Gość: as IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.09, 21:03 radni miasta Gdańsk zfundowali mieszkańcom monopol taksówkowy a rządzi od lat PO i ceny taxi niebotyczne w skali kraju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antymnp było do przewidzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:13 Przykro mi ale prezydent Lisicki nie ma zielonego pojęcia o regulacji rynku taksówkowego, kluczem jest zwiększenie głębokości rynku, czyli utworzenie wspólnego rynku na obszarze całego Trójmiasta, potem ewentualnie można znosić limity cenowe, dotychczas koncepcję te blokował sopot z oczywistych względów - tam koncentruje się życie noce,tam się zarabia najwięcej, w efekcie aktywności naszych samorządowców mamy ceny zdecydowanie wyższe niż w warszawie co jest swoistym kuriozum, ale było do przewidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: było do przewidzenia 29.10.09, 13:46 Gość portalu: antymnp napisał(a): > w efekcie aktywności > naszych samorządowców mamy ceny zdecydowanie wyższe niż w warszawie Będzie za drogo, ludzie przestaną jeździć, problem sam się rozwiąże. Czy jakaś korporacja taksówkowa spaljtowała ostatnio? Nie? to znaczy, że ludzie jeżdżą, czyli za drogo nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka99 Re: było do przewidzenia 30.10.09, 12:29 Ja już nie jeżdżę... Bojkotuję taxi aż ceny spadną... Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: było do przewidzenia 05.11.09, 16:07 merlinka99 napisała: > Bojkotuję taxi aż ceny spadną... Albo Cię stać albo nie. Komu drogo, ten nie jeździ. A ceny nie spadną, bo są koncesje. Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka99 Re: kogo stać 06.11.09, 13:01 Chcę aby mnie było stać na taksówkę w razie jakiejś konieczności, tak jak każdego, kto nie jeżdzi samochodem albo mu sie zepsul. Ale nie chcę być naciągana przez cwaniaków, więc nie popieram takiej poltyki jaka prowadzi 3miasto. W dodatku te absurdalne 3 strefy i taryfy! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: kogo stać 06.11.09, 13:14 merlinka99 napisała: > Chcę aby mnie było stać na taksówkę w A ja chcę żeby mnie było stać na nowy garnitur od Cardena i ekstra lakierki do tego. No i co? Ceny nie spadają a dochody nie rosną od chcenia. Ani od przyznawania koncesji. Nie ma wolnego rynku, będzie drogo, zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient powiedzcie kto nie zwiększył cen IP: *.171.49.250.static.crowley.pl 29.10.09, 10:52 zacząłem jeździć z Dajan Taxi bo nie zwiększyli cen jako jedyni, do tego wprowadizli rabat za trzaśnięcie drzwiami. o tym napiszcie, żeby wypremiować tych, którzy nie kantują! Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: powiedzcie kto nie zwiększył cen 29.10.09, 13:43 Gość portalu: klient napisał(a): > zacząłem jeździć z Dajan Dziękujemy za reklamę Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka99 Re: kto nie zwiększył cen 29.10.09, 14:13 Kantuja strasznie! Po podwyzce zapłaciłam na mojej stałej trasie zamist dotychczasowych 18-20 zł aż 30! Czyli ponad 30% więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
bopin jakie uwolnienie? 29.10.09, 13:42 Trzeba byc idiotą, żeby nazywać uwolnieniem rynku taką sytuację, gdzie obowiązują koncesje. Albo koncesje albo wolny rynek. są koncesje będzie drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc porownywarka cen taxi www.dobraTaxi.pl IP: *.gdynia.mm.pl 19.09.10, 20:59 A ja polecam do sprawdzac ceny taxi na www.dobraTaxi.pl/gdansk . Mozna sprawdzic ile powinien kosztowac przejazd taxi na wybranej trasie. Np. z lotniska do centrum Gdanska wyglada tak www.dobrataxi.pl/trasa-z-gdansk-lotnisko-do---gdansk-stare-miasto-centrum-dla-miasta-gdansk-dlugosc-trasy-15644-id-51 Odpowiedz Link Zgłoś