iwoniaw Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 10:30 Wiosną - czyste szczęście, że już się zaczyna normalna pora roku, aż się normalnie zaczynam bez innych powodów czuć lżejsza, szczuplejsza i żwawsza Jesienią - smutek, bo przypominają konieczność pogodzenia się z losem, że to już koniec, że znowu mi będzie brakować światła, powietrza i życia przez parę miesięcy oraz zazdrość, że one sobie lecą do ciepła i słońca, a ja nie mogę. Na szczęście właśnie pierwsza opcja się uruchomiła Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 10:44 Budzi. Taką refleksję o zmianach. Niezbyt silną. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: No i co z tymi ptakami? :D 02.03.09, 17:28 Tak-a zwłaszcza nocą, gdy odlatują/przylatują dzikie gesi i wydają charakterystyczne dźwięki. Budzi się we mnie nostalgia i dziwny niepokój/oczekiwanie Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 17:54 zachwyt, zdumienie, jakas tesknote, skojarzenie z jesienia Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 17:58 Wspomnienia bajek z dzieciństwa …*… Odpowiedz Link Zgłoś
kamcia_79 Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 19:25 Wiele z was pisze o tęsknocie, ja też to odczuwam, i myślę, że to płynie z komórek naszego ciała, które "pamiętają" że kiedy latały, jeśli wierzyć teorii ewolucji, pewnie jakieś pozostałości po ptakach nam się odzywają Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 20:03 Budzi, bardzo silne, ale trudno mi się w tych emocjach połapać. Bez logiki, to co mi najbardziej brzmi. Wolność. Tęsknota. Poczucie nieograniczonych możliwości. Nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 20:21 to zależy kiedy go widzę. Jeśli widzę go jesienią to w sumie czuję się nawet zła bo wiem że już niedługo zrobi się zimno a dni staną się krótsze, ale jeśli widzę go wczesną wiosną to klucz ptaków budzi we mnie olbrzymią radość z tego że już niedługo będzie piękna kolorowa wiosna Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 juz sie tlumacze 02.03.09, 20:35 Ale najpierw przede wszystkim Wszystkim pieknie dziekuje. To nie byl konkurs (wszystkie odpowiedzi dobre ) ani test, prawda wyglada tak,ze ja sama mam kompletnego swira na puncie klucza ptakow na niebie - nie ma chyba niczego, co budziłoby we mnie rownie silne emocje - szczeście pomieszane z tęsknota, jedno i drugie bezmierne. Zastanawiam sie od dawna, czy tylko ja tak mam, i wychodzi, ze w takim natęzeniu, to tak (potrafie płakac patrzac). Podejrzewam, ze w poprzednim wcieleniu bylam zurawiem. serio. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam. Stern, odbierz @. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 20:48 Eeee...zaraz żurawiem. Może po prostu kawką migrującą gdzieś do południowej Europy . Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 20:56 salma75 napisała: > Eeee...zaraz żurawiem. Może po prostu kawką migrującą gdzieś do południowej > Europy . > Nie. Przymierzalam sie juz do najrozniejszych - od razu wiedzialam, ze z tych wiekszych, ze na pewno nie labędź. Przez dlugi czas sądzilam, ze gęś - ale po obejrzeniu "Makrokosmosu" tez wyeliminowalam. Żuraw pasuje, choc racjonalnych argumentow brak Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 21:02 Z żurawia od razu na człowieka?Etam -cosik nie bardzo się to w karmiczne koło układa. Może widokowi/dźwiekowi ptaków towarzyszyło silne wyładowanie emocjonalne i stąd ta pamięć? A to dobre łzy czy "złe" ? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 21:54 Dobre. Podobne (choc intensywnosc doznania jednak mniejsza) mi sie czasem zdarzaja w kosciele (choc wierzaca za bardzo to nie jestem) i w czasie ogladania "Kontraktu rysownika" - fragment, kiedy spisywany jest kontrakt i pokazane rozne fragmenty zalozenia, co to je ma rysowac. No i Nyman acha, i jeszcze raz mi sie zdarzyło cos podobnego - jak na porodowce pani koło mnie urodziła - jakos lekko bardzo - dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 21:56 A myślałaś żeby poddać się hipnozie ? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Napiszcie, proszę 02.03.09, 22:24 Myślalam, myślałam, i jakos sie nie zdecydowalam. Ale moze to rzeczywiscie dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Napiszcie, proszę 03.03.09, 11:05 tak. tęsknotę, zadumę, jakieś takie dziwne poczucie zatrzymania chwili. proszę o odpowiedz o co chodziło, bo specjalnie nie czytałam innych postów ) Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Napiszcie, proszę 03.03.09, 11:07 już doczytałam, to nie był test Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Napiszcie, proszę 03.03.09, 11:23 Może jak byłaś mała rodzicie Ci czytali Cudowną podróż? Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Napiszcie, proszę 03.03.09, 11:27 ha! o tym samym pomyślałam ale to jednak gęsi tam byli głównie PS. Cudowną podróż czytałam namiętnie sama, być może we mnie też ten klucz z tego powodu siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Napiszcie, proszę 03.03.09, 15:19 Chcieli, bo to byla ukochana ksiązka mojej mamy, ale ja nie pozwalalam - czulam do niej instynktowna niechęc, nie mam pojecia dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Napiszcie, proszę 03.03.09, 16:12 Się spóźniłam. Uwielbiam takie większe klucze, a najbardziej najpierw usłyszeć gęganie, a potem podnieść głowę i zobaczyć. Do płaczu doprowadza mnie raczej roślinność. Ta kiełkująca trawa, albo młode liście, jak na zdjęciu w mojej wizytówce. Ciekawe, że smutno mi, kiedy przyroda się budzi. Jesień uważam za uroczą i niby też mnie wzrusza, ale nie aż tak. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Napiszcie, proszę 03.03.09, 16:27 Ależ skad, nie spoźniłaś się - nie ma terminu Odpowiedz Link Zgłoś