Dodaj do ulubionych

liberalna Unia Wolnosci

11.08.01, 00:26
Ten post dedykuje wszystkim sympatykom partii Unia Wolnosci, ktorzy mysla, ze
jest to typowo liberalna partia.
A wiec:
Malo osob o tym slyszalo (w TV tego nie bylo) - w Nysie w czasie prawyborow
kierownictwo Unii na spotkaniu z mieszkancami rzucilo taki fajny pomysl - kazda
osoba, ktorej firma zbankrutuje, jak bedzie chciala zalozyc nowe
przedsiebiorstwo bedzie musiala uzyskac zgode specjalnego urzedu, ktory zbada
czy aby na pewno ten czlowiek nadaje sie do prowadzenie firmy (czy moze znowu
nie zbankrutuje).
Jak widac po odejsciu liberalow z Unii ta partia coraz bardziej przechodzi na
lewo.
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: liberalna Unia Wolnosci IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 11.08.01, 00:29
      To się nazywa mówienie do ludzi ludzkim głosem,ocieplanie wizerunku itp.:))))))
      No cóż Alleluja i do przodu...
      • cmd26 Re: liberalna Unia Wolnosci 11.08.01, 00:37
        Gość portalu: beast napisał(a):

> To się nazywa mówienie do ludzi ludzkim głosem,ocieplanie wizerunku itp.:))))))
        > No cóż Alleluja i do przodu...

otoz to - Unia chce mowic "ludzkim glosem", chce byc wrazliwa na ludzkie krzywdy,
        itd. - czyli przesuwa sie na lewo.
        Jak magister etanOlek odejdzie od stolka prezydenta, to najprawdopodobniej Muller
        nie wpusci go do SLD. Wiec albo Kwachu sie wycofa, albo powola nowa partie, taka
        typowa europejska socliberlana partie (razem z Michnikiem i Unia Wolnosci). Na
        pewno duza czesc obecnych SLDowcow przejdzie do tego typu partii. I dzieki temu
        takze lewica u nas zacznie sie dzielic :))))
        • Gość: beast Re: liberalna Unia Wolnosci IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 11.08.01, 00:48
          Hm nie myślałem o tym w tak odległej perspektywie,całkiem to możliwe co
          mówisz,a ja sądziłem że Olo zajmie się raczej rozkosznym
          leniuchowaniem ,przerywnym od czasu do czasu wyprawami do kolegi Leonida na
          podleczenie nogi:)
          • cmd26 Re: liberalna Unia Wolnosci 11.08.01, 00:54
            Gość portalu: beast napisał(a):

> Hm nie myślałem o tym w tak odległej perspektywie,całkiem to możliwe co
            > mówisz,a ja sądziłem że Olo zajmie się raczej rozkosznym
            > leniuchowaniem ,przerywnym od czasu do czasu wyprawami do kolegi Leonida na
            > podleczenie nogi:)

Albo magister zrezygnuje z polityki albo bedzie chcial wrocic do rzadzenia
            partia. Na pewno Miler nie zrezygnuje z kierowania SLD. Wiec Kwachu zalozy sobie
            nowa partie. Trzeba wziac jeszcze pod uwage takie rzeczy jak - duzy spadek
            poparcia SLD (nie dazda sobie rady ze stanem Panstwa), oraz klotnie wewnatrz
            partii - obok socliberalow sa zatwardziali komunisci (no i jeszcze sa totalni
            idioci jak np.: Kolodka i jego teoria pieciokata:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka