Gość: Zielony Ludek IP: *.mad.east.verizon.net 06.06.10, 20:24 PO oczach widze ,na foto,ze kompot z makowek wstrzykiwales sobie jak byles na studiach to i teraz w GieWu pracujesz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gdynianin A przedmowca chyba na czarno w tej Hameryce? IP: *.gdynia.mm.pl 06.06.10, 20:48 czy bez pracy? frustracja rodzi agresje jak spiewal KULTowy klasyk Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A przedmowca chyba na czarno w tej Hameryce? 06.06.10, 21:45 Gość portalu: Gdynianin napisał(a): > czy bez pracy? frustracja rodzi agresje jak spiewal KULTowy klasyk ****************************** Zmywakowa frustracja tego internauty sama stała się już klasykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilcham Biedni amatorzy trawy IP: *.rev.pro-internet.pl 06.06.10, 21:08 Skoro tak łatwo jest dostępna marihuana, to trzeba być idiotą, żeby samemu sadzić i narażać się cięższy zarzut. Bo jak kupisz dla siebie i złapią cię ze skrętem to zasada jest prosta - podajesz (na protokół albo i nie)od kogo kupiłeś i po sprawie. Wybierasz chronienie swojego dilera, to będziesz notowany. I tak się zwalcza handel dragami, bo zwykle ci co sprzedają marihuanę sprzedają też amfetaminę itp., albo zaczną sprzedawać, bo skusi ich większa kasa. Więc za posiadanie wyroki dostają albo ci, co nie chcą sypać, albo dilerzy, których nie przyłapano na transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Biedni amatorzy trawy IP: *.vide-sat.pl 06.06.10, 23:40 rację ma Wąs. mam wrazenie, ze łatwo Policji wykazać się na takich gó...arzach, na rowerzystach po 2 piwach.. a nie na faktycznych problemach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańszczanka Re: Biedni amatorzy trawy IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 07.06.10, 00:26 Taaa, dziennikarze lokalnej GW znani są ze swojeo zamiłowania do marihuany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Biedni amatorzy trawy IP: 89.100.254.* 07.06.10, 01:23 niestety ale na haslo trawa wielu dostaje malpiego rozumu a wasza wiedza jast na poziomie wiedzy tego pana www.youtube.com/watch?v=oSq1rOMBiZc uwazam ze lapanie gowinarzerii co to krzaka w ogrodku hoduje za kpine, by se wyroslo malolat by se zapalil i po dilerach nie musialby biegac a tak wspieramy czarny rynek i przestepcow wszelakich bo nie oszukujmy sie nawet najbardziej restrykcyjne prawo nie sprawi ze ludzie przestana palic wiec nalezalo by to jakos rozsadnie uregulowac ostatni przyklad to czechy , naprawde staram sie zrozumiec gdzie jest problem gdy posadze sobie w domu 2-3 krzaki a puzniej je sobie w domu spale to komu to kurde przeszkadza i dlaczego jestem przestepca Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Biedni amatorzy trawy 07.06.10, 08:33 Gość portalu: edek napisał(a): > > niestety ale na haslo trawa wielu dostaje malpiego rozumu > a wasza wiedza jast na poziomie wiedzy tego pana > > www.youtube.com/watch?v=oSq1rOMBiZc > uwazam ze lapanie gowinarzerii co to krzaka w ogrodku hoduje za kpine, > by se wyroslo malolat by se zapalil i po dilerach nie musialby biegac > a tak wspieramy czarny rynek i przestepcow wszelakich > bo nie oszukujmy sie nawet najbardziej restrykcyjne prawo nie sprawi ze ludzie > przestana palic wiec nalezalo by to jakos rozsadnie uregulowac > ostatni przyklad to czechy , > naprawde staram sie zrozumiec gdzie jest problem gdy posadze sobie w domu 2-3 > krzaki a puzniej je sobie w domu spale to komu to kurde przeszkadza i dlaczego > jestem przestepca > Zgodnie z tą zasadą można by powiedzieć tak: Małolaty się leją w szkołach, to pozwólmy im nosić noże... Odpowiedz Link Zgłoś
apbl Re: Biedni amatorzy trawy 07.06.10, 10:09 znam pare osób z mojego otoczenia którę lubia sobie puścić od czasu do czasu buch i to sa jak najbardziej normalne jednostki czego o wielu amatorach alku nie zawsze można na powiedzieć Więc co tu powinno byc zabronione? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Biedni amatorzy trawy 07.06.10, 10:24 apbl napisał: > znam pare osób z mojego otoczenia którę lubia sobie puścić od czasu do czasu > buch i to sa jak najbardziej normalne jednostki czego o wielu amatorach alku ni > e > zawsze można na powiedzieć Więc co tu powinno byc zabronione? To wyłącznie hipokryzja. Ustawowa hipokryzja, bo jednostek zniszczonych przez alkohol mamy skolko ugodno a oprócz tego świadomośc, że prohibicja nie rozwiąże problemu. Szkoda, że owa świadomość na temat sensu prohibicji dziwnie znika jak tylko ustawodawca zaczyna penalizować używanie i posiadanie narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Swiadomość, a raczej jej BRAK 08.06.10, 23:07 Ludzie proszę was dowiedzcie się a potem możecie porozmawiać: www.youtube.com/watch?v=KSywgA1A4Z4 video.google.com/videoplay?docid=-8077200685820665259# www.youtube.com/watch?v=R-gkrmvQo0A Czy prohibicja ma sens?? www.narkomania.org.pl/czytelnia/9,Sens-i-bezsens-prohibicji-podsumowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wprost(o) Re: Biedni amatorzy trawy IP: *.chello.pl 07.06.10, 12:17 Erystyczna zagrywka, takim argumentom dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Biedni amatorzy trawy IP: 89.100.254.* 07.06.10, 13:18 > Zgodnie z tą zasadą można by powiedzieć tak: Małolaty się leją w szkołach, to > pozwólmy im nosić noże... idac dalej , skoro czytanie ze zrozumieniem przekracza twoje mozliwosci intelektualne to po co sie udzielasz Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski Re: Biedni amatorzy trawy 08.06.10, 13:38 Gość portalu: edek napisał(a): > bo nie oszukujmy sie nawet najbardziej restrykcyjne prawo nie sprawi ze ludzie przestana mordować się na wzajem, wiec nalezalo by to jakos rozsadnie uregulowac A przestępca jesteś bo wiesz, że to nielegalna a mimo to robisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Biedni amatorzy trawy IP: 89.100.254.* 10.06.10, 22:43 > A przestępca jesteś bo wiesz, że to nielegalna a mimo to robisz kazde debilne prawo jest dla ciebie dobre ? jakby od jutra obowiazywalo prawo ze mozesz chodzic tylko bokiem podskakujac co 3 kroki albo 3 lata pierdla to bys grzecznie chodzil jak debil ? Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski Re: Biedni amatorzy trawy 11.06.10, 09:32 Gość portalu: edek napisał(a): > > kazde debilne prawo jest dla ciebie dobre ? twarde prawo ale prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Biedni amatorzy trawy IP: 89.100.254.* 13.06.10, 16:09 widze ze swiadomosc spoleczna zerowa, za to wiernopoddanstwo na najwyzszym poziomie, jako obywatel mam prawko kwestionowac ustalenia jakie sie pojawily i jesli ludzie podobnie myslacych w spoleczenstwie bedzie wiecej to prawo sie poprostu zmienia i nie wyskakuj mi tu prosze ze chce usankcjonowania zabojstw, kradziezy i gwaltow, bo pewne podstawowe zasady obowiazuja, chodzi raczej o zaprzestanie dzikich represji w gruncie rzeczy za posiadanie rosliny ktora sobie rosnie w ogrodku tak samo jak pokrzywa a juz abstrahujac od tematu palania tak naprawde chodzi o uchwalania prawa ktore bedzie przestrzegane bo nie bedzie idiotyczne glupie i uchwalone wylacznie zeby represjonowac spoleczenstwo i krotko za morde trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski Re: Biedni amatorzy trawy 15.06.10, 15:39 > i jesli ludzie podobnie myslacych w spoleczenstwie bedzie wiecej > to prawo sie poprostu zmienia i nie wyskakuj mi tu prosze ze chce > usankcjonowania zabojstw, kradziezy i gwaltow, bo pewne podstawowe Ty tylko chcesz zrobić wyłom, malutki, potem jeszcze jeden i jeszcze i następny... aż do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuf Re: Biedni amatorzy trawy IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.10, 10:01 Gdańszczanki za to słyną z podniecania się osobą ojca dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańszczanka Re: Biedni amatorzy trawy IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 07.06.10, 19:45 Do uuf: taa, słyniemy z podniecenia osobą ojca dyrektora, ale jakoś nas nie jara ujarany koleś, który na seks nie ma ochoty czy siły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielak Re: Biedni amatorzy trawy IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.10, 13:47 Ależ jesteś sfrustrowana kobieto :D Ja jakoś na problemy z erekcją i obniżenie popędu seksualnego nie narzekam. SADZIĆ, PALIĆ, ZALEGALIZOWAĆ !! ALBO WYROBY ALKOHOLOWE I TYTONIOWE ZACZĄĆ TRAKTOWAĆ TAK SAMO JAK INNE PSYCHOAKTYWNE UŻYWKI. Jeśli po równo to wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Odezwał się fachowiec od dilerki, buahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 10:22 A skąd ty wiesz, że ktoś kto biega z trawą biega też z fetą? Piszesz bzdury. Lata po każdej dzielnicy wielu chłopaczków, którzy mają tylko trawkę. Poza tym na rynku jest wiele skuna, jak zapalasz to czujesz pełen wachlarz zapachów, którymi nasączono trawę by niby wzmocnić jej efekt. W sumie palisz g***o doprawione przez nawet nie wiadomo kogo. Dlatego zawsze lepszy własny towar. Bo będzie CZYSTY. "Mowa jest srebrem, milczenie złotem". Ja jak nie mam nic sensownego do powiedzenia to milczę. I Tobie radzę to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ioiioioo Re: Odezwał się fachowiec od dilerki, buahahaha IP: *.chello.pl 07.06.10, 12:20 Dokładnie, i oto chodzi. Jeden z przedmówców pisał, że trzeba być idiotą czy kimś tam, żeby samemu sadzić, a nie kupować i dilerów. Lepiej samemu wyhodować, bo przynajmniej się wie co się pali. A niedzielny palacz trawy, to tak samo jak niedzielny popijacz wódki, piwa czy palacz papierosów i fajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczoraj Re: Biedni amatorzy trawy IP: 188.33.20.* 07.06.10, 22:08 O rany! Faktycznie nie wpadłem na tak trywialny pomysł! Państwo wspiera tak na prawdę organizacje przestępcze. Bo jak ja bym palił, to wolałbym kupić u dilera i mieć świadomość, że w razie wpadki kara będzie niższa, niż w przypadku gdybym sobie wychodował roślinę i trzymał zapas w domu. A może pańśtwo ma w tym jakiś interes? Albo ktoś, ale kto? Nie wiem ale to faktycznie dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczoraj Re: Biedni amatorzy trawy IP: 188.33.20.* 07.06.10, 22:11 przepraszam za błąd. oczywiście powinno być "wyhodował" Odpowiedz Link Zgłoś
tombanger Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsądek 07.06.10, 01:27 Im wiecej nad tym mysle, tym mocniej wydaje mi sie, ze ostatnia zmiana ustawy (jej zaostrzenie), byla mocno lobbowana przez grupy przestepcze i przez policje. Ci pierwsi, bo im cos bardziej nielegalne, tym wiekszy biznes. Ci drudzy, bo dobrze wiedzieli, ze latwo bedzie sobie mozna statystyki poprawic. Nurtuje mnie tez jedno zasadnicze pytanie - co ich, Was, nas qrfa mac obchodzi co kto sobie we wlasnym domu robi (o ile nie szkodzi innym)?! To ma byc wolny kraj?! Wolny to my mamy teraz wybor w supermarkecie... a i tak nie wszyscy - tylko Ci co ich na to stac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wąsisty Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: *.globalconnect.pl 07.06.10, 02:08 Napisz wprost, że nie chcesz się kryć z paleniem trawy, a nie "wolnym" krajem rzucasz. Ja sobie nie życzę opalonych ćwoków w bramach i państwo, wraz z policją musi mi to zagwarantować, bo płacę podatki, żeby mieli co jeść. I dopóki policja będzie tych leni i narkomanów wykrywać i zwalczać będzie dla mnie ok. Chcesz jarać trawę? Jedź do Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą 07.06.10, 02:42 Nie chcesz ogladac ludzi pod wplywem srodkow odurzajacych, jedz do Arabii Saudyjskiej. Chcesz dobrobytu, jedz do Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Dlaczego w Polsce ciężkie narkotyki są legalne 07.06.10, 09:11 a marihuana nie? Równie dobrze moglibyśmy zdelegalizować szpinak bo ma zbliżone działanie. Ważna uwaga, to co można w Polsce kupić pod nazwą marihuana to wcale nie jest marihuana i wcale nie działa jak marihuana. Do Policji, zapraszam, posiadam przy sobie wiele narkotyków. W lodówce praktycznie cały czas mam narkotyki więc wpadajcie o dowolnej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Dlaczego w Polsce ciężkie narkotyki są legaln 07.06.10, 09:31 Ja mam w domu narkotyk na półce w kuchni. Tylko nie chce mi się go ścierać i wypijać (ponoć najlepiej wchodzi z piwem). No i trip jest bardzo długi :) A, kupiłem ten narkotyk w spożywczaku (piszę od razu żeby nikt nie myślał, że ukrywam dilera). Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Dlaczego w Polsce ciężkie narkotyki są legaln 10.06.10, 11:07 Ja z pomoca pastwa polskiego uzaleniem sie ciezkim narkotykiem i mialem nawet delirium za kazdym razem jak odstawialem. Straszne pieniadze na to cpanie ida (do kasy panstwa polskiego) no ale skoro wszyscy cpaja na ulicach no to ja tez cpalem. Jak sie zorientowalem ze wladze robia ze mnie barana to sie zdenerwowalem i przestalem brac panstwowe narkotyki. Nie dosc ze sa marnej jakosci to jeszcze szkodza na zdrowie. Teraz biore tylko zagraniczne narkotyki. Sa dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielak Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.10, 19:51 bezzebnypirat napisał: > Nie chcesz ogladac ludzi pod wplywem srodkow odurzajacych, jedz do Arabii > Saudyjskiej. > > Chcesz dobrobytu, jedz do Szwajcarii Arabowie palą sobie opium a będąc Szwajcarem dostaniesz heroinę za darmo od państwa. SADZIĆ, PALIĆ, ZALEGALIZOWAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: *.nplay.net.pl 07.06.10, 06:17 Tee, wąsisty za dużo pijesz taniego wina i dlatego nie masz na jedzenie. My płacimy podatki a ty chodzisz po zapomogę do MOPRu. Takimi jak powinna zająć się Policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: *.chello.pl 07.06.10, 07:07 A ja nie życzę sobie czytania takich idiotyzmów jak twój wpis.Wolisz napitych ćwoków tylko dlatego,że alkohol jest podstawą naszej kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio A ja nie życzę sobie słuchania czytania czy IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.10, 09:58 oglądania takich cwaniaczków jak ty co im wiecznie wszystko i wszyscy przyszkadzają. Nie życzę sobie święto..bliwych co codzień modlą się w kościele od rana do wieczora o nieszczęścia dla sąsiadów bo tamci mają lepszą pracę, domy, samochody itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tombanger Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą 07.06.10, 16:26 Chce zwyczajnie robic we wlasnym domu, kupionym za wlasnorecznie ciezko zarobione pieniadze, robic to na co mam ochote. Tak ciezko to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielak Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.10, 14:01 Gość portalu: Wąsisty napisał(a): > Napisz wprost, że nie chcesz się kryć z paleniem trawy, a nie "wolnym" krajem r > zucasz. Ja sobie nie życzę opalonych ćwoków w bramach i państwo, wraz z policją > musi mi to zagwarantować, bo płacę podatki, żeby mieli co jeść. I dopóki polic > ja będzie tych leni i narkomanów wykrywać i zwalczać będzie dla mnie ok. Chcesz > jarać trawę? Jedź do Holandii. Jesteś ............................ (w wykropkowane miejsce możesz wstawić epitety). Oczywiście że wolę palić "na legalu", idąc Twoim tokiem rozumowania ja nie życzę sobie pijaków na ulicach bo też płacę podatki utrzymując rząd wraz z policją i mi to państwo musi zagwarantować(Twoje słowa). Tak się składa że Holandia większość pieniędzy uzyskanych z podatków które płacą coffe shop-y przeznacza na politykę antynarkotykową i profilaktykę zapobiegawczą a u nas n.p. pieniądze z podatku drogowego idą na służbę zdrowia. Czy tak powinno być w normalnym państwie?? P.S. Mieszkałem w Holandii trochę czasu i nie widywałem cytat: ..."opalonych ćwoków w bramach"... tak samo pijaków ale to cywilizowany kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
groma_00 Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsądek 07.06.10, 01:56 Ciekawe jak tego co w pufie hodowal zlapali? Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą 07.06.10, 02:43 Wydala go matka, glosuje na PiS i nie znosi komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic! Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsądek IP: *.49.156.228.dsl.dyn.forthnet.gr 07.06.10, 09:24 po co legalizowac skoro w obecnej sytuacji mozna poprawic sobie statystyki w tak zwanej "walce z narkomania"... alkohol jest taki dobry i bezpieczny, nie uzaleznia, nie niszczy organizmu, nie otumania, nie prowadzi do patologii. przeciez wypijajac kilka piw wieczorem po pracy, dzien w dzien nie jest sie alkoholikiem. pieniadze z podatkow i akcyzy ktorymi bylaby obloznona marichuana, tez nie sa nam potrzebne, lepiej oddac je w rece bandytow. zreszta kazdy wie ze po spaleniu skreta czlowiek zamienia sie w psychopatycznego morderce, ktory biega z siekiera po ulicach i morduje niewinnych... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: 195.47.201.* 07.06.10, 09:42 Zło jest złem i nie ma dla niego skali typu "więcej - mniej". A z drugiej strony zgadzam się: im bardziej coć jest ograniczane i zabraniane tym szybciej schodzi do głębokiego podziemia gdzie tworzy wyzyskiwaczom niebotyczne fortuny... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą 07.06.10, 10:21 Gość portalu: Ja napisał(a): > Zło jest złem i nie ma dla niego skali typu "więcej - mniej". Hodowanie marihuany i palenie marihuany na pewno nie jest złem. Bo niby dlaczego miałoby być. Jest wyłącznie złem de iure :D > A z drugiej strony zgadzam się: im bardziej coć jest ograniczane i > zabraniane tym szybciej schodzi do głębokiego podziemia gdzie tworzy > wyzyskiwaczom niebotyczne fortuny... Po pierwsze penalizacja posiadania na własny użytek miała pomóc wyłapać dilerów. Nie udało się, nie zadziałało a ów przepis jest wykorzystywany do nabijania statystyk. Czego zresztą należało się spodziewać bo kara więzienia, choćby bezwzględnego to żadna kara wobec ryzyka skończenia z nożem w plecach czy kulką w głowie. Po drugie penalizacja posiadania i uprawy na własny użytek skierowała konsumentów marihuany do dilerów u których obok pożądanej marihuany można nabyć cały zestaw innych dragów. I to właśnie może skutkować przechodzeniem od marihuany do mocnych dragów. Moim zdaniem owo przechodzenie do cięższych narkotyków to SKUTEK penalizacji choć bywa przedstawiany jako jej przyczyna :) Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Marihuana i zdrowy rozsądek, a raczej jego brak 08.06.10, 23:16 Wtracę się: Czy warto wtrącać alkoholików do więzień? (bo uzależnieni) To samo się tyczy innych uzależnień od kawy, zioła, papierosów czy innych mocnych wrażeń Ludzie proszę was dowiedzcie się a potem możecie porozmawiać: www.youtube.com/watch?v=KSywgA1A4Z4 video.google.com/videoplay?docid=-8077200685820665259# www.youtube.com/watch?v=R-gkrmvQo0A Czy prohibicja ma sens?? www.narkomania.org.pl/czytelnia/9,Sens-i-bezsens-prohibicji-podsumowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centrala Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsądek IP: 85.94.248.* 07.06.10, 10:23 Wkrótce wszystkie zioła o jakimkolwiek działaniu zostaną zdelegalizowane, bo tak chce lobbujący komisję europejską przemysł farmaceutyczny. Wtedy za melisę i miętę bedą wsadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsądek 07.06.10, 10:48 Aby twierdzi,że marihuana jest niebezpieczniejsza od alkoholu trzeba być albo idiotą albo hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo O co chodzi? o statystykę wykrywalnośći. 07.06.10, 11:07 Niedawno w Gdyni policja powiozła chłopaka za taką ilość maryśki, że nie wystarczyło by na jednego solidnego skręta. Ale za to w raportach idzie informacja o zwalczaniu przestępczości narkotykowej, czujności, efektywności, zaangażowaniu...itd. Dokąd w policji będzie rządzić statystyka - nie ma mowy o prawdziwej walce z plagami gnębiącymi mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
wietke Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsądek 07.06.10, 12:29 co wy się tak tej trawki czepiacie przecież to jak alkochol czy papierosy tylko trzeba wiedzieć ile dawkować by nie przepalić tak samo jak z resztą -ja trawkę palkę 12 lat i wiem że złe jest tylko z nią przesadzanie ale z pewnością jest wiele razy zdrowsza niż te dopalacze. po których człowiek odzyskuje świadomość chyba po paru dniach-i jeśli nie będzie legalizacji to niedługo nasi politycy zaczną zarabiać na nieszczęściu ludzkim tak jak miało i ma to miejsce w USA-czyli zakażą a potem wybudują 1000 więzień i będą na tym zarabiać a palaczy będzie przybywać w znacznym stopniu. i co to są dwa krzaczki mój znajomy właśnie przywiózł 20 kilo i będe palił całe wakacje bo lubie palić a nie znosze agresji taką jaką mam po alkocholu po którym człowiek niejeden staje się głupszy niz małpa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsądek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 13:00 no wybaczcie ale nie lubię takich zagrań, proste manipulacje a contrario. Sugerowanie, że policja i prawo nie jest zgodne ze zdrowym rozsądkiem, tak jakby wdychanie dymu z suszonych roślin i dorabianie do tego wielkiej ideologii miało być przejawem zdrowego rozsądku. A w każdym razie bardziej zdrowego niż ściganie palaczy. Najzabawniejsze jest wytykanie hipokryzji państwu (legalna wódka) a jednocześnie przy oburzaniu się na świat przestępczy, czerpiący korzyści z narkotyków - regularne i dobrowolne wspieranie gangów narkotykowych. Bo oni żyją właśnie z waszej hipokryzji, drodzy jaracze. Z tego, ze niby jesteście przeciw nim ale suszone rośliny są dla was silniejsze i ważniejsze od prawa. W Polsce do depenalizacji marihuany mogłoby dojść tylko pod warunkiem, że palacze dojrzeliby do tego a skoro na razie nie potrafią się sami kontrolować, wspierając przestępców, to czy można ich określić jako godnych zaufania projektantów ustaw prawnych (a te jak wiadomo dotyczą całego społeczeństwa a nie grupy uzależnionych od trawki). Powiecie, że nie jesteście uzależnieni? Jeśli trawka jest dla was tak ważna, że poświęcacie dla niej aż tyle czasu, energii, myślenia, pieniędzy i nerwów (na kłótnie z jej przeciwnikami :D), to znaczy, że nie jest wam ona obojętna. :D Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą 07.06.10, 13:46 Gość portalu: wrrr napisał(a): > no wybaczcie ale nie lubię takich zagrań, proste manipulacje a > contrario. Sugerowanie, że policja i prawo nie jest zgodne ze > zdrowym rozsądkiem, tak jakby wdychanie dymu z suszonych roślin i > dorabianie do tego wielkiej ideologii miało być przejawem zdrowego > rozsądku. Zdefiniuj zdrowy rozsądek. Powodzenia życzę. Bardzo wiele przepisów jest niezgodnych ze zdrowym rozsądkiem. > A w każdym razie bardziej zdrowego niż ściganie palaczy. > Najzabawniejsze jest wytykanie hipokryzji państwu (legalna wódka) a > jednocześnie przy oburzaniu się na świat przestępczy, czerpiący > korzyści z narkotyków - regularne i dobrowolne wspieranie gangów > narkotykowych. To jedno pytanie: czy prohibicja w USA spowodowała zlikwidowanie problemu alkoholu? Jak to się stało, że niedojrzali konsumenci alkoholu nie zmądrzeli? I dlaczego, skoro nie zmądrzeli to prohibicja została zniesiona? > Bo oni żyją właśnie z waszej hipokryzji, drodzy > jaracze. Z tego, ze niby jesteście przeciw nim ale suszone rośliny > są dla was silniejsze i ważniejsze od prawa. Jeśli to prawo jest głupie to jaki sens poświęcać się w jego imieniu? > W Polsce do depenalizacji marihuany mogłoby dojść tylko pod > warunkiem, że palacze dojrzeliby do tego a skoro na razie nie > potrafią się sami kontrolować, wspierając przestępców, to czy można > ich określić jako godnych zaufania projektantów ustaw prawnych (a te > jak wiadomo dotyczą całego społeczeństwa a nie grupy uzależnionych > od trawki). Ja nie używam trawki a uważam, że penalizacja hodowli i używania jest bez sensu. Prawo nie powinno być głupie :) > Powiecie, że nie jesteście uzależnieni? Jeśli trawka > jest dla was tak ważna, że poświęcacie dla niej aż tyle czasu, > energii, myślenia, pieniędzy i nerwów (na kłótnie z jej > przeciwnikami :D), to znaczy, że nie jest wam ona obojętna. :D Ludzie mają różne hobby, nie wiedziałeś? I naprawdę zajęciom z pozoru bezsensownym potrafią poświęcać wiele energii. Nie są rozsądni. Może następna generacja ludzi (skonstruowanych z krzemu i blachy) już będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą 08.06.10, 23:18 łap -1 Ludzie proszę was dowiedzcie się a potem możecie porozmawiać: www.youtube.com/watch?v=KSywgA1A4Z4 video.google.com/videoplay?docid=-8077200685820665259# www.youtube.com/watch?v=R-gkrmvQo0A Czy prohibicja ma sens?? www.narkomania.org.pl/czytelnia/9,Sens-i-bezsens-prohibicji-podsumowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielak Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.10, 19:47 Ja mam wywalone na dilerów, nie korzystam z ich usług. A człowiek który będzie szukał znajdzie - jak nie w spożywczaku gałkę muszkatałową(może też ją zdelegalizuje rząd tego zacofanego ciemnogrodu) to w aptece kupi Tantum Rosa i "polata" sobie. SADZIĆ, PALIĆ, ZALEGALIZOWAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grenzoid Kto pali ten wie ! 07.06.10, 13:50 Kto pali ten zna niejeden przypadek przeciwnika, który kiedyś machnął, a parę minut później zaplątał się i zamknął, a zamiast wyciągnąć z tego wnioski, pozostał w strachu. Dobrze mówię? A tak ogólnie, to spoko. Jak pokolenie dzisiejszych trzydziestolatków siłą rzeczy przejmie stery, to sporo się zmieni. Zbyt wielu z nas nie widzi w tym po prostu nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
krusty_the_clown Re: Kto pali ten wie ! 07.06.10, 14:30 co już polska wódka nie smakuje? "miętkich" narkotyków się zachcewa? :) czemu tylko 3 lata? może z 10 lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Marihuana, energia atomowa aborcja zdrowy rozsądek 07.06.10, 15:24 Polska jest juz zacofana o 40 lat, do czasow hippisowskich: energia elektryczna z atomu - nie Marycha i aborcja zyczeniowa - tak :) fajne hasla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coZtąPOLSKĄ? Kolosalna hipokryzja IP: 188.33.132.* 07.06.10, 15:45 Konopie indyjskie, jak i inne nielegalne twardsze narkotyki są znane od dawna. Ich działąnie, i ewentualne przeciwdziałąnie zatruciom. Hipokryzją jest to, że obecnie w każdym większym mieście w sklepach z "dopalaczami" można kupić legalne "ćpanie" do którego policja nie ma prawa sie przyczepić. Jest paragon fiskalny- totalna legalność. Tyle, że są to substancje o których wiemy niewiele. Nieweile wiemy o skutkach ubocznych, metodach detoksykacji itd. Najistotniejszą rzeczą w tym wszystkoim jest to, że producenci nie mają obowiązku podawania nawet składu danych substancji. Nikt nie wie co to tak na prawdę jest. Oczywiście jest napisane "nie do spożycia przez ludzi". Ale to jak z reklamą piwa bezalkoholowego. KAżdy wie czemu te sklepy są tak oblegane. I to jest hipokryzja! Substancje, których działąnie na organizm i efekty uboczne w niektórych przypadkach znane od tysięcy lat są totalnie zakazane, a chemiczne nowinki są testowane na społeczeństwie w ramach prawa. KATASTROFA! Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec masz rację 10.06.10, 10:26 te sklepy wyrastają równie gęsto jak do niedawna salony gier. Nikt nie ma pewności co za G..o się tam sprzedaje i jak to wpływa na organizm. Po drugie, dlaczego w niektórych krajach zalegalizowano np. prostytucję? Bo tylko wtedy można mieć nad tym zjawiskiem jakąkolwiek kontrolę! To samo z paleniem trawy! Ale póki u nas jest jak jest, dalej będzie się ścigać łebków za posiadanie lufki. A dla prawdziwych handlarzy to raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm a ze mna to bylo tak.. IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 07.06.10, 20:42 a ja nigdy przenigdy ani nie kupilem ani nie sprzedalem a mialem rok w rok wbrod.. wystarczajaco dla siebie i dla jakiegokolwiek znajomego, ktoremu plony zjadly sarny albo nie mial czasu posiac.. ale to bylo 12lat temu.. palilem przez 5lat b.czesto.. czasy wspominam z sentymentem.. no ale po studiach zaczelo sie zycie i trzeba bylo wybrac.. to moj przypadek.. do dnia dziejszego z braku czasu nie tknalem trawki a i po alkohol siegam baardzo rzadko.. choc nie powiem.. na emerturze moze sobie wystrugam nowa wisniowa faje i zaczne sobie pykac.. kto wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski Marihuana 08.06.10, 13:35 Wiedzieli, że nie wolno, że to karalne. A mimo to hodowali. Gdyby nie byli głupi nie hodowali to nie byłoby sprawy. Dziś hodują mało, gdyby uszło im na sucho jutro zrobiliby przemysłową plantację. Bo może tez by im się upiekło. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec No i popatrz 10.06.10, 10:28 wiedzą, że nie wolno a i tak hodują. Więc jaki z tego morał? Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski Re: No i popatrz 13.06.10, 13:29 ludwikowiec napisał: > wiedzą, że nie wolno a i tak hodują. Więc jaki z tego morał? Za dużo rocka, za mało w szkołach kar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: któś Pana wózek na pewno ukradł jakiś narkoman. IP: 188.33.112.* 09.06.10, 08:26 I pijak. A każdy pijak to złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsądek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.10, 13:39 Kiedy miałem 15 lat tez sobie hodowałem i paliłem. Teraz mam 33 lata i jestem uzależniony, spie... życie. Jak bym dostał wyrok nie zniszczył by mi życia. Zastanów się co piszesz, bo dajesz przyzwolenie. Zapytaj narkomanów na dworcach od czego zaczynali i czemu nie mogą przestać. A może i tasz masz problem i tak sobie racjonalizujesz? Jestem pewien, że tak jest ale nie widzisz tego- wolisz swój zakłamany świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość czwartoowy Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: *.static.kompus.3s.pl 10.06.10, 03:17 wiesz od czego zaczynali? Od alkoholu i nikotyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość czwartkowy Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: *.static.kompus.3s.pl 10.06.10, 03:20 głupio odpowiadać na własny komentarz. Człowiek słaby uzależni się ok wszystkiego, każdy heroinista zaczynał od wódki. Więc sorry, ale wasze komentarze typu "każdy ćpun zaczynał od trawki" są o kant dupy rozczaść. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą 10.06.10, 10:11 Gość portalu: darek napisał(a): > Kiedy miałem 15 lat tez sobie hodowałem i paliłem. Teraz mam 33 lata i jestem > uzależniony, spie... życie. Od czego uzależniony? Od trawy? Słyszałem opinię, że częste jaranie odmóżdża na tyle, żeby doskonale zje*ać sobie życie. Ale chcesz ustawowo zakazywać zje*ywania sobie życia? A co z tymi, którzy mogą sobie zajarać raz na jakiś czas bo LUBIĄ i życia im to nie zje*ie? Ja raz na jakiś czas wypiję sobie piwko. Raz na rok walnę kielicha (albo kilka). I tak od wielu, wielu lat. Nie zostałem alkoholikiem. Dziwne nie? > Jak bym dostał wyrok nie zniszczył by mi życia. Bo oczywiście po wyjściu nie wlazłbyś z powrotem na równię pochyłą. Jeżeli jesteś nałogowcem to jesteś chory. Jeśli jesteś chory to musisz chcieć wyzdrowieć. Wyzdrowiejesz i po krzyku. > Zastanów się co piszesz, bo dajesz przyzwolenie. Dorośli ludzie nie potrzebują przyzwoleń. Są świadomi konsekwencji i muszą je ponosić. > Zapytaj narkomanów na > dworcach od czego zaczynali i czemu nie mogą przestać. Wszyscy zaczynaliśmy od mleka! Należy wprowadzić zakaz sprzedaży i konsumpcji mleka. Kogokolwiek byś nie zapytał, dowolnego nałogowca (seks, dragi, hazard) to zaczynał od mleka. > A może i tasz masz > problem i tak sobie racjonalizujesz? Jestem pewien, że tak jest ale nie > widzisz tego- wolisz swój zakłamany świat. Nie istnieją ci którzy sobie zapalą jointa raz na jakiś czas? Muszą wpaść w szpony nałogu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messer Zszargana opinia? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.06.10, 08:01 W czyich oczach zszargana? Jeśli Iksiński zostanie przez reżim panujący złapany z blantem i za tę zbrodnię przykładnie ukarany, to opinia o nim zostanie zszargana w oczach: 1/ propaństwowych świrów 2/ antynarkotykowych tępaków 3/ napiętych prawiczków Jeśli państwo wam zabroni całować się z języczkiem, to też przestaniecie się lizać? Autorytet oparty o przemoc nie jest żadnym autorytetem. Niech nas wsadzą wszystkich. Co do jednego palacza gandy w tym kraju. Może być nas i z milion. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec Nigdy nie paliłem trawy 10.06.10, 10:21 ale daleki jestem od tego, żeby zabraniać innym. Chce palić w domu, to niech sobie pali, ja tego nie będę wdychać. Bardziej szkodliwe wydaje mi się to co muszę inhalować np na ulicy gdy przede mną idzie jakiś dziad i pali śmierdzącego kiepa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielak Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.10, 14:16 Gość portalu: Wąsisty napisał(a): > Napisz wprost, że nie chcesz się kryć z paleniem trawy, a nie "wolnym" krajem r > zucasz. Ja sobie nie życzę opalonych ćwoków w bramach i państwo, wraz z policją > musi mi to zagwarantować, bo płacę podatki, żeby mieli co jeść. I dopóki polic > ja będzie tych leni i narkomanów wykrywać i zwalczać będzie dla mnie ok. Chcesz > jarać trawę? Jedź do Holandii. Jesteś ............................ (w wykropkowane miejsce możesz wstawić epitety). Oczywiście że wolę palić "na legalu", idąc Twoim tokiem rozumowania ja nie życzę sobie pijaków na ulicach bo też płacę podatki utrzymując rząd wraz z policją i mi to państwo musi zagwarantować(Twoje słowa). Tak się składa że Holandia większość pieniędzy uzyskanych z podatków które płacą coffe shop-y przeznacza na politykę antynarkotykową i profilaktykę zapobiegawczą a u nas n.p. pieniądze z podatku drogowego idą na służbę zdrowia. Czy tak powinno być w normalnym państwie?? P.S. Mieszkałem w Holandii trochę czasu i nie widywałem cytat: ..."opalonych ćwoków w bramach"... tak samo pijaków ale to cywilizowany kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski Re: Felieton Marka Wąsa. Marihuana i zdrowy rozsą 13.06.10, 13:34 > P.S. Mieszkałem w Holandii trochę czasu i nie widywałem cytat: ..."opalonych > ćwoków w bramach"... tak samo pijaków ale to cywilizowany kraj. Toś kiepsko patrzył, albo coś miałeś ze wzrokiem, taki lekko otępiały... Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski A klej? 13.06.10, 13:35 A butaprenu chłopaki, wąchać nie wolicie? Też przcież nieszkodliwe i legalne... Odpowiedz Link Zgłoś