Gość: pfi IP: *.chello.pl 01.09.10, 21:18 widowisko broni występ Macy Gray (to, że pokaz fajerwerków, to się zgodzę, był piękny)? przecież ona była absolutnie nawalona... Dobrze że się trzymała stojaka od mikrofonu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alicja Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 21:32 kompletne nieporozumienie,Nadete smutne i przygnębiajace.A miała byc radość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Dziwne pytanie.... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 02.09.10, 11:33 "Dlaczego z rocznicy klęski Powstania Warszawskiego udaje się w stolicy stworzyć świetne wydarzenie kulturalne, a z radosnego święta podpisania Porozumień Sierpniowych - pełne nadęcia i przytłaczającego nastroju widowisko?" DLACZEGO? Bo Polacy bardzo lubia swiętować swoje klęski, zobaczcie... rocznice nieudanych, tragicznych i głupich powstań, bitew które były wynikiem idiotycznej polityki, etc, etc Z zapartym tchem czekam na rocznicowe akademie/koncerty z okazji fatalnej, rujnującej opinie interwencji w Iraku (braaaawa!!!) czy "zwycięskiego" wycofania się na z góry upatrzone pozycje z Afganu... Ha,ha, ha, ha, buuuuuuhahahahaha! To dopiero będzie zabawa, może nawet dzień "bohaterskiego" wojska polskiego przeniosą i nazwą Dniem Psa Wojny! Odpowiedz Link Zgłoś
aqant Uważam że było kilka niezłych naprawdę postaci. 02.09.10, 12:30 Marianna Faithfull była świetna. Nie mylić z Marianną Rokitą. Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Strata czasu i pieniędzy! wystarczyło 02.09.10, 11:40 zaprosicćjednego dobrego artystę i po krzyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amen Re: a za pogrzeb podnóżka Piłsudskiego IP: 80.50.125.* 02.09.10, 12:35 impreza się nie udała bo nie było odprawiającego modły rabina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Hunt Macie szczęście że to nie ja śpiewałem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 12:26 Macie szczęście że to nie ja śpiewałem!!!! To dopiero moglibyście ponarzekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: *.ip.jarsat.pl 01.09.10, 21:38 - promocja narkotyków - Macy Gray. Ludzie wokół mnie przez kilka minut głośno komentowali jaki towar brała. Po prostu żenada. Co ona ma wspólnego ze świętem Wolności i Solidarności? Dlaczego nikt nie zareagował. Przed nia wystepował Prezydent RP i Marszałek Senatu. Czy w USA, UK czy Francji by to takiej artystce uszło płazem? Man był super prowadzącym i fajerwerki też były kosmiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: 172.28.252.* 01.09.10, 21:50 jak pieknie rufus zaspiewal halleluja... macy tez byla niezla, janda i radziwilowicz super. warto bylo sie wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniezmaczony Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: *.chello.pl 01.09.10, 22:12 To co zobaczyłem, to jest kpina i szyderstwo z Polaków (nota bene podatnicy zapłacili za to coś, aż 9 milionów złotych z 11 mln przyznanych - czyżby te pozostałe 2 mln "przytulił" sobie ECS i nijaki Zięba - chyba tak się nazywa dyrektor tego dziwnego tworu), zobaczyliśmy pseudo artystyczne wygibasy różnych form sztuki oraz artystów nawalonych środkami odurzającymi, polscy artyści wypadli bardzo słabiutko (Kayah - tragicznie mierne wykonanie cudownego utworu Grzegorza Ciechowskiego, inni nic lepiej). Żenada i wielki wstyd - chyba mieli rację różni ludzie mówiąc o tym, że jaka Solidarność, taki koncert????????? Odpowiedz Link Zgłoś
cmochall Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię 01.09.10, 22:51 masz racje .ziembie odbilo mam nadzieje ze plonie ze wstydu-tylko pytanie czy ksieza znaja pojecie wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniezmaczony Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: *.chello.pl 01.09.10, 22:15 Oczywiście powinno być Zniesmaczony, przepraszam Wszystkich urażonych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oponent Śniadka Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: *.chello.pl 01.09.10, 22:24 Gdzie były nasze wspaniałe służby do zwalczania narkotyków, czyżby Oni mogli a my Polacy już nie, rozliczyć organizatorów i ewentualnie zgłosić możliwość popełnienia przestępstwa do Prokuratury. Skończmy z złodziejstwem za Nasze (podatników) pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
areyoushpongled Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię 02.09.10, 12:26 a co brała? ketaminę? gbl/ghb? mdma? C2H5OH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as 9 baniek to niezły zarobek za takie g IP: *.net.stream.pl 01.09.10, 21:55 prowizje się wzięło no nie? frajerzy zapłacili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa PO dobrze wydaje miliony więc podatki rosną IP: *.net.stream.pl 01.09.10, 22:01 na takie gó....a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxuel 9 baniek i coś takiego? IP: *.docsis.tczew.net.pl 01.09.10, 22:08 Kurcze na Opener to jest klimat i doznania, a tu za 9 000 000 zł podatników coś takiego? Szkoda kasy na to skoro sami ludzie S tak się zachowują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... IP: *.opera-mini.net 01.09.10, 22:21 Odpowiedz Link Zgłoś
cmochall Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... 01.09.10, 22:46 bylo to zenujace widowisko,ciekawy jestem kto wpadl na tak glupi pomysl.szkoda tych 9mil.zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leea Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.10, 07:52 Byłam i bardzo mi się podobało:D. Nareszcie ktoś wpadł na taki pomysł, żeby w Gdańsku zrobić koncert na światowym poziomie! Szkoda, że wiele ludzi nie rozumie co to jest sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacuncao Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: *.slubice.vectranet.pl 02.09.10, 11:41 dobrze, że ty rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ako Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: 153.19.182.* 02.09.10, 13:03 brałaś razem z Macy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm to komentujący tu są żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:52 gdyby gazeta napisała że było super to byście napisali również że było super, jeśli napisała że gó... to wy powtarzacie za nią. mam wrażenie że jej czytelnicy nie mają własnego zdania. poza tym że ktokolwiek by nie wystąpił to i tak byście zjechali imprezę bo jest organizowana przez solidarność, która wygwizdała waszego Donia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propis Re: to komentujący tu IP: *.xdsl.centertel.pl 02.09.10, 12:40 Normalnie mi cie szkoda. O gustach sie nie dyskutuje. Gusta sie ma. Spektakl był totalna baznadzieją. Nadawał sie do Piwnicy pod Baranami lub innej niszowej scany, a nie na widowisko plenerowe. Publiczne pieniadze wyrzucone w błoto. Całe szczescie że poziom fajerwerkow byl wyjatkowo wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mann Re: do pracownika ecs IP: 153.19.182.* 02.09.10, 13:06 poczytaj sobie komentarze w innych portalach, to samo, ajako pracownik ecs wiesz dobrze kto to zorganizował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszku Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... IP: *.chello.pl 01.09.10, 23:02 Średnio mi się podobało, ale gdy czytam, że koszt wyniósł 9 baniek to zmieniam zdanie: totalnie mi się nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... IP: *.chello.pl 02.09.10, 00:15 fatalne nudne pompatyczne widowisko ... Janda i Radziwiłłowicz - cóż to nie był radosny pogodny występ - tylko zmęczona ciężka artyleria. Artyści - zagubiona zbieranina. A chamstwem można określić nagrodzenie 4 ANONIMOWYCH dobrodziejów... - ludzie czy chodziło o 10 sek. ? by ich nie przedstawić ? A może warto dla naszej ciekawości i zachowania odrobiny przyzwoitości - dostali jakieś medale gdy wyganiano ich ze sceny - WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archiwista z NJ 14 minut Jaroslawa Kaczynskiego IP: *.nwrk.east.verizon.net 02.09.10, 01:36 Kaszalot jest widoczny za Komuruskim: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DdHr1BNj7RQ Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... 02.09.10, 02:47 po imprezie,organizatorzy powinni publicznie rozliczyc sie,na podstawie faktur z pieniedzy-co do grosika.Dziwnie sądze,ze to bedzie niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal! lekką rękę ma klecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 06:48 w wydawaniu publicznych pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.10, 07:55 Byłam i bardzo mi się podobało :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAJOWNICZEK to świetnie, tylko zmień troche swój nick, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 12:29 to świetnie, tylko zmień troche swój nick, żeby wygladało że piszą różne osoby z tego samego ip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokamak dosyć żenujący spektakl IP: *.jf.intel.com 02.09.10, 08:46 Prezydenci przemawiający przed koncertem nwolywali do radości. A potem była Janda i człowiek z żelaza/marmuru deklamujący ponurą poezję. Następnie chaotyczne przemieszanie stylów i wykonawców. Najbardziej zdumiały deklamacje poezji po angielsku. Odlecianego Ginsberga nawet w tłumaczeniu trudno przyswoić. Ilość angielszczyzny na koncercie to chyba przejaw kompleksu nizszości, w tym samym guści co nazwanie galerii handlowej w centrum Gdańska "Madison". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 09:18 Ja już wiem, że ECS nie potrafi zorganizować super imprezy. Cokolwiek robi to wychodzi bryndza, tak jak to było w zeszłym roku z Kylie , teraz to już było całkowite przegięcie. Nie dziwię się, że przyszło 4 razy mniej osób, a pewno wciskali wszystkim bezpłatne wejściówki żeby zapełnić miejsca. Szkoda pieniędzy na ECS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... IP: *.chello.pl 02.09.10, 09:38 Byłem i gdybym biletów nie dostał za darmo to bym się wkurzył. Trzeba przyznać, że poza występem tej dziewczyny z Ukrainy to całość to był straszny syf. A ten koleś co recytował wiersz po angielsku przez 15 minut to może się cieszyć ze nie został wygwizdany. Apel do organizatorów: jak planujecie takie "cudowne wydarzenie na skale światową" to nie mówcie o tym w reklamówkach, że to widowisko porównywalne do Jarre bo to chyba tego znakomitego Francuza obraża i ludzi robi w .... butelkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanszczanka Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 09:52 widzialam tylko w TV, PODOBALO MI SIE i nie tylko mi! wreszcie cos oryginalnego, polaczenie roznych stylow, fajna atmosfera, najslabsza zas Kaya z piosenka Ciechowskiego a co? chcielibyscie kolejny popowy koncercik naszych gwiazdeczek? wtedy dopiero falki by sie wywracaly a czy warty 9 mln to nie wiem, mozliwe, ze cena przeszacowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrarm Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: 193.203.192.* 02.09.10, 14:54 Ty chyba nie bardzo wiesz, co to jest porządny koncert.. widowisko też żadne zt ego było.. balony o krztałcie łancuchów i muzycy w oknach CSG? I wiersze NIEPRZETŁUMACZONE na polski? Nie wszyscy rozumieją poezję po angielsku.. za mało pieniędzy? Idź sobie na jakiś dobry koncert, gdzie śpiewają więcej niż jeden kawałek.. np. Roger Waters za rok w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szaraczkowo tylko frajerzy płaca za bilety 02.09.10, 11:16 Masz rację bilety nie rozeszły się jak świeze bułeczki i sporo ludzi dostało je za darmo, bo przeciez frekwencja musiała być. Za bilety płacili tylko frajerzy Gość portalu: student napisał(a): > Byłem i gdybym biletów nie dostał za darmo to bym się wkurzył. Trzeba > przyznać, że poza występem tej dziewczyny z Ukrainy to całość to był straszny > syf. A ten koleś co recytował wiersz po angielsku przez 15 minut to może się > cieszyć ze nie został wygwizdany. Apel do organizatorów: jak planujecie takie > "cudowne wydarzenie na skale światową" to nie mówcie o tym w reklamówkach, że > to widowisko porównywalne do Jarre bo to chyba tego znakomitego Francuza > obraża i ludzi robi w .... butelkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... 02.09.10, 10:04 Kto miała zarobić na tym, to zarobił. Najlepiej się zarabia na pompatyczności, bo nikt wówczas nie liczy wydatków, aby nie zostać posądzonym o małostkowość i brak patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sefweg Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... IP: *.nat0.sta.nsm.pl 02.09.10, 11:01 tyle opinii, ze macy gray cpala - bylo to widac na scenie, wiele osob widzialo to na wlasne oczy - dlaczego odpowiednie organy nie dzialaja???? po zejsciu ze sceny powinna pojechac na 48! Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 To widowisko było bez biletów, zafundowane.. 02.09.10, 11:36 przez fundację ojca Zięby... Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię 02.09.10, 11:57 No i co z tego, że ćpała? Ch... Ci do tego. Tysiące Twoich rodaków chleje na umór i napie... żonę i dzieci, a Ty się martwisz, że jakaś laska, która jest amerykańską artystką ćpała? Skąd Ty się urwałeś, z ruchu abstynenckiego sprzed 50 lat? W kraju gdzie legalny narkotyk (etanol) przyczynia się do wielu tragedii życiowych ja bym się jednak nie czepiał, gdy ktoś sobie trawę zajara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 12:13 Chciałem ci odpowiedieć na ten głupi post, ale widzę że jesteś rownież naćpany więc zostawię bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam odpowiedz mi na jedno pytanie IP: *.infocoig.pl 02.09.10, 13:09 czy twoi rodzice zdają sobie sprawę jakiego głupka wychowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macy Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: 153.19.182.* 02.09.10, 13:11 szkoda,że masz aż takie kompleksy,że akceptujesz artystów(z AMERYKI) na imprezach za które płacisz. Ja wolę profesjonalistów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... IP: 62.87.184.* 02.09.10, 11:34 Wszystko co dotyczyło obchodów 30-lecia "Solidarności" to zostało skrytykowane. Ciągle nieustanna krytyka, krytyka, krytyka i krytyka. Ten naród nic tak dobrze nie umie jak wszystko krytykować. Proszę zorganizować jakąś wielką uroczystość, a nie ciągle deliberować nie tak, źle, niedobrze, niepoprawnie, beznajdziejnie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: 188.33.120.* 02.09.10, 11:40 Różne imprezy można organizować.ą organizator jak ma pieniądze to płaci za lipe.Organizatorzy mogą się chwalić że to dobre ,ale oglądający za darmo też mają prawo wymagać coś więcej jak improwizacje za ludzi pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyliberał Żenujące medium GW IP: *.static.xcore.pl 02.09.10, 12:52 Nie obrażaj Narodu. To, że jakieś media (nie koniecznie polskie) to skrytykowały to nie znaczy, że cały Naród. Przez te media wszystko co ma związek z Solidarnością jest krytykowane z wiadomego powodu - w końcu rządzi nami POPZPR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrarm Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: 193.203.192.* 02.09.10, 14:55 Zapłaciłem - mam prawo krytykowac. Ślabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryt Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: 178.73.48.* 02.09.10, 11:39 jak zwykle dużo gadania, ale ZROBIĆ za PO nie umieją, proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wien Re: Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię IP: 89.238.35.* 02.09.10, 11:40 Gdyby rezyserami widowiska byli przedstawiciele PO dziennikarze wyborczej piali by z zachwytu jak kastrowane koguty,a tak to trzeba zaraz wszysko opluc jadem.Michnik dyktuje wam co macie pisac,a wy unizenie macie we krwi! Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Czy widowisko "Twój anioł Wolności ma na imię" ... 02.09.10, 11:42 Z wszystkiego, co tam było, chętnie zobaczyłabym Rufusa Wainwrighta, ale wolałabym jednak po prostu pójść na jego koncert... -- Scribere necesse est O sztuce u dawnych Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Prawdziwy spektakl - chamstwa, kłamstwa i 02.09.10, 11:43 bezczelności - dali wcześniej Śniadek, Kaczyński i kaczystowscy klakierzy. Reszta to juz nieistotne dodatki do obchodów rocznicy. Tylko dlaczego aż tyle kosztowały? Odpowiedz Link Zgłoś
takisobiejac Żenująca była relacja w TVP 02.09.10, 11:45 Nie zgadzam się, że tegoroczny koncert był zły. Bardzo dobrze, że nie występował jeden artysta, bo np. JM Jarre to zdecydowanie nie moja półka, a tu byli i biali (nudni) wykonawcy i np. Angelique Kidjo czy fenomenalna Ksenia Simonova! Niestety na wysokości nie stanęła TVP. Publiczna zrobiła przerwę w momencie gdy wypowiadali się uchodźcy z Sudanu, Tybetu i Kuby. Skandal! W dodatku ważniejszy był red. Misztal i jego bzdurne gadki niż występ kultowej Sharon Jones. Z wykonawców zawiodła Macy Gray. Wyglądała jak naćpana albo pijana. Angelique Kidjo nie powinna śpiewać po angielsku, ale nie zmienia to faktu, że jest ona fenomenalną artystką. Ale i tak wszystkich przyćmiła Ksenia Simonova - zwyciężczyni ukraińskiego "Mam Talent". Fenomen na klasę światową. Nieprzygotowana była tłumaczka. Ale reszta OK. Fajnie, że nie występowali tylko Biali. djamaladdin.blog.pl - blog inny niż wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasseto Re: Żenująca była relacja w TVP IP: 153.19.182.* 02.09.10, 13:32 Nie porównuj tej chałtury do koncertu JMJ. Jeśli tegoroczny "koncert" to twoja półka, to życzę rozwoju, a wtedy zrozumiesz że sa wydarzenia czy widowiska które naprawde się pamięta!!! Odpowiedz Link Zgłoś