który wywoływał we mnie tak skrajne emocje już nigdy nie wróci. Po PTA się przełamałam. Zaczęłam znów słuchać starszych płyt, w internecie tylko radio DM. I powoli, powoli wszystko wróciło do normy. No, a w ubiegłym roku, z zapowiedzią płyty, trasy, nastąpił wielki, fanatyczny wrecz powrót z mojej strony. Tak się cieszę, że wybrali WRONGA na pierwszy singiel. Bardzo się bałam rozczarowania. Tymczasem jestem w pełni usatysfakcjonowana, podniecona, nakręcona. I powiem Wam, że mam wielką nadzieję, że Fregile nie będzie odbiegał za bardzo od tego, co dane nam jest słuchać dzisiaj. Bo dla mnie to jest stary depeche z prostym brzmieniem. Taki MÓJ właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 08:59 ja jestem fanka elektroniczej czesci tworczosci DM zachwycona jestem WRONGiem, dla mnie to powrot do korzeni ktory juz poprzednia plyta zaczeli Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 09:03 Wzruszyła mnie twoja opowieść To teraz ja! Jetem morgen, mam 34 lata i nigdy nie byłam depeszówą. Tzn zawsze DM był gdzieś w tle, ale nigdy w czołówce, słuchałam innych rzeczy. Wszystko zmieniło się, kiedy ukazała się Ultra, która mnie powaliła na kolana no i przyjechali do Polski (koncert na Stegnach). Po koncercie słuchałam wszystkich płyt płacząc rzewnie i już nic nie było takie samo. Oczywiście rozczarowanie Exciterem (to w ogóle chyba ich najsłabsza płyta), a potem PTA, czyli grom z jasnego nieba - taki DM lubię najbardziej i coś mi się zdaje, że nowa płyta będzie w ten sam deseń, co mnie niezmiernie cieszy. Należę też do nielicznej frakcji osób, które nie przepadają za SOFAD i rzadko słucham tej płyty. Poza tym mam wtedy ciągle przed oczami zaćpanego, wychudłego Dave'a i to, że zespół o mało się wtedy nie rozpadł. Ile kosztuje ten pakiet delux? Idę oblukać, może moje serce to wytrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 09:08 O k.., gagunia, dałaś za ten pakiet de lux 3 stówy?? OMG, chyba zostanę po prostu przy edycji specjalnej Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 17:35 Jeszcze nie dałam. Zamówiłam z odbiorem w empiku, więc dam przy odbiorze pod koniec kwietnia. Szanowny współużytkownik mojego łóżka powiedział mi, żebym nie dyskutowała tylko brała. No to za bardzo nie oponowałam Odpowiedz Link Zgłoś
kanagata Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 10:41 a ja chyba wszystko DM lubie [pomijajac wczesne radosne podrygi, chociaz somebody rulez , i excitera, ktorego sluchac nei moge]. bardziej 'rockowe' plyty jak najbardziej, wychowalam sie i na DM i na Metallice i tym podobnych gitarowych brzmieniach. ale obecny powrot do brzmienia bardziej elektro tez mnie cieszy, bo z gitar wole toola chociazby a DM to tak od 5 klasy podstawowki, matko boska- lat z 18 bez mala )) Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 11:46 > Należę też do nielicznej frakcji osób, które nie przepadają za SOFAD i rzadko > słucham tej płyty. No nie takiej nielicznej Ja SOFAD tez nie przepadam chociaz jest pare perelek, np: Walking In My Shoes, Mercy In You czy Rush Co do In Your Room mam mieszane uczucia, raz go uwielbiam a czasem nie moge sluchac zupelnie Nie przepadam tez za Ultra, procz It's No Good, Sister Of Night i Insight A Exciter to plyta ktora lubie najmniej, wyjatkiem z tej plyty ktorego slucham z przyjemnoscia jest Goodnight Lovers No, to to by bylo na tyle odnosnie tego czego nie lubie. Mam problem ze wskazaniem plyty ktora lubie najbardziej, ale chyba Music For The Masses za Strangelove, Never Let Me Down Again, Sacred, Nothing i Pimpf, chyba Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 17:45 SOFAD ukazał się kiedy miałam 18 lat i totalną masakrę uczuciową w życiu. Odbijało mi wtedy strasznie, różne głupoty robiłam, szarpałam się wewnętrznie sama ze sobą i pewnie dlatego tak bardzo się z tą muzyką utożsamiałam. A zaćpany, wychudły Gahan + wizja rozpadu zespołu powodowały jeszcze większe zaangażowanie i jeszcze większe przeżywanie tej płyty. Wtedy byłam prawdziwą depeszówą wewnątrz i na zewnątrz w czarnych ciuchach, z łańcuchami, krzyżami, butami z blachą itp Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: Teledysk WRONG 25.02.09, 12:07 Morgen, idę w Twe ślady... Mam na imię lu, mam 28 lat... Tato nauczył mnie słuchać depechów, kiedy zakupił piracka 101. Wiele lat słuchaliśmy jej w aucie. Potem był Violator, SOFAD i Ultra, której nie skumałam do tej pory, poza Home (wszystko przede mną). Ale raczej DM było gdzieś tam, beze mnie. Potem był Exciter, ale niepokochany. No i zblizał sie koncert czerwcowy 2006. Moje dziecko miało skończony rok Absolutny spontan, kumpela z forum powiedziała, ze ma bilet dla mnie, dwa dni przed koncertem okazało się, ze biletu już nie ma, a ja przecież nie mogłam nie pojechać... Monsz szybko zakupił bilet i... Pojechałam sama i do tej pory nie mogę przestać słuchać. Kocham PTA, a Wrong zadziałało na mnie z ogromna siłą, ale chyba z jeszcze większa Fragile Tension. Czekam, czekam, czekam, bo na zadupiu zwanym Australią nie wiedzą jeszcze jak się nazywa najnowsza płyta wiec o przedsprzedaży nie ma mowy... Z depechowym pozdrowieniem! Salve! Odpowiedz Link Zgłoś
animka25 Koncert - doradzcie 25.02.09, 12:51 Witajcie Ja jestem fanką DM od ładnych paru lat, byłam na ich koncercie w Wawie w 2006 i chciałam wybrać się i w tym roku, ale będę akurat w 9- tym miesiącu ciąży, tydzień przed terminem porodu.... I kurde zastanawiam się, czy dam radę, czy jednak będę musiała z bólem serca odpuścić. Myślicie, że nie powinnam sie poirywac na pójście na koncert w 9 mc? Pomijając, że jestem max. wkurzona, że tak mi się termin zbiegł Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Koncert - doradzcie 25.02.09, 12:57 Zaryzykuj, najwyżej tuż przed koncertem szybko bilet sprzedacie, chętnych nie będzie brakowało. Najwyżej zresztą urodzisz na koncercie, jak będzie synek to David lub Martin, a jak dziewczynka, to Ultra Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Koncert - doradzcie 25.02.09, 12:58 Ja moge kupic ten bilet jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: Koncert - doradzcie 25.02.09, 15:46 ja na Legii bylam w 4m-cu w 2006 dasz rade Odpowiedz Link Zgłoś
madziamamula Re: Koncert - doradzcie 25.02.09, 16:05 jak ja Cię rozumiem!!!! Termin mam na maj, cała ciąża przeleżana... , nie ma możliwości, żebym się zebrała. Może jak do nich napiszemy to wrócą w sierpniu, co? Odpowiedz Link Zgłoś
prigi Re: Teledysk WRONG 27.03.09, 21:17 ej dziewczyny, nie mam lepszego seksu nż przy "Exciter" <rozmarzona> a grungowe Songs nie jednokrotnie dało mi energię, któej potrzebowałam. a co do Wrong - niech leci jak najczęściej, ale nie wtedy, gdy prowadzę,bo jakoś noga robi mi się cieżka ;p Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia oh well - b-side w wersji black light odyssey dub 25.02.09, 19:00 www.supload.com/listen?s=3KFcou# Kawałek napisany przez dave'a i martina w wersji zmiksowanej. Nie wiem jak mocno, nie dane mi było słuchać oryginału. Rzeczywiście taki bleklajtowy mix, dobry po wypiciu 2 drinków Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Zaglosujcie na Depeche Mode 27.02.09, 12:30 W trojce w radiu w sobote lista, glosowanie na stronie radia. do dziela Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 02.03.09, 19:27 glosowac na "Trójce" i na " Radio Zlote Przeboje"-do dziela depeszówy-) 19 miejsce na "Trójce" to chyba za malo nie! Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 02.03.09, 19:43 no to do dziela Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 02.03.09, 19:43 A ja mam dwa kolejne kawałki hole to feed i come back. A na wrong i nostalgie głosowałam z 2 róznych kont. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 02.03.09, 20:04 gagunia, cala plyte zaraz uzbierasz i jak utworki? tylko za duzo nie mow, ja czekam do kwietniadam rade Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 02.03.09, 20:08 No ja już też poczekam A dziś wrzuciłam sobie dla przypomnienia płytę live z koncertu na stadionie Legii - znów ciary i łzy Świadomość, że wśród tych tysięcy wrzasków ekstazy jeden jest twój jest bezcenna Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 02.03.09, 20:10 a maj sie zbliza moze jakies spotkanie przed koncertem zrobimy? no pod bramka np.)) Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 04.03.09, 19:33 Jasne. Czemu nie. Ja będę po 14 w warszawie, kimanko mam na mokotowie, zamelduję się tylko i myślę, że od 16 będę już koczować w okolicach bramy. Zapewne z jakimś znieczuleniem pod pachą, co by emocje jakoś tak okiełznać Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 04.03.09, 20:16 to ja jaks dziwna jestem, juz od 12 chcialam stac pod bramka Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 05.03.09, 08:38 Tez bym stałą, bo znajomych trochę ma zjechać, ale nie dam rady. Mogę być w Warszawie o 5 rano albo o 14, więc wybieram tą drugą opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 3 07.03.09, 08:14 hej, postaralysmy sie widze Depeche Mode na 1 miejscu listy Radia Zlote Przeboje wow postarajcie sie tez w tym tygodniu Mozna glosowac te z w Radiu Trójka Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 07.03.09, 08:26 no ja sie pisze na spotkanie pewnie wyjedziemy rancem z 3miasta, ja bede prowadzic wiec mysle w okolicy 12/13 w wawce bedziemy. boje sie tylko, czy corka da rade sama. bedzie miala wtedy 5 miesiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Zaglosujcie na Depeche Mode 2 07.03.09, 18:06 śmiem wątpić Nie widziałam jeszcze samodzielnym 5-miesięczniaków Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: morgen i inne depeszówy ... 14.03.09, 06:55 A ja dzisiaj zakupilam bilet na koncert DM w Toronto, 24 lipca. Nie moge sie doczekac ... Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: morgen i inne depeszówy ... 14.03.09, 08:56 fajnie, najlepeij to bym na pare koncertow poszla a DM na liscie zlote przeboje znowu pierwsze-glosowac glosowac a dzisiaj w trojce lista. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: morgen i inne depeszówy ... 14.03.09, 09:08 www.depechemode.pl/inne_2.html?id=412 piosenka "come back" na stronie depeszow jest, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: morgen i inne depeszówy ... 14.03.09, 13:50 Zupełnie odmienna od pierwszej wersji demo. Ciekawe jak ostatecznie zabrzmi na płycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Wygralam plyte!!! 17.03.09, 09:15 musze sie pochwalic.Wygralam singla DM "Wrong" hurraaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Wygralam plyte!!! 17.03.09, 20:01 Ty fuksiaro! Miała być moja! Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: Wygralam plyte!!! 19.03.09, 18:26 dzieki dzieki czekam az przysla i aby do maja- bye and bye Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: morgen i inne depeszówy ... 27.07.09, 01:47 I po koncercie ... Niesamowite przezycie, bylo naprawde super ! photos.nasza-klasa.pl/795160/125/other/std/a62f33d489.jpeg photos.nasza-klasa.pl/795160/123/other/std/c76b755217.jpeg photos.nasza-klasa.pl/795160/124/other/std/35190cba3a.jpeg photos.nasza-klasa.pl/795160/121/other/std/e5a59b898c.jpeg photos.nasza-klasa.pl/795160/122/other/std/8d9fd47f76.jpeg I jeszcze Toronto zaspiewalo " Happy Birthday" dla Martina www.youtube.com/watch?v=xVTiI6B3maQ https://www.youtube.com/watch?v=9XrdJrMQseo Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: morgen i inne depeszówy ... 19.03.09, 22:44 www.youtube.com/watch?v=CX9czcVXYXU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: beatka74 27.03.09, 17:47 heheh nieeeeeeee wytrzymam do kwietnia, zamowilam plyte juz na merlinie nie namowisz mnie p.s plytke wygraną juz dostalam Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 A jaka plytke kupujecie? 07.04.09, 17:58 z dodatkami? czy moze ten wypas za 300 zl bo na merlinie jest ze od 20 kwietnia sprzedaja, a na stronie depeszow ze od 17 juz premiera i nie wiem czy kupic poprostu w empiku czy zamowic na merlinie>? Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: A jaka plytke kupujecie? 07.04.09, 19:58 W MM ma być za 199 od 17-19 kwietnia. Nie wiem czy na pewno. Ktoś był, pytał i potwierdzili, w innych MM nie potwierdzili. Ale ja się 17 z rańca ustawiam w MM po delux'a Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: A jaka plytke kupujecie? 07.04.09, 20:54 gagunia napisała: > W MM ma być za 199 od 17-19 kwietnia. Ale ja się 17 z rańca ustawiam w MM > po delux'a a skad ja ci kobieto na tej wsi media market znajde( buuu musze isc do empiku jednak Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: morgen i inne depeszówy ... 07.04.09, 20:07 do tej pory tylko Wrong słyszałam, a teraz zapuściłam nowy kawałek! REWELKA!!!! Byle do maja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: 2 dni:-) 18.04.09, 17:32 i jak się podoba?? sztrasznie nudna jest czuję się rozczarowana, wciąż mając nadzieję, że pokocham... Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: 2 dni:-) 18.04.09, 17:52 Nudna? Ło matko. Jak może być nudna płyta z taką ilością dźwięków. Ja jestem nadal pod wrażeniem, mimo, że znam ją od 3 tygodni. Na oryginalnej płycie słychać tych dźwięków jeszcze więcej niż na wersji nieoficjalnej, więc jestem naprawdę zadowolona. To jest pierwsza płyta od SOFAD, którą od pierwszego przesłuchania wrzucam na repeat z przyjemnością i podoba mi się cała. Ja tu słyszę wszystko co depeszowskie- kompilacja całej poprzedniej twórczości z nowymi dźwiękami. Nawet spacewalker, który mnie mierził na początku zaczyna mnie przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
prigi Re: 2 dni:-) 18.04.09, 18:37 no mnie zaskoczyła. powrót do baaardzo dawnych dźwięków, mnóstwo syntezytorów. na razie jestem w szoku, jak ochłonę to wypowiem się szerzej. na razie db/db+ Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Re: 2 dni:-) 18.04.09, 19:24 a ja sie zaraz rozpłacze)) ja jej nadal nie mam k..... na tym moim zadupiu do empiku nie doszla, jak nie bedzie w poniedzialek kupię na merlinie aaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
zonazona Re: 2 dni:-) 19.04.09, 14:30 Ach, ja mam płytę od kilku dni i... jest naprawdę niezła, ale nie powaliła mnie na kolana. Jak żadna od Ultra. Powrót do syntezatorow mnie zaskoczyl, brakuje mi perkusji. Ale podoba mi się, zakochałam się w utworze Peace, mmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
beatka74 Mam 20.04.09, 11:42 w koncu jest pare perelek, a reszta tez ok, zapuscilam drugi raz, cora od razu podchwycila Peace to chyba jej hit bedzie, po Wrong oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: 2 dni:-) 23.04.09, 11:15 Dla mnie ta płyta jest "przedobrzona", za dużo tych kosmicznych dźwięków (panie Martin coś pan zrobił!), za mało gitary, za mało mroku. Pokochałam Miles away, Hole to feed, little soul. Na razie tylko tyle. Playing The Angel pokochałam po koncercie, mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu spot z Saturna 21.04.09, 08:55 www.youtube.com/watch?v=GyHDRLceC8Q&fmt=18 Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: spot z Saturna 21.04.09, 21:52 Widziałam ten spot parę dni temu i wyłam ze śmiechu z 10 minut. Zobacz na ich miny na końcu mają Jeszcze rudy łypiący gdzieś na bok.. Nie, no spot of the universe hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: spot z Saturna 21.04.09, 22:13 nie da się tego dłużej ukryć, panowie są bogami kosmosu... Odpowiedz Link Zgłoś