Gość: as IP: *.net.stream.pl 12.08.10, 22:28 Napiszcie co robią z halą w Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jas Ergo chciała dać mniej. Czym ją zmusili do więcej? IP: *.net.stream.pl 12.08.10, 22:46 jakąś kiełbasą???? Rządową?. Na pewno Bardzo tłustą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vChris Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: *.gdynia.mm.pl 12.08.10, 22:55 Szkoda tylko że halę oddano do użytku zanim wykonano otaczającą ją infrastrukturę. Powodzenia z dojazdem na najbliższe imprezy. Drogi i miejsca parkingowe to prowizorka... Paraliż Dolnego Sopotu gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ja hala PO i wierzbickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 06:56 tylko dlaczego za nasze pieniądze?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ami Bledy ortograficzne???? IP: *.chello.pl 13.08.10, 07:17 co to jest "nie małe"??? W szkole podstawowej ucza, ze nie z przymiotnikami piszemy RAZEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar85 Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: *.bb.sky.com 13.08.10, 08:08 Na gdynskiej hali byliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.H. Re: Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Pols IP: *.ip.attu.pl 13.08.10, 08:23 W tym ciemnym kurniku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: *.chello.pl 13.08.10, 08:42 Hala może jest największa, ale byłam w środku i brzydszej nie widziałam. Prowizorka straszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: *.poltops.pl 13.08.10, 08:55 no to t a hala ktos kreci a w Lodzi to smuta i brak profeski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenujace Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: 91.211.84.* 13.08.10, 10:00 Co za kiełbasa wyborcza!!Hala zarabia juz pierwsze pieniadze?? Ha hahahahaha!!! jak zarabia do hali bedziemu musieli my mieszkańcy ciagle doplacac!!!Bo to bedzie z naszych podatków !!!To ze złodziej ubezpieczeniowy dał kase na reklame to tylko dlatego ze jego siedziba jest na przeciwko Hali poprostu sie mu to oplaca!!I tak dał 5 razy mniej niz chcieli za reklame urzedasy!! Ale najwiekszy absurd jest taki ze niema drogi dojazdowej Hala jest zablokowana budowa drogi potrwa kolejny rok!!Hala bedzie świecic pustkami wiekszosc czasu.!! Mozna było wybudować park wodny jak wszedzie teraz buduja dostac tez na niego dofinansowanie z UE wszyscy mieszkańcy byli by zachwyceni i park wodnyby przynosił by zyski cały rok !!Ale najlepiej sie buduje cos co nieprzynosi zysków za to bedzie mozna robic machloje by kasa trafiała do kieszseni polityków urzedasów i ich znajomych! Hala jest ładna? Polacy widac niepotrafia sami nic zaprojektowac projekt był niemiecki jak polacy chcieli go poprawic to sie dach zawalił!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Pols 13.08.10, 10:26 parki woidne też nie wszędzie przynoszą zyski. A co do hali - nawet Spodek, który była najwiekszą halą w Polsce przez wiele lat i gromadził wszystkie najwieksze imprezy był niedochodowy. Tym bardziej i ta będzie niedochodowa gdy już ma konkurencję nie tylko Spodka, ale i łódzkiej - to normalne - stadiony, hale, muzea - nie zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HI-polit Cena za bilet wstępu powinna być podawana z VAT! IP: *.chello.pl 13.08.10, 10:21 Moje zdziwienie wzbudziła cena biletu oferowana w elektronicznym zakupie. Dlaczego w ofercie cenowej podaje się cenę biletu bez podania komunikatu o doliczaniu 7 procentowego VAT. Do ceny 50, 60, 80, 100 zł w zamówieniu elektronicznym pobiera się ten 7% podatek a do wybieranej opcyjnej ceny np. za 60 zł. w trakcie realizacji zamówienia biletu dolicza się 5 zł. i za bilet oferowany za 60 zł. płaci się 65 zł. W ofercie zakupu powinna być zatem podawana cena łącznie z VAT, bowiem w oferowanej cenie biletu ten podatek powinien być już doliczony. Podawanie w ofercie ceny biletu bez naliczonego podatku VAT jest niegodne w rozumieniu kupieckiej uczciwosci. Przykład należy brac ze sklepów handlowych w których na etykiecie cenowej podaje się cenę netto + VAT. Mała rzecz a smuci! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Cena za bilet wstępu powinna być podawana z V 14.08.10, 12:57 Co ty chrzanisz? Jakie 60+VAT?! Coś nie tak jest z Twoim rozumieniem rzeczy. Sprzedawałem bilety na dzisiejszy mecz (dystrybuowane poprzez Ticketpro) i żaden nie kształtuje się w cenie "cośtam"+VAT, tylko W CENIE BILETU już jest wliczony VAT (np: 56,07+VAT=60 PLN) Myślenie ma przyszłość! Mała rzecz, a ile możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Cena za bilet wstępu powinna być podawana z V 14.08.10, 12:59 Aha, no i jak ci wyszło, że od ceny 50zł (a jednocześnie, co ciekawe 60zł...) podatek VAT w wysokości 7% wynosi 5zł? Jakaś wyższa matematyka widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce 13.08.10, 10:23 przestańcie pitolić o zarabianiu, takie obiekty nie zarabiają na siebie nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnc Re: Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Pols IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.08.10, 09:56 Serio? A skad wiesz? Osobiste doswiadczenie? Bo ja pracuje w administracji podobnego obiektu w Europie Zachodniej i nie wiem, jak to mozliwe ale zarabiamy na siebie. Z podrozy sluzbowych wiem, ze podobnie jest w przypadku innych miejsc w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Pols 14.08.10, 10:37 ale gdyby to "groziło" w Polsce operatorzy płaciliby właścicielowi, a jest - jak wynika z tekstu - oddwrotnie. Nie wydaje Ci się, ze to masło maślane - żeby przyciągnąć "dochodowe" imprezy miasto musi zapłacić operatorowi? PS Dodatkowe koszta to także wykup imprez - żeby zorganizować jakiś mecz siatkarski albo koszykarski trzeba płacić, miasta płacą, bo każde jest chętne mieć imprezę - po kilka milionów, bodajze 8 za finały EuroBaketu męskiego - jak to ma się opłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Ale dojazd fatalny, zwłaszcza spoza 3T IP: *.chello.pl 13.08.10, 10:24 jak impreza to w Łodzi, Poznaniu, W-wie a nie na prowincji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korba Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: *.chello.pl 13.08.10, 13:16 Byłoby dobrze, gdyby powstał w Gdańsku klub kibica siatkówki, który wylansowałby jakiś oryginalny doping.Skandowanie raz, dwa, trzy dopingujący zawodnika do ataku lub do ścięcia nie jest zbyt fontyczne w języku polskim. Jeszcze z moich czasów studenckich kibice skandowali: raz, dwa, korba! Skandowanie słowa trzy w odbiorze audio brzmi jak "czy", tszy, słowem jest w tym dopingu zbyt dużo spółgłosek. Słowo "korba" jest etymologicznie słowem dynamicznym sugerującym uruchomienie metaforycznie napędu silnika na wzór rozrusznika. Choć nie jest to oryginalny mój pomysł dopingu, to niósł on kiedyś AZS Szczecin do sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Pols 14.08.10, 09:40 A ja proponuję: "Raz, dwa, je.ać PZPN" - ale to raczej na stadionach, które są budowane, n.p. na Baltic Arenie, w dodatku niezbyt często mogłoby to być używane, bo aż trzy celne podania sporadycznie się przytrafiają naszym piłkarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
polololo.ltd No i co z tego kiedy dojazdu brak! 13.08.10, 14:11 "Gratulacje" dla Prezydentów obu miast - Gdańska i Sopotu. Brak dojazdu do takiego obiektu to ewenement na skalę światową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gr. Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: *.38.107.242.internetia.net.pl 13.08.10, 14:44 Narzekacie po co nam hala lepiej zbudować co innego ?! Ja uważam , że takich obiektów powinno jak najwięcej powstawać w naszym kraju . Przez brak tego typu hal omija nasz kraj wiele imprez sportowych i koncertów. A dojazd , też zbudują trzeba będzie trochę się przemęczyć . Ludzie cieszcie się , że coś w naszym mieście/miastach powstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Pols IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 09:44 koncerty to nas nie omijają z braku hal, ale raczej z braku zainteresowania i z braku kasy, u nas często opłacalne jest tylko zorganizowanie jednego, gigantycznego koncertu na stadionie lub lotnisku, podczas gdy w bogfatych krajach organzizuje się kilka mniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: 217.76.120.* 13.08.10, 16:25 Wygląda jak wielki silos !!! A jeśli chodzi o jej piękno to chyba autor artykułu był nieźle wypity pisząc ten tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro To gdzie ta hala bedzie? W miejscu tego silosa? IP: *.onlinehome-server.info 13.08.10, 18:35 na zdjeciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.jester tez tak mi sie skojarzylo.. IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.08.10, 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My doplacamy do Ha Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: 91.211.84.* 13.08.10, 22:32 Tyle własnie kosztuje nas podatników ta hala i stadion w Gdańsku!!Gdańsk Kwota: 1424,6 zł Zadłużenie na jednego mieszkańca w I kwartale 2010 roku według danych Ministerstwa Finansów.finanse.wp.pl/gid,12565620,galeria.html? T%5Bpage%5D=9 Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Nie "już działa" lecz dopiero działa 14.08.10, 09:36 (przecież było poważne opóźnienie - hala miała być gotowa przed EuroBasketem, który odbył się ... w zeszłym roku). A czy najpiękniejsza? Dla mieszkańców Gdańska pewnie tak, mi, na moje oko, wydaje się, ze Spodek i Hala Tysiąclecia są bardziej charakterne. Odpowiedz Link Zgłoś
ggold Dla mnie Spodek jest najlepszy... 14.08.10, 09:42 Dla mnie Spodek jest najlepszy a nie jakaś hala na wzór supermarketu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxgda Re: Dla mnie Spodek jest najlepszy... IP: *.chello.pl 16.08.10, 14:23 ta szkarada z ubiegłego wieku powinni to wyburzyć kupa zwietrzałego betonu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archie Re: Dla mnie Spodek jest najlepszy... IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 19:58 Popieram, Spodek rządzi :)) Dojazd wręcz idealny. Nic tylko przyjeżdżać na Śląsk, a nie jakieś wsie gdzie inwestycja w ogóle się nie spłaci, a nawet jeśli to może za jakieś 20lat ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitmann Żeby bilans wyszedł na zero? co za bzdet! IP: 89.174.106.* 14.08.10, 09:52 chyba chodzi o wynik finansowy ... no ale nie ma sie co dziwic skoro w naszym pieknym kraju w pionsenkach spiewa sie o bilansie zyskow i strat AAAAAAAHAHAHAHAHAHA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claude Atlas Arena Łódź 12 tyś IP: 91.205.72.* 14.08.10, 10:33 Przekłamanie. Atlas Arena ma ponad 12 tyś siedzących i jest największa w Polsce. Może na koncerty wejdzie więcej w Ergo ale kto będzie robił koncerty w hali na max 15 tyś skoro niedługo Stadion Narodowy w Warszawie pomieści ponad 50 tyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Atlas Arena Łódź 12 tyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 11:08 no tak, super sprawa zrobić koncert na stadione, zwłaszcza zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W zależności od ro Zależy jak to liczyć IP: *.chello.pl 14.08.10, 12:19 www.atlasarena.pl/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=17 Maksymalna ilość widzów przy grach zespołowych: Koszykówka, siatkówka, piłka ręczna, tenis, badminton, tenis stołowy – 10 049 miejsc stałych oraz możliwość 2060 miejsc na trybunach dostawianych. Jak się doda dostawki to fakt, ale stałych siedzisk to ma ledwo 10040. Jest jeszcze poniżej: W zależności od rodzaju organizowanej imprezy estradowej maksymalna ilość uczestników może wynosić: miejsca siedzące – 12 109 miejsc miejsca stojące – 1 696 miejsc (dodatkowo na płycie w przypadku koncertu) Dodatkowa widownia oraz rozmieszczenie miejsc w poszczególnych sektorach na płycie hali zależne są od wielkości sceny i scenografii na danym koncercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzermensch1 Re: Zależy jak to liczyć IP: *.146.rev.vline.pl 14.08.10, 12:35 www.halagdansk.sopot.pl/node/116 Trybuny stałe Hali: * Trybuny dolne 3972 miejsca, * Trybuny loże 1011 miejsa, * Trybuny górne 2674 miejsca, * Razem miejsc stałych 7657 miejsc Trybuny rozsuwane Hali: * Widownia tymczasowa 3752 miejsc Zatem maksymalna ilość miejsc siedzących to 11 409. Jak sam napisałeś, w Łodzi jest to 10 049 + 2 060 na trybunach rozkładanych, co daje w sumie 12 109, czyli o 700 miejsc w Łodzi. Płyta łódzkiej hali też, jest większa, zatem w przypadku organizacji koncertów, zmieści większą widownię, czego najlepszym przykładem były koncerty Depeche Mode, które oglądało po 15 000 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Zależy jak to liczyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 12:48 > Płyta łódzkiej hali też, jest większa, zatem w przypadku organizacji koncertów, > zmieści większą widownię, czego najlepszym przykładem były o ile scena nie zasłoni za dużo miejsc siedzących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.jester ta hala produkcyjna jest piekna? IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.08.10, 11:20 no coz, jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: ta hala produkcyjna jest piekna? IP: *.euronet.net.pl 14.08.10, 12:01 a nikomu nie przeszkadza to, że po bokach jest znów jakaś pusta przestrzeń, która będzie starszyć tak jak na meczach w AtlasArena? Odpowiedz Link Zgłoś
olszyn82 A co w Warszawie? 14.08.10, 12:14 Gratulujemy władzom Warszawy. Wszędzie budują nowoczesne hale, tylko nie w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: A co w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 12:49 w warszawie zapewne znów cały naród będzie budował, ale to dopiero gdy stadion wam zbuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidoricus Re: A co w Warszawie? IP: 81.38.132.* 14.08.10, 13:04 a w Warszawie hmm- jak juz sie skonczy stadion narodowy :)- to zaciagnie sie dach nad stadionem i bedzie "hala" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londynczyk Nasza Ergo Arena - najpiękniejsza hala w Polsce IP: *.cht-bng-011.adsl.virginmedia.net 14.08.10, 12:23 A czy hala byla juz poswiecona? Bo jak nie to przeciez Polacy nie wygraja zadnego meczu na niej,imprezy pokazowe sie nie udadza ,a Lady Gaga skreci zapewne noge tam-nie robcie wstydu dla Polski swiecic natychmiast.... Odpowiedz Link Zgłoś