Gość: public enemy uk to jest scigane na wniosek pokrzywdzonego!! IP: *.chello.pl 09.12.09, 19:17 a nie z urzedu...nie robcie posmiewiska, zrobil zle, ale jakim prawem policja zajmuje sie takimi sprawami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.12.09, 19:19 Do herleja: jestes idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... 09.12.09, 19:19 Obejrzałem ten filmik. Wynika z niego, że ta Pani skarżyła się na kogoś do nagrywającego i robiła to z pełną świadomością. Nie protestowała i nadal nie protestuje, co do publikacji tego filmiku. Oglądałem w TV wypowiedź podobno jej rodziny, że zrobiono jej krzywdę tylko, jaką. Jeżeli jest Ona ubezwłasnowolniona to pozostawianie jej bez opieki jest przestępstwem ze strony osoby, która sprawuje opiekę i tym powinna zająć się prokuratura. Jeżeli nie jest ubezwłasnowolniona to zajmowanie się tą sprawą z urzędu przez organy ścigania świadczy o jednym, że organy ścigania są intelektualnie upośledzone. Rozumiem, że Konstytucja RP chroni w sposób szczególny upośledzonych, ale dlaczego zaraz robić z nich organy ścigania czy sądownicze. To byłoby tyle w tej sprawie od Pana Polaka. Żeby organy ścigania były na wyższym poziomie intelektualnym zakładam partie zapraszam. Szanowni Państwo z Forum!!! Nazywam się Tomasz Bednarski i zakładam Partie Polityczną o nazwie „Normalny Polski Dom” w skrócie NPD. Potrzebuje zgłoszenia się 1000 osób popierających do zarejestrowania partii. Należy w zgłoszeniu podać Imię Nazwisko kod miejsce zamieszkania PESEL. Jeżeli osoby popierające zapiszą się do NPD to w pierwszej kolejności otrzymają pomoc pieniężną zgodnie z &.13 punkt f statutu NPD. Adres do korespondencji: E-mail: optyk26@gazeta.pl Pod tym adresem projekt statutu. Z parchem się nie dyskutuje parcha się likwiduje powiedział sadownik do sadownika. Broń dla każdego Polaka. Sędziów i Prokuratorów potraktować jak WSI. Podatek dochodowy 1% dla każdego Polaka i wszystkie wydatki odliczone od podstawy opodatkowania zlikwidowana szara strefa, zapłacony VAT. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia prędkości jazdy na drogach. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia spożycia środków odurzających. Postuluje powołanie 12 obywateli do ławy przysięgłych w sądach. Postuluje likwidację IPN pod warunkiem, że spalone zostaną teczki IPN wraz z ich autorami i konfidentami tam opisanymi. Postuluje wprowadzenie zakazu handlu od godziny 11.00 w sobotę do godziny 6.00 w poniedziałek o 30% większe obroty w Polskich Sklepach. Wprowadzić do kodeksu karnego karę śmierci. Tu wpłacaj pieniądze też na geotermikę. Fundacja Lux Veritatis Bank Pocztowy S.A. o/Toruń 92 1320 1120 2585 4660 2000 0001 W dniu 02.11.2009 Roku o godzinie 11.30 zostałem przesłuchany na okoliczność siania przeze mnie nienawiści rasowych co jest wierutną bzdurą. Jak z tego widać chce się zakazać wolności słowa? Uwaga przypomnienie W dzienniku telewizyjnym była wiadomość ilustrowana filmem a mianowicie. W Oświęcimiu zebrali się pensjonariusze tegoż. Stali na placu apelowym nagle przed szereg wyszła pensjonariuszka narodowość żydowskiej odwinęła rękaw pokazując wytatuowany numer i zapytała z wyrzutem tu cytat:, Za co!!! Pamiętajcie o tym parchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... IP: 78.9.112.* 09.12.09, 19:25 Brawo haker!!!!!!!! wielkie dzięki!!!! czas najwyższy zrobic porządek z tzw anonimowością w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intron Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... IP: *.chello.pl 09.12.09, 19:25 Bardzo dobrze,może to kolejnych "cwaniaków"nauczy szacunku do wszystkich osób,również tych w jakiś sposób upośledzonych życiowo.Proponuję śmiejmy się z samych siebie a nie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Zepsuty świat 09.12.09, 19:32 Świat jest zepsuty a ludzie mali podli i wstrętni. To ja pisałem, Lucyfer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public enemy uk ktory frajer pisal artykuł? cenzury chcecie? IP: *.chello.pl 09.12.09, 19:32 przeciez tu nie ma zadnej zniewagi debile! zlozyc skarge na prokurature, zaden paragraf tu nie pasuje, kazdy papuga wybroni goscia, a dziennikarza ktiry zrobil taka nagonke wydymal bym w dupsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Wolisz chłopców? IP: 188.33.255.* 09.12.09, 19:55 larsen, jak potrzebujesz i lubisz takie pieszczoty, to idź na inne "forum". on po prostu w krótkich żołnierskich słowach wyraził swój stosunek ;) do dziennikarskiej, manipulanckiej, paździochowatej mendy... Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen internauta i kraina trepów 09.12.09, 20:28 Wiem wiem wy trepy tak się komunikujecie między sobą: ''wydymam cie w dupe''-mówi jeden ''ty frajerze to ja cie wydymam''-ripostuje drugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta larsen i kraina trepów IP: 188.33.255.* 09.12.09, 20:47 "my trepy"? :-D larsen, twoja wiedza o języku trepów jest doprawdy, imponująca! czyżby wspomnienia z zielonego garnizonu? podaj tatę do sądu za te traumatyczne doświadczenia... :-D)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Re: Internauta 09.12.09, 21:14 Nie ma to jak się uhahać z własnego ''dowcipu''. Wielu jeszcze takich jak ty przydarzyło się twojej mamie? Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Ujwnić adres junkra,pierot9,prawdziwego-mohera,itd 09.12.09, 19:43 mają wielu miłośników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta debile same zakladają sobie kaganiec IP: 188.33.255.* 09.12.09, 19:51 na mordę. potem dopiero będzie płacz i zgrzytanie zębami. Autor filmiku nie zrobił niczego co by usprawiedliwiało ten wielki krzyk w "obronie godności człowieka" jeszcze się przekonacie jak ci "obrońcy" wezmą was krótko za pysk. naiwniacy, oj naiwniacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yose Re: ktory frajer pisal artykuł? cenzury chcecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 20:57 Gość portalu: public enemy uk napisał(a): > a dziennikarza ktiry zrobil taka nagonke wydymal bym w dupsko OK, to mam świetny pomysł. Idź wydymaj tego dziennikarza w dupsko i zrób mu potem trąbę, ja to nagram na komórę i powieszę na youtubie. Obiecuję, że ani słowem się w czasie nagrania nie odezwę (wiesz, żeby nie było że obrażam). Pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def jestes takim samym debilem IP: *.centertel.pl 10.12.09, 10:12 jak autor tego "zabawnego" filmiku. jesli ciebie to bawi, nie pozostaje nic innego jak miec nadzieje, ze jestes bezplodny, zebys nie przekazal swojego uposledzonego genotypu dalej. i sprawdz sobie co to znaczy cenzura. public enemy - ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chłopak Hehe to ja jestem tym hakerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 19:46 Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdr77 Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... IP: *.cmbg.cable.ntl.com 09.12.09, 19:48 dziekuje tylko pochwalic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karateka tania sensacja... IP: *.lublin.mm.pl 09.12.09, 19:56 afera straszna, mecza chlopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer 49 Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... IP: *.ie.ae.wroc.pl 09.12.09, 20:00 Kolesie z policji niechaj wiedzą, ze takie znieważenie dochodzone jest z oskarżenia prywatnego, nie z urzędu.ta starsza kobieta, raczej daleka od normalności - na pewnia sama, świadomie, takiego oskarzenia nie wniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Brawo OZI IP: *.chello.pl 09.12.09, 20:20 Wszystkim aroganskim sqr..synom mówię NIE!!! niech płacze nad swą głupotą a inni jemu podobni niech się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Proponuję uśmiercić gnoja bezboleśnie... IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.09, 20:22 Tak jak proponował tej kobiecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzony_rambo Po rozum do glowy 09.12.09, 20:47 Ludzie przecież ten człowiek był kulturalny, nie obrażał w żaden sposób tej kobiety !! W ten sposob ten mlody chlopak nabrudzi sobie w papierach i calkowicie straci szacunek do naszego wspanialego kraj. Wedlug mnie to jest normalny film !! Widze ze POLICJA chcac poprawic sobie statystyki wziela sie naprawde SPRAWY WAGI PANSTWOWEJ !! Moze ten wielki haker znajdzie sprawcow Odpowiedz Link Zgłoś
dzony_rambo Re: Po rozum do glowy 09.12.09, 20:56 dzony_rambo napisał: > Ludzie przecież ten człowiek był kulturalny, nie obrażał w żaden sposób tej kob > iety !! > W ten sposob ten mlody chlopak nabrudzi sobie w papierach i calkowicie straci s > zacunek do naszego wspanialego kraj. > Wedlug mnie to jest normalny film !! > > Widze ze POLICJA chcac poprawic sobie statystyki wziela sie naprawde SPRAWY WAG > I PANSTWOWEJ !! > > Moze ten wielki haker znajdzie sprawcow Widze ze cenzor GAZETY czuwa , gdzie reszta postu ?? a_(F)_E(R)!(-Y) =(H)\A(Z)::;(A;)'D'O(W*)**E-*J i gruntowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yose Re: Po rozum do glowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 21:09 Nie musi mieć szacunku dla kraju. Ale niepełnosprawnym czy ułomnym odrobina szacunku z pewnością się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesss Re: Po rozum do glowy IP: *.acn.waw.pl 09.12.09, 22:39 Rozumiem, że reklamowanie filmu przez autora jako coś co spowoduje "niezłą bekę" jest też normalne i kulturalne? A ochrona wizerunku? Też nic to? Ludzie... leczcie się. Gnojówka Wam z głów uszami wycieka i powoduje, że szacunku do drugiego człowieka (zwłaszcza ułomnego) żadnego nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nius Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... IP: 94.75.121.* 09.12.09, 21:02 widziałam film: nie jest ani smieszny ani obraźliwy. Cała masa zamieszania o nic. kumplowi niedawno ukradli auto - czy jakis haker mógłby pomóc w TEJ sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Czy to nie były wskazówki uzyskane z naruszeniem.. IP: *.pl 09.12.09, 21:07 ...prawa? Czy Policja mogła z nich skorzystać? PS Cieszę się, że anonimowa osoba pomogła Policji w tym, czego ta sama przez kilka miesięcy nie mogła - uzyskać nakazu sądu w celu poproszenia YT o dane debila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchawek Zwyczajne medialne bicie piany. IP: *.zone11.bethere.co.uk 09.12.09, 21:37 Puknijcie się wszyscy w głowę. Oglądałem ten film i nie widziałem tam nic śmiesznego ani nic skandalicznego. Kobieta wrzeszczy na ulicy, podchodzi do niej człowiek i zaczyna rozmawiać. Spokojnie i bez szyderstw odpowiada na jej głupie pytania i historyjki. Rozumiem ze panowie redaktorzy domagają się za to kary śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer 49 Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... IP: *.ie.ae.wroc.pl 09.12.09, 21:41 POWTARZAM RAZ JESZCZE DOMOROŚLI ZNAWCY PRAWA POLICJANCI - CZY OWA UPOŚLEDZONA WNIOSŁA OSKARŻENIE PRYWATNE SAMA ALBO PRZEZ PEŁNOMOCNIKA / OPIEKUNA /. JEŚLI NIE - ODCZEPCIE SIĘ POLICJANCI Z BYTOWA OD OWEGO INTERNAUTY BO SAMI BEKNIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozterka Re: Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomóg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 21:50 No, upośledzonej kobiecie raczej trudno samej wnieść oskarzenie. Breslauer gratuluje logiki. Ten film to nasmiewanie się z ułomnej. Jesli , ktos nie widzi w tym nic złego - to też mi go żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inrternetowiec Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 21:54 Brawo "Haker", tak trzymać i gnębić palantów obrażających ludzi a szczególnie osoby niepełnosprawne. Pozdrawiam i życzę powodzenie w dalszych "łowach sieciowych" w słusznej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobo dzisiaj nic o kaczorach? IP: *.hsd1.pa.comcast.net 09.12.09, 21:57 pewnie dlatego, ze w najnowszych sondazach prezydenckich, slupki sa dokladnie takie same, jak na trzy dni przed ostatnimi wyborami w ktorych wygral "Ziemniak" jak go tu nazywaja lol wybiorcza oczywiscie tego nie napisze, skupiajac sie na plotkach lol jesli mialbym stawiac ktore z mediow przetrwa nastepne kilkadziesiat lat, postawilbym na imperium rydzyka a nie michnika. przede wszystkim dlatego, ze spoleczenstwo sie starzeje. sa jeszcze inne powody, ale ich oszczedze czytelnikom wyborczej lol bez odzewu Odpowiedz Link Zgłoś
hakol.beseder Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... 09.12.09, 22:11 Kilka spostrzeżeń: 1. Film wcale nie jest śmieszny. Nie powinniśmy udostępniać publicznie nagrań przedstawiających wizerunek/wypowiedzi drugiej osoby bez jej zgody. Tym bardziej osoby, która jest ewidentnie (jak na filmie) pod wpływem alkoholu lub osoby upośledzonej. 2. Z drugiej strony nie mogę się zgodzić z autorem artykułu, że autor filmu ZNIEWAŻYŁ tę osobę. To jakieś brednie. W żadnym momencie wspomnianego filmu autor nie odnosi się do bohaterki w sposób znieważający. Wręcz przeciwnie, rozmawia z nią bardzo kulturalnie, używając formy "Pani", nie używa wulgaryzmów, nie "podkręca" etc. 3. Autor filmu nie znieważył zatem osoby upośledzonej w sposób bezpośredni. Przyjęcie założenia, że publiczne prezentowanie wizerunku osoby posiadającej zaburzenia psychiczne jest jej znieważeniem, może prowadzić do absurdu, w którym odpowiedzialność karna grozić będzie np. Najsztubowi i Żakowskiemu za zrealizowanie programu telewizyjnego z Kononowiczem. 4. Jest jednak zasadnicza różnica pomiędzy Kononowiczem a bohaterką filmu. Kononowicz wyraził zgodę, żeby publikować publicznie jego wizerunek. Nie wiemy natomiast czy bohaterka filmu jest przeciwna publikacji tego filmu. 5. Uważam, że policja i prokuratura nie powinny zajmować się tą sprawą. W przypadku gdyby bohaterka artykułu uznała, że publikacja filmu narusza jej dobra osobiste i nie wyraziła/wyraża zgody na jego publikację, powinna dochodzić swoich praw w procesie cywilnym. Cywilnym a nie karnym. Przeciwko autorowi filmu, youtubowi oraz, przede wszystkim, przeciw Polsatowi, który w największej mierze przyczynił się do popularności filmu. 6. Trzeba to wyraźnie powiedzieć - autor zrobił źle. Powinien dostać nauczkę (drobną), żeby zrozumieć, że osoby słabsze (alkoholicy, osoby upośledzone) wymagają naszego współczucia i pomocy a nie filmowania ich i robienia sobie z nich żartów. Z drugiej strony, nie można na nim wieszać psów, jak to robi część komentujących. Wnioskuję, że autor jest osobą młodą, nie do końca zdającą sobie sprawę, że takie niewinne, wydawałoby się, zamieszczenie w internecie wypowiedzi osoby upośledzonej, może jej i jej bliskim zrobić krzywdę. Zabrakło empatii, wyobraźni, ale kto z nas jak był gó...arzem nie zrobił jakiejś głupoty? Stary, tak się po prostu nie robi... Kup bombonierkę, kwiaty i przeproś tę babkę. Nie dlatego, że psiarnia, jak zwykle zajmuje się pierdołami zamiast prawdziwymi przestępstwami, tylko dlatego, że zrobiłeś jej świństwo. 7. Największym negatywnym bohaterem tej całej, pożal się Boże, afery jest haker. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozterka Re: hakol.beseder napisał: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 22:32 No, faktycznie , pogłaszczemy po główce i wytłumaczymy dziecku , ze tak nie wolno. On nie ma 12 ani 14 lat, to 23 letni meżczyzna.Czas wychowywania minął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosi-amm1 Re: Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomóg IP: *.toya.net.pl 09.12.09, 22:46 Ad1. BEZ JEJ ZGODY !!!!! - nikt nie ma prawa bez Naszej zgody upubliczniać naszego wizerunku !!!! No chyba ,że przestepca i jest pozwolenie :) Reszta zbędna dyskusja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozterka Trzeba być naprawdę prymitywnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 22:23 Trzeba być naprawdę prymitywnym ,żeby z chorej kobiety zrobić sobie zabawę, bo tak odczytuję intencje autora filmu. Jak najbardziej zgadzam się , ze prowadzenie tego dialogu i nagranie tego filmiku miało stanowic "rozrywkę " dla mas. Pośmiejmy się z tej chorej kobiety - brzmi intencja. Żenada. Mówi się ,że poziom kultury społeczeństwa obrazuje stosunek do ludzi chorych i starszych. Nie ma sie , co dziwić ,że w innych krajach Europy mówią o nas ziemniaki. Mam wrazenie ,że kolejny film tego "artysty" mógłby przedstawiać, wykrzywiona bólem twarz umierającego na raka . Też śmieszne . Nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
alexaw Złapali autora filmu z YouTube. Policji pomógł ... 09.12.09, 22:46 teraz chyba podniosl ten sam ale tez nie jestem pewna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kcin nie wiedziałem, że mamy legalnych hakerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 23:13 których policja chce nagradzać. A podobno śledzenie tożsamości w internecie jest przestępstwem. Nie dziwię się kolesiowi, że "woli pozostać anonimowy". Też bym wolał. Pewno koleś wiele narozrabiał na serwerach, ale przecież teraz jest pupilkiem policji. Ciekawe co na to administratorzy Youtube i ich polityka prywatności (którą jakiś polski smarkacz "w słusznej sprawie" dość łatwo rozwalił). Odpowiedz Link Zgłoś
serinius Jaki "wielki" sukces policji, 09.12.09, 23:38 takie komentarze... Bo naprawdę nie rozumiem sensu tego incydentu i jego takiego rozreklamowania w mediach, zwłaszcza że film jak był dostępny, tak jest i zamiast kilkudziesięciu przypadkowych osób osób obejrzały go właśnie tysiące, o ile nie więcej (a i będzie więcej). Żart można z czystym sumieniem uznać za głupi, ale na tym to się kończy. Nawet lepiej, widać, że ta osoba jest chora i potrzebuje pomocy. Może ktoś mi więc ktoś wyjaśni skąd taka wyjątkowa nadgorliwość władz i jakiegoś tajemniczego "hakera"? No chyba, że sprawa ma jakieś drugie dno, ale oby nie śmierdziało na kilometr... Odpowiedz Link Zgłoś