Dodaj do ulubionych

Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazika

IP: 193.158.111.* 15.12.10, 13:11
Juz mam dosc tych martyrologicznych gniotow! Gdzie sie podzialo dobre polskie kino? Psy, Psy II, Demony Wojny, Kroll, Kiler czy tez wczesniejsze filmy jak Vabank, Seksmisja. Dlaczego teraz serwuje nam sie gowno warto, pelna zalu papke? Po co?
Przestanmy byc smutackim narodem, ktory swoich nieszczesc upatruje w przeszlosci.
Obserwuj wątek
    • djmiixer Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazika 15.12.10, 13:16
      Jestem dumny, że Pan prezydent Komorowski zaprosił generała Jaruzelskiego, jako doradce. Na pewno właśnie za taką Polskę "Janek Wiśniewski padł"
      • Gość: emertowany SBek morda w kubeł warchoły i płacić podatki na moje 6k IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 13:25
        emeryturki

• Gość: gsgagargarggr Re: Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:21
        jakiego doradce marny propagandzisto to było spotkanie byłych prezydentów i premierów a tak się niestety składa, że Jaruzelski jest byłym prezydentem, że wiecznie sfochowany kaczyński nie przyszedł to już ina historia
    • djmiixer Re: Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazi 15.12.10, 13:18
      Masz rację, dzięki takim jak Ty wychodzi potem, że w katyniu strzelali Niemcy, mamy przepraszać za wypędzenia, a na całym świecie piszą o "polskich obozach nazistowskich", i kto tu serwuje goowno ?
    • Gość: autor Re: Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazi IP: *.zone14.bethere.co.uk 15.12.10, 13:31
      www.youtube.com/watch?v=cy7bfUJXiD4&feature=related]Tekst linka[/url]
    • Gość: wojtek Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazika IP: *.net.stream.pl 15.12.10, 13:32
      Kiedy to się skończy, kiedy to wszystko znajdzie miejsce na stronach książek historii i w programach TV Historia. Obchody marca 68, grudzienia70 (byłem wtedy 19-stoletnim gdańszczaninem) , sierpnia 80 i tak co roku. Ogramne pieniądze na te obchody "kombatantów" idą. Przykład 30 lecie NSZZ Solidarność + koncert !!!
      By zdobyć pieniądze na ochronę zwierząt, przyrody, na naukę czy zdrowie, organizuje się kwesty - żebraniny. Przecież to są żywotne interesy każdego społeczeństwa. Od 1980 roku przyszło na świat kolejne pokolenie polaków, których tylko znikomy odsetek to interesuje. Kto na te obchody przychodzi. (kto jest ciekawy nie stanie z boku i zobaczy...) No cóż "CHWAŁA KOMBATANTOM" !
      • tim7 Re: Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazi 15.12.10, 16:10
        Nie masz racji w kilku kwestiach. O historii swojego narodu należy pamiętać, i jest to rzecz niezaprzeczalna. Tylko, że formy pamięci mogą być lepsze i gorsze. Jedni chcą stawiać pomniki, inni robią uroczyste akademie "ku czci", a jeszcze inni chcą stworzyć "pomnik", ale nie spiżowy, lecz taki, który zmusza do myślenia i zostawia po sobie w umyśle jakiś ślad. Takim czymś są obrazy. Kiedyś to były obrazy malowane na płótnie, dziś maluje się je na ekranie. Wzmocnieniem takiego przekazu jest piosenka/muzyka. I tym właśnie jest owy film. Bo kto by pamiętał o, na przykład bitwie pod Grunwaldem, gdyby nie Matejko, Aleksander Ford ("Krzyżacy")? Tak, to znaczne uproszczenie, ale chodzi mi o zarysowanie zjawiska.

Widziałem na własne oczy plan w Gdyni, na którym kręcono sceny uliczne. Jechałem wówczas autobusem. I mimo, że sam pamiętam stan wojenny jedynie z zamglonych migawek, obrazków pozostałych w pamięci, to gdy widziałem jak to wyglądało na prawdę, to ciarki mi chodziły po plecach. W autobusie podczas jazdy zapadła martwa, ciężka od emocji cisza. U osób starszych w kącikach oczu kiełkowały łzy...

No a Kazik mistrzem jest i basta!
        • tim7 Re: Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazi 15.12.10, 16:12
          Tak, połączyłem dwa oddalone od siebie w czasie fakty, ale to z emocji. Sensu mojego przekazu jednak to nie zmienia.
        • jebanypolaczek Najwazniejsza sprawa 16.12.10, 03:42
          Wiara w zombi, to podstawa.
          • tim7 Re: Najwazniejsza sprawa 16.12.10, 09:29
            A czy mógłbyś rozwinąć tę jakże głęboką myśl...?
    • Gość: as a co się stało w grudniu 70? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 13:58
      to coś jak sierpień 80 i kwiecien 10?
      • Gość: Macho Re: a co się stało w grudniu 70? IP: 83.1.102.* 15.12.10, 15:26
        Plebs pyskował, że drogo. A skoro władza nie chciała dać darmochy zaczęli podpalać miasto.
        • tim7 Re: a co się stało w grudniu 70? 15.12.10, 16:13
          Gówniarz jesteś i ignorant. Tyle.
    • sewa1 pamięć historyczna, nie histeryczna 15.12.10, 14:01
      Własną historię trzeba znać ale bez bagażu emocjonalnego. Inaczej kończy się to grajdołem w stylu PIS-IPN.
      • Gość: dlugi Re: pamięć historyczna, nie histeryczna IP: 178.73.50.* 15.12.10, 22:23
        glupi chu.. jestes
    • Gość: lodzemensz Ale Jaruzelski jest bohaterem, tak? IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 14:02
      Ówczesny minister Obrony Narodowej...
      • Gość: dziadek Re: Ale Jaruzelski jest bohaterem, tak? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.12.10, 14:25
        Tak!
      • Gość: Macho Re: Ale Jaruzelski jest bohaterem, tak? IP: 83.1.102.* 15.12.10, 15:27
        Gdyby dziś jakieś bydło przyszło podpalić ci auto lub zniszczyć sklep też byś strzelał.
        • lodzermensz1 Re: Ale Jaruzelski jest bohaterem, tak? 15.12.10, 16:27
          Po pierwsze - Ci LUDZIE to nie było bydło.
          Po drugie - nie wiem nic aby palili samochody.
          Po trzecie - zginęło ponad 40 OSÓB (nie bydląt). Wojsko i milicja otworzyły ogień z broni automatycznej. Tego nie zrobiła francuska policja jak młodzi emigranci rzeczywiście palili samochody i demolowali sklepy i biura.
          Po czwarte - jakby mi palili samochód, to dałbym w ryja, złapał za frak i zawlókł na policję (chyba, że byłoby ich dużo więcej), a nie strzelał. Życie najgłupszego nawet człowieka jest więcej warte niż mój samochód.
        • Gość: kolor monitor Re: Ale Jaruzelski jest bohaterem, tak? IP: *.rev.pro-internet.pl 15.12.10, 20:30
          partyjnemu tatusiowi ktoś naubliżał w 70? sąsiedzi pluli pod nogi? ok, rozumiem, ja też czułbym się jak szmata. ale nie leczyłbym swojej frustracji w taki sposób na forum.
    • Gość: xxxx Czy Kazik będzie to śpiewał na koncertach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:29
      Fajna wersja....ale jakoś mi się na żywo w tłumie pogujacych nie widzi.....
    • Gość: gość Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazika IP: *.icpnet.pl 15.12.10, 14:37
      O JA PIER... CO ZA KOMENTARZE
    • Gość: r_d Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazika IP: *.dashofer.pl / 192.168.0.* 15.12.10, 15:55
      ostatnio odnoszę wrażenie, że poziom debilizmu i ignoranctwa na forum GW przebił ten z onetu
    • Gość: Durnie A wy, glupcy, daliscie im rzadzic IP: *.onlinehome-server.info 15.12.10, 16:00

przez tyle lat po komunie. Stolzmanom, Millerom, Oleksym zamiast ich zabic i wrzucic do dolu z wapnem . Co za kretysnki kraj i narod.
      • tim7 Re: A wy, glupcy, daliscie im rzadzic 15.12.10, 16:15
        A ty kim jesteś, że masz czelność mówić "wy"?
        • Gość: pancia Re: A wy, glupcy, daliscie im rzadzic IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 16:24
          Kazik zmasakrował tę piosenkę.
        • Gość: D. Re: A wy, glupcy, daliscie im rzadzic IP: *.onlinehome-server.info 15.12.10, 16:27
          W dymie petard i stekaniu palowanych, ryzykujac zdrowiem i zyciem wyjechalem z tego strasznego kraju w roku 1970. Ja nie jestem wy.
          • tim7 Re: A wy, glupcy, daliscie im rzadzic 15.12.10, 17:00
            Skoro nie jesteś "my" i znasz realów, to nie masz prawa nas oceniać.
            • Gość: DiDi Re: A wy, glupcy, daliscie im rzadzic IP: *.onlinehome-server.info 15.12.10, 17:18
              Szczerze mowiac Twoje przyzwolenie mi lata.
              • tim7 Re: A wy, glupcy, daliscie im rzadzic 16.12.10, 09:34
                Nie wątpię. Latało ci w 70-tym, lata i teraz. Tchórzem byłeś i nim widać pozostałeś. Emigracja była słuszną decyzją. W kraju zostali ci co mieli odwagę walczyć z systemem.
                • Gość: Didi He, he .... :) IP: *.onlinehome-server.info 16.12.10, 14:33
                  To jedna z najbardziej komicznych rzeczy, jakie czytalem w ciagu ostatnich lat- walczyc z systemem ??? Przez co, Bolkowe strajki? Ile Ty masz lat, ze Tobie sie wydaje ze cos wygraliscie?
                  Idziecie na wybory, wybieracie i wydaje sie wam ze macie demokracje, a doslownie kazdego poltyka w kraju moze nosem wciagnac byle kapitan SB z tamtych lat, bo to oni dysponuja informacjami i maja waszych politykow dzis w garsci. Kukielki w telewizorze, a za sznurki pociagaja tamci i smieja sie z glupcow co w demokracje wierza w kulak.
                  Dokladnie, co do ostaniego polityka. Wtedy tez ich mieli, ale wtedy to byl drobiazg, bo wtedy w gre nie wchodzila kasa, a dzis wchodzi i to duza.
                  No, ale jak lubisz zyc uluda, to juz Twoja sprawa. Zreszta, tych co walczyli byli i jest bardzo niwielu, wiekszosc wolala sie zapisac do PZRP i czekac na przydzial mieszkania i talonu na fiata 126. Albo siedziec jak mysz pod miolta i glosowac na komune, bo im "paszportu nie dadza albo z roboty wywala". Ogromna wiekszosc byla wlasnie taka i dzis tez taka jest.
                  A co do emigracji, to ten co wyjechal wie ze to wlasnie do tego trzeba miec jaja a nie do tego zeby zostac. Zaczac wszystko od nowa bazujac tylko na tym ze nie musi sie juz matwic polskim syfem i absurdem. Malo, chociaz jednoczesnie i bardzo duzo.
    • Gość: peterpopara Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazika IP: *.unknown.vectranet.pl 15.12.10, 16:48
      A ja jestem dumny z tego narodu, co zapomina o bohaterach, a czci zdrajców i swych oprawców. Jestem dumny z polskiej lewicy, co okrada biednych i osłania pederastów.
      Jestem dumny z polskiej skłóconej prawicy, gdyż na rękę to lewicy
      Jestem dumny z Was Polacy, co historię bieg gdzieś macie
      • Gość: 123 rzyg IP: *.barn.cable.virginmedia.com 15.12.10, 17:43
        nieustanne taplanie sie w historii to tkwienie ciagle w przeszlosci, a raczej chodzi o to, zeby Polska szla do przodu, czy nie? ile jeszcze beda sie nawzajem opluwac, wypruwajac flaki z tego, co bylo x lat temu??? rzygam juz ta martyrologia, chrystus narodow sie znalazl, najwidoczniej nikt nic innego w tym kraju nie potrafi. zrobmy film o przebiegu KAZDEGO ROKU z ostatniego stulecia, wyczerpie sie formula i wtedy co zostanie? ano trzeba bedzie zabrac sie za prawdziwe zarzadzanie panstwem! a nie odwracaniem uwagi od najistotniejszych problemow, ktore przecietnego Polaka jakby najbardziej obchodza, kreceniem takich filmikow i laniem sie po mordach z okazji wydarzen 30lat temu.
        • Gość: peterpopara Re: rzyg IP: *.unknown.vectranet.pl 15.12.10, 20:22
          Co to za naród, który nie pamięta a kaca ma, ale od używek. Pamięć jest niewygodna tym, którzy zbyt dużo uczynili złego. A pamiętać dobrze jest by nie powtarzać tych samych błędów co roku, co wiek. Aby nie być tak samo głupim jak i po szkodzie.
          I pamiętać winy szkodników i ich potomków. Teraźniejszość i przyszłość bez pamięci jest sierotą.
        • Gość: dlugi Re: rzyg IP: 178.73.50.* 15.12.10, 22:26
          powiedz mi prosze ze sa madrzejsi od ciebie ..... bo sie zalamie ... "zdaj sprzet facet "
    • Gość: esso Kazik dał radę IP: *.mlyniec.gda.pl 15.12.10, 17:26
      Kazik dał radę - prawie tak dobre jak ballada z PSÓW I.
    • Gość: kolor monitor Re: Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazi IP: *.rev.pro-internet.pl 15.12.10, 20:25
      Psy, Demony Wojny, Kroll, Killer- dobre polskie kino? a fast foody to restauracje, no nie?
      A temat filmu jest super. Gdyby to się wydarzyło np. w Stanach, mielibyśmy już z 10 ekstra produkcji.
    • antropoid Re: Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazi 15.12.10, 20:47
      Gość portalu: Seti napisał(a):

> Juz mam dosc tych martyrologicznych gniotow! Gdzie sie podzialo dobre polskie
      > kino?

Istnieje i nawet ma się nie najgorzej - jest sporo młodych reżyserów kręcących dobre filmy, tylko Ty interesujesz się kinem chyba od święta.

• h-mol Re: Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazi 15.12.10, 23:20
      Trzeba mieć niezłą fantazję, że by wymienić jednym tchem znakomitego "Krolla" i gniota jakim jest "Kiler"!
    • Gość: Do autora Jutro "Czarny czwartek". Zobacz teledysk Kazika IP: *.centertel.pl 16.12.10, 03:21
      lub autorki. Pisze się, że scenarzyści jako nastolatkowie na własne oczy widzieli grudzień.
      A ja czytałem na własne oczy co pisali w organie nieboszczki Polskiej Zjednoczonej Partii Robotnicznej Głosie Wybrzeża. Wystarczy pójść do biblioteki i poczytać sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka