Gość: WielkiPlatfons IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 14:04 Żałosny spaślak. Ale przynajmniej na tle tej tłustej świni Budyń wygląda na szczuplaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 99 Ale słabe IP: *.mlyniec.gda.pl 11.12.11, 14:56 Ale słabe Co to w ogóle jest ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos_z_netu Re: Ale słabe IP: *.as13285.net 11.12.11, 18:11 mistrzu "99", to historia. Wyobraź sobie że trzydzieści lat temu komputer to było co s co nie każdy wiedział ze takie słowo istnieje, a z kolei dzisiejsi dziadkowie za mlodu uczyli się nie o układach scalonych tylko o lampach..... i tak dalej wstecz. O czym chciałem powiedzieć? z czegoś wynika to że jest postęp. Kiedyś używało się innego języka który był tak samo nowoczesny i tak samo staroświecko brzmiało coś z pokolenia ojców naszych dziadków. A na marginesie to jestem ciekawy co wyszło z tego bigcycowego projektu (tak to teraz chyba się nazywa - projekt). Sam całkiem niedawno śmiałem się przeglądając jakieś nagrania jarocina czy innych koncertów gdzie obowiązkowo zdejmowało się koszulki i jechało jakieś pogo. i miło jak ci co mogą i potrafią wracają do tych czasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx dokładnie, Skiba pupilek reżimowych mediów IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 18:31 liże im dupę za kasę 100% przeciwieństwo punka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnnnnnnnnn Re: dokładnie, Skiba pupilek reżimowych mediów IP: *.internetia.net.pl 11.12.11, 22:02 żaden z niego punk. w Jarocinie wpier.ol dostali, nie za to, ze robią co robią, ale za to, ze się pod punk rocka podszywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Ale słabe IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.11, 18:05 > Wyobraź sobie że trzydzieści lat temu komputer to było co s co nie każdy wiedzi > ał ze takie słowo istnieje, a z kolei dzisiejsi dziadkowie za mlodu uczyli się > nie o układach scalonych tylko o lampach..... i tak dalej wstecz. Ale ciekawe! Nie wiedziałem. Myślałem, że już jaskiniowcy mieli Internet, a druga wojna światowa to inna nazwa drugiej wojny punickiej. Niektórym wydaje się, że wiedza na temat "ich czasów" jest zarezerwowana tylko dla nich. Następne pokolenia ani czytają, ani nie rozmawiają, ani niczego nie wiedzą. Mam nadzieję, że za 30, 40, 50 lat nie dosięgnie mnie taka pycha i lekceważenie młodszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarus My też kochamy IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 18:02 Mam tylko chłopaki nadzieję, że nie pójdziecie droga Kukiza, który najpierw śpiewał "ksiądz proboszcz już się zbliża", a teraz pod rękę z Rydzykiem animuje imprezki PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksum78 Re: My też kochamy IP: *.bb.sky.com 11.12.11, 18:10 slabe, bez zebow. tak mozna zabic punk rocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: My też kochamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 18:38 słabe to za mało powiedziane, to ch...nia, wolę oryginały ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rnb Re: My też kochamy IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 11.12.11, 18:24 Kukiz gra w drużynie Rydzyka i maszeruje sobie z łysymi w Święto Niepodległości, a Skiba pogrywa w ekipie Budynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebok Korekta IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 19:00 Wspomniana w wywiadzie "znana punkowa grupa, dla której okładkę zrobił Mirowski" nazywa się Sham 69 (od miasta Hersham), nie Shame 69. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Nowy Big Cyc: ZOMO, punk rock, stan wojenny IP: *.bredband.comhem.se 11.12.11, 19:42 nudne to juz, odpustowe punki, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
czeresniasta Nowy Big Cyc: ZOMO, punk rock, stan wojenny 11.12.11, 19:51 I ten przaśny polski seksizm też rodem z ejtisów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalista666 Re: Nowy Big Cyc: ZOMO, punk rock, stan wojenny IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 20:54 nie bardzo jak z okien liceum, mógł on widzieć czołgi przed brama stoczni. Jak wprowdzono stan wojenny to zamknięto szkoły. Mialem wtedy 12 lat i cieszyłem się z przymusowych ferii. Z okien liceum nie mógł też widzieć gadającego Wałesy, po jak rozpoczął się sierpień 80 to nam się wakacje wydłużyły i poszliśmy do szkoly chyba dopiero 2 lub 3 września 1980 roku. Nie sądzę też aby Skiba nosił w kieszeni kamienie, no cóz ale najważniejsze to zbudować wokol siebie legende Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Nowy Big Cyc: ZOMO, punk rock, stan wojenny IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.11, 11:01 Skiba działał w RSA i wydawał niezależne pismo anarchistów Homka. Siedział tez parę razy i kolegium też dostał za happeningi jakie urządzał w latach 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punky Skiba nie wie co sie dzieje na scenie IP: *.bb.sky.com 11.12.11, 21:41 Otoz drogi Skibo,takie grupy jak Cela nr3,oraz Karcer,nadal istnieja i maja sie dobrze,na ich koncert przychodza mlodzi oraz starzy ,ktorzy wspominaja swoje dawne lata,wiec przestan pieprzyc ze nikt o nich nie pamieta! A swoja droga to utwor Celi,ktory wzieliscie na warsztat to poprostu go spierd..... Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Nowy Big Cyc: ZOMO, punk rock, stan wojenny 12.12.11, 07:04 Trochę mi żal Skiby,Punka i mojej młodości ale 50-cio letni facet udający młodziaka-jajcarza jest żałosny.Bez względu na wcześniejsze dokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Nowy Big Cyc: ZOMO, punk rock, stan wojenny 12.12.11, 07:16 *Kupiłem se bigcyca, Wielkiego jak miednica, Lecz to mnie nie podsyca*. V. Dynger von Zitze. Odpowiedz Link Zgłoś
roman.brajer ŻENUŁA ... 12.12.11, 08:51 Spaślaki - cwaniaki chcą wykorzystać 5 minut koniunktury na punk-rocka przy okazji wykorzystując swą pseudo-kombatancką przeszłość. To raczej nie przypadek, że premiera płyty zbiega się w czasie z okrągłą rocznicą wprowadzenia stanu wojennego. Do kapel, które nadal grają (obok wspomnianego już tu Karcera i Celi nr 3) pragnę dołączyć Miki Mausoleum... Odpowiedz Link Zgłoś
nec1 Nowy Big Cyc 12.12.11, 08:58 Rozumiem, że Cyce się kończą, stąd pomysł na grzebanie w prehistorii. Odpowiedz Link Zgłoś
vibhisana Nowy Big Cyc: wie jak dobić ZUS! 12.12.11, 09:13 Kolejna próba zrobienia kasy na kombatanctwie Solidarności. Im dalej od tamtych czasów tym bardziej kiczowato i komicznie to wychodzi. Oto moje zdanie! Skiba jest kombatantem i należy mu sie emerytura. Pensje za modlitwę dla pobożnych i emerytury dla wszystkich "kombatantów" Solidarności. Tak załatwimy ZUS :) Niektórzy przecież o tym marzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
plantin Moim zdaniem to nie big a obwisły cyc. 14.12.11, 09:34 A czołgów nie mógł oglądać z okien szkoły, gdyż szkoły zamknięto a później to już zniknęły z ulic. Może to były zwykłe SKOTy... Odpowiedz Link Zgłoś