Gość: normalny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.10, 18:24 Wszyscy mówią i piszą, że było max 100 osób, a pompująca sprawę jak Fakt wyborcza 200.... Podbijania bębenka jest żałosne........ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jd Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 19:42 równie dobrze można demonstrować przeciwko powodziom. a racja, żyjemy w kraju gdzie w sejmie zamawia sie modlitwe o deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beno Karnol na wszystkim się Promuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 06:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 3 [...] IP: *.chello.pl 14.08.10, 19:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bijou-m Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 01:24 przeraża mnie to co tu czytam... przeraża mnie to, że wpisów dokonują jakieś śmierdzące trawką* małolaty, bo nikt kto zazna błogosławieństwa rodzicielstwa.. nie napisze podobnych bzdur.. mówicie matka ma konszachty... gdyby zaginęło moje dziecko.. oddała bym dusze diabłu.. oddałabym honor swój mafii.. oddałabym wszystko co mam do ostatniego grosza.. żebrałabym u wszystkich drzwi nie znałabym honoru.. tylko po to by mi dziecko wrócili.. Odpowiedz Link Zgłoś
bialamysz Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 10:01 Ale bzdury piszesz. Moja Mama też mnie kocha i na pewno walczyłaby o mnie jak lwica gdy byłem mały a teraz zresztą też. Przedmówca zadaje jednak bardzo trafne pytanie, gdzie była ta kochająca matka gdy jej ukochana córeczka chlała wóde i machała cyckami na dyskotece. Ja święty nie jestem, robiłem w życiu rzeczy znacznie bardziej ryzykowne niż ta małolata ale zawsze zdawałem sobie sprawę z konsekwencji i najbliższe mi osoby (jak np moja Mama) również. A tu jaki mamy obraz, dziewczyna ma 19 lat chodzi na dyskoteki z których wraca nad ranem, utyrzmuje "bliskie kontakty" przez ostatnie dwa miesiące z 25 letnim policjantem (sic!) i mamusia nie jest zaniepokojona. Córka znika i jest szok i histeria. Niestety ale jeśli tańczysz nawet w pewnej odległości od ognia to i tak możesz się poparzyć. Konkludując, nie twierdze że ta dziewczyna była zła czy źle się prowadziła (jak na dzisiejsze czasy) ale styl jej życia predestynował ją do grona osób nieco bardziej zagrożonych niż np kogoś kto spędza czas w domu przy książce czy czymkolwiek innym. I proszę nie piszcie szanowni forumowicze że każdy ma prawo się bawić i bezpiecznie wracać do domu. To utopia, wiadomo że na dyskotekach, w klubach itd. itp może Ci się coś przytrafić. A teraz protestowanie i cała ta szopka raczej tej dziewczynie nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ork z ozark Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: 195.245.226.* 15.08.10, 14:15 masz całkowitą rację mówiąc krótko każdy kto bawi się odbezpieczonym i nabitym pistoletem ma spore szanse odstrzelić sobie łeb...proste.....Iwona bawiła się takim pistoletem i stało się co się stało.....a to że rodzice stawiają świat na głowie żeby ją odnaleść to naturalne....tylko gdzie byli kiedy bawiła się tym pistoletem...???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecjia Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 15.08.10, 15:32 hehe kur... jak ja czytam tutaj co poniektórych to mam beka.Wychodzi na to ze Iwona powinna chodzic na disco z mama albo wogole,powinna siedziec w domu w tym wieku i czytac ksiazke,a wodki nie powinna pic bo wodka jest nie dla niej heheheheh co za prostaki wy jestescie kazdy mlody hce sie bawic Odpowiedz Link Zgłoś
bialamysz Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 19:10 Mam nadzieje że Twój post to prowokacja. Jeśli jednak nie, no cóż... polemika z Tobą nie ma większego sensu. Skwituje krótko, wszystko jest dla ludzi, wedle Twego życzenia, porwania, morderstwa i gwałty również. To co dla Ciebie jest oczywiste, dla mnie może być złe, co dla Ciebie może być zbrodnią, dla mnie może być normą. Odpowiedz Link Zgłoś
bialamysz Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 10:08 Zapomniałem napisać że przy tym wszystkim co napisałem powyżej, współczuje mamie zaginionej i życzę jej aby córa odnalazła się cała i zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: *.chello.pl 14.08.10, 19:57 jaki ten prezydent hojny, łatwo szastać nie swoimi pieniędzmi, zbliżaja sie wybory, założę sie że to przedstawiciel pisuarów, a może by dał na jakis dom dziecka czy na szpital dupek jeden. Od początku widac że mamusia ma pieniądze i "plecy", tylko dlaczego naszym kosztem? Szukanie z helikoptera? sprzęt specjalny na lotni? A ja sie pytam do diabła kto to jest ta iwona i jej rodzice że stawiaja na nogi całą Polske? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beb Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 20:00 Widzisz trzeba miec znajomosci. Siedzac non stop przed kompem ich nie zdobedziesz x) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomości Znajomości? IP: 62.233.160.* 14.08.10, 20:58 > Widzisz trzeba miec znajomosci. Siedzac non stop przed kompem ich nie zdobedzie > sz x) Masz na myśli znajomości z półświatka? "Anonimowych biznesmenów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary wyga Znajomości w Polsce rządzą jak za PRL-u IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 14.08.10, 21:29 Jak ktoś z nas by zaginął nikt nie kiwnąłby palcem i sprawa pojawiłaby się góra w lokalnych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Znajomości w Polsce rządzą jak za PRL-u 14.08.10, 22:22 No niestety, jeśli nie jesteś hojnie obdarzoną przez naturę blondynką to lepiej nie znikaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mallerco Załóż się, wykształciuchu. 14.08.10, 22:01 Tak się składa, że to założyciel trójmiejskiej PO. Twoja niewiedza dowodzi, że wierchuszka PO to ludzie na POziomie, POpierani przez całą masę POspolitych umysłów. Na tym POlega ich sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhts Pieprzeni ćwierćinteligenci IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 14.08.10, 23:39 Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie 14.08.10, 20:00 zaczynam nielubic tej dziewuchy, dobre z niej musi byc ziółko i te znajomosci matki...nasuwa sie nieprzyjemna ale jedynie słuszna uwaga - kto szuka ten znajdzie i mam tu na mysli szukanie guza przez rozrywkowa dziewczynkę Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 14.08.10, 20:20 3-kuleczka napisała: > nasuwa sie nieprzyjemna ale jedynie słuszna > uwaga - kto szuka ten znajdzie i mam tu na mysli szukanie guza przez > rozrywkowa dziewczynkę Nie zastraszaj ludzi, czy ktoś ci za takie coś płaci, a może zmusza, a kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DziadekPiaskowy Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: 62.233.160.* 14.08.10, 21:16 > Nie zastraszaj ludzi, czy ktoś ci za takie coś płaci, a może zmusza, > a kto ? Biedaku, a czym czujesz się zastraszony? Nie możesz zasnąć? Szuuu, szuuuu, sypię piaskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 14.08.10, 21:34 Gość portalu: DziadekPiaskowy napisał(a): > Biedaku, a czym czujesz się zastraszony? > > Nie możesz zasnąć? > > Szuuu, szuuuu, sypię piaskiem... To że jestem biedy widzę już wiesz, ale nie syp mi piaskiem po oczach, proszę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Ale z ciebie rasowa menda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 11:24 Bo i jak nazwać inaczej taką prostacką zawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xnonorx Re: Ale z ciebie rasowa menda IP: *.chello.pl 15.08.10, 19:05 > Bo i jak nazwać inaczej taką prostacką zawiść? Poczuciem krzywdy? Niesprawiedliwością? Świadomością, że gdyby to była zwykła osoba to na komisariacie byś usłyszał jedynie drwiny i hasła typu "robimy co możemy, ale się nie rozerwiemy"?, że na słowa "kamera termowizyjna" byś usłyszał wybuch śmiechu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO-3-kuleczka Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.pools.arcor-ip.net 15.08.10, 17:14 NIE ZYCZE CI TEGO CO TA RODZINA PRZEZYWA! PUKNIJ SIE W GLOWE ZANIM WYPOWIESZ SLOWO DZIECKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 15.08.10, 17:54 debilna kuleczko czy jak ci tam - pójście na dyskotekę to normalna rzecz wśród ludzi młodych nie stają się przez to od razu rozrywkowi a takie wynurzenia spiewaj do swojej muszli klozetowej bardziej je doceni - obsesyjne podejrzewanie że matka ma układy sugerowało by skierowanie na badanie psychologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
prezesik_1 W tej sprawie należało zrobić więcej i szybciej !! 14.08.10, 20:10 ŚWIĘTE SŁOWA i wszystko na temat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takmysle Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 14.08.10, 20:36 marszyk "tylko dla iwonki" w składzie 100 najblizszych znajomych buhaha ludzie sa juz zmeczeni sprawa tej laski, a rodzina, rutkowski i organizatorzy tej wlasnie akcji skutecznie dodatkowo do niej zniechecaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.chello.pl 14.08.10, 20:51 Co za zwyrodnialcy to piszą? Nie macie co robić w sobotni wieczór? Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lnvkqnb Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.chello.pl 14.08.10, 20:55 Gość portalu: ewa napisał(a): > Co za zwyrodnialcy to piszą? Nie macie co robić w sobotni wieczór? Żenada! widzisz wokół sprawy Iwony robi się tak, jak wokół cyrku z krzyżem - ludzie mają już tak po dziurki w nosie całej sprawy, ze się z niej po prostu nabijają Los tej dziewczyny interesuje tak naprawdę garstke zwiazanych z nia osob, ale gazeta robi z tego "temat na lato" i codziennie nawija o braku postępów w śledztwie nawet gadzinówki typu fakt i se juz sobie odpuściły sprawę a gw ciągle epatuje nia czytelników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.icpnet.pl 14.08.10, 21:06 lps tej dziewczyny intersuje mnie,tez matkę.Nie może być tak ze można sobie bezkarnie kogoś uprowadzać,przytrzymywać,nie napisze o najgorszym.Wreście ktoś zaczął pisac /mówić o zaginięciach. Dośc tolerancji dla zła.Dość pobłażania działalności organów które mają nas chronić. I niewazne czy osoba zaginiona była z marginesu,z dobrej rodziny,rodziny nie miała. Nalezy wyjaśnic tą sprawę i zająć sie innymi.W dobie rozwinietych technologii info mozna więcej .Wystarczy ze ktoś cos skojarzy,napisze,to może naprowadzić na jakis ślad.Detreminacja rodziny i znajomych dziewczyny nie jest naganna,jest godna podziwu. Jak komus przeszkadzaja teksty ma prosty wybor,nie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: 62.233.160.* 14.08.10, 21:12 > Jak komus przeszkadzaja teksty ma prosty wybor,nie czyta. Komu przeszkadzają posty o piciu przez Iwonę pół butelki wódki na dzień dobry, a raczej na dobry wieczór, niech nie czyta. Prosty wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.icpnet.pl 14.08.10, 21:21 alkohol jest dla ludzi,nikt prawa nie lamie konsumujac go na imprezach.To ze ktos pil nie tlumaczy bandyckich zachowan.tak jest w cywilizowanym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: 62.233.160.* 14.08.10, 21:27 > alkohol jest dla ludzi,nikt prawa nie lamie konsumujac go na imprezach.To ze > ktos pil nie tlumaczy bandyckich zachowan.tak jest w cywilizowanym swiecie. Bliska znajomość ze Znanym Amatorem Młodych Dziewczyn też nie jest zabroniona i jest dla ludzi. A raczej dla młodych dziewcząt. Co raz ciekawszy obraz się wyłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.icpnet.pl 14.08.10, 21:38 kazdy zdrowy mlody chlopak jest amtorem mlodych dziewczyn.Nie ma w tym nic zdroznego.Moze to byc policjant-tez ma prawo do zycia prywatnego A powiazania policjanta z dziewczyna sa /beda sprawdzane. Nijak ma sie twoj wywod do mojego poprzedniego wpisu. Powtarzam alkohol jest dla ludzi.Mini spodniczki tez,odsloniete ramiona tez.Szpilki tez.Nocne eskapady na imprezy tez. Nic z powyzszych nie tlumaczy bandziorow.W cywilizowanym swiecie ,a chyba w takim zyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: 62.233.160.* 14.08.10, 21:40 > kazdy zdrowy mlody chlopak jest amtorem mlodych dziewczyn.Nie ma w tym nic > zdroznego. Wytłumacz to detektywowi Rutkowkiemu i dziennikarzom Gazety Wyborczej. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.icpnet.pl 14.08.10, 21:58 niefortunne wypowiedzi pismakow czy detektywa nie interesuja mnie,potrafie przesiac info. chce aby nie popuscili ,aby temat byl prowadzony az do znalezienia Iwony.Chce aby policja wrescie stala sie skuteczna. Aby nie bylo tak jak pisalam w jednym z moich poprzednich watkow"ide na posterunek(mialam troche czsu-czekalam na pociag do poznania) melduje ze bandyci okradli pasazera z autokaru liniowego na dworcu we Wroclawiu (jechal z Monachium) -a policjant z nogami na stole kpil i pytal sie czy byli w garniturach...Juz wiem ze nie mozna na nich liczyc. Dlatego TERAZ przy okazji tej sprawy chce aby spoleczenstwo zobaczylo jak pracuje nasza policja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lnvkqnb Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.chello.pl 14.08.10, 21:38 Gość portalu: ja napisał(a): > alkohol jest dla ludzi,nikt prawa nie lamie konsumujac go na imprezach. racja, ze to nie tłumaczy bandyckich zachowań ale kiedy młode dziewczę przed imprezą wychyla pod murkiem pół litra, żeby się wprawić w dobry nastrój, to już rysuje jakiś obraz takiej osoby a wnioski każdy wyciąga sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.icpnet.pl 14.08.10, 21:44 Ja tez majac 19 lat wyhylalam dla kurazu ,chodzilam po nocach sama,jezdzilam pociagami do chlopaka do wojska,umawialam sie w lesie z chlopakami poznanymi na "czeresniach"To bylo moje prawo.Prawo mlodosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lnvkqnb Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.chello.pl 14.08.10, 21:50 Gość portalu: ja napisał(a): > Ja tez majac 19 lat wyhylalam dla kurazu ,chodzilam po nocach sama,jezdzilam > pociagami do chlopaka do wojska,umawialam sie w lesie z chlopakami poznanymi na > "czeresniach"To bylo moje prawo.Prawo mlodosci. ty za taki styl zycia byc moze nie zapłaciłaś, Iwona najwyrazniej tak młodość nie stanowi wymówki do wyłaczenia opcji "zdrowy rozsądek", bo wbrew temu co napisałaś, nie żyjemy w bezpiecznym kraju Iwona się nie pilnowała i skończyła jak skończyła, takie było jej prawo - prawo młodości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.icpnet.pl 14.08.10, 22:05 wylaczenie opcji "zdrowy rozsadek"nie tlumaczy zachowan bandytow.piszecie jakbyscie zyli w kulturze mahometanskiej.przypominam-ponoc zyjemy w europie.cywilizowanej Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Marsz niezgody w Sopocie 14.08.10, 22:15 I jak tu nie lubić lublin.com.pl za to co robi dla kreowania pozytywnych zachowań społecznych - prawda? Cytuję: "W związku z zaginięciem prawie przed miesiącem w Sopocie młodej dziewczyny Iwony Wieczorek, dziś w południe w Trójmieście odbył się "marsz niezgody". Niezgody na to, aby w Polsce, w 21. wieku na ulicach polskich miast ginęli bez śladu ludzie." Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Marsz rodziny i kumpli 14.08.10, 22:31 Tylko ta gazetka zapomniała napisać, że na marsz przyszło tylko paru jej kumpli i rodzina. Cała reszta rzekomo wg. mediów poruszonej Polski okazała się mieć tę sprawę głęboko w d... Czy 21 wiek to ma być jakieś słowo-klucz oznaczające krainę mlekiem i miodem płynącą? Wiek jak wiek. Wśród milionów ludzi zawsze będzie się zdarzać, że ktoś zaginie, kogoś odstrzelą albo schowają do wora i wrzucą do rzeki. Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Marsz rodziny i kumpli 15.08.10, 00:19 three-gun-max napisał: > Wśród milionów ludzi zawsze będzie się zdarzać, że ktoś zaginie, > kogoś odstrzelą albo schowają do wora i wrzucą do rzeki. Niemniej jednak jak mówisz, gdzie tajna operacja "Popiel" miała by bezpieczna, a i z tą pod kryptonimem "Ręcznik owiec" też może by różnie, jeżeli tu zaistniało jakieś przestępstwo, a być może nawet zbrodnia i było kilku, to wydać się musi, ktoś pęknie. A a błędem i wielkim jest atakować niczemu winnych ludzi, że bezpiecznego domagają się życia we własnym kraju, i tu zemną się zgodzić musisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Marsz rodziny i kumpli 15.08.10, 01:00 Nie dałem rady tego przeczytać. Bierzesz coś? Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Marsz rodziny i kumpli 15.08.10, 03:12 three-gun-max napisał: > Nie dałem rady tego przeczytać. Bierzesz coś? Bez urazy, a co to do szkółki się nie chodziło, ATSD w domciu stał kolorowy telewizor, czarno biały zapewne ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bialamysz Re: Marsz rodziny i kumpli 15.08.10, 10:21 No wreszcie jakiś głos rozsądku. Współczuje matce i samej dziewczynie ale tak to jest że na świecie jest ponad 6 mld ludzi i ktoś zaginie, kogoś odstrzelą, kogoś potrąci auto. I tak jak pisałem już przy artykułach o Iwonie (na marginesie, to o sprawie pisze już tylko GW) jeżeli chodzi się na dyskoteki, pije i utrzymuje znajomości z Amatorami Młodych Dziewczyn to jest nieco większe ryzyko że coś Ci się przytrafi niż wówczas gdy tego nie robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.chello.pl 15.08.10, 02:58 Chyba wiem gdzie jest pies pogrzebany! W tej dyskusji starły dwa światopoglądy i żadna ze stron nie chce nawet spróbować zrozumiej tej drugiej. Jedną rzeczą jest szara rzeczywistość: szalejąc po nocach, chodząc samotnie nad ranem po mieście, zakładając skąpe ciuszki ( mówię o młodych, atrakcyjnych dziewczynach - jak Iwona ) należy wziąć pod uwagę, że się ryzykuje i zdrowy rozsądek nie zaszkodzi. Drugą rzeczą są nasze pragnienia świata w jakim chcielibyśmy żyć. Nie ma w nim miejsca dla zboczeńców, morderców czy handlarzy organami. Po prostu wszyscy chcemy żeby złych ludzi nie było, żeby np. młode fajne laski mogły chodzić gdzie chcą, kiedy chcą i ubrane tak jak chcą. Chyba spieracie się niepotrzebnie, bo jedna osoba mówi o szarej rzeczywistości a druga o świecie o jakim każdy marzy.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.chello.pl 15.08.10, 03:17 esteś śmieszny i żenujący za razem. Kto powiedział, że wypiła pół butelki wódki???? Jej wspaniali "przyjaciele". Proszę zachowajcie ludzie jakiś poziom, to jest naprawdę żenujące!!!! Co za głupi naród!!! Jakisz sensacji jeszcze oczekujecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lnvkqnb Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.chello.pl 14.08.10, 21:16 >Detreminacja rodziny i znajomych dziewczyny nie jest naganna,jest godna podziwu poczytaj oficjalne forum "poszukiwaczy" a odkryjesz, ze znajomi - organizatorzy tego marszu, sa zdeterminowani wyłącznie na zostanie gwiazda mediów, żałosne przepychanki z osobami, które chciały żeby marsz uczulał na problem zaginięć w ogóle dają do myślenia, a grożenie tym, którzy chcieli podczas tego marszu wspomnieć o łukaszu skutecznie zniechęciło wielu potencjalnych uczestników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żenada Re: Ludzie! Dno! Co za dno! I trzy metry mułu. Żen IP: 62.233.160.* 14.08.10, 21:23 > poczytaj oficjalne forum "poszukiwaczy" a odkryjesz, ze znajomi - organizatorzy > tego marszu, sa zdeterminowani wyłącznie na zostanie gwiazda mediów, żałosne > przepychanki z osobami, które chciały żeby marsz uczulał na problem zaginięć w > ogóle dają do myślenia, a grożenie tym, którzy chcieli podczas tego marszu > wspomnieć o łukaszu skutecznie zniechęciło wielu potencjalnych uczestników Dokładnie! Te wymuszanie,grożenie, że nie można wspominać nawet o kimkolwiek innym zaginionym, choćby z Trójmiasta. To była żenada. To odebrało resztki sympatii tej medialnej hucpie. I w efekcie spektakularna klapa "Marszu Tylko Dla Iwonki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozena Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.hsd1.ct.comcast.net 14.08.10, 22:40 Tez pisze jako matka nastolatki. Matka Iwony jest nieodpowiedzialan. Zezwala 19 letniej dziewczynie na nocne wyjscia do pubow, wcale nie martwiac sie jak dziewczyna wroci do domu. Ani nie dala jej pieniedzy na taksowke, ani nie ustalila z corka, ze na kazdy telefon od Iwony przyjedzie ja odebrac nawet w srodku nocy. Poszla sobie spac. Matka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.icpnet.pl 14.08.10, 23:02 kobieto,js nawet jskbym dsla to nie skorzystaliby z taxi!(dzieci wiadomo ,oszcedzaja) i po tym twoim wywodzie czujesz ze wszystko jest ok?Nie dala kasy na taxi to mogla zaginac?jak mozna tak prymitywnie myslec? usprawiedliwiasz bandziorow?usprawiedliwiasz to co sie dzieje wokolo? bo matka nie dala kasy na taxi....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 23:13 spokojnie :) nic nie jest OK, nikt nie usprawiedliwia bandziorów, ale warto przy okazji tego nieszczęścia wspomnieć o tym, co możemy zrobić, żeby zapobiec..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.chello.pl 15.08.10, 03:20 Ludzie przestańcie się spierać w momencie kiedy jedna osoba mówi o tym czego pragnie, marzy, a druga o tym co jest!!!! Chcemy, żeby było bezpiecznie, sprawiedliwie przyjemnie itd, ale tak nie jest!!! Rzeczywistość jest czymś innym niż nasze wyobrażenia o tym w jakim świecie chcielibyśmy żyć. Śmiać mi się chce jak jedna osoba mówi, że Iwona nie była święta, że była lekkomyślna, że matka nie dopilnowała itd, a druga ,że może robić co chce, bo jej wolno. Ustalcie najpierw o czym rozmawiacie: o rzeczywistości czy o tym w jakim świecie chcielibyśmy żyć!!!! Mówienie, że można robić wszystko na co ma się ochotę ( w przypadku młodej atrakcyjnej dziewczyny ) bo zboczeniec/morderca/gwałciciel/handlarz kobietami/handlarz organami nie ma prawa robić tego co robi jest totalną bezmyślnością. Nasuwa mi się porównanie takiego rozumowania z wejściem wprost pod koła TIRa, dlatego, że dla pieszych było zielone światło, a dla TIRa czerwone. Czy kierowca złamał przepisy? Tak!!! Czy miał prawo je łamać? Nie!!! Czy chcemy żeby TIRy nas zabijały, kiedy przechodzimy na zielonym świetle ( dla nas )? Nie!!! Ale czy mądre jest wejście pod koła TIRa, " bo ja mam zielone"? NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 23:10 No właśnie.... zwerbalizowałaś to, co ja miałam napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozz Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.hvc.res.rr.com 15.08.10, 03:18 Skad wiesz ze ja ktoz uprowadzil? Moze utopila sie w morzu. Moze uciekla. Moze wpaddla do dolu. ....te marsze to jedna wielka zenada dopoki nie dowiemy sie co sie z nia naprawde stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xnonorx Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.chello.pl 15.08.10, 19:21 > Dośc tolerancji dla zła.Dość pobłażania działalności organów które mają nas chr > onić. > I niewazne czy osoba zaginiona była z marginesu,z dobrej rodziny,rodziny nie m > iała. > Nalezy wyjaśnić tą sprawę i zająć sie innymi. No, super, no to może teraz trochę artykułów o ludziach np. z: zaginieni.pl/?? ...i wiesz, założę się o wszystko, że nic się nie pojawi. Zgaduj czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emjot Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: 89.174.53.* 14.08.10, 23:31 Jak ci nie pasuje to nie czytaj artykułów na ten temat. Mnie akurat ta sprawa obchodzi chociaż nie jestem w żaden sposób związany z tą dziewczyną. Mam nadzieję, że dzieki takiemu nagłosnieniu tej sprawy inni zaginieni bedą "lepiej" poszukiwani. A tak poza tym jak bym był rodzicem i zaginęłoby mi dziecko to również poruszyłbym niebo i ziemię, chwytałbym się każdej deski ratunku łącznie z Rutkowskim i innymi "szychami". W takich sytuacjach kasa nie gra roli - każdy kochający rodzic zapłaciłby każdą kasę za odnalezienie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Ludzie! Dno! Co za dno! 14.08.10, 20:59 Gość portalu: ewa napisał(a): > Co za zwyrodnialcy to piszą? Nie macie co robić w sobotni wieczór? Żenada! To chyba jednak nie dzieci piszą, ale tak jest w każdej podobnej sprawie, to może z klucza jakiegoś idzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Re: Ludzie! Dno! Co za dno! Ło, ło, ło! IP: 62.233.160.* 14.08.10, 21:13 > To chyba jednak nie dzieci piszą, ale tak jest w każdej podobnej sprawie, to > może z klucza jakiegoś idzie ??? Zapewne z klucza partyjnego. Pytanie tylko, PO czy PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Ludzie! Dno! Co za dno! Ło, ło, ło! 14.08.10, 21:29 Gość portalu: GW napisał(a): > Zapewne z klucza partyjnego. > Pytanie tylko, PO czy PiS? Zobacz na jakim miejscu stoisz !!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie! Dno! Co za dno! Ło, ło, ło! 14.08.10, 21:37 Jednak jak widać, pewnej części naszego społeczeństwa morale podupadają, a szkoda - prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Prawda 14.08.10, 22:05 Ludzie nie znikają bez śladu, nie ma takiej możliwości, zawsze ktoś coś widzi, słyszy lub wie, tylko nie każdy chce mieć problemy, a tu nie wiemy jeszcze z kim mamy do czynienia i kto za tym stoi - prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 23:29 no własnie nie wiemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Prawda 14.08.10, 23:48 Gość portalu: m napisał(a): > no własnie nie wiemy.... Ale domyślać nam jest jeszcze chyba się wolno - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 23:58 prawda - oczywiście....ale jak tak czytam niektóre komentarze to chetnie zabroniłabym domysłow... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Ludzie! Dno! Co za dno! Ło, ło, ło! 14.08.10, 22:34 jumanji_7 napisał: > Jednak jak widać, pewnej części naszego społeczeństwa morale podupadają, > a szkoda - prawda ? "Morale podupadają"? Po jakiemu to? Może chodziło ci o morele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żenada Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: 62.233.160.* 14.08.10, 21:19 > Co za zwyrodnialcy to piszą? Nie macie co robić w sobotni wieczór? Żenada! Żenadą był marsz "Tylko dla Iwonki". I wyłączność "Tylko dla Iwonki" poparta groźbami na forum. To odebrało resztki sympatii dla sprawy Iwony Wieczorek wielu osobom. I stąd ta dzisiejsza wielka klapa marszu "Tylko dla Iwonki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13f Re: Ludzie! Dno! Co za dno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 21:21 Ewuś, wiesz, najdroższa, skoro tu siedzisz, palpitacji dostajesz i też coś skrobnęłaś to jednak refleksja nasuwa się sama, co nie? TY ŻENUJĄCA ZWYROLKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profiler ona sama sie prosila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 11:41 Prawda jest taka, ze ta dziewczyna sama sie prosila by pasc ofiara przestepstwa. Postepowala ryzykownie i glupio. Marsz jest w tym przypadku bez sensu, bo takie zaginiecie nie moze sie przytrafic kazdemu. Uprzedzajac komentarze, podam maly przyklad. Jesli prowadze samochod bez wyobrazni z wiele wieksza predkoscia niz dozwolona, to szansa ze spowoduje wypadek zwieksza sie dramatycznie. Bedzie mnie ktos zalowac, gdy tak sie stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
katja Re: ona sama sie prosila 15.08.10, 12:00 Moze sie przydarzyc kazdemu na rownej drodze, nie badz taki madry poki ciebie i twojej rodziny nie spotka nieszczescie , ktorego nikomu nie zycze, bo stracic wlasne dziecko to najgorsze co moze nas spotkac. Wasze wpisy sa wredne i jak to sie mowi to co robisz innemu zwroci ci sie kiedys z nawiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profiler Re: ona sama sie prosila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 22:11 katja napisał(a): > Moze sie przydarzyc kazdemu na rownej drodze, nie badz taki madry poki ciebie i > twojej rodziny nie spotka nieszczescie , ktorego nikomu nie zycze, bo stracic > wlasne dziecko to najgorsze co moze nas spotkac. > Wasze wpisy sa wredne i jak to sie mowi to co robisz innemu zwroci ci sie kiedy > s > z nawiazka. Byc moze, ze sie przydarzy. W moim przypadku szansa jest naprawde minimalna, rownie dobrze moze mnie trafic piorun. W przypadku Iwony ryzyko bylo wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TylkoDlaIwony Klapa Marszu Wyłącznie Dla Iwony IP: 62.233.160.* 14.08.10, 21:03 Wyborcza stara się jak może i mnoży liczbę uczestników, ale już na zdjęciach Polsatu widać, że była to zaledwie garstka. Ludzie na deptaku grzecznie, aczkolwiek stanowczo odmawiają przyjęcia koszulki. Gdyby to był marsz przecie zaginięciom jako takim, odzew byłby większy. Dotychczas spontanicznie organizowane marsze milczenia zbierały po kilka tysięcy uczestników. Marsz z założenia Tylko Dla Iwony i kategoryczny zakaz, poparty groźbami na forum, zebrał żałosną liczbę kilkudziesięciu uczestników. Z tego koszulki założyło kilkanaście osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klapa Marszu Wyłącznie Dla Iwony IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.08.10, 21:37 Trzeba koniecznie zgromadzic i przeanalizowac logi z wszystkich transciverow telefoni komorkowej na trasie dziewczyny i okolicy wokol godzin domniemanego porwania. Kazda komorka zostawia za soba cyfrowy odcisk homologacyjny, nawet jezeli nie prowadzi sie z niej rozmowy. Dlaczego nikt nie mowi o tym lezacym jak na rece i jedynym w obecnej sytuacji dobrze zapowiadajacym sie tropem? Mogla jedynie zostac uprowadzona samochodem albo do jakiegos mieszkania w okolicy, przez kogos znajomego. Kto wie, moze jakis sasiad zaczal dziewczyne porzadac. Sprawdzilbym tez kolegow z jakimi byla na imprezie czy maja alibi, z kim kontaktowali sie kiedy ich drogi sie rozeszly. Co robil ojczym w tym czasie, kim sa businesmani oferujacy takie wielkie sumy i czy nie maczali w tym palcow a teraz chca sobie w ten sposob zapewnic dostep do informacji o postepach sledztwa. Chodzila Iwona regulranie na ta dyskoteke i z powrotem piechota, tak, ze ktos moglby na podstawie tej informacji przygotowac porwanie czy moze trzeba sie liczyc ze sprawca z przypadku? Czy ktos w koncu da rade sporzadzic mapy powietrzne trasy Iwony i zaznaczyc na nich mozliwe drogi z dyskoteki az po dom? Zmierzyc czasy i zanalizowac miejsca korzystne do uprowadzenia, poszukac zapisow innych kamer monitoringu z okolicy. Pojawila sie krytyka bardzo sluszna zreszta co daje ten monitoring skoro do tej pory nie przyczynil sie on (zla jakosc obrazu) do identyfikacji podejrzanych osob i swiadkow. Ludzie bardzo wiele robia z przyzwyczajenia regulranie - trzaba o tej samej porze w ten sam dzien tygodnia ustawic sie i obserwowac i odnajda sie swiadkowie, ktorych mozna wypytac i sprawdzic alibi. Problem jest w tym, ze siec monitoringiu jest zbyt rzadka i analiza ruchow osob trudna do zautomatyzowania. Dla rodziny i bliskich zaginionej - niech panstwo nie zwracja uwagi na komentarze skompleksionych, rozgoryczonych i samotnych osob a za to skoncentruja wysilki systematycznie wykorzystac wszystkie mozliwe informacje i konkrety do odnalezienia i ustalenia losow Iwony. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Tylko jedno pytanie ... 14.08.10, 21:18 Mam nadzieję, że tu dużo młodych, miłych dziewcząt pisze - prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: *.chello.pl 14.08.10, 22:13 widzę, że mochery opanowały forum, brzydkie wredne, stare babska, które nigdy na imprezy nie wychodziły, bo nie miały z kim, teraz jad wypluwają, że młoda i ładna dziewczyna wyszła na imprezę i zniknęła, Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 14.08.10, 22:21 Gość portalu: mela napisał(a): > widzę, że mochery opanowały forum, brzydkie wredne, stare babska, które nigdy > na imprezy nie wychodziły, bo nie miały z kim, teraz jad wypluwają, że młoda i > ładna dziewczyna wyszła na imprezę i zniknęła, Imprezowały, imprezowały i to ostro, tylko - wół nie pamięta jak cielęciem był - Ludziom czasem trafia się taka przypadłość, ale niepamięć nie boli - prawda ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lnvkqnb Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 14.08.10, 22:22 Gość portalu: mela napisał(a): > widzę, że mochery opanowały forum, brzydkie wredne, stare babska, które nigdy > na imprezy nie wychodziły, bo nie miały z kim, teraz jad wypluwają, że młoda i > ładna dziewczyna wyszła na imprezę i zniknęła, Pewnie się ortografii uczyły i dzisiaj w przeciwieństwie do ciebie nie muszą się wstydzić, że nie potrafią poprawnie pisać w ojczystym języku. Tak wiem, ty pewnie jesteś "dys..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: *.chello.pl 14.08.10, 22:18 i jeszcze dodam, wy mohery nie macie żadnych znajomości, dlatego plujecie jadem, bo się waszej tłustej d...py z domu nie chce ruszyć , zacofane istoty, ograniczony naród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LodzerMann Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 22:38 Dokładnie, stary dewoty którym żal dupe ściska że nie mają takich możliwości jak młodzież teraz. Dawniej nie wypadało albo rodzina pod kluczem trzymała, albo nie było pieniędzy ? Zazdrość, wszystkie negatywne komentarze aż kipią od zazdrości. Jakoś mnie nie przeszkadza, że ta sprawa stała się tak medialna. Mało tego podziwiam rodzinę , która poruszyła niebo i ziemię, żeby tylko ją znaleźć. Nie ma najmniejszego znaczenia jaka była ta nastolatka, ważne żeby się znalazła, albo żeby znaleźć sprawcę/sprawców tak aby wyjaśnić wszystko co się w tej sprawie wydarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straszne skąd ta nienawiść? 'mohery.tłuste dupy,stare'... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 23:24 tyle fanatyzmu i uprzedzeń w waszych słowach.to jak homofobia,której zapewnie nie cierpicie,ale oczywiście belki w swoim oku nie widzicie,prawda?jestem przerażony poziomem obłudy i nienawiści u Was 'postępowców' 'nie-moherów' Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max No i ludzie olali marsz exclusive :) 14.08.10, 22:20 Podobno przyszła tylko garstka ludzi ;-))) Może to przez to, że rodzice innych zaginionych nie byli mile widziani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cepelin Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.10, 22:26 Gdyby moje dziecko zagineło tez szukałabym wszelkich sposobów żeby je odnaleźć!!!!!Gdybym musiała wykorzystać znajomości wykorzystałabym je bez wahania!!Wiec nie dziwię się rodzicom Iwony że nagłaszają sprawę!!!!, ale to zrozumie tylko ktoś kto ma dzieci!! Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re:TROLE 14.08.10, 22:48 Gość portalu: cepelin napisał(a): > Gdyby moje dziecko zagineło tez szukałabym wszelkich sposobów żeby je odnaleźć! > !!!!Gdybym musiała wykorzystać znajomości wykorzystałabym je bez wahania!!Wiec > nie dziwię się rodzicom Iwony że nagłaszają sprawę!!!!, ale to zrozumie tylko k > toś kto ma dzieci!! I o to właśnie chodzi byśmy się jednoczyli w słusznej sprawie, a nie dawali się wciągać w idiotyczne czcze dyskusje z przedstawicielami dziwnych kół które za tymi zniknięciami często też stoją. Bardo proszę lekceważmy tych paskudnych, nieludzkich troli , nie odpisujmy im na te bzdety, nie sa tego godni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re:TROLE 15.08.10, 01:05 Jesteśmy armią troli i będziemy wytykać tę błazenadę w każdym wątku o tej Iwonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiary77 Re:TROLE 15.08.10, 02:14 three-gun-max napisał: > Jesteśmy armią troli i będziemy wytykać tę błazenadę w każdym wątku o tej Iwoni > e :) CBŚ jak tu zaraz wpadnie, to z połowę was wyłapie ! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 01:04 No i o to właśnie chodzi. Wszyscy rodzice robią co mogą, żeby ich sprawa stała sie głośna, ale tylko mamuśce tej panienki się to udało. Dziwne, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasa Kasa może i nie gra roli, ale... IP: 62.233.160.* 15.08.10, 09:56 > No i o to właśnie chodzi. Wszyscy rodzice robią co mogą, żeby ich sprawa stała > sie głośna, ale tylko mamuśce tej panienki się to udało. Dziwne, co? Publika pisze, że gdyby zaginęło ich własne dziecko, też by ich tak szukała, bo kasa nie gra roli. Kasa może i nie gra roli, ale nawet gdyby domy sprzedali, nie stać by ich było na milion zł nagrody, dwumiesięczną codzienną kampanię w ogólnopolskich mediach, poszukiwania z powietrza i na lądzie. Zwykli ludzie nie mają takich możliwości finansowych. Zatem wszystkich interesuje dlaczego taka machina została uruchomiona w przypadku jednej dorosłej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 "marsz niezgody" w Sopot 14.08.10, 22:34 (replay) Niezgody na to, aby w Polsce, w 21. wieku na ulicach polskich miast ginęli bez śladu ludzie. A lepiej tego w słowa ując nie sposób - prawda? I jak tu nie lubić lublin.com.pl za to co robi dla kreowania pozytywnych zachowań społecznych - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
50v Re: "marsz niezgody" w Sopot 15.08.10, 07:07 Ten redaktorek w dzienniku lubelskim co prowadzi wywiady ze sławnymi ludźmi ma dobry i taki specyficzny głos ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mój nikt ładna to szukają- a co z innymi zaginionymi??????? IP: *.toya.net.pl 14.08.10, 22:51 Dlaczego głośno o niej a nie o innych zaginionych? Bo to tzw "laska" ładna, więc bardzo medialna. Ciekawe jak dużo ludzi zaangażowało by się w poszukiwania gdyby była zwykłą szarą myszką...A tak, blond lasia w mini zaginęła, szukamy tylko jej. Tylko o niej mówimy w TV. Współczuję rodzinie, ale o wiele bardziej szkoda mi innych bliskich poszukiwanych bo ich zaginieni nie godni są pokazania w całym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: ładna to szukają- a co z innymi zaginionymi?? IP: 188.33.126.* 15.08.10, 13:20 jesu jaki to lachon,wszytskim sie na mozg rzucilo chyba z tej podniety wokol sprawy,to ze miala ufarbowane blond wlosy i mini to juz pieknosc?brzydkie to jak nieszczescie z facjaty,nawet by na nia nikt nie lampil sie jakby szla w dzinsach ,halo w bani maja co poniektorzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: *.chello.pl 14.08.10, 22:54 do lnvkqnb czy ja jakiś błąd ortograficzny popełniłam ? ja równiez uczyłam się ortografii dyslektyku, który widzisz u mnie błędy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lnvkqnb Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 14.08.10, 23:02 Gość portalu: mela napisał(a): >widzę, że mochery opanowały forum no to widac słabo się uczyłaś :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: *.chello.pl 14.08.10, 22:58 ok w pierwszym poscie sie przejezyczylam z moherami, ale draka, to żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lnvkqnb Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 14.08.10, 23:03 masz racje, osoba która chce innych pouczać nie powinna robić tak żenujących błędów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: *.chello.pl 14.08.10, 23:03 jak wam sie nie podoba, że o innych zaginionych jest cicho, to nagłośnijcie te sprawy, droga wolna , a nie siedzicie przed kompem i jątrzycie Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie !!! 14.08.10, 23:16 Gość portalu: m napisał(a): > jak wam sie nie podoba, że o innych zaginionych jest cicho, to nagłośnijcie te > sprawy, droga wolna , a nie siedzicie przed kompem i jątrzycie Byc może nie wszyscy chcą nagłośnienia medialnego, albo los bliskich im obojętny bo i takie przypadki znamy - prawda ? To, że o zaginięciu Iwony tak głośno naszą, internautów zasługą, a szczególnie tych co od samego początku aktywnie chcą by się odnalazła i wróciła do rodziny. Przykre natomiast jest to że jakaś grupa ludzi nagle tu wpada, być może i z własnej inicjatywy, i sieje zamęt, i ferment nie mając pojęcia o co tu tak na prawdę w tym wszytkom chodzi, ale ja też staram się każdego zrozumieć, tym bardziej że z czegoś żyć trzeba - prawda? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Ludzie !!! 15.08.10, 01:07 żadni internauci ani inni kosmonauci nie decydują o tym czy wyborcza napisze setny artykuł na ten sam temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie !!! 15.08.10, 03:22 three-gun-max napisał: > żadni internauci ani inni kosmonauci nie decydują o tym czy wyborcza napisze se > tny artykuł na ten sam temat :) Oni może i nie, ale my tak :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauci My, internauci, skrupulatnie uzupełniamy fakty IP: 62.233.160.* 15.08.10, 10:02 > > żadni internauci ani inni kosmonauci nie decydują o tym czy wyborcza napi > sze se > > tny artykuł na ten sam temat :) > > Oni może i nie, ale my tak :D I my, internauci, skrupulatnie uzupełniamy fakty, przypominając o opróżnianiu butelki wódki przed imprezą. O poruszaniu się w środowisku Znanych Amatorów Młodych Dziewcząt. To jest naszym obowiązkiem. Naszym - Internautów. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Ludzie !!! 15.08.10, 13:12 wy czyli kto? chyba ci sie moc zdekoncentrowała (albo tabletek nie wziełaś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milion zł Brak tajmniczych biznesmenów IP: 62.233.160.* 15.08.10, 10:00 > jak wam sie nie podoba, że o innych zaginionych jest cicho, to nagłośnijcie te > sprawy, droga wolna , a nie siedzicie przed kompem i jątrzycie Wszyscy nagłaśniają. Jednak nie stać ich na pierwszostronicową miesięczną kampanię reklamową w Gazecie Wyborczej. I nie mają miliona złotych od tajemniczych biznesmenów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinek Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.10, 23:48 na miejscu Policji zainteresowalbym sie kto pisze obrazliwe komentarze na temat Iwony i jej rodziny. szczegolnie te powtarzajace sie. komus bardzo zalezy na zmniejszeniu zainteresowania jej osoba i zbagatelizowaniu jej znikniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 00:25 Gość portalu: tinek napisał(a): > na miejscu Policji zainteresowalbym sie kto pisze obrazliwe > komentarze na temat Iwony i jej rodziny. szczegolnie te powtarzajace > sie. komus bardzo zalezy na zmniejszeniu zainteresowania jej osoba i > zbagatelizowaniu jej znikniecia. To chyba jest oczywiste, że ktoś z kół powiązanych blisko ze środowiskiem co macza łapy w podobnych niewyjaśnionych zniknięciach, a nawet może w tej sprawie ! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 01:08 To pewnie ci sami, którzy przysłali Rywina do Michnika... Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 01:28 three-gun-max napisał: > To pewnie ci sami, którzy przysłali Rywina do Michnika... To też jak dla mnie zagadkową sprawą było, ktoś kogoś gdzieś i po coś, a Rywina zamknąć kazali. Do dziś nie wiem co ten skrót GTWT oznacza i czym to skojarzyć, a próbowałem nawet, ale nie, to jednak nie Zakon Iluminatów i też nie wiem za o tak na prawdę Rywin siedział ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 02:33 Iwonka pewnie zakochala sie w wodzu plemienia Masajow i wstydzila sie rodzinie przyznac wiec....prysla?! Juz lepsze to niz mialaby byc uduszona przez jakiegos sutenera. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 02:53 blue911 napisał: > Iwonka pewnie zakochala sie w wodzu plemienia U nas ludojadów niet, lepiej spać idź już, bo do kościoła zaśpisz na 6:30 i nie zaliczysz praktyki, będzie ci to czarną kredą zapisane, zobaczysz! Idzie kota dostać ale też trudna dziś ta służ noc gorąca i mewy tak nisko latają, co to jutro będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 03:33 andreas077 napisał: > blue911 napisał: > > > Iwonka pewnie zakochala sie w wodzu plemienia > > > U nas ludojadów niet, lepiej spać idź już, bo do kościoła zaśpisz na 6:30 i nie > zaliczysz praktyki, będzie ci to czarną kredą zapisane, zobaczysz! > W przeciwienstwie do Ciebie nie zyje na wiosce wiec nie musze ze strachu przed opinia sasiadow latac na msze. Chodze kiedy mi sie podoba,a pedofilom w sutannach nic do tego! Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 04:05 blue911 napisał: > W przeciwienstwie do Ciebie nie zyje na wiosce wiec nie musze ze > strachu przed opinia sasiadow latac na msze. Chodze kiedy mi sie > podoba,a pedofilom w sutannach nic do tego! Hehe. No ale jak to tak, awansu nie dostaniesz bez podpisu kapelana i lokalnego proboszcza, a jak kiedyś dojdą do władzy to za takie herezje mogę Cię kazać nawet zastrzelić, a to armia większa niż wojska. A ja tam kosmopolitą jestem i nawet w Chinach mogę mieszkać, byle bym miał dobrze tylko ;D Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 04:45 andreas077 napisał: > blue911 napisał: > > > > > No ale jak to tak, awansu nie dostaniesz bez podpisu kapelana i lokalnego > proboszcza, a jak kiedyś dojdą do władzy to za takie herezje mogę Cię kazać > nawet zastrzelić, a to armia większa niż wojska. ;D Cos Ci sie pomieszalo,koles? Oni przy wladzy caly czas sa i wlasnie moje hordy rozwscieczonych zenskich wojownikow powoli tych zbokow odseparowuja od wladzy. A ja na Pisiakow to mam taka alergie ,ze na odleglosc kilku mil drgawek dostaje jak wyczuwam takiego medrca w poblizu i napadow kichania dostaje! Kolorowe baki tez puszcam celem odstraszenia ich ze swojego rewiru. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 15.08.10, 17:17 zarąbista akcja tylko pogratulować Panu Januszowi i gwiazdce ukrywającej sie pod pseudonimem "mia" (czyli Izuni) jakoś w innych miastach na tego typu akcje przychodziły tysiące, a oni z biedą uzbierali setkę uczestników i na dodatek nikt w mieście nie miał pojęcia o co chodzi ale tak to jest, jak się zniechęca i zastrasza ludzi, którzy chcą bezinteresownie pomóc wyszła klapa na całego ale Iza pewnie się cieszy, bo była w TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK39 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.08.10, 03:03 macie tam swoje układy ludzie, ale nad tym morzem ja bym nie odpuścił... może sprawdzić rutkowskiego alibi :) Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 03:19 Gość portalu: AK39 napisał(a): > macie tam swoje układy ludzie, dobre, pilnie poszukiwane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukajmy! A sprawdzano lokalną redakcję Gazety Wyborczej? IP: 62.233.160.* 15.08.10, 10:04 > ale nad tym morzem ja bym nie odpuścił... > może sprawdzić rutkowskiego alibi :) O właśnie! A sprawdzano lokalną redakcję Gazety Wyborczej? Czy byli przesłuchiwani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artix Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: 109.243.214.* 15.08.10, 08:25 a ja sądze wbrew swoim przedmówcą że obojętnie kim ta dziewczyna nie była w życiu codziennym to trzeba tym ludzią pomóc daje teraz taki przykład co by było jak by załużmy jedna albo druga osoba z was zagineła bez śladu była by to dokładnie taka sama stułacja trójmiasto ludzie obucicie się otwórzmy się na krzywdę innych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 15.08.10, 09:33 mnie ciekawi ciekawi szum wokół tej dziewczyny,mało ludzi ginie i jest cisza? Nie wierze, że jest to zwykła osoba, zapewne kogoś "wysokoiego"rodzinka itp. Nie jest tak że nie współczuje owszem jest to tragedia dla najbliższych. W piątek w okolicy Wita Stwosza na dwóch przystankach był plakat o zaginięciu chłopaka, było zjęcie, telefony itp czy ktoś słyszał o nim? czy w necie było napisane? ja nie widziałam. Więc widać, iż było tak i będzie że sa równi i równiejsi. A to że rezydent Sopotu daje kupe kasy na nagrode to już uważam przegięcie. pewno wyjde na wredną, bez uczuć osobę ale mam prawo napisać co myśle i mimo współczucia wkurza mnie szum wokół niej. A codziennie ginie nie jedna zapewne osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo 15.08.10, 15:36 Gość portalu: Dorka napisał(a): > mnie ciekawi ciekawi szum wokół tej dziewczyny,mało ludzi ginie i > jest cisza? Nie wierze, że jest to zwykła osoba, zapewne > kogoś "wysokoiego"rodzinka itp. Nie jest tak że nie współczuje > owszem jest to tragedia dla najbliższych. W piątek w okolicy Wita > Stwosza na dwóch przystankach był plakat o zaginięciu chłopaka, było > zjęcie, telefony itp czy ktoś słyszał o nim? czy w necie było > napisane? ja nie widziałam. > Więc widać, iż było tak i będzie że sa równi i równiejsi. A to że > rezydent Sopotu daje kupe kasy na nagrode to już uważam przegięcie. > pewno wyjde na wredną, bez uczuć osobę ale mam prawo napisać co > myśle i mimo współczucia wkurza mnie szum wokół niej. A codziennie > ginie nie jedna zapewne osoba. Posłuchaj mnie Dorka, takie już jest życie, niby wszyscy równi ale zawsze czymś się tam różnimy, albo cierpimy na chorobliwy przerost ambicji ? Ale też w prostych sprawach, a szczególnie gdy potrzebujemy dobrej rady i wsparcia nie idziemy do wujka dr hab siedemnastu tytułów, a do tego co ledwo pisze i czyta, a ma dużą firmę i kasy w pip, niby zwykły bubek, jakiś tam były milicjant a wszyscy jemu właśnie w pas się kłaniają i wiesz dlaczego, bo większość myśli że ma kasy na tysiące lat i im też coś skapnie? A tak w ogóle to nasz naród bardzo służalczy a i łasy na kasę, stąd też ta wielka samonapędzająca się machina korupcji przetaczając się i przez nasz kraj zostwiła ofiar całe rzesze. Dziwię się też trochę tej ludzkiej zazdrosnej zawiści, bo gdy zdarza się w mediach trafić informację o jakimś zaginięciu to trzy, cztery wpisy i cisza na forum, a tu jednak doświadczyliśmy niesamowitego przebłysku i olśnienia światłości rozjaśniającej umysły i tak jak wcześniej tu już wspominaliśmy w ludziach obudził się człowiek, czy nie jest to piękne - no powiedzcie sami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xnonorx Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 15.08.10, 22:37 > Dziwię się też trochę tej ludzkiej zazdrosnej zawiści, bo gdy zdarza się w > mediach trafić informację o jakimś zaginięciu to trzy, cztery wpisy i cisza na > forum, a tu jednak doświadczyliśmy niesamowitego przebłysku i olśnienia > światłości rozjaśniającej umysły i tak jak wcześniej tu już wspominaliśmy w > ludziach obudził się człowiek, czy nie jest to piękne - no powiedzcie sami? tu się obudziłą machina napędzana $$, nie człowiek. Czemu ileś tysięcy zaginionych nie ma swojego miejsca na pierwszych stronach dzień w dzień? Tak jak i przed, tak i po tej historii normalny człowiek zostanie olany przez KAŻDY urząd, aż nie trafi się "następna Iwonka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Piękne, ale co z tego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.10, 13:49 jak szaty zamiast zdobić chronią często wątpliwej wartości człowieka i tu można wiele by snuć domysłów, czym mocniej okrywane tajemnicą, tym bardzie inspiruje ludzi, tylko ten odwieczny strach przeszkodą - nieprawdaż ? jumanji_7 napisał: > Dziwię się też trochę tej ludzkiej zazdrosnej zawiści, bo gdy zdarza się w > mediach trafić informację o jakimś zaginięciu to trzy, cztery wpisy i cisza na > forum, a tu jednak doświadczyliśmy niesamowitego przebłysku i olśnienia > światłości rozjaśniającej umysły i tak jak wcześniej tu już wspominaliśmy w > ludziach obudził się człowiek, czy nie jest to piękne - no powiedzcie sami?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trójmiasto Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.10, 11:55 > a ja sądze wbrew swoim przedmówcą że obojętnie kim ta dziewczyna nie była w > życiu codziennym to trzeba tym ludzią pomóc daje teraz taki przykład co by > było jak by załużmy jedna albo druga osoba z was zagineła bez śladu była by to > dokładnie taka sama stułacja trójmiasto ludzie obucicie się otwórzmy się na > krzywdę innych ludzi Kilkanaście osób z w koszulkach, co widać choćby na materiale filmowym Polsatu. Wyborcza zrobiła z tego 200 osób. Na inne, otwarte marsze chodzą tysiące. Na ten ograniczony wyłącznie i "Tylko dla Iwonki" nie było chętnych. Klapa. Mieszkańców Trójmiasta nie zainteresowała ta medialnie naganiana impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xnonorx Re: Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopo IP: *.chello.pl 15.08.10, 22:50 trzeba tym ludzią pomóc daje teraz taki przykład co by > było jak by załużmy jedna albo druga osoba z was zagineła bez śladu była by to > dokładnie taka sama stułacja trójmiasto ludzie obucicie się otwórzmy się na > krzywdę innych ludzi Już mówię co by było: na komisariacie - proszę czekać na informacje, w gazetach - cennik ogłoszeń, u władz miasta - paaanie, my tu mamy tyle spraw..., zamówienie w Agorze cyklu codziennych artykułów na pierwszą strone - sam zgadnij. Takich historii dzieją się tysiące i ta sprawa niczego nie ma zmienic na lepsze - ma tylko za kasę i znajomości zrobić szum żeby ktoś się przestraszył. Po tym ludzie bez $$ i znajomości będą ginąć w ten samm sposób jak do tej pory: w ciszy i olaniu przez wszelkie instytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontos2 Nieważne , że zginęła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 09:35 nieważne, że tragedia....ważne,że nazwisko Rutkowski w naglówku. Skandalicznych artykułów pisanych na zlecenie cd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badziewiak66 15 000 osób znika bez śladu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 09:45 w Polsce sanitariusze i lekarze mordowali pacjentów wymagających pomocy by za grosze sprzedać newsa zakładom pogrzebowym. To w jakiś sposób świadczy o granicach chciwości i bezwzględności społeczeństwa. Określa do czego jest ono zdolne by kupić samochód, pralkę ,lodówkę i pojechać na wakacje za granicę. W Polsce władza robi co może by nie ujawniać statystyk zaginięć. To świadczy o kompletnej bezradności policji oraz o powszechnym braku bezpieczeństwa. Aż niewiarygodne że w Polsce znika co roku 15 000 ( słownie : piętnaście tysięcy ) ludzi !!! Jeśli choćby tylko 10% tej liczby to ofiary łowców narządów, a kolejne 10% to ofiary grasujących seryjnych morderców to macie obraz Polski i działań jej organów. Te 20% czyli 3000 ludzi bezkarnie porwano, zamordowano i pozbawiono narządów. Sprawa Iwony ma dla nas wielkie znaczenie, byście się w końcu obudzili i rozejrzeli w jakim kraju żyjecie. Drugi Meksyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ork z ozark Re: 15 000 osób znika bez śladu !!! IP: 195.245.226.* 15.08.10, 14:02 to już jest Meksyk i 3 świat,zetknij się osobiście z policją...w jakiejkolwiek sprawie która wymaga od policjanta osobistego zaangażowania.....mur obojętności i olewnictwa....w niektórych wypadkach nawet kasa nie pomoże....takie jest państwo polskie....płać podatki i pozwól nam władzy kosić kasę....a sprwa Iwony to tylko wierzchołek góry którą trzeba schować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqryq Ludzie nie znikają bez śladu - protest w Sopocie IP: *.net.stream.pl 15.08.10, 10:43 Jak to ludzie nie znikają??? Wyruszyło 200 a doszło 100!!!! 100 osób zniknęło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trójmiasto Co się stało z koszulkami?! IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.10, 11:56 > Jak to ludzie nie znikają??? > Wyruszyło 200 a doszło 100!!!! > 100 osób zniknęło!!! A tylko kilkanaście miało marszowe koszulki? Co się stało z koszulkami?! Odpowiedz Link Zgłoś