Gość: cockers IP: 94.78.166.* 21.06.10, 11:36 dozywotni zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych!!! bandyta!!! co za kretyn - ile on mogl osob zabic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asdf bez litosci IP: *.isinfo.pl 21.06.10, 12:15 Za usilowanie zabojstwa powienien byc sądzony !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darth vader Re: bez litosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.10, 20:01 litości też nie powinno być dla socjaldemokratycznych smroli które zadłużają bez żenady dzieci i wnuki na setki miliardów rujnując przyszłe życie całych pokoleń-byle tylko utrzymać się na stołkach. Niestety, gawiedzi muszą wystarczyć igrzyska z udziałem idioty za kierownicą. Prawdziwe łotry chodzą tymczasem w glorii "pochylających się z troską" i sadzą uśmiechy od TVNu do GazWybu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaz Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykroczeń... IP: *.unregistered.net.exatel.pl 21.06.10, 12:47 18 miesięcy to w więzieniu, a prawo jazdy zabrane do końca życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeo Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykroczeń... IP: *.domax.com.pl 21.06.10, 14:15 Nie może być tak, że taki matoł wykpi się wyrokiem w zawiasach i grzywną. Mam nadzieję, że Sąd podejdzie do sprawy właściwie. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Niezły idiota 21.06.10, 15:41 Sukces policji nie polega na ty, ze go zatrzymali, ale na tym, że nikogo przy tym nie zabili. Dużo szczęścia, mało rozumu. Szczęście będzie oczywiście towarzyszyło takim akcjom do czasu. Szkoda, że na wnioski przyjdzie czas, dopiero jak go zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Niezły idiota 21.06.10, 17:36 Pirat masakryczny. Jesli sie wykpi 2500 zl to niezle. Ale to co policja wyprawia, to jest masakra. Ja pierdziele. Policjanci za taka jazde powinni beknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumianin Taaa IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 18:15 Oczywiście panowie - wszystko to wina tej policji. Dlaczego nie dali przejechać tej staruszki i nie siedzieli na pączkach. A, mieli spisać blachy? To wtedy prawdopodobnie za śmierć tej staruszki nikt by w razie czego nie odpowiedział - byłoby tak samo jak w Wrocławiu "To nie ja kierowałem wysoki sądzie." Dowodów brak, bo policja nie zatrzymała, więc każdy inny mógł prowadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Niezły idiota IP: 109.243.213.* 21.06.10, 18:31 Nie wystarczyło po sfilmowaniu dwóch pierwszych wyczynów idioty podać jego numery przez radio i zatrzymać matoła przez inny patrol/ blokadę. Ten filmik to jest horror i to również dzięki bezmyślnej i brawurowej jeździe policjantów. SZOK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piknik Re: Niezły idiota IP: *.chello.pl 21.06.10, 18:43 A ty debil jesteś czy jak? Nie widziałeś na końcu filmu radiowozu? Myślisz, że się się z nim bawili w ciuciubabkę. Logiczne jest, że najpierw sami chcieli go zatrzymać, ale skoro tego nie zrobił to wezwali posiłki. I jak mieli go zatrzymać? Oderwać się od ziemi i przelecieć nad nim? Odnośnie kary - 20 tys grzywny, zakaz prowadzenia auta dożywotnio i z 2 lata w zawiasach + z 500h pracy społecznej Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Niezły idiota 21.06.10, 22:59 A za śmiecenie 3 lata bez zawiasów. Ja rozumiem że trzeba karać, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_kontestator Re: Niezły idiota 21.06.10, 23:08 przyjacielu.. kiedyś w mateczce rosji wprowadzono karę śmierci za gwałt.... gwałtownie wzrosła ilość morderstw przy okazji gwałtów po tych zmianach. uważaj, żeby nie wylać dziecka z kąpielą - penalizacja i zaostrzanie kar to nie remedium na wszystkie problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Niezły idiota IP: *.hydro.pg.gda.pl 22.06.10, 06:58 Następny debil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz Re: Niezły idiota IP: *.ip.jarsat.pl 21.06.10, 20:30 I takie wnioski wysnułeś po ujęciu kamery? Która nie pokrywa kąta widzenia kierowcy? Policjanci na pewno nie jechali bardziej niebezpiecznie niż ten koleś, dodatkowo mieli przecież sygnały dźwiękowe i świetlne, a kierowcy z przeciwka byli "ostrzeżeni" przez tego debila. Oczywiście, pewne ryzyko jest wpisane w takie pościgi. Ale trzeba je podjąć - i za to dziękuję panom policjantom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Odszkodowania dla ofiar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.10, 19:01 Wszyscy, którzy o mało co nie zginęli przez tego wariata powinni szybko złożyć pozwy cywilne o zadośćuczynienie za narażenie na wielki stres. Facet pewnie jakiś dom ma, to będzie co licytować. Odpowiedz Link Zgłoś
causa.1 Re: Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykrocz 21.06.10, 19:14 Śmieszny tekst, że ktoś zarobił 88 punktów karnych. Te jest infantylne. Gdyby była informacja, że taki przestępca zapłacił 50 tys. zł. kary i zabrano mu dożywotnio prawo jazdy - to byłoby użyteczne i potrzebne. A tak - to dziecinnada i takie typowe dla polskiej niemożności! Punkty karne, policja, 300 zł. kary - fajna zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykroczeń... IP: *.bredband.comhem.se 21.06.10, 19:48 Te wszystkie kary nie naprawią jego psychiki, jeśli to jest debil. Gdyby pokazano go ludziom którzy są uczestnikami w ruchu to innym razem policja nie musiała by na takiego polować tylko ludzie by poinformowali policje że ten idiota jest w ruchu. Poza tym nie wiem co o tym powiedzieć to tylko mnie konsternuje i zatyka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekiel ok Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykroczeń... IP: *.pools.arcor-ip.net 21.06.10, 20:46 Masochista jakis czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obw nie tylko on IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.10, 20:55 Pozwole sobie spojrzeć na to z innej strony. A czy ktoś zwrócił uwage na jazde policji. ONI TAK SAMO WYPRZEDZALI PRZED SAMYM SZCZYTEM CZY TEŻ NA ZAKRĘCIE. I CZY TO JEST BEZPIECZNE. ile razy tajniay żeby "złapać" kierowce na na jak najwięcej punktów jadą za nim i Tak JAK MANEWRY KIEROWCY SĄ NIEBEZPIECZNE TO JAZDA TAJNIAKÓW JEST 2X BARDZIEJ NIEBEZPIECZNA BO ROBIĄ TE MANEWRY PÓŹNIEJ. p.s. komentarzem tym nie chce atakować policji tylko zwrócić uwage raz na taki problem a dwa powstrzymać od głupich lomentarzy na temat jadących kierowców, że są idiotami bo co w tedy trzeba powiedzieć o tajniakach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: nie tylko on IP: *.ip.jarsat.pl 21.06.10, 23:35 1. Nie ośmieliłbym się oceniać jazdy policjantów tylko po nagraniu - kąt widzenia kierowcy jest jednak zupełnie inny. 2. Jechali na sygnale, kierowcy byli uprzedzeni wcześniejszym manewrem głównego 'bohatera' akcji. 3. Ujęcie sprawcy było porządane, żeby się nie wyłgał zwykłym mandatem. Oczywiście z takimi pościgami wiąże się spore ryzyko - niestety chyba konieczne w tym przypadku. Ogromna prośba do dziennikarzy - poinformujcie proszę o wyniku procesu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykroczeń... IP: 94.78.179.* 21.06.10, 21:01 niby te passaty są takie szybkie . Dlaczego Panowie policjanci nie zatrzymali go przy pierwszym wykroczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Jeden kretyn plus idioci w radiowozie... IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 21:16 Mieli jego numery, wiec po co go bylo scigac. Im go bardziej scigali tym bardziej on stwarzal zagrozenie i oni sami... W innych krajach gdzie poscigi sa czeste policja lepiej wie jak dbac o bezpieczenstwo obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tharbad Re: Jeden kretyn plus idioci w radiowozie... IP: *.pai.net.pl 21.06.10, 22:31 Im bardziej Kubuś zaglądał do norki, tym bardziej Krzysia tam nie było... A skąd pomysł, że auto prowadził właściciel? Właściciel mógłby powiedzieć, że to nie on jechał i nie jest w stanie stwierdzić kto w tym czasie prowadził auto i zapłaciłby tylko mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gandhi Re: Jeden kretyn plus idioci w radiowozie... IP: 193.24.200.* 21.06.10, 23:29 > Mieli jego numery, wiec po co go bylo scigac. Nie no, jasne, zwykle kierowcy uciekają dla przyjemności, a nie dlatego, że są np. pijani, mają ze sobą narkotyki ew. lewą broń itd. Spisać numery i niech jedzie, wytrzeźwieje, pozbędzie się trefnego towaru... Odpowiedz Link Zgłoś
dry242 Koleś zapewne ma to w du..ie i będzie kogucikował 21.06.10, 21:50 nadal ale gdyby dostał na gołe plecy 10 batów publicznie przy lęborskim pręgierzu,to by się zastanowił chwilę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykrocz IP: *.INTELINK.pl 21.06.10, 23:13 To jest zwykłe usiłowanie morderstwa i za to powinien odpowiadać ten bandyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi od czasu do czasu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.06.10, 00:29 mniej wiecej raz na rok, udaje sie towarzysko na polskie drogi jade na ogol jakies 100, 10% wiecej niz prawo, tak jestem zwyczajny z cywilizowanego swiata co jakis czas slysze i widze "ziuuuutttt" facio (faciowa?) pomknal(ela) moglbym go(ja) "letko" dogonic moja wzieta w monachium bmw-ica, ale mi jajowo zwisa, zablokuje i co? zastrzele? ja pokojowy czlowiek i niespotykanie spokojna mam nature oraz czas wypoczynkowy ino tyle, ze widze i sobie mysle - jakby go(ja) kto zastrzxelil (ja nie, patrz wyzej), to same plusy - jakby mu(jej) kto zabral samochod (na stale) i wsadzil w dyby, to chyba by juz nie ziutowal(a) - jakby mu(jej) kto dal fnski mandat (10 albo 20% procent rocznych zarobkow, jakos tak, milioner zaplacil cwierc miliona i sie cieszyl, ze tak malo), to moze by zmadrzal(a) - jakby mu(jej) kto obcial lapska i wyslal na rente, to by uratowal zycie 20 niewinnych (a jakze) dzieciatek - Itddddddd, jasne? ze nieunijne? holaaa!!! a finskie mandaty? tylko 20% czegos, of course trza dobrze przydumac wsio jest do zrobienia, ino sie ludziom nie chce normalnie nie chce, szkoda, bo wolalbym bezpiecznymi autriackimi drogami w polsce jezdzic szkoda i co sie dziwic, ze czesciej bywam tam (szwajcaria, szwecja itd) niz w polszuni policyjnie i zwyczajowo zacofanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykrocz IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.06.10, 00:16 Czytam te komentarze i nie wiem - śmiać się czy płakać. Mało kto podejmuje próbę szerszego spojrzenia na sprawę. Większość opisuje coraz bardziej karkołomny wymiar kary, niektórzy jeszcze dokładają absurdy o pozwach cywilnych za narażenie ludzi na stres. To może jeszcze oskarżyć go o to, że we wsi kury jaj nie znoszą, a za karę od razu gościa zastrzelić, rodzinę zesłać na Kamczatkę, a ich majątek zlicytować? Sama wysokość grzywny i długość zakazu prowadzenia pojazdów niczego nie zmieni. Do czego to ma prowadzić? Błędnie przyjmuje się, że surowość kary (jak największa) jest doskonałym straszakiem. A to nieprawda. Ktoś, kto podejmuje próbę ucieczki zakłada, że mu się uda - w przeciwnym wypadku nie robiłby tego. Istotą jest wytworzenie przekonania, że ucieczka nie ma szans powodzenia. Kwestia nieuchronności kary jest dużo ważniejsza od surowości jej wymiaru, ponieważ ten należy ustalić badając okoliczności zdarzenia. Tutaj pojawia się kolejna kwestia - szczegółów nie znacie, a każdy wydał już wyrok. Gość zachował się irracjonalnie. Warto byłoby wyjaśnić dlaczego, zanim postawi mu się zarzuty (proponowane przez niektórych usiłowanie zabójstwa pozostawię bez komentarza). Poza tym warto byłoby ludzi najpierw edukować, zamiast od razu karać. Dobrze byłoby ludziom uświadamiać konsekwencje pewnych zachowań. Nawet tresura psów nie polega wyłącznie na ich karaniu. To dziwne, że wszyscy narzekają jakim to PRL był strasznym okresem w dziejach Polski, a jednocześnie większość z tych narzekających wykazuje sentyment do metod sprawowania władzy z tegoż okresu pochodzących. Ludzie powinni rozumieć jakie skutki mogą wywołać podobne wydarzenia, a nie tylko bać się czegoś takiego zrobić "bo nam władza pałą przypier....". Pozwalając sobie na małą dygresję: w takim kontekście przestaje dziwić ogromne poparcie dla opcji politycznych, których reprezentanci nie zastanawiają się, ponieważ już wiedzą (i nikt ich nie przekona, że może być inaczej), a za najlepszą metodę dyskusji uznają mocne trzymanie interlokutora za pysk. Wracając jednak do przedmiotowej sprawy: działanie policji zbiera niesłuszne pochwały. W krajach cywilizowanych pościg przy takim natężeniu ruchu nie byłby kontynuowany właśnie ze względu na zbyt duże zagrożenie życia i zdrowia osób postronnych. Tam powszechną praktyką jest blokada wszystkich dróg, którymi uciekający może pojechać, a nie gonienie za nim na złamanie karku w takim zagęszczeniu pojazdów. Gdyby nawet udało mu się uciec, co pewnie w podobnych przypadkach ma niekiedy miejsce, to lepiej niech w danym momencie pirat ucieknie - złapie się go na podstawie zdobytych danych nie powodując przy tym dodatkowych niebezpiecznych sytuacji. To nie dziki zachód. Zamiast westernów lepiej podpatrywać filmy szkoleniowe zachodniej policji. Co do zasady - nie powinno się w takich warunkach za wszelką cenę siedzieć uciekającemu na ogonie - kawałek dalej będzie jechał wolniej nie powodując aż tak dużego zagrożenia, a wtedy nadzieje się na blokadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MODO Re: Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykrocz IP: *.inter-tech.krakow.pl 22.06.10, 14:42 Najłatwiej to jest pouczać wszystkich takim słowotokiem a potem wymyślać cudowne rozwiązania typu blokada dróg jak już będzie jechał wolniej. tyle ze takie blokady sa tylko na durnowatych amerykańskich filmach. Co mieli blokować? Całe miasto? Ja oceniam film jako solidny material dowodowy. Kilka osób z samochodów zepchnietych na pobocze może złozyć szereg pozwów zaś sam fakt wystarcza do posadzenia gościa za kratami i tyle. Zagrożenie życia, które spowodował wystarczy żeby go usadzić. I zarazem jest to rodzaj edukacji i prewencji bo ten człowiek nie jest już tak niebezpieczny jak w momencie gdyby mu pozwolić uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBYSZEK Pirat drogowy. 88 punktów karnych, 26 wykroczeń... IP: *.hydro.pg.gda.pl 22.06.10, 06:54 Jeśli leczy się u psychiatry to zabrać "prawko" na stałe i na przymusowe leczenie w szpitalu zamkniętum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franc Konfiskata samochodu, prawa jazdy, 80 tys. grzywny IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 11:29 Dożywotni zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów. Taka moja propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś