Dodaj do ulubionych

Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 13:15
Oj miło się punktuje konkurencję!! GW nie odpuszcza sobie!
Obserwuj wątek
    • Gość: rd Można było pomyślec a nie tępo ciąć IP: *.ip.jarsat.pl 16.02.11, 13:19
      Można było pomyśleć i - tak jak mówi studentka - wprowadzić na część seansów tylko rezerwacje z zakupem on line. Mi zdarzało sie nie wykorzystac rezerwacji ale bywało i tak że w słotny dzień człowiekowi niespecjalnie chciało sie wychodzić z domu ale "mam już zarezerwowane bilety w kinie" to idę. Ale im tam chyba nie płacą za myślenie
    • pavulon78 Re: Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzó 16.02.11, 13:36
      System jest do bani i na razie działa beznadziejnie. Miałem wątpliwa przyjemność sprawdzic to w ostatnią sobotę. Zamówiłem bilety przez inet, zapłaciłem i miałem dostać mailem "bilet elektroniczny" z kodem obrazkowym do wydrukowania i smsa z kodem obrazkowym, na podstawie którego miałem wejśc na film. Mail przyszedł od razu a smsa dostałem o treści że "Twój bilet do kina znajduje się pod adresem: i tu był wpisany długi adres inetowy". Wbiłem ten adres w wyszukiwarkę internetowa w telefonie, telefon połączył się ze wskazanym adresem i moim oczom ukazał się PUSTY EKRAN zamiast obiecanego kodu obrazkowego. Po kilku nieudanych próbach wysłałem maila z biletem do kumpla żeby mi wydrukował. Z wydrukowanych kodem obrazkowym w dłoni zjawiłem się w kinie. ale to nie był koniec problemów. Jak tylko Pani bileterka zobaczyła że zjawiłem się z tym "nowym biletem" to trochę sie zmartwiła, że znowu bedzie kłopot. Jakieś 5 minut zajęło ściągnięcie Pana ze specjalnym czytnikiem do odczytania tego kodu obrazkowego. Niestety miłemu Panu nie udało się czytnikiem zczytac kodu bo czytnik miał problemy z połączeniem się z internetem. Pan poprosił żebyśmy zostawili mi te wydruki i weszli na salę bez biletów. Za nami stalo kilku szczęścliwców którym kod obrazkowy sciągnął się na ekrany komórek i nie musieli drukować biletów. Ciekawe tylko czy w swietle problemów z czytnikem kodów musieli zostawić swoje telefony przed wejściem tak jak ja zostawiłem swoje wydruki.
      • Gość: Maestro Chciałbym kupić bilet on-line i wejsc na sale bez IP: *.ip.netia.com.pl 16.02.11, 14:44
        Chciałbym kupić bilet on-line i wejsc na sale bez podchodzenia do kasy i czekania w kolejce po bilet który juz kupiłem przez internet. W przeciwnym razie oferta kina mnie nie interesuje.

Maestro
      • Gość: pola Re: Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzó IP: *.lublin.mm.pl 16.02.11, 15:37
        Dziwne to co piszesz. Bodajże w czwartek kupiłam bilet przez internet, wydrukowałam w PDF i z tym wydrukiem spokojnie weszłam do kina omijając kasę. Pan przy wejściu wpisał kod i nie miałam żadnych problemów.
        Według mnie działa system bez zarzutu.
        • Gość: renia Re: Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzó IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 22:04
          przecież w Lublinie nie ma Multikina....
      • Gość: bolek Re: Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzó IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 18:09
        Po potwierdzeniu płatności Multikino wysyła sms'a z linkiem i równocześnie maila z dołączonym plikiem pdf, w którym znajduje się właśnie ten kod. Więc niepotrzebnie szukałeś go w sieci, no chyba, że w komórce nie możesz odczytać pdf'a. Mi się akurat takie rozwiązanie podoba, bo nie trzeba stać w kolejce po bilet. Po prostu pokazałem ekran komórki i zostałem wpuszczony na sale. Nieporozumieniem jest natomiast to, że trzeba zapłacić dodatkowo 0,50 pln za sms'a, pomimo tego, że go akurat nie potrzebuję. Powinna być możliwość wyboru, czy chce się otrzymać płatnego sms'a z linkiem, czy darmowego maila z pdf'em. Inna sprawa to wysokie ceny biletów w Multikinie. W Heliosie wszystkie seanse do 14:00 kosztują 14 pln (nie dotyczy 3D), dlatego do Multikina chodzę tylko na te tytuły, których nie grają u konkurencji.
    • Gość: Gąska Balbinka Prawdziwy kinoman nie chodzi do multikin IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 14:14
      Multikina to zbiorowisko wszelkiej hołoty, może 10% widzów reprezentuje jakiś przyzwoity poziom. Reszta to tłumoki w wieku 15-25 lat, które gadają, śmieją się, bekają, pierdzą i żrą podczas seansu przeszkadzając nielicznej garstce, która przyszła na film, a nie do kina. Bydło powinno iść na pastwisko, a nie szwendać się w miejscach publicznych. Mój kolega zwracał uwagę gó...arzowi, który mu kopał w krzesło podczas seansu cztery razy, grzecznie, acz stanowczo. W końcu nie wytrzymał i choć nie bluzga na codzień, zastosował jedyny możliwy przekaz w stronę imbecyla: "jak jeszcze raz kopniesz, jebnę cię w ryj, ch...u" i to dopiero zadziałało, oczywiście z odpowiednią intonacją i wyrazem twarzy nasterydowanego karka.
    • Gość: ;x Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów IP: *.lokis.net.pl 16.02.11, 15:00
      Wprowadzić pulę biletów dostępnych on-line i nie będzie blokowania miejsc, przynajmniej z ilościowego punktu widzenia.
    • Gość: a Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 15:13
      Ale o co chodzi? przecież kinomani wiedzą, że rezerwacje są anulowane 30 min. przed i wtedy zwalniają się miejsca. nic prostszego. Strategia na wybrzeżu tylko odstraszy konsumentów. La la la
    • Gość: pat Multikino sucks.. IP: *.unknown.vectranet.pl 16.02.11, 15:37
      W piątek koło 18 byłem na "Prawdziwym Męstwie" w Multikinie w ZT, bilety 2 x 30 zł, no ale w końcu to kopia cyfrowa, wszystko fajnie.. tylko brak polskich znaków w napisach :D. I to nie byly nawet krzaczki, po prostu ze słowa "ilość" robiło się "ilo" itd.

Po 15 minutach filmu przerwano projekcje, przyszedl jakiś Pan i powiedział, że muszą zrestartować serwer bo coś się zepsuło, trwało to następne 15 minut (swoją drogą ciekawe były efekty na ekranie - kasza jak przy problemach HDCP przy połączeniu HDMI), po czym film wystartował od nowa i napisy nadal były spieprzone..

Do tego w połowie projekcji na sali rozległ się komunikat w rodzaju "kierowca citroena xary jest proszony o..". Przecież to się w pale nie mieści :d.

Ja temu kinu już podziękuje..
      • diabelkowazb Re: Multikino sucks.. 02.07.11, 10:53
        Witam, mam taki mały problem..a mianowicie.. chcę wybrać się na film Transformers i informacja jest, że to 3D KOPIA 2 - i pytanie brzmi... co znaczy kopia 2 ? tzn. czy słabsza jakośc może się z tym wiązać... itp ???? proszę bardzo o odpowiedż
    • Gość: gość Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów IP: *.multimo.pl 16.02.11, 16:08
      W Sopocie system już działa ... znaczy działa ale nie działa ...
      Tzn. czytniki kontrolerów działają słabo i osoby z biletem konwencjonalnym wchodzą do sali od razu; osoby z biletami kupionymi przez internet czekają w długiej kolejce.
      Pół biedy jeśli bilet się wydrukowało.
      Sczytanie kodu kreskowego z ekranu telefonu było (przynajmniej w sobotę 13.02) niemożliwe.

• Gość: Szymon @ p.Maja IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 16.02.11, 16:21
      Skoro chodzi lub nie na seanse na których są wolne miejsca, to po co dokonuje rezerwacji?
    • totar Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów 16.02.11, 16:28
      A może warto było zadbać o poprawienie systemu rezerwacji? Bardzo często w czasie rezerwacji wyskakiwały mi jakieś dziwne błędy. Końcowo nie miałem pojęcia czy bilet faktycznie został zarezerwowany czy nie. Dwa razy próbowałem odwołać rezerwację biletu. Dodzwonienie się do kina okazywało się niemożliwe. Dzwoniłem po 10 razy w ciągu dnia ale nikt nie raczył podnieść słuchawki.
    • Gość: leon Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów IP: *.telgam.pl 16.02.11, 17:27
      Przeciez bilety sa anulowane pol godzny przed seansem wiecnie widze problemu.
      "Jak twierdzą przedstawiciele Multikina, sytuacje takie zdarzały się wielokrotnie." Co to wlasciei oznacza. niech podadza statystyke to bedzie mozna sie cos dowiedziec. Bo to zdanie oznacza ze p[o bilet nie zglosilo sie 20 osob w weened jak i po 50% rezerwacji. Ale ktore jest blozsze prawdy nie wiadomo. Notaben w ktoryms kinie widzialem, ze trzeba sie zglisc godzine przed! Co ja tam bede robic przez godzine?
    • Gość: katsu Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów IP: *.gdynia.mm.pl 16.02.11, 17:34
      Jedyne miejsce gdzie kupno czegoś przez internet jest droższe niz na miejscu.
      Płacić 50 gr od biletu? Pytam za co? Za smsa? A może ja nie chce dostac smsa, może wolę tylko wydrukować bilet. ale opcji takiej nikt nie przewidział, nr telefonu i tak musze podać. A jak nie mam telefonu?
      System jest tragiczny i niedopracowany. A brak opcji rezerwacji bez kupna -> żenada.
      Teraz tworzą się gigantyczne kolejki przed seansami, by kupić bilet.
    • Gość: kinoman Nie, to nie IP: 87.204.175.* 16.02.11, 18:47
      Coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu, ze DVD i XviD sa znacznie bardziej frontem do klienta. Od czasu durnego 3D juz prawie nie chodze do kina, a teraz nie bede chodzic w ogole poniewaz zawsze rezerwowalem bilet online. Nie to nie - moja kasa, moje warunki, albo zero kasy.
      • Gość: bolek Re: Nie, to nie IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 19:03
        Ale kino nie twoje, więc nie tak do końca twoje warunki;)
        Prawdziwy kinoman nie napisałby takiej bzdury.
        • Gość: Joanna Re: Nie, to nie IP: *.aster.pl 16.02.11, 21:05
          Nie do końca się z Tobą zgodzę. Chodzę do kina bardzo często ale mam to szczęście, że pracodawca zaopatruje mnie w kupony do kina (Multibilet). Przez to że zlikwidowano rezerwację (nie tylko w Trómieście, ja jestem akurat z Warszawy) jadę do kina w ciemno, nie wiedząc czy są miejsca w kinie. Do tego wiele tytułów jest granych tylko w niektórych kinach. W Cinema City są automaty do kupowania biletów i jest to rozwiązanie dla tych, którzy nie chcą stać w kolejkach. W ogóle CC to zdecydowanie lepsza sieć.
    • Gość: davca A próbwaliście oddać bilet :) IP: *.icpnet.pl 16.02.11, 20:16
      Robiłem rezerwację na walentynkowy wieczór i całkiem omyłkowo kupiłem bilet do kina na drugim końcu Polski. Pomyślałem że to w sumie nic poważnego i że będę mógł na spokojnie go zwrócić. Po wysłanie wiadomości do kina, w którym błędnie dokonałem zakupu okazało się że jedyną możliwością zwrotu biletu jest osobiste pojawienie się w kasie kina, oddalonego o 400km. Osoba, która poinformowała mnie o tym powoływała się na regulamin multikina dotyczący zakupu biletów on-line. Szczerze zdziwił mnie ten fakt, gdyż zakupu dokonałem przez internet, więc zwrotu również mogę dokonać przez internet. Moje przypuszczenia potwierdził Rzecznik Praw Konsumenta, który stwierdził że regulamin multikina jest niezgodny z polskim prawem i jak najbardziej należy dochodzić swoich praw. Tak że, jeśli ktoś miał podobną sytuację nie odpuszczajcie, kino musi zwrócić Wam pieniądze.
    • imagei Przelewy, SMSy, drukowanie, czytniki... ??? 16.02.11, 20:39
      Nie mam osobiście nic przeciwko rezerwacjom, ale możliwość kupowania przez net jest jak najbardziej pożądana tylko to wszystko wygląda na strasznie skomplikowane! Przelewy, SMSy, drukowanie, czytniki... ???
      Nie lepiej byłoby wprowadzić sprawdzony w praktyce i dużo prostszy system: płacisz kartą, idziesz z tą samą kartą do automatu biletowego, pobierasz bilet, wchodzisz? Żadnych przelewów, drukowania, czytników, problemów typu doszło, nie doszło, pokazało się na komórce albo i nie? Prosto i praktycznie... może w następnej wersji ;)
    • gyubalwahazar Kiepska jakość obrazu!!! 16.02.11, 21:19
      Byłem wczoraj na Czarnym Łabędziu. Cyfrowy rzutnik zamiast projektora nie zdaje egzaminu. Obraz zamazany, niewiele lepszej jakości jak na monitorze. Więcej tam nie pójdę. Niech oddają prawdziwe kina.
    • Gość: babou Re: A kto jeszcze chodzi do ITI-owego Multikina?? IP: *.net.stream.pl 16.02.11, 22:41
      Rozumiem, ze dla ciebie szczytem marzen jest ogladanie divixow na 17'' monitorku? Muahahahahahahahahaha
    • Gość: ldx Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów IP: *.vnet.pl 16.02.11, 22:52
      Ściema aż boli. Większość ludzi rezerwujących bilety na premiery przeważnie na nie przychodzi. Co do zajmowania miejsc - rezerwacja przepada jeśli nie odbierze się jej na pół h od rozpoczęcia seansu, a raczej nikt "z ulicy" nie przychodzi na seans wcześniej jak na pół h przed rozpoczęciem :)
    • Gość: wolik Osram (prod. żarówek) Multikino IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 00:02
    • Gość: opos Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów IP: *.warszawa.mm.pl 17.02.11, 00:14
      przecież na 30 min przed seansem rezerwacje są anulowane
    • Gość: speedy Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 08:01
      Ale news!
      W Bydgoszczy jest to od początku roku, czy;i prawie 2 miesiące:)
      • Gość: Ryska Re: Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzó IP: *.146.253.93.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.11, 09:10
        Ten system to wielka pomylka. Rozumiem wlascicieli Multikina ale naprawde takiego syfu przy rezerwacji jeszcze nie widzialam. Przede wszystkim w piatek 12.02 chcialam zrobic rezerwacje. System mnie pare razy wywalil z rezerwacji, zawisl i koniec. Pomyslalam, ze jest piatek wiec pewnie sporo ludzi robi rezerwacje wiec cierpliwie od poczatku robilam swoje. Jak juz sie udalo przejsc dalej okazalo sie, że musze zrobic przelew JUZ i sa opcje a i b aby odebrac bilet tylko nie wiadomo, ktorą mam wybrac czy tez obie musze wziac. Po mniej wiecej 45 minutach ublagalam meza, zeby zrobil przelew chociaz ten od razu przeczuwal klopoty, po tym jak spojarzal jak to jest zorganizowane czyli drukowanie, przymus wlaczenia neta w komorace itp. Przelew poszedl ale firma przelewy 24 ktora jest posrednikiem stwierdzila po okolo 6 godzinach, ze jednak cos sie źle zrobilo??!! i rezerwacji nie ma. Pieniadze są do wykorzystania jako przedplata do Multikina/ za to juz podziekuje/ albo za 30 dni!!! firma mi odda moje pieniądze potrąciwszy 2 zl jako oplate transakcyjną. Oszustwo i naciągactwo i nigdy wiecej Multikina. Poszlismy na to samo do cinemacity gdzie rezerwacja zajela mi okolo 1.5 minuty.
    • trocheozyciu Ale GŁUPI tekst!!! 17.02.11, 09:07
      Ktoś ewidentnie nie ma pojęcia o czym pisze: czym innym jest system zezwalający na rezerwację biletu, a czym innym sprzedaż biletów przez internet. Ten pierwszy z zasady dopuszcza ewentualną rezygnację - o tym mówił nie tylko komunikat czy regulamin (wspomniane 30 minut przed seansem), ale także sposób dokonywania samej rezerwacji - nie było bowiem konieczności wpłacania żadnej zaliczki. Skoro tak to dlaczego ktokolwiek dziwił się, że część widzów nie przychodziła? Przecież o to chodzi w rezerwacji biletów - to nie stolik w restauracji gdzie nie wiadomo jaka będzie końcowa cena - bilet to bilet i można go sprzedać "z dołu". Tak więc tytuł "Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów" jest stwierdzeniem zupełnie do bani - Multikino rezygnuje po prostu z rezerwacji w ogóle i wprowadza system sprzedaży biletów przez internet, bo np. rezerwacja była nieopłacalna.
    • Gość: insa Re: Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzó IP: 195.160.252.* 17.02.11, 09:12
      A co z karnetami? Potepiam tepienie niezdecydowanych ale rezerwacje przez internet to fajna sprawa - bo co w przypadku kiedy się ma karnety? Ktoś kto ma karnety nie ma możliwości rezerwacji i idąc na seans nie wiem czy będą jeszcze jakieś dobre miejsca czy już nie. Niektórzy mają karnety np. z zakładów pracy (ja mam często do Heliosa).
    • Gość: kasia kupony IP: *.stargardszczecinski.vectranet.pl 17.02.11, 09:16
      W pracy dostajemy kupony do multikina i w takim wypadku juz zupelnie nie mam szans na rezerwacje, bo nowy system nie przewiduje rezerwacji w przypadku posiadanego juz kuponu!!!

Multikino sprzedaje setki kuponow firmom, bo w takich ilosciach jest taniej, a firmy daja to jako dodatkowy bonus pracownikom.

Przez te zmiany, ten maly prezent staje sie problemem. Nie mam pewnosci, ze dostane miejsce w kinie. DO bani.
      • o111444999 Re: kupony 13.03.12, 14:30
        Czy są jeszcze te kupony do Multikina?
    • parazyd Multikino dyscyplinuje niezdecydowanych widzów 17.02.11, 09:36
      hmmm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka