liwilla1 Re: Zdrada 08.09.09, 09:27 malopolll=lubie.gazete=gazeta.mi.placi prowokator Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia różne refleksje 08.09.09, 10:37 E, i tak nikt nie przeczyta, ale wiecie, jak to jest - nie zostawisz takiego fajnego watku bez swojej wypowiedzi Takie różne refleksje mi przyszły do głowy - gdy zdradza facet, kobieta nie tyle obwinia siebie, do szuka dysfunkcji w całym związku. Bo mówi się, że zdrada sama z siebie nie wynika i jesli jest w związku dobrze, to do niej nie dojdzie. A kobieta często nie jest indywidualistką i dla niej w momencie, gdy zakłada rodzinę, kończy się "ja" i zaczyna "my" - ona, on, dzieci. I gdy on zdradza, to dla niej jest za dużo do stracenia. I popatrz - tu kobiety przyznają się, że wybaczyły zdradę. A facet - gdy kobieta go zdradzi - podchodzi do tego z takim niby "honorem" - "suka się puściła". Koniec kropka. No jak on powiedziałby, dajmy na to, kolegom, że żona się puściła, a on wybaczył? Zresztą - on teraz będzie, jakby co, wolny, a to ona zostanie samotną matką z dziećmi. A on sobie może życie na nowo ułozyć. Nic go nie trzyma. Dlatego może łatwo powiedzieć, że nie wybaczyłby. Gdyby to na nim spoczywało społeczne oczekiwanie, że zabierze dzieci, to nie byłby tak szybki w deklaracjach. A tak to nic nie zostawia. Nic go to nie kosztuje. Sorry. Zdrada oczywiście - to zależy jaka też. Co innego całowanie się z kimś po pijaku, co innego oszukiwanie i potajemne spotkania. Nie wiem, co bym zrobiła, gdybym została zdradzona. Mój facet też nie wie. Oboje natomiast wiemy, że nasz związek jest zbyt fajny, żeby zdradzac i żeby szafować słowami, że by się nie wybaczyło. BTW - w watku od razu jest licytacja - to ja mam poczucie wartości, bo wybaczyłam, nie to ja je mam, bo bym nie wybaczyła; to Ty jesteś taka-siaka, nie to Ty jesteś taka-siaka. Potem idzie fama, że kobiety to się tylko żrą, a na Etacie jest spokojnie. Pewnie, że jest - mało tam stałych forumowiczów, a i ruch średni. A zajrzyjcie sobie na jakies forum Polityka czy insze - jak tam wyzwiska od pedałów potrafią lecieć miedzy facetami. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś