Dodaj do ulubionych

Citibank - czy któraś emama ma tam konto ?

12.12.03, 18:50
Mam zamiar tam otworzyć sobie konto , czy mamy które mają tam konta mogłby
mi doradzic - czy wszsytko jest ok czy powinnam na coś zwrócic uwagę ?

czekam na odpowiedzi - tylko czas mnie nagli smile)))
Obserwuj wątek
    • 73nikusia Re: Citibank - czy któraś emama ma tam konto ? 12.12.03, 19:25
      Czesc
      Ja mam konto w KredytBanku ... bardzo je sobie cenie.
      Jak w zeszlym roku szukalam banku w ktorym mialabym zalozyc konto(mowie o ROR)
      zwiedzilam ich kilka. Miedzy innymi CityBank.
      To bank nastawiony na raczej tych lepiej zarabiajacych. Przy malych wplywach
      duze oplat, platne zlecenia stale, przelewy itp. A to mnie interesowalo.
      Oplaty za karte, za prowadzenie rachunku ... a przedewszystkim czy konto jest
      ubezpieczone (czego np nie oferuje Bank Slaski, a przynajmiej nie oferowal)

Jednym slowem CityBank to nie na moja kieszen.

Wszystko zalezy od Twoich zarobkow. Jezeli dobrze zarabiasz - to dobry bank,
      wtedy go polecam.
      Nika
    • kama_mama_bartosza Re: Citybank - czy któraś emama ma tam konto ? 12.12.03, 19:48
      A może ma ktoś tam kredyt lub karty kredytowe - jakie zalety ?
    • 73nikusia Re: Citibank - czy któraś emama ma tam konto ? 12.12.03, 20:36
      www.online.citibank.pl/portal/citi_home_center.jsp

tu masz wszelkie informacje
      Nika
    • sabina74 Re: Citibank - czy któraś emama ma tam konto ? 13.12.03, 13:35
      Mój mąż miał konto w citibanku, miał kredyt, który spłaciliśmy w całości w tym
      miesiącu, a obecnie ma kartę kredytową. Moje zdanie - nie polecam. Bardzo duże
      opłaty za wszystko. Szczerze to bank wiecej na nas zarobił niż my mieliśmy
      korzyści. Mieliśmy w tym banku niewielki kredyt - 4 tys na 2 lata, a
      wpłaciliśmy za niego ok. 6 tys. Raz spóźniliśmy się z wpłatą za jeden miesiąc o
      trzy dni i naliczyli nam odsetki za zwłokę 75zł. Wiem, że to była nasza wina,
      ale tak się zdenerwowałam, że kazałam mężowi spłacić całość w tym miesiącu i
      zapomnieć o tym kredycie. Chcemy też zrezygnować z karty kredytowej, co miesiąc
      jest około 10 zł opłat za jej prowadzenie - zależy od miesiąca (tzw. pakiet
      bezpieczeństwa + miesięczna opłata creditshield). Posiadamy ponadto konta w
      mBanku i ten polecam w 100% (duże oprocentowanie, łatwa obsługa przez internet,
      zero opłat - nawet wznowienie karty bezpłatne do ekonta, natomiast do emaxu
      karta płatna, ale jeśli masz stały dostęp do internetu to możesz jej nie
      wyrabiać). Mój mąż zapomniał kiedyś pinu do karty i nie mógł jej używać.
      Zadzwonił do mBanku i wydali mu nową z nowym pinem bez żadnych dodatkowych
      opłat. Myślimy, żeby wyrobić sobie kartę kredytową w tym banku i całkowicie
      uwolnić się od citibanku. Pozdrawiam
      • gosiek19 Re:Moim zdaniem INTELIGO!!!!! 13.12.03, 15:24
        moim zdaniem inteligo to najlepszy bank..........masz dostęp do konta
        24h/dobę smile,wpłaty i wypłaty potwierdzane sa sms-em .Więcej szczegółów na
        stronie www.inteligo.pl .Mój mąż korzysta z tego banku juz 3 rok i jest z niego
        bardzo zadowolony.ja tez mam konto ale niestety ,wpłat kasy mało!!!!!!!!!!!!!!!
        Pozdrawiam Gosiek
    • aluc Re: Citibank - czy któraś emama ma tam konto ? 13.12.03, 17:35
      baaaardzo drogi bank, call center do knota, o ile chce się załatwić coś
      niestandardowego, na przykład uzyskać informację o odsetkach od kredytu na
      określony dzień w przyszłości ("dział windykacji musi to dwa dni liczyć" jak
      się dowiedziałam he he he)

jeśli zależy ci na szybkim uzyskaniu kredytu, który masz zamiar równie szybko
      spłacić, albo na wysoko oprocentowanej karcie kredytowej na czarną godzinę - to
      tak, we wszelkich innych przypadkach zdecydowanie nie
      • aluc Re: Citibank - czy któraś emama ma tam konto ? 13.12.03, 17:36
        radzę zresztą wrzucić w wyszukiwarkę "shitibank", okazuje się, że nie tylko w
        Polsce są z nim problemy
    • mopek1 Re: Citibank - czy któraś emama ma tam konto ? 13.12.03, 18:06
      Hm! A my mamy pozytywne doświadczenia, ale nie było tak od razu! Mamy tam z
      mężem swoje konta i po dwie karty kredytowe. Kiedyś faktycznie nas przycisnęło
      i na koniec miesiąca nie wyrównaliśmy debetu, faktycznie doliczyli jakieś
      abstrakcyjne kary i horendalne odsetki, ale wtedy po zapłaceniu
      wynegocjowaliśmy normalne warunki –tzn. zagroziliśmy, że albo odsetki od
      zadłużenia będą takie jak nam odpowiadają, albo rezygnujemy z ich usług. Ku
      naszemu zdziwieniu zgodzili się. Podpieraliśmy się cały czas warunkami z innego
      banku w którym opłaty są „normalne”. Poza tym Citi ma tę zaletę, że przy pomocy
      ich karty kredytowej wiele rzeczy załatwia się bez problemu za granicą – też
      przećwiczyliśmy. No i ostatni atut – teraz przed Świętami płacąc ich kartą mam
      po 10-15% zniżki w niektórych sklepach, a to całkiem sporo!
      • mamaadama4 Re: Citibank - czy któraś emama ma tam konto ? 13.12.03, 20:08
        Hehe, zarówno jako pracownik jak i klient tej szacownej instytucji ODRADZAM. Z
        bardzo wielu względów.
        danka
    • kama_mama_bartosza A który bank polecicie ?????? 14.12.03, 07:40

• olaart Re: A który bank polecicie ?????? 14.12.03, 10:37
        w paździrniku założyłam konto w mBanku, na razie same plusy, obsługa klienta
        ok! wszytsko można załatwić przez telefon, pani na mlini cierpliwie odpowiada
        na najgłupsze nawet wink pytania, na stronie mBanku jest ciągły czat z
        pracownikami tegoż banku - szybko dostaje się potrzebne odpowiedzi. Mam
        ekonto - brak opłat (hurra), szybki dostęp przez internet i po raz pierwszy od
        dłuższego czasu zobaczyłam jakieś odsetki.
        • kmiszka Re: A który bank polecicie ?????? 14.12.03, 22:01
          co do citibanku to wspomne jeszcze ze sa strasznie nachalni - potrafia
          wydzwaniac nawet kilka razy dziennie z informacja o rozmaitych rewelacyjnych
          produktach.
          na szczescie przygode z 'shitibankiem' mamy juz za soba i dane mojego meza
          zostaly usuniete z ich bazy marketingowej...
          • kmiszka Re: A który bank polecicie ?????? 14.12.03, 22:04
            a polecam bardzo mocno Lukas, jak ktos ma duze wplywy albo oszczednosci (saldo
            miesieczne 5 tys.) to rachunek 'e-konto pro' prowadza bez oplat.
    • szymanka Re: Citibank - czy któraś emama ma tam konto ? 15.12.03, 11:18
      Mam kartę CITIBANKU. To karta kredytowa, wykorzystywana przez nas jedynie w
      celu dokonywania zakupów. Opłata za dwie karty (moja i męża) to 10 zł. W naszym
      przypadku zasady wyglądają tak:
      Od 17-go do 16-go każdego miesiąca robimy zakupy w ustalonym limicie. Płacimy
      za nie do 10-go następnego miesiąca bez żadnych odsetek (dokładnie tyle ile
      wydaliśmy)
      Nasze pieniądze (które wydalibysmy na zakupy) leżą w tym czasie na innym koncie
      i sobie procentują smile
      Zasady od których nie odchodzimy w przypadku CITIBANKU:
      - nigdy nie przekraczamy ustalonego limitu na karcie (chociaż jest taka
      możliwość)
      - zawsze spłacamy pełną kwotę terminowo (chociaż można spłacić tylko ok. 5% i w
      każdym wyciągu nas do tego namawiają smile
      - nie wypłacamy gotówki z bankomatów
      Jeżeli przestrzega sie tych zasad to karta jest całkiem atrakcyjna w innym
      przypadku nie. Powód? chorendalne opłaty i odsetki.

Zastanawiałam się w jaki sposób citibank na nas zarabia i nie bardzo mogę coś
      wymysleć smile Jeżeli moje rozumowanie jest słuszne, to bank zarabia (i to nie
      mało biorąc pod uwagę wysokość odsetek) jedynie na tych klientach którzy nie
      płacą w terminie i spłacają tylko część zadłużenia.

Mam jeszcze konto w PKO i mbanku. W PKO tylko ze względu na największą ilość
      bankomatów i możliwość szybkiej wypłaty pieniędzy. Nie mówię o kasach w
      odziałach, bo tam zazwyczaj sa koszmarne kolejki i staram się jak mogę żeby w
      oddziale się nie pojawiać smile
      Mbank - cudo smile żadnych opłat, wszystko załatwiam w domu w godzinach które mi
      pasują, najczęściej o 3 nad ranem smile Problem jedynie z wypłatą i wpłatą
      gotówki. Bankomatów mbank ma niewiele (u mnie najbliższy w supermarkecie który
      zamykaja o 22) i w zależności od miejsca zamieszkania moga pojawić się problemy
      z gotówką.
      • mami7 Re: Citibank - czy któraś emama ma tam konto ? 15.12.03, 19:31

A ja mogłabym się podpisać pod postem szymanki. U nas dokładnie tak samo wszystko funkcjonuje karty citibank, konto w PKO SA jak i w mbanku, który z tego wszystkiego jest najlepszy.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka