Dodaj do ulubionych

Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem

IP: *.lnd2s.sg.alter.net 15.11.11, 03:55
długo czekaliśmy na Rammstein w Gdańsku i wreszcie mamy, i warto było pojawić się tam, dali naprawdę wspaniały koncert, miejmy nadzieję że to nie jest ich pierwszy i ostatni raz w Gdańsku i że jeszcze kiedyś powrócą...
Obserwuj wątek
    • Gość: EneDueRabe Panem et circenses! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 06:46
      "Masowy widz potrzebuje dużo większych atrakcji, dużo mocniejszego uderzenia"- To fakt, gusta masowego widza nie są zbyt wysublimowane.
      Ostatnio byłam na czymś takim: wp.me/p1qX2w-aN
      Czysta rozkosz dla oczu ;-)
    • Gość: olka_rolka Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.180.98.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.11.11, 07:39
      prestidigatorskim - ja wiem, że to trudne słowo :)
      Ale koncert mnie powalił!!!
      • Gość: ronnie-c Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.granna.pl 15.11.11, 07:46
        Chyba prestidigitatorskim:)) Taka mała uwaga:))
        Pozdrowionka
    • Gość: dlugolek Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 08:07
      Rewelacja. Dawno nie byłem na tak dobrym koncercie. Chłopaki dali czadu jak zwykle zresztą. Wreszcie mamy pożądną halę na koncerty. Pozdrawiam fszystkich fanów Rammstein.
      • Gość: eon Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 08:16
        porządną, to fakt ;)
        • Gość: eon Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.11, 08:18
          na pewno wszystkich fanów, też prawda ;)
      • Gość: jan.kulczyk Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: 91.194.202.* 15.11.11, 09:48
        Czy ktoś mógłby mnie uświadomić, o której dokładnie zaczął się sam koncert (plus minus) Rammsteina? Mam bilety na dziś, ale dolatuję dopiero pod wieczór spoza Polski i chciałbym wiedzieć, jak bardzo spieszyć się z lotniska :)
        • Gość: AG Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.ip.netia.com.pl 15.11.11, 09:53
          Deathstars zagrali od około 19.30
          natomiast Rammstein od 20.30 i skończyli około 22.30.
          • jan.kulczyk Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem 15.11.11, 10:09
            Dziękuję!!!
        • Gość: RAMM Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.net.stream.pl 15.11.11, 10:47
          Rammstein punktualnie o 20.30.
      • Gość: 666 Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.182.96.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.11, 18:53
        zgadzam się ze wszystkim, Hala w Łodzi niestety jest o wiele gorsza!!!
    • wojtek-gdansk Tym razem wybrałem WATCH DOCS 15.11.11, 08:31
      Nie byłem i niebędę, choć trochę żałuję, bo lubię Ich muzykę, ale tym razem wybrałem WATCH DOCS - Prawa Człowieka w Filmie, który odbywa się (jeszcze dzisiaj też) w Kinie (nomen omen) KALERALNE. Cieszę się, razem z fanami zespołu, że mieliśmy, w końcu, gdzie pokazać takie widowisko, i że ... mamy wybór.
    • Gość: kenny Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 10:06
      Koncert rewelacyjny, kto ma okazję niech sprzeda siostrę, kupi bilet i leci dzisiaj na dzisiejsze show :) Świetna muzyka i najlepsze efekty jakie widziałem. Jedyny minus za brak wystrzału z armaty podczas "pussy", może viagry zabrakło ;)
      • Gość: Kobe Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.11, 13:30
        W Pradze był wytrysk ;) Pewnie coś sie zjeb..
        • Gość: piotr Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.128.67.194.static.crowley.pl 16.11.11, 08:08
          ale na koniec wokalista przeprosił "sorry for the dick"

szacun za takie drobne, acz wazne zachowanie
      • Gość: Lukas Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.180.176.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.11.11, 17:44
        We wtorek strzeliła porządnie! Byłem mocno zdziwiony na pierwszym koncercie, jak wokalista tylko się przejechał w dwie strony i nic:)
    • Gość: RAMM Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.net.stream.pl 15.11.11, 11:03
      Co za artykuł beznadziejny. Jestem fanem PINK FLOYD, LED ZEPPELIN, OMEGI, DEEP PURPLE, i innych tego typu. Rammstein to komercha, która nie dorasta im pod pewnymi względami do pięt, ale mam tego swiadomosć, uwielbiam ten ich czad i widowisko jakie dają. Na pewno na niejeden kocert ich pójdę. Uważam, że robią swietne show i są profesjonalistami w tym co robią. ALE PORÓWNYWANIE ICH DO LADY GAGI to jakis absurd. LG to wymysł paru biznessmenów na zrobienie kasy, w miejsce luki jaką zostawiła MADONNA I BRITNEY SPEARS.
      "z rampy co rusz buchały płomienie", co za bzdet. Byłes tam wogóle?! pewnie tak, tylko posrana moda w mediach na wyolbrzymianie wszystkiego dopadła już i ciebie (wszystko jest ogromne, przerażające, niesamowite i bóg wie jezszcze jakie tam, bo dzis nie wystarczy już stwierdzenie faktu). A jest to efekt tego, że własnie zaczeli pracę ci, których naprodukowały pseudoszkoły. Najgorsze to miec tego swiadomosć.
      • Gość: znawca bajek Jeden woli księdza, inny jego gospodynię. IP: *.centertel.pl 15.11.11, 23:48
        Nie bądź jak jak lewacy kontra prawicowcy, jeszcze nam tego brakuje, żebyśmy się rozrwką licytowali. Ja lubię operę, i co z tego. Obrzuć mnie kamieniami jakżeś kiep. Obyś nigdy nie miał innych problemów jak odmienny gust bliźniego twego.
        • Gość: 666 Re: Jeden woli księdza, inny jego gospodynię. IP: *.182.96.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.11, 19:02
          czytać to może potrafisz ale zrozumienie tego co napisał przedmówca widzę sprawia ci duży problem.... lubisz operę ale czy cokolwiek rozumiesz??
    • Gość: RAMM Co za koles to pisał? IP: *.net.stream.pl 15.11.11, 11:08
      Co za artykuł beznadziejny. Jestem fanem PINK FLOYD, LED ZEPPELIN, OMEGI, DEEP PURPLE, i innych tego typu. Rammstein to komercha, która nie dorasta im pod pewnymi względami do pięt, ale mam tego swiadomosć, uwielbiam ten ich czad i widowisko jakie dają. Na pewno na niejeden kocert ich pójdę. Uważam, że robią swietne show i są profesjonalistami w tym co robią. ALE PORÓWNYWANIE ICH DO LADY GAGI to jakis absurd. LG to wymysł paru biznessmenów na zrobienie kasy, w miejsce luki jaką zostawiła MADONNA I BRITNEY SPEARS.
      "z rampy co rusz buchały płomienie", co za bzdet. Byłes tam wogóle?! pewnie tak, tylko posrana moda w mediach na wyolbrzymianie wszystkiego dopadła już i ciebie (wszystko jest ogromne, przerażające, niesamowite i bóg wie jezszcze jakie tam, bo dzis nie wystarczy już stwierdzenie faktu). A jest to efekt tego, że własnie zaczeli pracę ci, których naprodukowały pseudoszkoły. Najgorsze to miec tego swiadomosć.

• Gość: mnietek Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.gdynia.mm.pl 15.11.11, 11:20
      Koncert był faktycznie niezły. Miałem okazję być na kilku innych koncertach Rammsteina w Polsce i Niemczech i niestety nagłośnienie było w Ergo Arenie słabe. Był to jedynie hałas. Zdecydowanie stać ich na więcej.
    • Gość: R+ Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.chelmnet.pl 15.11.11, 13:00
      Po przeczytaniu pana artykułu p. Gulda, wnioskuję że znalazł się pan tam z jakiegoś dziwnego przypadku? Widać ktoś musiał zrecenzować koncert, ale jak się jest laikiem i pisze bzdury to się nie dziwię, zdanie z "flagami" jest bezcenne;) Retoryka co najmniej Prezesa K. Jak się nie słucha takiej muzyki to proponował bym obejrzeć parę koncertów R+ w necie czy na dvd a potem pleść takie idiotyzmy. Z poważaniem 34 latek który ma dystans do tego. A na koncercie miałem okazję być w Spodku i od tamtej pory tak "fantastycznej recenzji jeszcze nie czytałem.;)
      • Gość: znawca bajek A mógłbyś skonkretyzować zarzut? IP: *.centertel.pl 15.11.11, 23:35
        Bo saqmo to, że ty wiesz najlepiej, jeszcze o niczym nie stanowi. Prezes JK wie jeszcze lepiej od Ciebie - w s z y s t k o, ale nic z tego nie wynika.
        • Gość: 666 Re: A mógłbyś skonkretyzować zarzut? IP: *.146.149.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.11, 19:20
          chcesz konkretów znawco bajek? proszę bardz:
          1. już na początku autor artykułu wykazał się się niewiedzą na temat gatunku muzycznego nie tanz metak (to było na początku ich kariery) tylko industrial metal
          2. ktoś kto pisał ten artykuł nigdy wcześnie chyba nie widział żadnego koncertu Rammstain i mam wątpliwości czy przed napisaniem artykułu słyszał ich muzykę.
          3. autor ma również jakiś poważny problem skoro uważa że niesienie polskiej flagi przed koncertem ma jakieś niejasne podteksty ( może niech zobaczy jak to było w Pradze)
          4. od początku swojej kariery koncerty Rammsteina były ubarwione duża ilością ognia to też nie wzięło się znikąd i proponowałabym poczytać dlaczego tak a nie inaczej organizują koncerty i dlaczego jest tyle ognia i może genezę nazwy zespołu!!!
          5 porównanie go do Lady Gagi świadczy o niekompetencji piszącego .. czy widział jakikolwiek koncert zespołu metalowego i czy porównałby koncert zespołu Iron Maiden, Slipknot czy nawet Metallica do Lady Gagi tam też jest scenografia brus się przebiera???
          6 Porównywanie takiej muzyki do wokalistki śpiewającej dla przedszkolaków jest nieelegancki

podsumowując artykuł napisała osoba nieobiektywna nie znająca twórczości .... czegokolwiek o zespole i to jest dowodem niekompetencji piszącego , każdy szanujący się dziennikarz najpierw by dowiedział się cokolwiek o opisywanym temacie a później przewalał swoje słowa na papier!
    • ewa_o_1965 Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem 15.11.11, 13:02
      Ten przemarsz pod płonącymi pochodniami i flagami z charakterystycznymi symbolami zespołu - choć była wśród nich także flaga polska - nasuwał dość niejednoznaczne skojarzenia

Rammstein zawsze tak maszeruje, a że nieśli polską flagę (i potem klawiszmen pływał na pontonie w polskim szaliku) to tylko wyraz szacunku do miejsca, gdzie grali i nic więcej. W GW to już się wszystko z jednym kojarzy. Jak wyjdę na miasto w czarnym ubraniu, to od razu będę okrzyczana faszystą?
      • Gość: sarge Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.home.aster.pl 15.11.11, 13:56
        > Jak wyjdę na miasto w czarnym ubraniu, to od razu będę okrzyczana faszystą?

Nie, bedziesz okrzyczany satanista :D

To tak jak z Nergalem - gdy w jednym z odcinkow The Voice of Poland mial na sobie czarny swetr z golfem i 'przeswitem' na wisiorek to od razu zrobila sie sensacja jaki to 'czarci' stroj ubral i ze wyglada jak Dracula i co tam jeszcze :P

Ciekawe czy gdyby tak ubral sie ktos inny w innym programie, dajmy na to np. Kozyra w Mam Talent, to czy skojarzenia bylyby podobne. Czy to czarny kolor oznacza 'czarta' czy tez Nergal nawet w bialej koszuli bylby podejrzany lol

'Gdy juror reality show ubiera sie na czarno, to wiedz ze cos sie dzieje...' :D
        • Gość: sarge Sorki, okrzyczanA :) n/t IP: *.home.aster.pl 15.11.11, 13:58
    • wysogota1 Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem 15.11.11, 15:50
      trochę nie w porządku że oba koncerty są w tym samym miejscu i to na Pomorzu... Rok temu zagrali najpierw w Katowicach a potem w środku Polski, w Łodzi. Tam każdy miał tak samo daleko. Albo chociaż w Warszawie...
      • Gość: cisowa Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.11, 00:04
        Człowieku, a jak wszystkie koncerty odbywaja sie w Łodzi, Wawie, czy KAtowichach i Chorzowie to jakoś nikt z Pomorza nie biadoli, tylko bierze dup.e w troki i jedzie.

A Ty chciałbyś zeby Ci pod dom podjechali, a Ty wyjdziesz w kapciach na koncert.
      • Gość: Lukass Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.chem.univ.gda.pl 18.11.11, 08:47
        Przenoszenie całej tej ich olbrzymiej oprawy po prostu się nie opłaca... Ja musiałem ostatnio jechać do Katowic i do Łodzi, tak więc jesteśmy kwita!
    • marac Co za bełkot... 15.11.11, 16:13
      Drogi panie Gulda. Zrobił pan z siebie idiotę - nomen omen - koncertowo. Gratuluję. Temu, kto pana w to wrobił, może pan z czystym sumieniem powiedzieć: "A nie mówiłem, że kto inny powinien jechać?".
      • Gość: bajki z 1001 nocy Co za bełkot... o bełkocie IP: *.centertel.pl 15.11.11, 23:40
        Zabełkotałeś o bełkocie, jeszcze powinieneś napisać, że to wina Tuska, to może byśmy się domyślili o co biega.
        • marac Re: Co za bełkot... o bełkocie 16.11.11, 12:34
          Gość portalu: bajki z 1001 nocy napisał(a):

> Zabełkotałeś o bełkocie, jeszcze powinieneś napisać, że to wina Tuska, to może
          > byśmy się domyślili o co biega.

Komuś, komu się wszystko z Tuskiem kojarzy to raczej nie ma sensu tłumaczyć - wracaj lepiej do działu "Polityka". A konkretne bzdury już inni wypunktowali zresztą.
        • Gość: 666 Re: Co za bełkot... o bełkocie IP: *.146.149.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.11, 19:24
          ktoś tu ma problem ze sobą :-))) co ma wspólnego Rammstein z Polskim Rządem i skąd takie skojarzenia !
          proszę o konkrety skora tak twierdzisz w swojej wypowiedzi!!
      • Gość: cisowa Re: Co za bełkot... IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.11, 00:05
        To samo pomyślałem po przeczytaniu.

Silenie sie na znawcę tematu.
    • Gość: krakus Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.centertel.pl 15.11.11, 18:36
      Jak rozumiem p. Gulda został wysłany na koncert przymusowo i nie zna twórczości ani osób tworzących zespół Rammstein.
      Dlatego zarzut o maszerowaniu z flagą Polską jest dla mnie co najmniej dziwny. Pamiętam jak jedna z artystek polskich po koncercie w Spodku w 2001 roku zarzuciła kapeli, że jest faszystowska po wysłuchaniu i zobaczeniu na żywo Links 2 3 4 - absurd?
      Reszta zarzutów to kwestia gustu i nie będę z tym dyskutować, ale nie mogę się zgodzić, że koncert Rammstein jest cyrkiem. Na pewno coś w tym jest, ale cofnijmy się troszkę w czasie, kiedy jeszcze nie było stu kanałów w tv, a wtedy dużo większe show tworzył król popu - Michael Jackson. To też cyrk i gabinet osobliwości? Być może, ale o tym w ten sposób się nie mówi, ponieważ stylistyka jest inna, nieprawdaż?
      Polecam panu Przemysławowi przeczytanie kilku wywiadów czy wypowiedzi ludzi tworzacych R+.
      pozdrawiam,
    • zara99 Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem - 15.11.11, 19:33
      śmieszny artykułek, ciekawe co pan redaktor brał :)
      "(...) Ten przemarsz pod płonącymi pochodniami i flagami z charakterystycznymi symbolami zespołu - choć była wśród nich także flaga polska - nasuwał dość niejednoznaczne skojarzenia, (....) - była jedna pochodnia a jemu się rozmnożyła do liczby mnogiej, i zobaczył niejednoznacznie kojarzący się pochód .. czyli przemarsz gęsiego z 2 flagami rammstain'a i 1 polską :). w każdym kraju gdzie występują używają flagi krajowej, ja uważam, że to miły gest w stronę publiczności, którego wcale nie muszą robić .
      "(...) specjalna rampa, co i rusz wybuchająca płomieniami (...)" - eh, gdybyż tak było ... nie wybuchła ani jednym płomieniem nawet raz :( , owszem były duże sztuczne ognie (białe iskry), ale to nie to samo.
      potem owszem były płomienie z/nad sceny, ale w porównaniu do poprzedniej scenografii jakby znacznie mniej :(((
      pomijając głupoty zawarte w artykule, rammstain dał jak zawsze solidne widowisko na 6+, i tylko szkoda, że nie opisał tego ktoś kto ma jakieś pojęcie o zespole i ich muzyce :(
    • gsjp Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem 15.11.11, 20:00
      Na koncercie na którym ja wczoraj byłem w Ergo Arenie nie było czegoś takiego: "muzycy pojawili się w bocznym wejściu na płytę hali i zaczęli przedzierać się przez tłum w kierunku rampy", tylko pojawili się na podeście na środku płyty, z którego przeszli rampą.
      Może autor był na innym koncercie :-)

A poza tym - koncert niesamowity. W Łodzi był minimalnie lepszy (subiektywne oczywiście zdanie 36 latka), ale ten też był zaje....
      ;-)
      • Gość: cisowa Re: Rammstein w Trójmieście: Igrając z ogniem IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.11, 00:13
        Ale tu jednak redaktorek ma rację.
        Otóż muzycy pojawili się w bocznym wejściu na płytę i "przedzierali się".

Byc może stałeś w takim miejscu że tego nie było widać. Ale tak było.
    • najary skojarzenia 16.11.11, 01:00
      autor materiału napisał + Ten przemarsz pod płonącymi pochodniami i flagami z charakterystycznymi symbolami zespołu - choć była wśród nich także flaga polska - nasuwał dość niejednoznaczne skojarzenia.
      Jakie tam niejednoznaczne, jednoznaczne. Mi, jako Warszawiakowi, też Niemiec z miotaczem ognia kojarzy się jednoznacznie. A przy kawałku „Links, zwo, drei, vier” to już widzę Wehrmacht wmaszerowujący do Polski.
      • Gość: 123 Re: skojarzenia IP: *.agora.pl 16.11.11, 11:26
        Links - zwei, drei, vier - on śpiewa, że jego serce bije po lewej stronie! Ta piosenka była odpowiedzią na zarzuty, że R+ to zespól faszystowski.
      • Gość: zz Re: skojarzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.11, 13:26
        a gdyby nie byli Niemcami tylko np Amerykanami czy Angolami i grali i zachowywali tak samo to też by Ci się tak kojarzyło
        ??
      • Gość: on Re: skojarzenia IP: *.ip.netia.com.pl 17.11.11, 04:37
        podzielam twoje skojarzenia a gdyby zgrali Mein Land w sopocie znaczyloby ze przyszli odebrac co swoje
    • Gość: scuk Metal? IP: *.home.aster.pl 16.11.11, 11:47
      Może kiedyś można było nazwać to metalem lecz mamy do czynienia z... sam nie wiem, jak to nazwać. Chyba, że tanz metal oznacza to samo, co "dance music"...
    • Gość: Lukas Zero konkretów? IP: *.147.172.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.11.11, 20:02
      Szkoda, że Pan Gulda w swoim stylu zamiast solidnie podejść do zadania i zrelacjonować koncert, bawi się w jakieś interpretacje, domysły i odkrywanie niuansów, których zwyczajnie nie ma. Połowa tekstu to wątpliwy popis erudycji, podobne komentarze można znaleźć w tysiącu miejsc, na temat każdego artysty, który robi okazały show. Tyle, że te niby-socjologiczne analizy nic nie wnoszą do tematu. Prawda jest taka, że Rammstein mógłby spokojnie mocno ograniczyć widowisko i skupić się na muzyce, i nadal byłoby świetnie. A w artykule o muzyce prawie nie ma mowy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka