Gość: ja_nieznany Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.dyn.iinet.net.au 12.08.10, 03:05 Dajcie wysoka nagrode pieniezna to ktos sie skusi a za darmo to po co leb nadstawiac ze by cie traktowali jak podejrzanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawda Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.85-237-176.tkchopin.pl 12.08.10, 03:26 na moje rozumowanie to ktos porywa ludzi na jacht... jeden koles zostal zanleziony w wodzie, drugi tez wyplynal... na poczatku jasnowidz mowil cos o nadmorskich miejscowosciach np. jastrzebia gora, moze po prostu byla przetrzymwana na jednostce plywajacej ktora kursowala tam i tu...co za problem przybic jacht do plazy porwac kogos , nastepnie porzucajac zwloki w wodzie,raz wyplyna raz nie... malo tego na innym forum jasnowidzowie cos pisali ze zwloki sa gdzies w wodzie przy wplywie do portu w gdyni. moze jacys maniacy sexualni maja jachcik i robia sobie wakacyjna rozrywke. obym sie myli i zeby dziewczyna sie znalazla cala i zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_nieznany Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: 124.148.255.* 12.08.10, 05:19 Policja na pewno czekala 48 godzin zanim zaczeli szukac a wtedy to juz palcem w bucie mozna sobie pomachac. Policja kryminalna dzis to najczesciej korupcja, uklady, walka o stolki (sprawa Olewnika). Trzeba bylo w pierwszy dzien sprawdzac wszystkie jachty, pytac ludzi itp a oni pare tygodni po fakcie zwracaja sie do ludzi o pomoc w rozpoznaniu zdjec. To kpina. Teraz to chyba Ojciec Mateusz moze wam tylko pomoc abnegaci. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotkax26 Re: Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki pos 12.08.10, 13:07 Tez tak uwazam. Kpina. Monitoring odczytany dopiero po tygodniu itp. itd. Nie dziwie sie matce Iwony, ze chwyta sie wszelkich mozliwych opcji typu jasnowidztwo, Rutkowski itp. Dzialania policji w tej kwestii sa po prostu zalosne. A to my ich utrzymujemy z naszych podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonik Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: 212.180.175.* 12.08.10, 06:41 na jednych lump z recznikiem , na drugim lumpy z wózkiem. typowi mordercy? Raczej typowi uliczni everymeni ktorych mozna wrobic we wszystko i nikt ich nie bedzie bronil. ta sprawa smierdzi od czasu kiedy uslyszalem w jej kontekscie nazwisko znanego detektywa. kiedy on sie zabiera za pomoc to znaczy ze juz naprawde jest zle i bedzie gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszkiet To mógł być jakiś cudzoziemiec IP: 83.143.129.* 12.08.10, 07:07 Z taką kamerą nie jest rozpoznawalny, a on sam spakował gadżety i rozpłynął się niczym mgła jaka złota... Odpowiedz Link Zgłoś
medium33 Re: To mógł być jakiś cudzoziemiec 12.08.10, 08:06 Gość portalu: kaszkiet napisał(a): > Z taką kamerą nie jest rozpoznawalny, a on sam spakował gadżety i > rozpłynął się niczym mgła jaka złota... Dziwne, że nikt dotąd nie rozpoznał mężczyzny z portretu. Mógł działać na zlecenie, obcokrajowiec ze wschodu, wziął kasę za robotę i dawno zniknął, a dziewczyna została sprzedana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisk Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 07:45 tych 2-óch Panów z wózkiem wygladają raczej na nieszkodliwych raczej nie mają internetu więc nie widzą, że są poszukiwani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teobalda Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.chorzow.um.gov.pl 12.08.10, 08:31 Przecież facet w żółtej koszulce i czapeczce wygląda jak pracownik jakiegoś lokalnego kolportera gazet, ulotek - ma na klacie logo firmy. Nie można sprawdzić wśród pracowników tej firmy kto mógł być tam wtedy, o tym czasie? Śledzę sprawę zaginięcia Iwony od samego początku i wiem, że naoglądałam się dużo CSI i że tam wszystko wygląda tak fajnie i sprawnie, ale nigdy nie przypuszczałam, że w naszych realiach zapomina się o takich rzeczach jak monitoring, brakuje pomysłów na szukanie śladów... nie wiem dlaczego.. wygląda na to, że cała akcja prowadzona jest jakoś tak nieudolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciuwa123 Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.chello.pl 12.08.10, 09:04 teraz dopiero to publikują? w domyśle moim i pewnie mnóstwa osób TE osoby z monitoringu już chyba dawno zostały przełuchane.. dlaeczego szukamy ich po ok. miesiącu po zaginięciu? takie rzeczy trzeba na świeżo, ja np. nie będę pamiętać kogo przyuważyłam lub nie prawie mieisąc temu. Ludzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linda Re: Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 10:22 Dokładnie. już jakiś czas temu pisałam o tym. Za chwilę potencjalni świadkowie, nie będą mogli nic wnieśc do sprawy, bo zwyczajnie mogą nie pamiętać. Tych dwóch z wózkiem wygląda na zwykłych przeszukiwaczy śmietników i zbieraczy puszek. Pewnie nawet nie wiedzą, ze są jednymi z najbardziej poszukiwanych osób w kraju. Ciekawe czy w ogóle coś kojarzą z tamtego poranka, bo ja tak szczerze to nie wiem, kogo minęłam idąc dziś rano do pracy, a co dopiero kilka tygodni temu. Myślałam, ze tych z wózkiem już dawno przesłuchano, bo było głośny tylko o tym kolesiu z ręcznikiem,a tu klops - ich tez nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googloszukacz Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: 202.108.50.* 12.08.10, 10:24 "Witam Dziewczyny. Czytam to forum od dluzszego czasu ale dopiero teraz zdecydowalam sie napisac. Minelo juz tak duzo czasu i bardzo sie martwie i niepokoje o Iwone. To wszystko juz zbyt dlugo trwa a ja nie moge spac nocami. Mniej wiecej od polowy roku 2008 Iwona zaczela umawiac sie z facetami z czatu Trojmiasto Wirtualnej Polski na spotkania sponsorowane. Przez ten czas Iwona poznala bardzo wielu facetow zupelnie roznego pokroju. Byli eleganccy faceci na poziomie, jak rowniez pelni wiesniacy i patologiczne osobniki. Iwona opowiadala ze kilka razy zdarzylo jej sie nawet od razu uciec od goscia z samochodu. Duma ktoregos z nich mogla poczuc sie urazona przez to ze Iwona nie chodzila z kazdym kto dawal 200 zlotych. Taki osobnik mogl okazac sie pozniej dla niej niebezpieczny. Mysle ze nie ma to juz wiekszego znaczenia gdyz Iwona mniej wiecej od lata 2009 skonczyla z umawianiem sie facetami z czatu. Zrobila to dlatego ze w Dream Clubie w Sopocie wylowil ja ( z reszta jak setki innych dziewczyn na przestrzeni lat nijaki Krystian (Krystek) z Sopotu. Jest to znany trojmiejski alfons rekrutujacy mlode prostytutki dla klientow z wyzszej polki. Facet ma jakies 60lat, taki szczuply, mlodziezowo sportowo ubierajacy sie (czesto w berecie) grajacy w tenisa - wiecie taki typ wiecznie mlody. Generalnie nie daje dziewczynom zadnych srodkow typu pigulka gwaltu - ale ma naprawde wysokie umiejetnosci psycho persfazyjne i kazda z mlodych dziewczyn z checia zaczyna pracowac dla klientow. Jednym z jego klientow jest nijaki Mariusz O. Sama bylam niejednokrotnie u niego na imprezie w jego domu i dzialy sie tam naprawde mocne rzeczy. Imprezy trwaja czasami po kilka dni - od piatku do srody - i to nie sporadycznie. Osobiscie mi sie nie zdarzylo ale slyszalam od dziewczyn ze dodawali dziewczynom PG600 czy koks. Mariusz mieszka jakies 500metrow od miejsca w jakim kamery zarejestrowaly Iwone tamtej nocy, zaraz kolo rzeczki w Jelitkowie. Widzialam Iwone u niego na imprezie ze dwa razy - ale wiem ze chodzila czesciej. Domniemam tylko ze jesli w gre wchodzilo by przetrzymywanie to jest to jakas opcja gdyz jest to bardzo duzy dom. Sama nie wiem czy moze byc jakis zwiazek. " co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
magda330 Re: Handlował kobietami 12.08.10, 10:56 Bohater "Ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym” pośredniczył w sprzedawaniu kobiet za granicę Handlował kobietami Odpowiedz Link Zgłoś
ko-fankabeauty Re: Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki pos 12.08.10, 11:20 Wyglada na to, ze tam sie caly gang zasadzil: tych dwoch z wozkiem, ten z recznikiem oraz tych dwoch co szarpia dziewczyne. Kuzwa i ani jednego nikt nie sprawdzil. Za co ten Rutkowski wzial taka kupe kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.members.linode.com 12.08.10, 11:18 Facet z récznikiem jest ewidentnie leworeczny. Widac zegarek na prawej rece, a recznik ma przewieszony przez prawe ramie. Z lewej strony dynda mu - moim zdaniem - niedopiety pasek od spodni. Jest leworeczny, dlatego dlugi koniec paska ma po lewej stronie. Skoro nie dopial paska, spieszylo mu sie. Uwazam, ze wrocil z kapania w morzu, bo ma ulizane wlosy, dobrze ostrzyzony jest i elegancki. Nosi dlugie rekawy w lecie - moze ma tatuaze na rekach lub jakąs chorobe dermatlologiczna. 4 sierpnia w Turcji na plazy o 3 rano zgwalcono pijana niemiecka turystke - 6 lokalnych pracownikow z budowy. Gdyby popatrzec,ze swiat wszedzie funkcjonuje podbnie, Iwone zabil jakis tubylec, a nie gosc z recznikiem. www.bild.de/BILD/news/2010/08/05/im-tuerkei-urlaub-vergewaltigt-alkohol/wurde-das-opfer-so-gefuegig-gemacht.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki pos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 11:49 Niestety nie wypada pisać w tej sytuacji o pewnych rzeczach, ale: a) chyba już mało kto wierzy, że była to spontaniczna zbrodnia - brak jakichkolwiek śladów (but, kolczyk, włos); przeszukany ogromny obszar b) spontaniczny milion od businessmanów trójmiejskich, zaangażowanie władz, Rutkowskiego - ktoś tu chce coś zatuszować ewidentnie i wydaje mi się, że niejedna instytucja lub VIP ma tu coś na sumieniu c) nie wypada ale przestańmy ją traktować jako grzeczną dziewczynkę. I nie wierzę, że jej matka nie wiedziała, z kim i jak się prowadza. Jeden powie, że korzystała z życia ja mam na to inne określenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocureczka Re: Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki pos IP: 91.211.86.* 12.08.10, 15:47 Matka mogła nie wiedzieć, ale przyjaciółka wiedziała na pewno. Zainteresowałabym się dokładniej jej znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzpadkowyŚwiadek To nie przejdzie IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.10, 20:34 > c) nie wypada ale przestańmy ją traktować jako grzeczną dziewczynkę. > I nie wierzę, że jej matka nie wiedziała, z kim i jak się prowadza. > Jeden powie, że korzystała z życia ja mam na to inne określenie. Ale wtedy histeria Rutkowskiego i Gazety Wyborczej z kolejnymi przypadkowymi osobami, którzy mieli pecha być nagranym w promieniu kilkudziesięciu metrów od spacerującej beztrosko Iwony bierze w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GALL Re: Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 13:52 ja jestem praworeczny a nosze sie tak, jak on...z przyzwyczajenia-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola poszukiwane osoby IP: *.zim.wroc.pl 12.08.10, 12:08 Nie rozumiem... wydawało mi się ze Panów z wózkiem bardzo łatwo namierzyć i juz dawno złozyli zeznania. Czy tak trudno znaleść Panów Złomiarzy przecież zazwyczaj mają oni stałe trasy i pewne miejsca obfitości oraz swoje źródełka do których po porannej pracy ciągną ze wszystkich stron miasta jak mróweczki. Czy poranne patrole policji przez ostatnie tygodnie nie widziały nic? Czy podobnie jak Pan Recznik nagle rozpłynęli się w monitorowanym miesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. zejdzmy na ziemie... IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.10, 12:28 Panowie zlomiarze, inni, a nawet facet z recznikiem sa napewno juz dawno namierzeni, tylko policja, dla dobra sprawy nie chce o tym powiedziec.... A my wszyscy tu na forum knujemy kolejne teorie spiskowe bez sensu. Informacji oficjalnych nie ma, bo nie ma o czym informowac... moim zdaniem akurat osoby nagrane z kamery niestety nie wniosly nic do sprawy, a przyznanie sie do tego ze sledztwo utknelo nie jest nikomu na reke. Bedzie organizowany marsz i inne tego typu sprawy, ale to tylko sztuczne bicie piany zeby odwrocic reszte od wyjasnienia sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 12:32 gdyby osoby typu "pan recznik" byly juz przesluchane , to nie mogliby wciaz publikowac ich wizerunkow i wzywac do zgloszenia sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: zejdzmy na ziemie... IP: *.ipv.net.pl 12.08.10, 12:40 tyle sa właśnie warte kamery przemysłowe... w tym kraju to przekręt w biały dzień i cholerne złodziejstwo!!! w odczycie np w niemieckim monitoringu widać dokładnie twarz, można odczytać technika komputerowa i pokazać opinii publiczne. U nas za łapówki i kasę z lobbingu na przez posłów odpowiedzialnych mamy jak widać. Równie dobrze można byłoby dać czarny prostokąt na twarzy i pytać się ludzi kto to jest? Spraw do których używa sie monitoringu w Polsce jest tysiące miesięcznie. jednak tylko nieliczny procent kończy sie sukcesem i znalezieniem sprawcy czy postawieniem zarzutu- udowodnieniem winy... to co sie wyrabia od lat z firmami ochroniarskimi i monitoringiem jest chore!!! żądzą tym mafie które działaja zgodnie z prawem i legalnie. Zakładają firmę ochroniarska gdzie banków strzegą panowie po 60 dorabiający do emerytury, ludzie w alarmach i monitoringu domowym którzy okradają właścicieli (bo znaja dokładnie wszelkie zabezpieczenia), zakładają w miastach setki kamer które gó... daja- równie dobrze mogliby powiesić atrapy za 6 zł. i tak od kilku lat interes się kręci.... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: zejdzmy na ziemie... 12.08.10, 12:53 I bardzo dobrze, że w przypadku systemów inwigilacji obywateli państwo zrobiło to co zawsze czyli do niczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
iurecaduco Do wszystkich moralistów. 12.08.10, 13:08 Odpr. się od Iwony, przestańcie pisać o 'puszczaniu się', 'prowadzeniu', 'wychowaniu', 'braku kontroli rodzicielskiej', 'chęci na seksualną przygodę o poranku' itp. Była bardzo ładną kobietą, chcielibyście mieć taką laskę, a że (niech każdy sam wybierze co do niego pasuje): 1) macie swoje obtłuszczone, zaniedbane (choć zapewne młode) żony/dziewczyny, bo nie byliście w stanie zarwać lepszych (tak, tak ... liczy się intelekt ..., uroda to nie wszystko, buhahaha) 2) w ogóle nie mieliście kobiety, a zdajecie sobie sprawę, że takie laski was onieśmielają lub wydumaliście sobie, że nie byłoby was stać, aby spełniać jej zachcianki (wymyślone sobie przez was) 3) jesteście podstarzałymi dziadami, którzy widzą, że nic już z życia mieć nie będą, więc popadli w rygoryzm moralny (pies ogrodnika) 4) jesteście dziećmi i jeszcze nie wiecie, co dobre (dla mężczyzny, a nie dla bozinki) 5) jesteście młodzieńcami tuż po mutacji i przypisujecie jej własne, zrozumiałe w waszym wieku motywacje (to dotyczy tylko wpisów w stylu 'chciała się z kimś zabawić', czyli jedynie niedorzecznych, a nie podłych) to wypisujecie o niej najgorsze rzeczy z powodów podanych wyżej, być może niektórzy z zapędów sadystycznych wobec bliskich Iwony. Najbardziej kopnięci już sam pieszy marsz przedstawiają jako jakiś występek. Nikt z was nie zrobił nigdy takiej trasy latem o świcie ? Urodziliście się starzy, czy wieczorem boicie się iść do kuchni zgasić światło ? A teraz coś z zupełnie innej beczki - to nie musiał być facet z ręcznikiem; spójrzcie ile osób jest na monitoringu tylko przez chwilę; gdyby szli nieco szybciej lub wolniej, nie byliby widoczni wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twoja stara Re: Do wszystkich moralistów. IP: 60.217.249.* 12.08.10, 13:57 Tak,tak tylko ty jesteś sprawiedliwy/a.Żeby Iwony po twoim wywodzie żywcem do nieba nie zabrali. Każdy może komentować ci co ją znali i ci co jej nie znali. Jeżeli tak bolą cie niektóre niepochlebne komentarze nie czytaj przejdź na wizaż tam w większości są komentarze które na pewno przypadną ci o gustu. Kończąc,niestety twoja wyliczanka ma się ni jak do mojej sytuacji,najbardziej rozbawiło mnie to: > 1) macie swoje obtłuszczone, zaniedbane (choć zapewne młode) żony/dziewczyny, b > o nie byliście w stanie zarwać lepszych (tak, tak ... liczy się intelekt ..., u > roda to nie wszystko, buhahaha) Iwona jest przeciętnej urody za to tapety sobie nie żałuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iurecaduco Re: Do wszystkich moralistów. 12.08.10, 14:21 > Kończąc,niestety twoja wyliczanka ma się ni jak do mojej sytuacji Wrodzony takt kazał mi ograniczyć wyliczankę jedynie do mężczyzn; dopisanie brakujących punktów nie nastręczyłoby oczywiście żadnych trudności, mutatis mutandis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twoja stara Re: Do wszystkich moralistów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 14:55 Nie wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GALL Re: Do wszystkich moralistów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 13:58 Zgadzam się z Toba- nie probuje moralizowac...ale tez nie zaklinam rzeczywistosci. Jesli lubila sie zabawic- jej prawo..., bo kazdy wiek MA SWOJE PRAWO i ja bedac w jej wieku bawilem sie tak samo ( bez drugow...moze dlatego, ze nie bylo mnie a) stac b) nie byly poplularne) c) nie twierdze,ze ona je brala Kolejna sprawa- trakt ktorym wracala to SWOISTA ALEJA BZYKANIA...przejdzcie sie tam w upalna letnia noc, letni poranek poimprezowy- zdziwicie sie, sporo parek kocha sie na plazy, w krzakach- kilku onanistow podgladaczy. Czy to jest jakies tabu,czy o co tu chodzi do cholery???? przeciez kazdy normalny czlowiek z trojmiasta o tym wie!chyba,ze ja zyje na innej planecie??? JA JEJ NIE OCENIAM-NIE OCZERNIAM ale tez nie oszukujmy sie...lubila sie zabawic...i miala do tego prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Do wszystkich moralistów. IP: 94.254.137.* 12.08.10, 16:17 buhahaaaaa ,bardzo ladna kobieta,koles do okulisty i to na cito:PPP nie czas teraz moze zeby kogos obrazac ale nawet ladna nie byla,wez se foty przejrzyj,nos jak klamka,rysy nieciekawe,wez nie obrazaj innych bo zadna z niej laska byla,a huy ci do tego jakie kto ma w domu panny,zebys sie nie zdziwil czasem jakie lachony. przestan szczekac o tej "urodzie" bo sie osmieszasz ,ja jej zycze zeby sie znalazla ale nawet bym sie nie obejrzal za nia na ulicy,jedyne to w miare zgrabna i nic pozatym,slodkich niun ladniejszych od niej znam na peczki i uwazaj bo ci zylka peknie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 13:13 w hiszpanii w zeszlym roku zaginęła dziewczynka- marta de castillo- cala Kordoba jest szukała okazało się że to były chłopak zabił ją- problem w tym że nie znaleziono ciała- proponuję policji przeszukać śmieci- ciało Marty z Hiszpanii zostało pocięte na kawałki i wyrzucone na wysypisko śmieci.. wydaje mi się że jeżeli ciała nie ma w lesie ani nie wypłynęło może należałoby szukać gdzieś indziej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: 91.211.85.* 12.08.10, 13:18 To jeszcze nie dotarli do pozostałych osób widocznych na filmie???? No ładny gips !!! Myślałam, że tylko do całosci brakuje im faceta z ręcznikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa czy faceci używają białych ręczników... IP: *.centertel.pl 12.08.10, 14:13 biały ręcznik u faceta??? to jakieś nienormalne. czy faceci, którzy jeżdżą tirami, wybierają się na wakacje/do pracy wyjazdowej na budowę - pakują do torby/walizki biały ręcznik..? taki, który już po jednym użyciu jest ewidentnie brudny? każdy normalny facet wybierze ręcznik ze wzorem, w kratę np. i podstawa- w ciemnym kolorze ( beż, granat, brąz) Ale BIAŁY?? to musiał być ręcznik z jakiegoś hotelu/pensjonatu/zakładu kosmetycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.chello.pl 12.08.10, 14:17 Mi się wydaje, że na nagraniach z Grunwaldzkiej i z deptaku to nie ta sama dziewczyna tzn Iwona. Na pierwszym nagraniu (Grunwaldzka)widać jak dziewczyna ma zawieszoną torebkę przez ramię a w ogóle widać że ma coś ubranego w kolorze jasno różowym. Nie wiem również jak długo się idzie z ul. Grunwaldzkiej na deptak w Jelitkowie ale 1 godz 4 min to trochę długo. Co sądzicie ????? Wie ktoś jak długo się idzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landrynka Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.chello.pl 12.08.10, 17:22 mi się wydaje że to jest IWONKA znałam ją i mówię ci że to ona.a te kamery są niewyraźne zwłaszcza te w sopocie. jeśli chodzi do świadków już dawno policja powinni ich poszukiwać i odnaleźć te fotki z kamery!jest wiele takich osób do siebie podobnych wchodzi tu opcja że sami się zgłoszą ale kto chce być przesłuchiwany jeśli nic nie zrobił?wiadomo nie zgłoszą się to moje zdanie ...a pan ręcznik ma coś na sumieniu! lub ten policjant o którym jest w artykule: lublin.com.pl/artykuly/pokaz/9572/czy,iwona,wieczorek,mogla,pasc,ofiara,zakochanego,policjanta,wywiad,z,krzysztofem,rutkowskim/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: 89.191.147.* 12.08.10, 18:50 laska prowadzila podwojne zycie,za dnia grzeczna licealistka, w nocy wamp uprawiajacy sponsoring i spotykajaca sie z forsiastymi gogusiami.Poklocila sie ze sponsorem,goscio ja zabil ,cialo albo zakopal albo spalil i tyle z tej wielkiej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzypadkowyŚwiadek Kloszard nie pasuje do typu "forsiastego gogusia" IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.10, 20:42 > laska prowadzila podwojne zycie,za dnia grzeczna licealistka, w > nocy wamp uprawiajacy sponsoring i spotykajaca sie z forsiastymi > gogusiami.Poklocila sie ze sponsorem,goscio ja zabil ,cialo albo > zakopal albo spalil i tyle z tej wielkiej historii. Niestety, Rutkowski znalazł "pijanego jak meserszmit" kloszarda. I tej wersji trzymają się wraz z Gazetą Wyborczą. Kloszard nie pasuje do typu "forsiastego gogusia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolumbiana Mam pare pytan na ktore odpowiem sobie sama IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.10, 22:46 CYTAT Z FORUM: trochewiem napisał/a: MAM PARĘ PYTAŃ NA KTÓRE ODPOWIEM SOBIE SAMA ;D A WIĘC : po 1. dlaczego zaginiona Iwona W. mieszka z matką i ojczymem a jej siostra Iza z babcią ? odpowiedz : jej matka ma za sobą przeszłość (w swoją drogą nie złe ziółko z niej było, nie będę jednak rozprzestrzeniał tych informacji), ojczym tak samo, babci nie udało się odebrać jej praw rodzicielskich do Iwony, udało się jedynie odebranie praw matce do Izy - młodszej z dziewczyn. 2. Dlaczego sprawa Iwony W. jest tak nagłośniona a o sprawie odnalezionego ostatnio (niestety nieżyjącego) Bartka prawie się nie słyszało ? odpowiedz : otóż Policja nie chce rozgłosu - Iwona jest jedną z wielu zaginionych, okazuje się, ze jest tylko ogniwem w bardzo poważnej sprawie o której nie chce mówić nawet Rutkowski, który bardzo dobrze wie o co chodzi, Iwona W. miała zatargi z półświatkiem, który jest również zamieszany w tę wielką sprawę "tabu". Nikt z nas - "zwykłych" ludzi nie dowie się o co chodzi w sprawie, policja nie chce rozgłosu, nie dziwiąc się, Sopot to miasto bardzo atrakcyjne, nie chcą wzbudzać paniki wśród turystów i mieszkańców, no i oczywiście, na tym polega śledztwo aby nikt, nic nie wiedział. 3. ostatnio można wyczytać ze Iwona W. miała powiązania właśnie z półświatkiem, czy to prawda ? dlaczego Rutkowski wyparł się plotek ? odpowiedz : Tak, jest/była powiązana. Rutkowski ? to chyba oczywiste - kto szukałby dziewczyny na telefon ? - JEDYNIE RODZINA I ZNAJOMI!! jeśli to wyszłoby na prawdę, o wiele, wiele więcej ludzi miałoby tą sprawę gdzieś, uważano by że sama sobie na to zasłużyła ! Poza tym nie chce zdradzać szczegółów sprawy, może z tego najwidoczniej być nie zła afera. 4. Na jednym z forów wyczytałem że niedaleko zaginięcia Iwony znajduje się dom jednego z jakiś alfonsów "Mariusza O", czy możliwe ze tam poszła ? dlaczego Rutkowski i Policja milczą ? Odpowiedz : owszem, jest prawdopodobne, ze dziewczyna pokłóciła się ze znajomymi i poszła na imprezę właśnie tam (przypomnijmy ze rozładował jej się telefon kiedy dzwoniła do sąsiadki z pytaniem czy może u niej przenocować), telefon rozładował jej się, wiec pomyślała ze pójdzie do tamtego domu... co się dalej działo ? - nie jestem Jackowskim. Policja milczy, jak już wspominałem, chodzi tu o grubą aferę, nie o zaginięcie jednostki! Wszystkie informacje pochodzą od jednego z członków rodziny Iwony, on sam usłyszał tylko tyle... Policja i Rutkowski wiedzą więcej... niestety robią wszystko by sprawa nie wyszła do końca. Ludzie otwórzcie oczy! uważajcie na siebie dziewczyny! nie dajcie się w nic wciągnąć! Tekst nie ma zamiaru nikogo obrażać. Jest tylko wyrażeniem mojego zdania i dodaniu paru ważnych faktów - inaczej mówiąc, chciałem was doinformować Jeszcze jedno : nie bierzcie do siebie tego półświatku, to jest dziewczyna, każdy może mieć przeszłość, również jej matka. Wezmę udział w poszukiwaniach, może nawet w czymś więcej. Nawet jeśli jestem niedoinformowana bądź jestem tylko narzędziem do manipulacji, tylko dlatego, że mogłaby być moją siostrą która jest w podobnym wieku, ona również kiedyś zbłądziła. pozdrawiam TrocheWiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Mam pare pytan na ktore odpowiem sobie sama 12.08.10, 23:06 Gość portalu: Kolumbiana napisał(a): > Nawet jeśli jestem niedoinformowana bądź jestem tylko na > rzędziem do manipulacji, Z tych dość wiarygodnych obszerności tylko to dla mnie jest istotne i faktem, że manipulując innymi też sami jesteśmy nie inaczej często bezwiednie, wyjaśniać chyba dalej nie ma potrzeby - prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Mam pare pytan na ktore odpowiem sobie sama 13.08.10, 01:38 Byc moze nie zyje,ale raczej mysle,ze jest gdzies przetrzymywana i molestowana? Albo sama poszla w dym - moglo jej sie na milosc zycia zebrac? Znam kilka dziewczyn,ktore tak zrobily i po kilku latach wrocily niespodziewanie do domu ,do posiwialych rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiary77 Re: Mam pare pytan na ktore odpowiem sobie sama 13.08.10, 01:51 blue911 napisał: > Byc moze nie zyje,ale raczej mysle,ze jest gdzies przetrzymywana i > molestowana? Albo sama poszla w dym - moglo jej sie na milosc zycia > zebrac? Znam kilka dziewczyn,ktore tak zrobily i po kilku latach > wrocily niespodziewanie do domu ,do posiwialych rodzicow. Myślisz, że wyszła by w morze na żaglach ? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Mam pare pytan na ktore odpowiem sobie sama 13.08.10, 02:10 niedowiary77 napisała: > blue911 napisał: > > > Byc moze nie zyje,ale raczej mysle,ze jest gdzies przetrzymywana i > > molestowana? Albo sama poszla w dym - moglo jej sie na milosc zycia > > zebrac? Znam kilka dziewczyn,ktore tak zrobily i po kilku latach > > wrocily niespodziewanie do domu ,do posiwialych rodzicow. > > > Myślisz, że wyszła by w morze na żaglach ? > Trudno powiedziec,ale nie mozna tego wykluczyc. Zycze jej jak najlepiej,ale nie wyglada to obiecujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? do pana Rudkowskiego IP: 67.212.177.* 13.08.10, 02:36 Na stronie 335 forum trojmiasto.pl w tym dlugim watku jest b.wazna informacja, ktora Panu pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: do pana Rudkowskiego 13.08.10, 03:32 Gość portalu: ????? napisał(a): > Na stronie 335 forum trojmiasto.pl w tym dlugim watku jest b.wazna > informacja, ktora Panu pomoże. Taaaa wazna informaja ? ;) Nie wymyślaj, nie nasyłaj na znajomych Wyślij e-maila do niego, dostaniesz nagrodę, nie wypisuj głupot, nie zaśmieaj popierdółkami porządnego forum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: do pana Rudkowskiego IP: 67.212.177.* 13.08.10, 09:28 2010-08-12 10:08 (3) Brat tego policjanta bawił się na Beach Party ( 18 lipca wstawił zdjęcie z imprezy na nk). Więc może ten policjant też tam był ? Nie mieszkam w Trójmieście. Daleko od bacówki była ta impreza? odpowiedz 2/ 1 2010-08-12 13:31 Beach Party było w Gdyni ale to tylko 20 minut samochodem.. odpowiedz 2/ 0 www.sopot.klubowa.pl/impreza,198585,FESTIVAL_AFTER_PARTY_W_CREAM_SOPOT.html Odpowiedz Link Zgłoś
50v Wielka zadyma w święto policji ustawka ? 13.08.10, 07:15 Ale się wy ranili, zamiast zająć się poszukiwaniami to się jak zwykłe chuligaństwo na ustawce leli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Sprawa Iwony. Śledczy publikują wizerunki poszu... IP: *.aster.pl 30.01.11, 22:37 sprawa polityczna .Rambo pomóż policji. Odpowiedz Link Zgłoś