lianeska 04.04.09, 21:45 Emamy! moze znacie sposob na pchly/wszy golebi( wlaza nam, i coraz czesciej spotykam na scianach czy podlodze( a w nocy gryza cholery:[ stosowalam raid czy domestos...ale nie wiele pomaga( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: prosze o pomoc...golebie... 04.04.09, 22:04 No ale skąd one u Cibie te wszy? Gołębie masz na balkonie? Odpowiedz Link Zgłoś
lianeska Re: prosze o pomoc...golebie... 04.04.09, 22:33 mieszkam na slasku...a tu ich w brud ja nie mam, ale niestety mamy balkon na pol z sasiadka i do nas nie przylatuja, bo domestos ich odstrasza, tylko na polowe sasiadki...ktora umyje plynem i ma to w d... a pchly wchodza nam przez okno/balkon Odpowiedz Link Zgłoś
agusia79-dwa Re: prosze o pomoc...golebie... 05.04.09, 22:40 insectin albo pularyl- tylko nie pamiętam czy one są w płynie. Musiałabyś zapytać weterynarza. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: prosze o pomoc...golebie... 06.04.09, 18:19 pilaryl w pudrze..mozna posypać tapicerkę i dywany Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: prosze o pomoc...golebie... 05.04.09, 22:50 Koniecznie zgłoś to do sanepidu (lub do zarządcy budynku). W bloku moich rodziców też były obrzeżki, mogą byc groźne dla człowieka, w dodatku są bardzo trudne do wytępienia. U moich rodziców gołębie zamieszkały na strychu, została zrobiona dezynfekcja, na okienka od strychu zamontowano siatki, tak, żeby gołębie nie wchodziły do środka i problem się skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
majka150 Re: :-) 06.04.09, 09:08 O tym samym pomyślałam.Kup kałacha i powystrzelaj sukinkoty Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: :-) 06.04.09, 09:18 Niestety, to nie pomoże. Obrzeżki mogą żyć dość długi czas bez jedzenia, jedyny plus to nie będziesz miała okien obsranych Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: prosze o pomoc...golebie... 06.04.09, 18:18 do mycia podłóg i ścian dodawaj octu (na drewno, linoleum) lub domestosa jeżeli masz kafle..kwaśny lub żrący odczyn je wykańcza, gnidy też Odpowiedz Link Zgłoś