Dodaj do ulubionych

DEVELOPERZY W TROJMIESCIE

02.05.04, 11:59
Czesc, mam pytanie: kupuje mieszkanie w firmie P.B. Gorski w Gdansku i szukam
ludzi, ktorzy maja/mieli do czynienia z ta firma. Jakie sa Wasze
doswiadczenia, opinia na temat tego developera? Bede wdzieczna za kazda
informacje:)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • willow_girl Re: DEVELOPERZY W TROJMIESCIE 02.05.04, 21:23
      odswiezanie
      • Gość: GDA100 Re: DEVELOPERZY W TROJMIESCIE IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 03.05.04, 22:05
        Deweloper jak wiekszosci innych, nic rewelacyjnego. NA pewno na super jakosc
        nie masz co liczyc, ale ogolne nie ma sie czego bac.Sa raczej solidni.
        • willow_girl Re: DEVELOPERZY W TROJMIESCIE 04.05.04, 12:12
          Dzieki za odpowiedz:) A czy mozesz powiedziec cos wiecej? Czy mam sie
          spodziewac niespodzianek w postaci krzywych scian, wystajacych rur lub czegos w
          tym stylu? Albo opoznien w terminie oddania?
          Jeszcze raz dzieki
          • Gość: Dark Re: DEVELOPERZY W TROJMIESCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 21:22
            O żadnych opóźnieniach u Górskiego nie słyszałem, chociaż po dwóch latach
            pękają mi ściany (nie bardzo ale jednak...) - podobno to normalne. Ścian
            krzywych nie ma, ale musisz uważać jak będą kładli instalacje. Dla elektryka,
            czy hydraulika niestety 10 centymetrów w tą czy w tamtą nie gra różnicy a potem
            ciężko się szuka przewodów pod tynkiem. Ale tak generalnie mogę chyba polecić.
            Są życzliwi jeśli chodzi o jakieś zmiany, np. przesuwanie ścian itp. Dla mnie
            wyburzyli kilka ścian działowych, bo żonie zmieniła się koncepcja.
            I cenowo też są chyba w miarę przystępni.
            • willow_girl Re: DEVELOPERZY W TROJMIESCIE 05.05.04, 21:46
              Dzieki:)) Super, ze sie odezwales-mialam nadzieje, ze trafie na kogos, kto juz
              tam mieszka:)
              Ze sciankami dzialowymi faktycznie nie bylo problemu - tez dopasowali sie do
              moich widzimisie, bez zadnego problemu:) Przerazila mnie informacja innego
              mieszkanca - ze w lazience zastal wystajace, ciagniete po wierzchu rury. U Was
              nie bylo takiego problemu?
              Mieszkanie odbieram dopiero pod koniec pazdziernika-ale staram sie trzymac reke
              na pulsie. Czy mozesz mi powiedziec, jak tam wyglada sprawa wspolnot
              mieszkaniowcyh, oplat itp? Bo w tym temacie jestem zupelnie niezorientowana:)
              pozdrawiam
              • Gość: Dark Re: DEVELOPERZY W TROJMIESCIE IP: *.zr.univ.gda.pl 06.05.04, 13:45
                Mam faktycznie rury na wierzchu, przykryte nieco podwieszonym sufitem, ale są
                to rury (z gazem do pieca), a one muszą być na wierzchu (takie przepisy). Na
                moim osiedlu nie ma wspólnot (formalnie - chyba że ktoś sobie gdzieś założył,
                ale nie słyszałem), a budynek jest zarządzany wspólnie przez właścicieli (zob.
                Ustawa o własności lokali oraz Kodeks cywilny - o współwłasności). W związku z
                tym: 1) nie ma opłat, poza eksploatacyjnymi (tj. prąd, gaz, woda, wywóz
                śmieci), 2) ewentualne koszty wspólne (np. prąd na klatce schodowej, kwiatki
                przed domem itp.) są ponoszone wspólnie przez mieszkańców - proporcjonalnie (bo
                tak się dogadaliśmy), 3) problem może się pojawić w razie jakichś większych
                remontów, ale to dopiero po gwarancji - póki co nie ma żadnych tego typu
                problemów, ja na to konto odkładam po 50zł co miesiąc na konto z myślą o
                naprawie dachu (jako części wspólnej) za np. 10 lat (taki quasi-fundusz
                remontowy - co ważne nieprzymusowy).
                Oczywiście wspólnota z jakimś zarządcą sama dbałaby o tego typu kwestie, ale
                podrożyłoby to utrzymanie (chjoćby z tytułu kosztów zarządu).
                A jak to będzie u Ciebie, to bardzo mi przykro nie wiem. Dowiedz się może w
                Biurze Obsługi, czy mają jakiś pomysł na organizację po zasiedleniu.
                Pozdrawiam.
          • Gość: markusja Re: DEVELOPERZY W TROJMIESCIE IP: *.zaspa.net 06.05.04, 18:35
            Jeśli lubisz podsłuchiwać lub być podsłuchiwany - kupuj u Góskiego... Wyjątkowa
            akustyka! Ściany jakby z papieru. Poza tym jakość OK.
            • willow_girl Re: DEVELOPERZY W TROJMIESCIE 06.05.04, 23:07
              Czesc,
              tez tam mieszkasz? Ta inormacja mi sie nie podoba - wcale nie lubie byc
              podsluchiwana, a podsluchiwanie innych tez mnie nie bawi... Kupuje mieszkanie
              na Nieborowskiej, odbieram w pazdzierniku dopiero, wiec na razie jeszcze nawet
              nie ma tam jak wejsc, zeby sprawdzic, czy nie robia scian z papieru:) Na nic
              wiecej nie narzekasz?:) A jakies plusy sa?
              pozdrawiam i dziekuje za info
    • willow_girl Re: DEVELOPERZY W TROJMIESCIE 09.05.04, 22:33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka