Gość: kaczuszka IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 08:02 Te michałek zawsze tak słodziutko pierdzisz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaczuszka PKP. W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 08:03 Ty michalku zawsze tak słodziutko pierdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek PKP. W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej IP: *.mlyniec.gda.pl 31.08.11, 08:08 Już nie będę jeździł pkp. Mam docyć straty czasu i jazdy w syfie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek z PO Re: PKP. W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepi IP: *.internetia.net.pl 31.08.11, 13:01 Ja też! Będę jeździł MZK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella96 Niesamowite IP: *.bmj.net.pl 31.08.11, 08:46 Ja chyba śnię... 10 lat temu po krzywych torach jeździłem na delegacje z Gliwic do Gdańska. Pociąg jechał 8,5h - nigdy nie zdążył, ale też nigdy nie jechałem dłużej niż 9,5h. Teraz się okazuje, że 90% tego czasu zajmuje podróż ze Stolicy nad Bałtyk, a gdzie przejazd ze Śląska do Wawy? Przecież samochodem wyjdzie szybciej (i pewnie taniej)... P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNA Re: Niesamowite IP: 193.57.67.* 31.08.11, 14:30 Ze slaska do gdanska mozna spokojnie w 8 godzin samochodem dojechac. Mam od dawna gdzies pkp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędruś PKP. W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 09:10 IŁOWO. Nie Iława a Iłowo - Działdowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stettiner O jaką stolicę tu chodzi? IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.11, 09:28 Jeśli chodzi o stolicę Polski to muszę się przyznać, że nigdy tam nie byłem. Mam bliżej do Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 35435 Re: O jaką stolicę tu chodzi? IP: *.189.38.18.bauer.pl 31.08.11, 12:01 A twoj dziadek sluzyl w armii razem z dziadkiem Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
turysta_z_izraela Nie prawdziwą stolicą Polski jest Kraków 31.08.11, 12:32 A Warszawa jest nieatrakcyjna turystycznie nie dlatego, że była zniszczona, tylko taka po prostu jest - przecież odbudowana została Starówka i Trakt Królewski i jakoś nie przyciąga turystów tak jak Praha, Budapest czy nawet Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: O jaką stolicę tu chodzi? IP: *.internetia.net.pl 31.08.11, 13:04 ja byłem raz, ale nic ciekawego. Staówka do obejscia w pół godziny (tyle samo trwa spacer po starym mieście w Sandomierzu), Zamek Królewski, Pałac Stalina, lokalne zwyczaje (wiadro z wodą w WC, bo spłuczka się zepsuła) - i to wszystko. A poza tym brud i smród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: O jaką stolicę tu chodzi? IP: *.180.84.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.08.11, 13:12 Dziwne.......ja mieszkam w Warszawie od urodzenia i NIGDY (może poza Sopotem) nie przeprowadziłbym się do innego miasta w Polsce. Ilość (i jakość) rozrywek oraz na przykład życia muzycznego (jestem fanem opery, muzyki klasycznej, dobrej muzyki elektronicznej) przewyższa inne miasta w Polsce o kilka poziomów... Mam nadzieję, że to wiadro z wodą w wc było jakimś objawem Twojej frustracji, bo nie wierzę w to, że w innych miejscowościach mieszkają aż tak głupi ludzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: O jaką stolicę tu chodzi? IP: *.internetia.net.pl 01.09.11, 02:11 ja nie jestem fanem opery, może dlatego, że nie mieszkam w Warszawie i nie miałem okazji zostać ("cały naród finansuje rozrywki w stolicy"), opisałem tylko moje wrażenia z wycieczki turystycznej do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
padafas PKP. W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej 31.08.11, 10:03 A co wiosnę przespali,jesień zima prace się rozpoczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax W 8 godzin do stolicy. Potem ma byÄ? lepiej IP: 78.9.79.* 31.08.11, 11:05 z Gdanska do Wawy przez Inowroclaw ... i jeszcze okazuje sie ze tak moze byc najszybciej. Ale wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku nie kwękać - od Iławy ruszy masa busów zapewne 31.08.11, 11:49 i zarobią sobie kierowcy:-) Rynek nie znosi próżni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: nie kwękać - od Iławy ruszy masa busów zapewn IP: *.tktelekom.pl 31.08.11, 12:04 i zapchają i tak zapchaną siódemkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-ku Re: nie kwękać - od Iławy ruszy masa busów zapewn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 13:19 coś za coś ale będzie szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej IP: *.welnowiec.net 31.08.11, 11:53 8 godzin to lekka przesada.. ze stolicy! to ile będziemy jechać ze Śląska np? porady-prawne.org.pl/ paranoja, co aktualnie się dzieje w polskiej kolei! Odpowiedz Link Zgłoś
volver27 W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej 31.08.11, 12:05 o to super to znaczy ze podroz z Bydgoszczy do Gdyni bedzie krotsza? bo w czerwcu bylo to ponad 5 godzin!! super juz sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej IP: *.safecomp.com 31.08.11, 12:13 wszyscy tylko narzekają i narzekają a przecież w XIX wieku z Warszawy do Gdańska jechało się koleją 16 godzin, więc i tak jest sukces, że w ciągu tych 200 lat udało się polskim kolejom skrócić czas podróży aż o połowę. Cieszmy się i radujmy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: PKP. W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepi IP: 87.113.134.* 31.08.11, 12:24 A tak, jechalam ostatnio tym shinkansenem, faktycznie ponad 7 godzin ... 15 lat temu zajmowalo to tylko 3.5, ale najwidoczniej odleglosc pomiedzy Gdanskiem a Warszawa ulegla w tym czasie zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: PKP. W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepi IP: *.internetia.net.pl 31.08.11, 13:07 ale 15 lat temu była komuna i ocet na półkach, a teraz masz w sklepach co chcesz, są nawet Biedronki i jest to ogromny sukces 3 RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 12:40 odległość Gdańsk- Warszawa to 350km czyli średnia prędkość to 43,75km/h. To w 18 wieku osiągano lepsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Dla POchylonych: prem Tusk nie ma nic wspólnego IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 12:53 z PKP, a człowiek który mu dopisał do expose prowokacyjne zdania o punktualnych pociągach został już dawno temu zwolniony dyscyplinarnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kontener22 W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej 31.08.11, 12:56 Będzie lepiej - na Euro 2112 organizowanym wspólnie przez Rosję i Niemcy. Ale w Warszawie i w Gdańsku też odbędą się mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laki W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepiej IP: *.128.35.211.static.crowley.pl 31.08.11, 12:59 A Grabarczyk ministrem, bo przecież za rządów PO jest lepiej niż było.... Żenada.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOO Najdroższy pociąg osobowy w Europie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 13:03 Ceny biletów na ten "demon prędkości" PKP wołają o pomstę do nieba. A lemingi cały czas dają się mamić !! Lepiej wybrać PKS a podróż takim szajsem pozostawić Grabarczykowi. PKSem nie dość, że szybciej to jeszcze 3x TANIEJ !!! Polecam zajrzeć na stronę polskibus.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKP Cena biletu oczywiście wyższa? IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.11, 13:07 Cena biletu oczywiście wyższa? Cena biletu zależy od przejechanych kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: PKP. W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepi IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.11, 13:44 15 lat temu podróż nad Bałtyk z Waszawy zajmowała poniżej 4 godzin. Teraz wszyscy traktują czas 6:39 jako normę? Fajnie tak, zrobić na jakiś czas 8-godzinny objazd, a potem wszystkim wmówić że już jest lepiej, bo znów niecałe 7. Ileż to, u licha, kilometrów? 300 z małym hakiem? Czyli średnia prędkość pociągu w roku 2011 to ok. 50 km/h? Strach pomyśleć co będzie za kolejne 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJRM Re: PKP. W 8 godzin do stolicy. Potem ma być lepi IP: *.radiomaryja.pl 31.08.11, 14:04 No i po co taki objazd? Nie można było z Działdowa do Brodnicy (linia chyba przejezdna) i dalej przez Jabłonowo do Iławy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość n-ty __Pitolić państwo polskie ryżego matołka__ IP: *.internetia.net.pl 31.08.11, 14:59 W takiej europejskiej, nienadzwyczajnej, trochę zapyziałej Anglii, podróż pociągiem na dystansie Manchester - London (ok. 300 km) zajmuje najzwyklejszym składem kolejowym do 3 godzin! Nie wspominam o ekspresach Virgin Train. Podróż z Manchesteru do Marsylii we Francji (ok. 1000 km) kolejno: zwykłym pociągiem do Londynu, potem Eurostar i dalej TGV, zajęła mi, WLICZAJĄC PRZESIADKI I OCZEKIWANIE NA STACJACH >>> 8 godzin (!!!). Pieprzę w całej rozciągłości zacofaną Polskę Tuska w budowie, a w szczególności kaleki umysłowe, które na PO oddają swoje głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Przeklejone z forum kolejowego 01.09.11, 12:39 "Warszawa wsch. 8.10, Warszawa Gł. (odjazd) 8.35, Kutno 10.28, Aleksandrów 11.44, Toruń 12.03, Bydgoszcz 12.49, Laskowice 13.33, Gdynia 15.36" --> czyli 7:26 "Warszawa zach. 15.28, Głowna 15.50, Wsch. 16.03, Działdowo 17.58, Brodnica 1848, Grudziądz 19.41, Laskowice 20.32, Tczew 21.37, Gdynia 22.36" --> czyli 7:12 To są czasy z rozkładu 1938/39. Najszybsza lux-torpeda obecnego PKP na tych objazdach zabiera 7:29, najdłuższa 8:42, czyli prawie zbliża się do osiągów przedwojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l siedzieć na dópach a nie kombinować z podróżami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.11, 10:03 jak ktoś jeździ to po coś a pieniądze na bilety to skądś ma. PO wyborach Maciorewicz wam pokaże te podróże. Dekret Wodza Jarosława będzie jasny: za włóczęgostwo pociągiem i innymi środkami lokomocji bez przepustki kula w łeb Macie drodzy Polacy dokładnie takie państwo jakie sobie wypracowaliście bezpośrednio i pośrednio. Komuna sie skończyła 22 lata temu, 2 wojna trochę dawniej, zaborcy też powymierali. A co zostało po PRL to już doszczętnie rozpieprzyliście lub sprzedali za grosze. Tak, wiem że niewiele to wszystko było warte, siermiężne, prymitywne i zacofane, w dodatku agenturą i ubecją śmierdziało. Ale było. A teraz nie macie już nic. Tzn macie polityków, etos, krzyże, kościoły, pomniki. I powołujecie się oraz wzdychacie do dawnej Rzeczpospolitej, z którą nie macie wspólnego zupełnie nic. To jakby Makaroniarz powiedział o sobie że jest spadkobiercą Rzymu. Ps. wczoraj jechałem pociągiem : 110 km w 2 godziny. W jedną strone regio, w druga TLK. Czas przejazdu identyczny. Koszt biletów dla 2 osób wyższy od ceny paliwa na ten dystans Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: siedzieć na dópach a nie kombinować z podróża 05.09.11, 19:37 W lipcu wyjazd z Dmowskiego na Grunwaldzka zajmował godzinę.Dzisiaj 3 minuty.Jak się buduje to niestety są korki.Cały szlak z Gdyni do Warszawy jest praktycznie budowany od nowa.Jak wyobrażacie sobie wymianę torowiska przy niezmienionym ruchu pociągów? Na trasie od Warszawy do Krakowa buduje się ponad sto wiaduktów drogowych.Czy kiedykolwiek w historii Polski prowadzono tyle budów i w takim tempie? Pewnie podobały się wam rządy pissld.Nie było korków bo niczego nie robiono(jeśli nie liczyć 7km autostrady)kiedy zawalił się wiadukt na Zaspie naprawa trwała rok. Odpowiedz Link Zgłoś